Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ כלכלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכול כבר נאמר - מבחינה כלכלית אין פה שום כדאיות.

מצד שני, גם אצל משפחות עם ילדים לא תמיד הרכב כדאי לרכישה. מה לעשות, תחבורה ציבורית עדיין זולה יותר.

אני ממליץ שתתייעץ עם ההורים בנוגע לאופציה הזאת:

אתה תשתמש ברכב שלהם, תשלם כמובן על הדלק, תיקח אותו לטיפולים ותתייחס אליו יפה (ואולי גם תשתתף בביטוח).

עוד דבר - במצב הנוכחי של הריביות בבנקים, גם 50 אלף לא "מניבים" שום דבר.

זאת לא סיבה מספקת בשביל לשרוף את הכסף, תמיד כדאי ש"יהיה בצד" גם אם אין ריבית,

אבל אני בהחלט מבין את התסכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני קיבלתי רכב בגיל 18 והחזקתי אותו במשך כמעט עשור.

זה לא היה רכב חדש ועדיין הוא נסע לא רע בכלל ועבר מאות אלפי ק"מ.

להמון אנשים יש רכב ישן ומשום מה אני בטוח שהם לא כל יום במוסך.

צריך לעשות יישור קו לרכב-כל מיני גומיות ונוזלים אבל בתכלס היא תחזיק סבבה(אימפרזה 2005 נניח).

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לדחות את קניית הרכב הראשון עד למצב שבו ממש אין שום ברירה וחייבים רכב (לא רוצים אלא חייבים).

אחרי שהתרגלת לרכב פרטי החזרה לתחבורה ציבורית כמעט בלתי אפשרית ואתה תעשה הכול כדי להחזיק רכב כולל צמצום בדברים אחרים לא פחות חשובים בחיים.

20 אלף ש"ח אולי נראים לך הרבה כסף אבל זה ממש לא ובמידה ותיפול על רכב בעייתי הם ייגמרו מהר מאוד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אין היגיון כלכלי לקנות רכב.

יחד עם זאת, כסף זה לא הכל בחיים, ואף אחד מאיתנו לא יודע מה יהיה מחר.

אין כמו הכיף להחזיק רכב משלך.

ניתן לקנות רכב סביר בסכום של 5-7 אש"ח, חשוב לחפש רכב במצב שמור ככל הניתן, ויתרת החיסכון תשמש למקרה של הוצאות בלתי מתוכננות.

את הדברים הקטנים לתקן לבד, ורק את הדברים הבטיחותיים ו/או המסובכים לתקן במוסך.

נשאר רק לקבוע לעצמך הקצבה חודשית של דלק ולא לחרוג ממנה, ולהיזהר לא להפוך למונית של החברה.

עם הגיוס - במקרה של שירות במקום מרוחק - למכור את הרכב, וזהו.

פורסם

אם יש רכב של ההורים שזמין לך ליציאות בערבים/לילות, אני לא רואה צידוק לקנות רכב.

כמובן שזה כסף שלך ורק אתה תחליט מה לעשות איתו אך קח בחשבון שאוטו עולה הרבה יותר מהקנייה הראשונית

שלו (ביטוחים, טסט, טיפולים, דלק, תקלות פתאומיות וכו').

פורסם

מסכים עם המגיבים האחרים. במקרה הטוב אם תרכוש רכב, אתה תגמור את כל חסכונותיך. במקרה הרע, אם יתחילו צרות עם הרכב, אתה תישאר גם בלי רכב וגם בלי כסף.

קראתי את מה שכתבת על כך שההורים שלך נמצאים רוב הזמן עם האוטו ועלה לי רעיון שיכול להיות טוב עבורך: בביטוח ישיר קיימת תכנית שנקראת "ביטוח ארבעה ימים לנהג צעיר". על פי תכנית זו, בעלות של 55 ש"ח ניתן לבטח את הרכב של הורייך עבורך למשך ארבעה ימים רצופים. הביטוח הוא גם חובה וגם מקיף. ניתן להפעיל את התכנית עד 12 פעמים בשנה.

פנה להוריך ושאל אותם אם יסכימו לעשות איתך הסכם: בכל חודש תחליטו על כמה ימים שבהם תפעילו את התכנית הזו והרכב יעמוד לרשותך למשך כל אותם הימים או לפחות לרוב הזמן. כך גם תוכל להנות מהטעימה הזו של לנהוג קצת, וגם לשמור את כספך לדברים אחרים.

פורסם

אני עמדתי לפני קצת יותר משנתיים בהתלבטות שלך. חגגתי 17, ההורים לא הסכימו לבטח את הרכב שלהם עלי, וכאחד שתמיד חלם על רכב, התעקשתי על לקנות אחד. ההורים התנגדו ואמרו שלא יעזרו בכלום, אבל בסוף קניתי את הרכב, ועם הזמן הם התרככו יעזרו לי איתו.

אני יכול לומר בבירור ומניסיון שאם אין לך הכנסה קבועה וסבירה אתה בחיים לא תצליל לעמוד בזה בלי עזרה. בטח כשמדובר ברכב ישן.

לא יודע איך זה יהיה אצלך, אבל אצלי ההורים שלי הבינו שזה שימושי שיש עוד רכב ונהג בבית שיכול להסיע ולעשות בשבילם דברים, וזה גם תרם להחלטות שלהם לעזור לי.

אז יכול להיות שזה לא הכי חכם כלכלית, אבל רכב משלך בכיתה יב' ובכלל בגילאים האלה זה חלום! לפחות אצלי, זה גרם לשנה-שנה וחצי האלו להיות הרבה יותר טובות ומהנות! בהצלחה :)

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...