Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

זקוקה לעזרה בדחיפות. ברשותי דייהו לינוס שנת 2001 , גיר ידני.

לאחר החלפת קלאצ' חדש, מד הספידומטר התחיל לגמגם, אבל בכללי עבד.

לפני מספר ימים הוא שבק לגמרי ואז נדלקה נורית הצהובה שמעידה על בעיה חשמלית במנוע.(כך הוסבר לי).

בנוסף ומטריד ביותר הרכב נכבה במהלך נסיעה בעיקר כשאני מורידה הילוך או לוחצת על הברקס להאיט לפני סיבובים. בעמידה ברמזור בלחיצה על הברקס והקלאצ' בהילוך ראשון, האוטו רועד כאילו משתנק, כיבוי המזגן עוזר בעניין הרעידות.

עשיתי בדיקת מחשב, המחשב הראה כמובן את עניין הספידומטר, והראו לי עוד כל מיני אופציות, הזרקת דלק, אומרים אולי הכוהל.

אני ממש מבולבלת ולא רוצה להתחיל להשקיע סתם. הבנתי שהם בעצמם לא יודעים או אולי לא אומרים לי.

כשנסעתי יחד עם מכונאי האוטו פתאום לא הרעיש, עכשיו הוא כן.

לפי מה שתיארתי שקורה בזמן נהיגה, האם יש למישהו רעיון כלשהו מה כדאי לעשות.

השקעתי הרבה באוטו, ממש זקוקה לעזרה אובייקטיבית בעניין .

תודה

ירדנה

פורסם

אני לא מכונאי אבל זה סימפטום של בית מצערת מלוכלכת. התזה של ספריי יעודי למצערת שהמנוע פועל אמור לפתור תבעיה ב100-150 ש"ח אצל כל מוסך

פורסם

שלום לך.

ברכבים אלה משמעות רבה לספידומטר תקין. ספידומטר שאינו תקין מייצר בעיה שמחשב ניהול המנוע לא יודע מה מהירות המנוע וקשה לו לתזמן את הדרוש תיזמון לרבות ניהול מע' ההצתה וההזרקה ועוד.

לא מן הנמנע שעת החליפו מצמד ברכב גרמו לנזק הנ"ל. אפשרות בלבד.

יש לתקן זאת. החלק שמסובב את כבל הספידומטר הינו בתוך תיבת ההילוכים והחלפתו ככל שזכור לי אינה זולה כלל ועיקר.

מומלץ לחזור למי שהחליף את הקלאץ' ולבדוק את תיקון הבעיה ככל שהוא מסוגל לה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא מכונאי אבל זה סימפטום של בית מצערת מלוכלכת. התזה של ספריי יעודי למצערת שהמנוע פועל אמור לפתור תבעיה ב100-150 ש"ח אצל כל מוסך

תודה על תגובתך, עשו לי את זה עם הספריי, לא עזר.

פורסם
שלום לך.

ברכבים אלה משמעות רבה לספידומטר תקין. ספידומטר שאינו תקין מייצר בעיה שמחשב ניהול המנוע לא יודע מה מהירות המנוע וקשה לו לתזמן את הדרוש תיזמון לרבות ניהול מע' ההצתה וההזרקה ועוד.

לא מן הנמנע שעת החליפו מצמד ברכב גרמו לנזק הנ"ל. אפשרות בלבד.

יש לתקן זאת. החלק שמסובב את כבל הספידומטר הינו בתוך תיבת ההילוכים והחלפתו ככל שזכור לי אינה זולה כלל ועיקר.

מומלץ לחזור למי שהחליף את הקלאץ' ולבדוק את תיקון הבעיה ככל שהוא מסוגל לה.

תודה על תגובתך, אכן רק כאשר הספידומטר שבק לגמרי , נדלקה נורית החיווי והתחילו הבעיות באוטו. למען האמת אף אחד לא העלה את הרעיון הזה. לא חשבתי שזה באמת משפיע על תפקוד הרכב. העבודה שעשו לי על הקלאצ' הייתה בלשון המעטה מחופפת. השאירו לי ברגים משוחררים, מוט הבאלאנס היה משוחרר. ובאמת הספידומטר התחיל לזייף מיד לאחר החלפת הקלאצ'. פניתי בזמנו אל המכונאי והוא טען שהחיישן הלך, אמר שהכבל מחובר ולא קשור בכלל לעבודה שעשה.

האם תוכל לומר לי מה העלות פחות או יותר של החלפת ספידומטר, ע"מ לקבל אומדן כלשהו?

תודה

ירדנה

פורסם

כנראה שלצערי מדובר בבעיה בגלגל השיניים המכני שבתוך תיבת ההילוכים. אינני יודע לומר מחיר ואולם מדובר כנראה בפירוק הגיר מהרכב לצורך תיקון וזה לא אמור להיות תיקון זול. כדאי להתקשר לאחד ממוסכי דייהו ולשאול. לא מן הנמנע ובמיוחד לאור התיאורים שאת מתארת לגבי ברגים משוחררים וכיו"ב, שגרמו לך נזק במוסך שהחליף את הקלאץ'.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
כנראה שלצערי מדובר בבעיה בגלגל השיניים המכני שבתוך תיבת ההילוכים. אינני יודע לומר מחיר ואולם מדובר כנראה בפירוק הגיר מהרכב לצורך תיקון וזה לא אמור להיות תיקון זול. כדאי להתקשר לאחד ממוסכי דייהו ולשאול. לא מן הנמנע ובמיוחד לאור התיאורים שאת מתארת לגבי ברגים משוחררים וכיו"ב, שגרמו לך נזק במוסך שהחליף את הקלאץ'.

צדקת לגמרי. החלפתי את החיישן עם גלגל השיניים והספידומטר עבד מיד (כנראה שבר שם משהו ). בנוסף עשיתי גם ניקוי למצערת וטיפול 10,000 . והבעיה נפתרה.

תודה רבה .

פורסם

בכיף. בשביל זה אנחנו כאן.

לעניין ניקוי מצערת זה דבר נוסף חשוב ברכבים ובמיוחד משמעותי בדגם הרכב שלך, בו יש לנקות גם את התעלה של מנוע הצעדים. אם לא בצעו זאת ובכל זאת פעולת המנוע -סיבובי המנוע ב-סל"ד נמוך תקינים אזי לא נורא.

באם ניקוי המצערת בוצע ללא פירוק החלק מהרכב ועם חומרי ניקוי כלשהם הרי שהם חדרו לסעפת היניקה ולמנוע (לא נורא), אך יש להחליף שמן מנוע ופילטר שמן.

בנוסף, מומלץ-- כמה מאות קמ' לפני הטיפול הבא של החלפת שמנים כדאי להוסיף חומר כמו BG-44K למיכל דלק מלא. החומר עובר בתוך מערכת הדלק (בניגוד למע' היניקה ), המזרקים ותא השריפה ומביא לשיפור ביצוע המנוע ואף לחסכון קל בדלק.

ועוד,-- ברכב זה כדאי להחליף שמנים איכותיים בלבד ובתדירות גבוהה יחסית. הייתי ממליץ על החלפת שמנים לפני מחזור של 10000קמ, למשל כל 7500 קמ. זה יחסוך לך הרבה כסף בהמשך.

בברכה

עוסק בנדל"ן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בכיף. בשביל זה אנחנו כאן.

לעניין ניקוי מצערת זה דבר נוסף חשוב ברכבים ובמיוחד משמעותי בדגם הרכב שלך, בו יש לנקות גם את התעלה של מנוע הצעדים. אם לא בצעו זאת ובכל זאת פעולת המנוע -סיבובי המנוע ב-סל"ד נמוך תקינים אזי לא נורא.

באם ניקוי המצערת בוצע ללא פירוק החלק מהרכב ועם חומרי ניקוי כלשהם הרי שהם חדרו לסעפת היניקה ולמנוע (לא נורא), אך יש להחליף שמן מנוע ופילטר שמן.

בנוסף, מומלץ-- כמה מאות קמ' לפני הטיפול הבא של החלפת שמנים כדאי להוסיף חומר כמו BG-44K למיכל דלק מלא. החומר עובר בתוך מערכת הדלק (בניגוד למע' היניקה ), המזרקים ותא השריפה ומביא לשיפור ביצוע המנוע ואף לחסכון קל בדלק.

ועוד,-- ברכב זה כדאי להחליף שמנים איכותיים בלבד ובתדירות גבוהה יחסית. הייתי ממליץ על החלפת שמנים לפני מחזור של 10000קמ, למשל כל 7500 קמ. זה יחסוך לך הרבה כסף בהמשך.

בברכה

תודה, אני אאמץ את הרעיון.

• תוכן חדש...