Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכבדי הפורום שלום,

אז הגיע הזמן להחליף את הרכב הנוכחי, ואני מעוניין בסיאט ליאון 1.8 (2010-2012 מפאת ענייני תקציב).

אני כבר כמה שבועות מחפש בלוחות המודעות ומתלבט רבות. הרכב הנוכחי שלי הוא ידני ואני מאוד אוהב אותו ונהנה ממנו.

היות וההיצע בליאון לא גדול מדי, הרחבתי את החיפוש לתיבות ידניות והן DSG.

רציתי לבקש חוות דעת כללית לגבי ה-DSG והלאון, הרכב הספציפי אותו אני שוקל לקנות עבר כ-77 אלף קילומטר בכשנתיים וחצי.

• האם כל הסיפורים לגבי התיבה והמנועים מבוססים? (מותחנים, שרשראות ושאר רכיבים)
  • האם ישנם דברים מיוחדים אליהם יש לשים לב? (מעין "מחלות" של הדגם הספציפי)
  • שאלה אחרונה אך חשובה ביותר, האם יש לכם המלצה לגבי מכון בדיקה/מוסך לשם בדיקה לפני קנייה באיזור עכו-נהריה?

בתודה מראש ושבת שלום! :mm_yeah:

פורסם

לגבי הקילומטראז׳ הוא מאד גבוה,77k בשנתיים זה המון כשהממוצע עומד על פחות מ20k לשנה,בקשר למנוע ולתיבת ההילוכים,הגיר זה אחד הגירים הגרועים שיוצרו אי פעם,לגבי המנוע,המנוע מצוין,חזק ואמין ללא בעיות (כל עוד תטפל בזמן) בשילוב עם גיר ידני הוא מושלם,כל הבעיות שאתה שומע על רכבים שיש בהם מנועי tsi זה 90% רק בגלל הגיר ולא המנוע.

בהצלחה :)

פורסם

אם אני לא טועה פותח השרשור התייעץ לגבי לאון 2011 שעברה 77K ק"מ בשלוש שנים שזה לא מעט אבל גם לא המון.

בדוק לגבי אחריות הגיר בDSG- אם היא ל5 שנים הסיכון הוא נמוך.

בקשר ללאון ידנית, יש לי הרגשה שבקרוב תעלה אחת מבציר 2011 לבנה יד ראשונה עם 65K ק"מ.

ברגע שנמצא לאבי רכב חדש הלאון למכירה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ראשית תודה על התגובות המהירות חברים! :)

אני לגמרי מסכים ש-77K הם לא מעט (בייחוד לרכב שאינו ליסינג), אבל הוא שמור בצורה יוצאת דופן, קיוויתי שאחרי שאראה אותו אשלול זאת אך נהפוכו. אני בעל העדפה ברורה לרכב ידני אבל הבעיה העיקרית היא שהשוק לא בדיוק מוצף בלאון ידניות ובלאון בכלל, ונוסף על כך עוד יותר קשה למצוא כאלו שהן מאוד שמורות אך במחירים שפויים (ומבעלים שפויים).

פורסם

מצטרף, אני גם כרגע בחיפושים על אקזמפלר של לאון 2010/11 ואני מודאג מכל נושא ה DSG, ממש מודאג.

אם האחריות הורחבה ל 5 שנים הבנתי שיש פה קצת שקט נפשי, בנוסף המצמדים הוחלפו לרטובים זה חובה?

נניח ופעולות אלו בוצעו הגיר אמור לסחוב ולעבוד תקין?

כל כך חבל שזו התוצאה של התיבה הרובוטית של צ'מפיון אני בטוח שיש המון רוכשים פוטנציאליים שפשוט שוללים את הרכבים בגלל התיבה. (למי שמחפש אוט')

פורסם

אל תתיחסו לקילומטר מניסיון תראו שהרכב עבר טיפולים שוטפים שזה מאוד חשוב בגיר והמנוע הזה , שזה מבחור שאוהב את הרכב מטפל ומשקיע , יש יד ראשונה עם 25 ויד שנייה עם 60 שהיד השנייה הרבה יותר שמורה ומטופלת דבר מאוד דבילי עניין הידיים לדעתי.

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם

נושא הקילומטראז' הוא הפחות קריטי באמת וכמו שציינת באמת שאין חשיבות יתרה ליד (להוציא "רכב שנת 2012 יד 4" ודומיו). יש יד, ויש יד..

החשש העיקרי הוא הרעש סביב תיבות ה-DSG7, ברור שכמו בכל רכיב או מוצר ייתכנו בעיות, ועניין ה-recall-לא-recall של צ'מפיון, השאלות העיקריות הן מה באמת המצב לאחר התיקון (לאורך זמן), תקלות תוצאתיות של הטיפול/הטיפול הלקוי בתיבות עד לקיחת האחריות הרשמית וכו.

האם יש למי מחברי הפורום משוב לגבי התיבות בק"מ דומה ובכלל?

פורסם
נושא הקילומטראז' הוא הפחות קריטי באמת וכמו שציינת באמת שאין חשיבות יתרה ליד (להוציא "רכב שנת 2012 יד 4" ודומיו). יש יד, ויש יד..

החשש העיקרי הוא הרעש סביב תיבות ה-DSG7, ברור שכמו בכל רכיב או מוצר ייתכנו בעיות, ועניין ה-recall-לא-recall של צ'מפיון, השאלות העיקריות הן מה באמת המצב לאחר התיקון (לאורך זמן), תקלות תוצאתיות של הטיפול/הטיפול הלקוי בתיבות עד לקיחת האחריות הרשמית וכו.

האם יש למי מחברי הפורום משוב לגבי התיבות בק"מ דומה ובכלל?

אני עם פולו gti 45 אלף קילומטר בלי החלפה בלי תיקון ובלי כלום 1.4twinturbo+dsg7

עוד מכר עם ציפ דאון פייפ צנרת ו109 אלף קילומטר על פולו זהה שנת 2011 בלי בעיה במהלך הזמן , מה זהה ? טיפולים כל 8 10 אלף קילומטרים עם שמנים איכותיים לחכות חצי דקה לפני נסיעה 2 דקות בסיום נסיעה , תשמור תרוויח לא תשמור תרגיש בכיס .

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם

מחלות: DSG7 ופלסטיקה (פתחי המיזוג נוטים להשבר, כמו גם סדקים שנוצרים סביב מסגרת הרדיו / בקרת אקלים).

מעבר לכך, הלאון נתנה תמורה טובה למחיר (בעיקר ה-1.8TSI שמאוד קל ואמין לשפר אותו אל הספקים נאים עד מאוד).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי הפלסטיקה חולק עליך אוראל.

לאון 2009 ו-2011, לא נשבר כלום ולא נסדק כלום. בקודמת (2007) התקלפו שני כפתורים די בהתחלה והוחלפו באחריות.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בן, יש לא מעט חברים סביבי עם לאונים מתוחות פנים (2010 ומעלה) - לכמה מהם נשברו פתחי המיזוג, זאת אכן מחלה ידועה ומוכרת (גם במוסכים).

אחד מהם (דווקא הלאון שבקושי נוסעת ונמצאת לרב בחנייה המקורה) סבל מסדקים בקונסולה (שהוחלפה אחרי לא מעט ויכוחים עם צ'מפיון ה"נהדרים") - ובנוסף לכך, סדק רציני בכיסוי השקוף של לוח השעונים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לי אין חברים (סתם :lol:).

אני יכול לתת מידע רק ע"פ ניסיוני ע"פ 7 שנים, החל מהלאון ב2007, דרך זו מ2009 ועד לנוכחית של אבי משנת 2011. למעט זו משנת 2007 שבה התקלפו 2 כפתורי החלון כחצי שנה בערך לאחר הרכישה (והוחלפו כאמור באחריות), לא סבלנו מבעיות פלסטיקה, ובפרט מסדקים בדשבורד או בפתחי המזגן.

אבל קטונתי,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אצלי 1.8tsi ידני עם 41k על השעון - 2011.

לגבי פלסטיקה - לא נתקלתי בשום בעייה - הרכב כמו חדש בפנים.

תקלה אחת היתה לי , נזילת שמן מחיישן קמשפט שתוקנה באופן רשלני בצ'מפיון במסגרת האחריות , בסוף הלכתי לרון, שילמתי וקיבלתי תיקון מושלם.

לגבי המותחנים , בחלק מהלאונים הורכבה שרשרת טיימינג רכה שנמתחת מהר מהצפוי , יחד עם מותחן בעיתי מוביל לפעמים לכשל במנוע.

לרון יש שיטה ממוחשבת לדעת את מצב השרשרת , לאחר הבדיקה הזאת התבבר שאצלי לא מורכבת השרשרת הבעיתית .

מלבד זה לא חוויתי שום תקלה במשך 3.5 שנים והרכב נוסע נהדר.

פורסם (נערך)

לי יש לאון 2010 כ3 וחצי שנים על הכביש עם 71000 אלף ק"מ.

אין שום פלסטיקה שבורה או מתקלפת.

גיר נהדר ומנוע יהלום.

הגיר עבר החלפת צמדים ב30 אלף בערך והחלפת מכנטרוניק, שום ריקול להחלפת שמן.

רכב נהדר שקלתי להחליף כמה פעמים ולא מצאתי מחליפה ראויה במחיר סביר וכוח דומה.

ביקוש אדיר , ששקלתי למכור במשך שבוע אחד של פרסום התקשרו אין סוף אנשים ואפילו באו להתרשם ( אנשים מחוץ לעיר )ולמרות שציינתי שאני לא מוכן להוריד של מהמחירון .

לגבי המחירון לדעתי היום הוא מישר קו לאחר ירידה תלולה בשנתיים הראשונות שקרתה בגלל מבצעים.

היום אם הייתי מוכר הייתי מבקש מעל המחירון וכנראה מקבל, רק מה החלטתי להשאיר את הרכב ולקנות נוסף .

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

תודה רבה לכל העונים, המייעצים והדנים :) !

הוחלט לוותר על הרכב המדובר אך נמצאה יורשת ראוי - שנת 2010 ידנית, שמורה ביותר, 65K על השעון, צמיגים חדשים...

עכשיו נותר להפרסם ולהיפרד מהפולו האהובה ולנסות למצוא לה בעלים ראויים

• תוכן חדש...