Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נתקל לא מעט בפורומים בחו"ל בשיטה קצת שונה בהחלפת השמן בטיפול התקופתי לרכב (טיפול 10,000), בארץ נוהגים לנקז את השמן מבורג הניקוז שנמצא בקרטר(דבר שמצריך את הגבהת הרכב לרוב) לעומת שאיבה שלו בעזרת משאבה ייעודית ( שאיבה דרך צינור מדיד השמן ודרך הפילטר שמן).

כך נראית המשאבה:

ScreenHunter_03 May. 18 18.09.jpg

אני שם לב שלשיטת השאיבה יש רק יתרונות על פני השיטה של ניקוז השמן ואני לא מצליח להבין מדוע לא משתמשים בה בארץ?

פורסם

חבל שלא ציינת את היתרונות שאתה מבחין בהם.

ומה אם כך שמנקזים מבורג הניקוז שנמצא בתחתית אגן השמן, אזי כל הלכלוך גם נשטף החוצה.

פורסם

בפורומים כותבים חובבים שאין להם ליפט אז המציאו להם משאבה שאיך שהוא תעשה את העבודה.

לניקוי נכון ויסודי של שאריות השמן והפיח השרוף ששוקעות לתחתית הקרטר הניקוז היחיד הוא דרך הבורג בקרטר.

בנוסף, הבורג הזה מגנטי ובשעת ההוצאה ניתן לראות אם יש איזה כשל במנוע שמתבטא בסיגים/ חלקיקי ברזל על המגנט, בשאיבה מפתח המילוי לעולם לא תדע על הכשל הזה.

בקיצור, מיותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היתרונות הם:

1. אין צורך להגביה את הרכב

2. אין צורך להתעסק עם בורג הניקוז - להחליף אותו ולסגור אותו במומנט הנכון(אם לא אז יש סכנה שההברגה הולכת...), לפעמים יש נזילות ממנו...

3. בשאיבה כ 95% מהשמן מוחלף ורק 5% מתערבב עם השמן החדש - בניקוז הבנתי שנשארים כ 15% של שמן ישן(לפחות) והם נמהלים עם השמן החדש.

4. זניח אך יש גם את הלכלוך של השמן הישן שלא תמיד נשפך מהקרטר ישר לכלי (במקרה של חובבנים כמונו (-: ), וזחילה מתחת לרכב וכ"ו

הנה קישור בכדי להמחיש את הפשטות והיעילות:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה טוב רק כדי לרוקן עודף שמן בלי להתלכלך. מעבר לזה אין שום יתרון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בנתיים מלבד הבדיקה של בורג הריקון (אם נצמדו למגנט חלקי מתכת) אני לא רואה סיבה סבירה לחובבן לנקז את השמן מבורג הקרטר.

אצלי וברוב רכבי ה TDI הפילטר נמצא למעלה בתוך כוס ואין שום בעיה להחליפו.

פורסם

בניקוז הבנתי שנשארים כ 15% של שמן ישן(לפחות) והם נמהלים עם השמן החדש.

לא יודע מי סיפק לך את הנתון הזה אבל אין לו שום בסיס. אין במנוע "תאים סודיים" ובעת החלפת שמן בניקוז מאגן הניקוז, כל השמן שבמנוע נוזל החיצה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

העניין הזה מומלץ רק ע"י יצרן המשאבה הייעודית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

זהו אז שזה נכון לא תמיד דרך המדיד אתה תצליח להגיע לקרקעית האגן שמן איפה שבורג הניקוז נמצא

וגם אם תגיע קוטר הצינור ניקוז לא מאפשר למשקע כבד כמו חתיכות בוצה להכנס פנימה

בקיצור מי שבא לו לעשות נזק ללמנוע שישתמש בזה

(אפילו זכור לי סיפור עם איזה חברת ליסינג לפני כמה שנים שניסו נכשלו אחרי שהלכו מנועים וזרקו את השיטה יחד עם הכלי לפה)

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

3. בשאיבה כ 95% מהשמן מוחלף ורק 5% מתערבב עם השמן החדש - בניקוז הבנתי שנשארים כ 15% של שמן ישן(לפחות) והם נמהלים עם השמן החדש.

אין שום הגיון במשפט הזה, אם כבר אז הפוך.

בקיצור - מוצר חובבני למי שמעוניין "לטפל" בעצמו ברכב ולא מעוניין להתלכלך. ממש לא my cup of tea.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אני חושב שברוב (אם לא כולם) המנועים יש כיסים בהם נשאר שמן ישן - כמובן שגם המשאבה הזאת לא תתגבר על זה.

השמן בכיסים מתחלף תוך כדי פעילות המנוע.

מי שרוצה ליהיות קפדן כדי להוריד כמות השמן שנשאר באופן משמעותי שימלא שמן נקי ויזרוק אותו לאחר רבע שעה של פעילות נמנוע.

אני אישית נותן שיפוע על הרכב כך שה פקק יהיה בנקודה נמוכה יותר.

מצורף קובץ עם נתונים כמויות שמן במנועי הונדה סיויק דור שמיני.

Clipboard01.jpg

עריכה אחרונה על ידי adddiaz
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אז תחשוב שעם המשאבה הזאת, לא רק השמן הישן שבכיסים נשאר במנוע, אלא גם הג'יפה בתחתית הקרטר.

בקיצור שווה לת#ת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בפורומים כותבים חובבים שאין להם ליפט אז המציאו להם משאבה שאיך שהוא תעשה את העבודה.

לניקוי נכון ויסודי של שאריות השמן והפיח השרוף ששוקעות לתחתית הקרטר הניקוז היחיד הוא דרך הבורג בקרטר.

בנוסף, הבורג הזה מגנטי ובשעת ההוצאה ניתן לראות אם יש איזה כשל במנוע שמתבטא בסיגים/ חלקיקי ברזל על המגנט, בשאיבה מפתח המילוי לעולם לא תדע על הכשל הזה.

בקיצור, מיותר.

בוואגיות הבורג הוא לא מגנטי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...