Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון להרוג היום בערוץ 2!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדיף, מצלמים במהירויות יותר גבוהות? למה לא בכיף שיצלמו. אני גם מברך על זה כי זה באמת מבדיל בין הפושעים האמיתיים שמסכנים לנו את החיים לבין בן אדם שנסע קצת יותר מהמירות הנקובה בתמרור.

אני נוהג לנהוג בסביבת ה100 110 בכבישים כאלה, אם לא יצלמו אותי ואני לא אקבל דוח על זה אז אין לי התנגדות :) וגם אין לי סיבה לנהוג על יותר מזה, 120+ מחוץ לתחום.

יוסי.

מי קבע שהגבול יהיה דווקא ב120 קמ"ש? אני לא רואה שום סיבה לא לנסוע בכביש החוף במהירות של 120-130 ואפילו יותר, בשעות הלילה המאוחרות, וגם לא בשעות המאוחרות.

פליקס

ROOONEEYY

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדיף, מצלמים במהירויות יותר גבוהות? למה לא בכיף שיצלמו. אני גם מברך על זה כי זה באמת מבדיל בין הפושעים האמיתיים שמסכנים לנו את החיים לבין בן אדם שנסע קצת יותר מהמירות הנקובה בתמרור.

אני נוהג לנהוג בסביבת ה100 110 בכבישים כאלה, אם לא יצלמו אותי ואני לא אקבל דוח על זה אז אין לי התנגדות :) וגם אין לי סיבה לנהוג על יותר מזה, 120+ מחוץ לתחום.

יוסי.

סבבה,בזה נסכם שאותך לא יצלמו ובגלל זה לא אכפת לך...למרות שזה לא מה שגורם באופן ישיר לרוב התאונות...

קלטתי את החיוך,אם זה היה בצחוק תחשוב,זה שאתה לא נוהג ככה לא אומר שבנאדם עם רכב ויכולת אסור לו...

פורסם
סבבה,בזה נסכם שאותך לא יצלמו ובגלל זה לא אכפת לך...למרות שזה לא מה שגורם באופן ישיר לרוב התאונות...

קלטתי את החיוך,אם זה היה בצחוק תחשוב,זה שאתה לא נוהג ככה לא אומר שבנאדם עם רכב ויכולת אסור לו...

מה שאני מנסה לומר זה שמבחינה הגיונית זה בסדר לנהוג בכביש של 90 על 100\110

ולא צריך למתוח את הגבול ולנהוג על 160 וכדומה. הכבישים ורוב המכוניות בארץ לא בנויים למהירויות כאלו.

לא הגיוני וזה לא דבר טוב לאפשר במצב של היום נהיגה של 140+ בכבישים של אתמול עם מכוניות של היום במהירויות של מחר. עם אנשים שלא עברו קורסים מיוחדים לנהיגה מתקדמת והרשיון שלהם מסתמך על זה שהם לא קיבלו ברקס או משיכה בהגה ב10 דקות של הטסט שהם עברו לפני 10 שנים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
מה שאני מנסה לומר זה שמבחינה הגיונית זה בסדר לנהוג בכביש של 90 על 100\110

ולא צריך למתוח את הגבול ולנהוג על 160 וכדומה. הכבישים ורוב המכוניות בארץ לא בנויים למהירויות כאלו.

אני לא רואה שום בעיה בלנסוע 160 בכביש 6, או בכל כביש מהיר אחר, בשעות שאין בהם תנועה והכביש מאפשר זאת. אמנם האספלט בארץ לא מן המשובחים (בלשון המטה), אבל עדיין אפשר לנסוע בו במהירויות כאלה.

בקשר לכך שהמכוניות לא בנויות זה שטויות.

בקשר לכך שצריך קורס בשביל לנסוע 160, ממש אבל ממש לא נכון. זאת בעיה כל כך גדולה לנסוע 160 בקו ישר? לא נראה לי שצריך להיות שומאכר בשביל זה. מה בגרמניה כולם עברו קורסי נהיגה?

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

לא הגיוני וזה לא דבר טוב לאפשר במצב של היום נהיגה של 140+ בכבישים של אתמול עם מכוניות של היום במהירויות של מחר.

אתה נתלה באילנות גבוהים...

קודם כל זה כבישים של אתמול עם מכוניות של היום במהירויות של שנות ה-70.

יש מספיק כבישים בארץ שמאפשרים 130-140 ללא כל בעייה , גם עם הרמה המבישה של הנהגים.

הדבר היחיד שצריך לשנות (מלבד המהירות) הוא את שיטת האכיפה ,כך שנהג יידע לשמור מרחק מתאים , לתת הצצה במראה לפני שהוא עובר נתיב (גם אם הוא אותת , זה לא תעודת ביטוח) , לתת זכות קדימה בזמן . בקיצור -כל אותן עבירות שמהוות זלזול מוחלט בזכותו של אדם אחר על הכביש.

ותאמין לי שהייתי במספיק מדינות בעולם כדי להשוות את רמת הכבישים בארץ לחו"ל. לא כל הכבישים כ"כ רעועים שצריכים לנסוע בהם במהירויות כאלה מגוחכות.

פורסם
אתה נתלה באילנות גבוהים...

קודם כל זה כבישים של אתמול עם מכוניות של היום במהירויות של שנות ה-70.

יש מספיק כבישים בארץ שמאפשרים 130-140 ללא כל בעייה , גם עם הרמה המבישה של הנהגים.

הדבר היחיד שצריך לשנות (מלבד המהירות) הוא את שיטת האכיפה ,כך שנהג יידע לשמור מרחק מתאים , לתת הצצה במראה לפני שהוא עובר נתיב (גם אם הוא אותת , זה לא תעודת ביטוח) , לתת זכות קדימה בזמן . בקיצור -כל אותן עבירות שמהוות זלזול מוחלט בזכותו של אדם אחר על הכביש.

ותאמין לי שהייתי במספיק מדינות בעולם כדי להשוות את רמת הכבישים בארץ לחו"ל. לא כל הכבישים כ"כ רעועים שצריכים לנסוע בהם במהירויות כאלה מגוחכות.

צודק,

אני רואה את הרמה של הנהגים (ובעיקר הנהגות) שם בחוץ ואני בהלם מהזלזול לזולת!

אנשים לא נותנים זכות קדימה, נצמדים, לא שומרים מרחק,לא מאותתים וכמו שאמרת לא מציצים במראה לפני שעוברים נתיב.

בקיצור, עם הרמה של רוב הנהגים בארץ אני לא חושב שכדאי לתת לאנשים את הזכות לנהוג במהירויות כאלה גבוהות ולצפות שיחזרו בשלום הביתה.

אני אומר את זה ונזכר באישה שנהגה ללא ידיים בכביש החוף (נדמה לי) וצילמו אותה לחיים הכט.

עד שלא תשתפר רמת הנהיגה ורמת הכבישים בארץ לא נוכל לחשוב על שינוי הגבלת המהירות.

יוסי.

פורסם

אז זהו , שכן.

שני דברים עומדים לזכות טענתי :

1. גם כך המהירות הממוצעת היא כ-120 , במקום להפוך את כולם לעבריינים (ובכולם אני מדבר על לפחות 80 אחוז מהנהגים ,לא על בודדים) הגיע הזמן להתאים את החוקים למציאות - כמו בכל שאר החוקים .

2. אנשים כמו האישה שכתבת עליה (בלי ידיים ,בפלאפון , במכנסיים של היושב/ת ליד , באף , ב-DVD) - ייזכו , קרוב לוודאי , לבקר את העמוד הקרוב . רווח נקי.

פורסם
אז זהו , שכן.

שני דברים עומדים לזכות טענתי :

1. גם כך המהירות הממוצעת היא כ-120 , במקום להפוך את כולם לעבריינים (ובכולם אני מדבר על לפחות 80 אחוז מהנהגים ,לא על בודדים) הגיע הזמן להתאים את החוקים למציאות - כמו בכל שאר החוקים .

2. אנשים כמו האישה שכתבת עליה (בלי ידיים ,בפלאפון , במכנסיים של היושב/ת ליד , באף , ב-DVD) - ייזכו , קרוב לוודאי , לבקר את העמוד הקרוב . רווח נקי.

אבל הבעיה היא שבכבישים של 120 אנשים יכולים להתחיל לנהוג ב140 ולצאת מזה עם דו"ח קל יחסית להגבלה של 90.

אני בטוח שבארץ לא יקבלו את ה120 בברכה ויתפסו על זה גל, במקום שהממוצע יהיה 120 הוא יעלה ל140, ליד הרבה אנשים לא הייתי רוצה לנהוג כשהם ב140, אני בדר"כ רואה את ההתנהגות שלהם בעיר ואומר תודה לאל שאני לא נפגש איתם בכבישים מהירים.

אפשר להעלות את ההגבלה ל120 אבל שמהירות של 130 קמ"ש תקבל עונש חמור.

אני מתכוון שמהירות של 130 בהגבלה של 120 לא תהיה שקולה ל100 בהגבלה של 90.

ובקשר לנהיגה ללא ידיים בכבישים מהירים, מפחיד כמה שזה מסוכן :? . מילא בעיר, גם אני מזלזל באחיזה ותופס בהגה בקושי ביד אחת. אבל במהירויות גבוהות מאוד חשוב להיות לפחות עם יד דומיננטית אחת על ההגה, אם לא שתיים.

יוסי.

פורסם
אבל הבעיה היא שבכבישים של 120 אנשים יכולים להתחיל לנהוג ב140 ולצאת מזה עם דו"ח קל יחסית להגבלה של 90.

אני בטוח שבארץ לא יקבלו את ה120 בברכה ויתפסו על זה גל, במקום שהממוצע יהיה 120 הוא יעלה ל140, ליד הרבה אנשים לא הייתי רוצה לנהוג כשהם ב140, אני בדר"כ רואה את ההתנהגות שלהם בעיר ואומר תודה לאל שאני לא נפגש איתם בכבישים מהירים.

אפשר להעלות את ההגבלה ל120 אבל שמהירות של 130 קמ"ש תקבל עונש חמור.

אני מתכוון שמהירות של 130 בהגבלה של 120 לא תהיה שקולה ל100 בהגבלה של 90.

ובקשר לנהיגה ללא ידיים בכבישים מהירים, מפחיד כמה שזה מסוכן :? . מילא בעיר, גם אני מזלזל באחיזה ותופס בהגה בקושי ביד אחת. אבל במהירויות גבוהות מאוד חשוב להיות לפחות עם יד דומיננטית אחת על ההגה, אם לא שתיים.

יוסי.

יוסי ,

מהירות של 140 קמ"ש בכביש מהיר לא מסוכנת.

גם לא 160.

אל תיתן לשטויות של משרד התחבורע להטעות אותך.

רק הנהגים מסוכנים , זה לא שהאוטו יסתובב עליך ב-150 וינשך לך בביצים... :idea: ונהגים מסוכנים ב-90 לא פחות מ-150 , רק שב-150 יש לך סיכוי לעבור אותם מספיק מהר לפני שיעשו את השטות התורנית

פורסם

אני בעד לשים מצלמות בתור ערים במקומות מסוכנים. נמאס לראות מתלהבים שנוסעים ב-90 קמ"ש ברחובות צרים.

לא מזמן היייתי בשוויץ, שם (לפחות בציריך) יש מצלמות מהירות בערים ואנשים נוסעים רגוע לחלוטין, אפילו בבימרים מטורפים, כולם רגועים.

אז כן, צריך לפחד כשאתה עובר את המהירות המותרת בעיר, כי בעיר ילדים קופצים לך לכביש.

יהיה מעולה אם תהיינה מצלמות מהירות ליד בתי ספר/גנים וקניונים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הייתי נוסע עם רנו 5 מודל 86 במהירות של 130 קמ"ש כמעט בכל יום בדרך לבסיס (אל תשפטו אותי זה היה בכביש מהיר ובדרך מסוכנת מבחינה ביטחונית בקו התפר),ותאמין לי שמדובר במכונית קלה וישנה שלא מותקנים בה צמיגי ספורט גדולים,ואתה יודע מה?! זה לא היה כזה מפחיד ולא כלום.

אחח אלו היו הרגעים שבאמת הייתי נהנה מהנהיגה ,שעת בוקר מוקדמת הייתי מגיע ליציאה מהעיר,ומתחיל להשתלב לכביש החדש (ליד רמאללה למי שמכיר),האספלט חדש,אני מכניס חמישי ומדביק את הדוושה לריצפה,לא הפרעתי לאף אחד ולא סיכנתי אך אחד.

לדעתי הדברים הבאים אם יעשו תאונות הדרכים בארץ ירדו משמעותית:

1.מודעות למצב הרכב-כל נהג כחלק ממבחן התיאוריה שלו צריך לדעת כמה דברים בסיסיים על הרכב, כגון בדיקת איכות הצמיגים ומילוי נכון של אויר,חשיבות תקינותה של מערכת ההיגוי,ידוע שצמיגים ומערכת היגוי שכשלו גרמו לנהגים לאבד שליטה ולהיכנס לתאונות קטלניות.

2.אכיפה נכונה-זה שעוצרים נהג על אגזוז רועש או ספויילר גבוה לא תורם כלום,האכיפה צריכה להתרכז בנהגים השיכורים/מסוממים ואלו שלא מצייתים באופן שיטתי לתמרורים וסימוני כביש,לדעתי אלו העבירות הכי חמורות שיש,כי הן נעשות ביודעין,מי שמשתכר בידיעה שהוא הולך לנהוג הוא פושע כי הוא עושה את זה בכוונה, ומי שלא מציית לתמרור עצור וכו' גם פושע כי גם את זה הוא עושה בכוונה.

3.חינוך-צריך ללמד את הנהג הישראלי להתנהג בהתאם,לא לנהוג בעצבים או בתשישות אפשר להציב בכל תחנת דלק מתקן שתיה,שהנהג יוכל לעצור לשטוף פנים ולשתות מים להירגע ולחזור לכביש,לחגור חגורה (גם מאחור),ולהשתמש בצופר רק שצריך באמת,ולא לקרוא את העיתון של הבוקר תוך כדי נהיגה.

4.הכי חשוב לפרק את מע"צ-יש לפרק את מע"צ החאפרים ולהקים גוף חדש ומקצועי שיעבוד על פי התקנות הכי חמורות באירופה,למה רכבי דו"ג צריכים להחליק בחורף בגלל צבע זול שלא מתאים לחורף והופך למשטח החלקה מסוכן?!למה נהגים צריכים להיכנס למצבים מסוכנים ולאבד שליטה בגלל מלכודות מוות בכביש?!

ולסיום אני מסכים עם מה שאמרו פה, אין סיבה להגבלת המהירות המגוחכת בכבישים המהירים,יש להעביר את המצלמות והמכמונות לתוך העיר ולא לכבישים המהירים.

איציק.

פורסם

לפי דעתי, קודם כל במהירות של 150 אין יותר סיכוי לעבור את ה"נהגים המסוכנים" מאשר במהירות של 90, אבל יש יתור סיכוי לא לצאת מזה בחיים...

מרבית הכבישים בארץ לא בנויים למהירויות של 140 ומעלה, שלא לדבר על מכוניות רבות, בין אם הן ישנות ולא מתאימות לנסיעה כזאת, ובין אם הן לא מתוחזקות כראוי.

גם בכבישים שבנויים לכך כמו כביש 6 לא כדאי לאפשר לנסוע 140, אומנם לרוב כאן לא כל כך קשה לנסוע בקו ישר, אבל יש הרבה "טייסים" עם תגובה אפסית שברגע שיוכלו לטוס 140 הם יפרסו כנפיים ויגמרו בתא מטען של רכב אחר. לפני העלאת המהירות יש ללמד את הנהגים, כל התופעות כמו אי שמירת מרחק, חוסר עירנות, מעבר נתיבים, עקיפה, הרבה יותר מסוכנות במהירויות גבוהות, אין לי הרבה נסיון על הכביש, אבל את הדברים האלו למדתי כבר מהנסיון שיש לי.

לא שאני אומר שאי אפשר לנסוע 160 בכביש 6 למשל, מי שמיומן בנהיגה, אפילו בלי לעבור קורס בנהיגה מתקדמת, יכול לעשות את זה עם רכב שמסוגל לזה ומתוחזק כהלכה, אבל אף אחד לא נמצא לבד על הכביש, אם יעלו את המהירות המותרת, הרבה מאוד נהגים לא מיומנים יסעו במהירות הזאת, שכן אי אפשר לאפשר את זה רק לחלק, ואז התוצאות לא יהיו טובות, תתארו מצב שבו ב160 מישהו יושב לכם על הזנב ולא שומר מרחק, או שמישהו לפניכם מחליט פתאום לבלום בפתאומיות ולסטות ימינה...

דרך אגב בעיה נוספת, כביש 6 הוא בעל 2 נתיבים, ויש רכבים כמו אוטובוסים שלא מסוגלים לנסוע 160, כלומר זה יותר סכנה נוספת, פערים גדולים במהירות שלא קיימים כיום...

לסיכום, לפי דעתי קודם יש לשפר את החינוך, המודעות והמיומנות של הנהגים, לשפר את התשתיות, ורק לאחר מכן להחליט על העלאת המהירות...

פורסם

לא רציתי ליפתוח ת'רד חדש אז החלטתי להקפיץ.

אתמול (17.11) הייתה שוב תוכנית של רישיון להרוג (כניראה עונה חדשה או משהו. חבל שביכלל הצטרכו עונה חדשה) זאת הייתה אחת התוכניות היותר מפחידות שראיתי

כל התשדירי בטיחות האלה באמת השפיעו עליי העם העבירו בי צמרמורת לכל החיים

היה גם תשדיר אחד בארץ בזמן הפריים (היה לו שיר נחמד בלי שום שינוי של המשמעות אשמח לדעת איך קוראים לשיר) אבל ביטלו אותו כי זה מפחיד ילדים

ואני אומר בצדק, ככה צריך, כי אם מגיל קטן הם יראו מה יקרה אם הם יתלהבו אז אולי זה יכנסי משהו לראשים הקטנים שלהם

למזל כולנו הגישו עירעור והתשדיר יחזור (אני מקווה שהוא ירד אבל לא מהסיבות שהזכרתי קודם)

מה שהכי זיעזע אותי בתוכנית אתמול היה תשדיר אוסטרלי, שהשתתפה בו שחקנית כדורסל שניפגעה מהשמשה

ואז הראו אותה לאורך חייה

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

שמר,

Guns dont kill people, people kill people

זה נכון אבל זה מגוחך.

מהירות של 160 היא כן מסוכנת, עזוב הכל, קח רק את מרחק הבלימה, הוא אסטרונומי. רק המרחק שאתה עובר לפני תגובתך הוא כ40-50 מטרים, זה המון.

אז אם אתה לבד על הכביש - כן, מהירות של 2 מאך לא מסוכנת כי אתה לא תלוי בגורמים אחרים (כמעט - מזג אויר, מצב גופני וכדומה...), אבל אתה ואני כן תלויים בגורמים כמו הנהג שלפניך שנשכה אותו הבת של אחותו כשבדק אם המוצץ בפה שלה. הכל יכול לקרות, הכל.

מצד שני לנהוג על 90 קמ"ש בכביש רב נתיבי (שלא נדבר על אחלה אספלט, בלי תנועה, בלי שוטרים ואיזה אימפרזה טורבו ליידך) זה מגוחך אפילו יותר מהמשפט הנ"ל.

בקיצור צריך לשנות, לא להגזים, לשנות.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
שמר,

Guns dont kill people, people kill people

זה נכון אבל זה מגוחך.

מהירות של 160 היא כן מסוכנת, עזוב הכל, קח רק את מרחק הבלימה, הוא אסטרונומי. רק המרחק שאתה עובר לפני תגובתך הוא כ40-50 מטרים, זה המון.

אז אם אתה לבד על הכביש - כן, מהירות של 2 מאך לא מסוכנת כי אתה לא תלוי בגורמים אחרים (כמעט - מזג אויר, מצב גופני וכדומה...), אבל אתה ואני כן תלויים בגורמים כמו הנהג שלפניך שנשכה אותו הבת של אחותו כשבדק אם המוצץ בפה שלה. הכל יכול לקרות, הכל.

מצד שני לנהוג על 90 קמ"ש בכביש רב נתיבי (שלא נדבר על אחלה אספלט, בלי תנועה, בלי שוטרים ואיזה אימפרזה טורבו ליידך) זה מגוחך אפילו יותר מהמשפט הנ"ל.

בקיצור צריך לשנות, לא להגזים, לשנות.

דניאל.

אתה התחלת ואני מרשה לעצמי להוסיף. מהירות של 160 לא הורגת, נהג לא מיומן ברכב לא בטיחותי כן הורג!

כמו שאומרים, זו לא המהירות שהורגת, זו העצירה שכואבת. (או משהו בסגנון).

יוסי.

• תוכן חדש...