Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ כלכלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני בקרוב בן 17, לאחרונה קיבלתי רישיון וכעת אני רוצה לקנות רכב.

נפתח לי חסכון לאחר תקופה ארוכה ויש לי בערך 20 אש"ח לרכישה הראשונית של הרכב, כמו כן, בקרוב אני אתחיל לעבוד בעבודה מסודרת

ותהיה לי הכנסה קבועה שתאפשר לי לתחזק את הרכב וגם להנות מהכסף.

ההורים שלי אומרים שאני עושה שטות, ועדיף לי לשמור את הכסף הזה ללימודים אחרי הצבא.

אני מנגד, טוען שזה לא נכון ועדיין מאוד מוקדם, יש לי 3 שנים של שירות, ומינימום שנה וחצי עד הגיוס (עדיין לא הייתי אפילו בצו ראשון.)

בנוסף, מי יודע מה אני אעשה בצבא, ובאופן כללי לאן החיים יקחו אותי. אני תמיד מחושב בכל מה שקשור להוצאות, כסף

וכל דבר שאני עושה, ובא לי להנות קצת סוף סוף, לא להיות תלוי באוטובוסים, ולהיות חופשי.

המשפחה שלי במצב כלכלי בסדר, לא עשירים אבל גם לא עניים, יש פה ושם כסף למותרות אבל שנת לימודים שלמה על חשבון

ההורים כנראה שזה בעייתי.

לשאול חברים בגיל שלי יש אין סוף... אבל מה שמעניין אותי באמת זו הדעה של אלו שעברו כבר את הגיל הזה ויכולים

להגיד מניסיונם מה הם חושבים. תודה 8)

פורסם

חסרים מספר נתונים בכדי לתת תשובה :

1. יש רכב במשפחה שאתה יכול לקחת ?

2. אתה לא אמור להיות כרגע בכיתה יא? לא לומד ? כיצד עבודה קבועה ? בתקופת הבגרויות ?

3. מה אתה רוצה ללמוד ? היכן ? כמה זה עולה ? (עלויות של לימוד של תואר ברפואה שונה משנת לימוד ב"מכללה" לריתוך למשל... )

4. כתלות בשאלה מספר 3 היכן תגור בזמן הלימודים ? מי יממן את העלות ?

5. קח בחשבון שרכב כזה שתקנה רוב הסיכויים שלא תוכל / תרצה לבטח בביטוח מקיף, והסיכוי לתאונה בגיל הזה גדול , כך שבעצם כל הכסף ילך על הרכב, אל תבנה על המכירה שלו בסוף התקופה ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

חלק מהסכום תשלם לטובת ביטוח נהג צעיר/חדש על הרכב של ההורים ותשתמש ברכבם בנתיים עד הגיוס (כמובן בהסכמתם המלאה)

עם כל הכבוד לחסכון שנפתח לך, אלו רק 20,000 ש"ח שאם אותם תבזבז על הרכב כעת הם יחסרו לך בעתיד.

רכב לפני הגיוס זה שלב של הוצאות נטו ואולי בטווח הקצר אתה תהנה ממנו, אך בטווח הארוך כשתסתכל אחורה תראה שזו טעות

מבחינה פיננסית - אם יש לך עוד שנה וחצי לגיוס ועוד 3 שנות שירות, אתה יכול להחזיר את הכסף הזה לפקדון ארוך טווח אליו תוכל לבצע הפקדות נוספות ולא לגעת בו ב5 שנים הקרובות, הוא יניב לך תשואות מדד בשנים הקרובות ולאחר מכן יחל לצבור ריבית גבוהה. תבדוק בבנק שלך אלו בדרך כלל מסלולי חסכון לדירה. תשתחרר ועם הסכום הגדול יותר תפתח ותתחיל ללמוד

אבל זה כבר אחרי הגיוס, מי יודע באיזה ראש תיהיה

Confidence In Motion

פורסם

היה לי רכב בזמן השירות הצבאי ואני לא מתחרט, מה שכן תקנה רכב עד 10K ש"ח במצב מכני מעולה ואל תשקיע בשיבורים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

נפלתם על הבחור, בגיל 17 נדירים הילדים שיודעים מה הם רוצים ללמוד.

אתן לך כמה נקודות שתדע- רכב לא זול בכלל לתחזוק, הקנייה של הרכב זאת אחת ההוצאות הזולות על הרכב, יש-ביטוחים, דלק (מאוד יקר), טיפולים שוטפים ומנגד לא צפויים. קח את זה בחשבון שעם סכום כזה יהיה לך מאוד קשה לחסוך כסף לתקופת הצבא.

עוד דבר, בתקופת הצבא (במידה ותיהיה לוחם או תומך), להחזיק רכב זה בעייתי, גם מבחינה כלכלית וגם כי לא משתלם לתחזק אותו בשביל יומיים בשבועיים שאתה חוזר הביתה.

נקודה שלישית- אין לך מה לדאוג ללימודים אחרי צבא בגיל הזה. גם בגלל שאתה לא מתחיל ללמוד יום אחרי הצבא, גם בגלל שהצבא נותן לך מענק שחרור של 30 עד 40 אלף שקל (במידה והיית לוחם, זה הסכום) ללימודים, גם בגלל שאתה תעבוד אחרי הצבא וגם בגלל שלימודים אתה לא משלם במכה אחת 20-30 אלף שקל. אתה יכול לפרוס לתשלומים לשנים.

דבר נוסף שתיקח בחשבון- טיול של אחרי צבא.

שורה תחתונה- לקנות רכב בגיל הזה פשוט לא משתלם כי אתה תמכור אותו בזמן הצבא. והתוצאה הסופית זה שתתגייס בלי שקל על התחת ובינינו רכב בגיל 17 זה לא באמת הכי נחוץ כמו שזה נראה ונשמע.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מיותר לחלוטין. נצל את רכב המשפחה (ואני די בטוח שאבא ואמא גם ישמחו לשלם תמורת הרחבת הביטוח עבורך).

רכב שתקנה ב-15,000 ש"ח (נשאיר 5000 לביטוח ויקונים ראושנים) יהיה בור ללא תחתית, ותוך זמן לא ארוך יעמוד מושבת ליד הבית כיון שלא יהיה לך תקציב לתחזק אותו.

אני מצטרף להמלצות שקיבלת קודם - שמור על הכסף, תזקק לו לדברים יותר חיוניים.

ולפריק - איני יודע מה המצב הכלכלי של משפחתך. מכל מקום - הבנים שלי יכולים רק לחלום על צירוף רכב נוסף למשפחה. לפני מספר שנים החלפתי רכב ולרגע עלה במוחי הרעיון להשאיר את הישן (קורולה בת 12 במצב סביר פלוס) עבורם, אבל פסלתי את הרעיון מיד. ואני במצב כלכלי בכלל לא רע. גם הבנים הבינו את חשיבות החסכון, ודואגים לשמור משהו בצד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא רואה סיבה אמיתית לרכוש רכב לפני שחרור מהצבא (ובמידה יש רכב בבית שאתה יכול לקחת מידי פעם אז גם אחרי השחרור לא הייתי ממהר).

תחסוך את הכסף כי אתה תצטרך אותו בהמשך

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
חסרים מספר נתונים בכדי לתת תשובה :

1. יש רכב במשפחה שאתה יכול לקחת ?

2. אתה לא אמור להיות כרגע בכיתה יא? לא לומד ? כיצד עבודה קבועה ? בתקופת הבגרויות ?

3. מה אתה רוצה ללמוד ? היכן ? כמה זה עולה ? (עלויות של לימוד של תואר ברפואה שונה משנת לימוד ב"מכללה" לריתוך למשל... )

4. כתלות בשאלה מספר 3 היכן תגור בזמן הלימודים ? מי יממן את העלות ?

5. קח בחשבון שרכב כזה שתקנה רוב הסיכויים שלא תוכל / תרצה לבטח בביטוח מקיף, והסיכוי לתאונה בגיל הזה גדול , כך שבעצם כל הכסף ילך על הרכב, אל תבנה על המכירה שלו בסוף התקופה ...

1. רכב יש. אחד. אבל 90% מהזמן הוא בשימוש ההורים, הזמן היחידי שהוא עומד זה בשעות הלילה.

2. אני בכיתה יא', כמובן שלומד, יש לי עכשיו בגרויות והרבה, את רוב הבגרויות אני מסיים השנה, ושנה הבאה יוצא לי

בערך 3 בגרויות ואני אלמד רק 3-4 ימים בשבוע ככה שאפשר סופש"ים וימים פנויים במהלך השבוע.

3. מה אני רוצה ללמוד? אני בכיוון של מחשבים, גרפיקה, שפות תכנות, בניית אתרים, קידום אתרים וכיו"ב.

4. לא יודע מה להגיד לך. אולי בבית של ההורים, אולי אעבוד ואשכור דירה - לא יצא לי לחשוב על זה האמת.

5.לא חשבתי למכור אותו, אם נצא מנקודת הנחה שהרכב עולה גג 15K, תוך 3 שנים מה יהיה השווי? 8000 שקל במצב טוב?

אז יילך לפירוקייה ב-1000 שקל... לא מצפה להרבה במחיר כזה.

מבחינת ביטוח יש לי הנחות אז יוצא לי 3000 שקל לצד ג+חובה, לא רואה ממש צורך במקיף.

חלק מהסכום תשלם לטובת ביטוח נהג צעיר/חדש על הרכב של ההורים ותשתמש ברכבם בנתיים עד הגיוס (כמובן בהסכמתם המלאה)

עם כל הכבוד לחסכון שנפתח לך, אלו רק 20,000 ש"ח שאם אותם תבזבז על הרכב כעת הם יחסרו לך בעתיד.

רכב לפני הגיוס זה שלב של הוצאות נטו ואולי בטווח הקצר אתה תהנה ממנו, אך בטווח הארוך כשתסתכל אחורה תראה שזו טעות

מבחינה פיננסית - אם יש לך עוד שנה וחצי לגיוס ועוד 3 שנות שירות, אתה יכול להחזיר את הכסף הזה לפקדון ארוך טווח אליו תוכל לבצע הפקדות נוספות ולא לגעת בו ב5 שנים הקרובות, הוא יניב לך תשואות מדד בשנים הקרובות ולאחר מכן יחל לצבור ריבית גבוהה. תבדוק בבנק שלך אלו בדרך כלל מסלולי חסכון לדירה. תשתחרר ועם הסכום הגדול יותר תפתח ותתחיל ללמוד

אבל זה כבר אחרי הגיוס, מי יודע באיזה ראש תיהיה

תראה, מבחינה פיננסית אני לא מוכן להשאיר עוד שניה אחת את הכסף בבנק. את הסכום הזה קיבלתי מחסכון שפתחו לי כשנולדתי,

כאשר קיבלתי אותו (לפני 10 חודשים), מיד הכנסתי אותו לתוכנית חסכון נוספת שיצבור קצת ריבית, על 10 חודשים עם ריבית

צמודה למדד קיבלתי 2 שקל. בחיי שזה בדיחה ואני בכלל מצטער שהשארתי אותו שם... בעו"ש הייתי מרוויח יותר :shock:

היה לי רכב בזמן השירות הצבאי ואני לא מתחרט, מה שכן תקנה רכב עד 10K ש"ח במצב מכני מעולה ואל תשקיע בשיבורים.

ברור, ראיתי המון רכבים במצב מצויין כמו מאזדה 323 וגטס שעלות הטיפולים והאחזקה שלהם נמוכה והם אמינים.

פורסם

בגילך ומצבך עדיף כסף בחשבון - אפילו בלי כל רבית - על פני כסף שנשפך לבור שנקרא רכב. בעוד כמה שנים תצטער על כל פרוטה שבזבזת. שלא לדבר על כך שההורים שלך חסכו כדי לקדם אותך (נניח - לממן לך לימודים) ולא כדי שהכסף ייזרק. גם הם עבדו קשה כדי לחסוך את הכסף.

אני יכול להבין אותך - ההתנהגות שלך אפיינית לבני 17-18 שקיבלו את רשיון הנהיגה שלהם - אבל עדיף להסתכל לטווח יותר ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

"אנשים קונים דברים, בכסף שאין להם, בשביל להרשים אנשים שלא אכפת להם".

הצהרה מעט מעליבה, אבל יש בה מין הנכון. אני בטוח שתסכים איתי.

הרכב שלך יהפוך להיות מונית לחברים שלך, בזמן שלא יהיה להם מושג/אכפת שהדלק, ביטוח, טיפולים עולים לך לא מעט כסף, וכך גם תשרוף את כול החסכונות שלך בירידת ערך.

ואמנם בפורום "יעוץ" רצים פה הרבה סכומים, 80-90K ואפילו לפעמים גם 250K, וזה גורם לחשוב שהכסף שלך זה טיפה בים , אבל אל תטעה, 20 אלף, זה הרבה כסף.

יהיו בעתיד לכסף הזה שימושים הרבה יותר טובים מאשר לעשות סיבובים בשכונה. מלנהוג ברכבים, ואפילו טובים יותר, יהיה לך עוד הרבה זמן להינות.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

תשמור את הכסף ותסבול קצת,תנצל את האוטו הבייתי,תנצל חברים.

תחשוב על זה שיהיה לך סכום מעולה אחרי צבא גם ללימודים וגם לטיול וכנראה גם לאוטו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני חושב שאנשים פה קצת נסחפים עם מה ש20 אלף שקל שווים.

תקנה רכב ב10 וסע,

זו חלק מהחוויה שלך כתלמיד תיכון.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
אני חושב שאנשים פה קצת נסחפים עם מה ש20 אלף שקל שווים.

תקנה רכב ב10 וסע,

זו חלק מהחוויה שלך כתלמיד תיכון.

חוויה זה לעשות מירוץ בלילה כשכולם ישנים עם רכב שההורים קנו לך,לגרום לשמן ולנוזל קירור להשפריץ מכל כיוון ואז להתחנן להורים שהרכב שלך זבל ושאתה רוצה רכב חדש וטוב יותר.

לא חוויה זה לקנות בכסף שלך,להרוס אותו ואז לבכות שאין לך איך לתקן אותו.

מניסיון כמובן.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לדעתי מיותר לחלוטין, אז מידי פעם לך אין רכב ולחבר יש, וההפך.

במידה ולך יהיה רכב לאט לאט אתה תהיה המוביל הרשמי, ויצוצו הרבה "חברים" חדשים- ועם זה יתחילו גם בעיות- דלק? רכב ביד של חולה הגה צעיר יכול לשתות 200 שקל ביום.

תיקונים- אל תצפה לרכב אמין בסכום שיש לך, זה סעיף לא זול בכלל.

לדעתי, עזוב את הרכב ושים את הכסף בצד.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...