Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 308, בעד או נגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאני הולך לכיוון פיג'ו 308.

שנת 2010 או 2011, אוטומט.

מעוניין לקבל טיעונים בעד ונגד. במיוחד בתחום הדלק, נוחות, מוסכי יבואן, אמינות.

תודה

פורסם (נערך)

למה לפתוח שרשור נוסף הוד ?

כבר כתבתי לך, ה 308 בכללי זה יופי של אוטו במחיר שהוא נמכר כיום כמשומש. גם נח , גם מאובזר ולהבדיל מהסטיגמה ,גם יחסית אמין.

תריץ פה חיפוש בפורום, למעט בעיה שהיתה וסודרה לגבי שרשרת התזמון הכל עובד יפה תחת תחזוקה מלטפת. להבדיל מיפנית זה לא רכב שיסע טוב תחת הזנחה. לתשומת לבך

לגבי מוסכים, בשנתון הזה הוא כבר מחוץ לאחריות ולכן אני ממליץ לך ללכת לאחד מהמוסכים הצרפתיים המומלצים פה בפורום, הם לא של היבואן. צריכת דלק ממוצעת של 1:11

מוסכים לדוגמא : אורן שירותי רכב, מוסך גבע מוסך אם הדרך ועוד...

טיפול שנתי עולה בקירוב 900 שח. תקפיד לטפל לפחות פעם בשנה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מזגן גבולי מאוד.

להורים של אשתי היה 308 ממקום העבודה. הגיע הקיץ והמזגן לא סיפק את הסחורה. נשלח כמה פעמים לחברת הליסינג ובהמשך הועבר לבדיקה מעמיקה אצל היבואן. הוחזר עם הקביעה שהמזגן תקין. יש מי שפחות בררן בעניין. אני אישית לא הייתי קונה רק בגלל הסיבה הזו.

אגב, שמעתי מחבר על הבעיה גם ברכב של סיטרואן (C5 אבל מדובר באותו קונצרן). גם שם התבאס על המזגן וגם הוא קיבל תשובה שהמזגן תקין וזה מה שיש.

אם מתעלמים מהמיזוג אז מההתרשמות שלי מדובר ברכב מוצלח.

נכון שהתיבה האוטומטית קצת מיושנת ומבאסת אבל בסך הכל הרכב לא מרגיש עצל בגללה.

התנהגות ונוחות ברמה גובה.

מבנה ההאצ'בק מוצלח מאוד לטעמי.

דלק לא יודע כי היה דלקן ולא נהגתי מספיק בשביל לבדוק.

לא היו בעיות אמינות. אבל מדובר ברכב חדש שנסע די מעט.

ההורים חיכו ליום שיוחלף. אבל זה רק בגלל המזגן.

פורסם
למה לפתוח שרשור נוסף הוד ?

כבר כתבתי לך, ה 308 בכללי זה יופי של אוטו במחיר שהוא נמכר כיום כמשומש. גם נח , גם מאובזר ולהבדיל מהסטיגמה ,גם יחסית אמין.

תריץ פה חיפוש בפורום, למעט בעיה שהיתה וסודרה לגבי שרשרת התזמון הכל עובד יפה תחת תחזוקה מלטפת. להבדיל מיפנית זה לא רכב שיסע טוב תחת הזנחה. לתשומת לבך

לגבי מוסכים, בשנתון הזה הוא כבר מחוץ לאחריות ולכן אני ממליץ לך ללכת לאחד מהמוסכים הצרפתיים המומלצים פה בפורום, הם לא של היבואן. צריכת דלק ממוצעת של 1:11

מוסכים לדוגמא : אורן שירותי רכב, מוסך גבע מוסך אם הדרך ועוד...

טיפול שנתי עולה בקירוב 900 שח. תקפיד לטפל לפחות פעם בשנה.

כנראה פספסתי, מצטער.

מאד חשוב לי נוחות המושבים בתור גבוה שכואב לו הגב במושבים לא נכונים ובגלל זה אני רוצה לקנות פיג'ו והתחושה שלי שזה האוטו הנכון בשבילי.

פעם ראשונה שאני שומע את המושג "מוסכים צרפתיים", האם הם יותר מוצלחים משל היבואן? נשמע מוזר קצת !?

מזגן שבקיץ לא מוצלח מוכר לי גם מהקורולה הנוכחית שלי, למדתי לחיות עם זה :-)

פורסם (נערך)

בטח שיש דבר כזה מוסך "צרפתי" . הרכב ממחושב מכף רגל ועד ראש. צריך מחשב (סורק) שמתאים לרכב הזה כדי לטפל בו.

בלי המחשב אתה דיי באפלה.שלא לדבר על עידכוני תוכנה לרכב. מוסכים שמתמחים בפג'ו וסיטרואן (שזו אותה חברה) מחזיקים כזה סורק.

לגבי המזגן: זה נכון , גם לי אמרו במוסך המרכזי שככה זה ואין מה לעשות. לא ויתרתי והלכתי למוסך פרטי , החליפו שם כמה חלקים, מלאו גז מחדש (עלה איזה 700 ש"ח) ופתאום המזגן בפג'ו מקפיא יופי. ובכלל יש פה בפורום כמה המלצות לאנשי מיזוג מקצועיים שעושים פלאים. לא לקבל את הדברים כמובן מאליו. (רק להתרחק ממוסך המרכזי - שרפו לו קיץ על חוסר מקצועיות).

בקנותך את הרכב, בקש היסטורית טיפולים , אם זה מנוע 1.6 טורבו 156 כ"ס , חפש את קריאת השירות שהיתה לגבי החלפת שרשרת התזמון ( טיימינג). אם אין , תשאל למה. אם זה מגרש לובינסקי בקש את זה בכתב...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לתגובות פה לא ציפיתי בכלל.

האם אתם אומרים שרכב שמטופל אצל היבואן הוא למעשה רכב שמטופל לא טוב?

האם זה שאני הולך למגרשים של לובינסקי במטרה לקנות רכב 4 שנים על הכביש והמוכר במקום אומר שכל הרכבים מטופלים במוסכי היבואן זה טוב או לא?

פורסם

הייתה לנו במשפחה אחת כזאת 2012- דגם מאובזר יחסית (_מגנזיום, בקרת אקלים דיגיטלית נפרדת).

בגדול- לא מומלץ. זאת לא הנוחות הקלאסית של פיג'ו. והרכב די עגלה. אמנם על הנייר ישנם 120 כ"ס, אך התיבה מסרסת את המנוע.

מעבר לכך מדובר ברכב יחסית בסדר. נראה מצויין. אחיזת כביש לא רעה, ונוחות קצת יותר טובה מיהיפניות הנפוצות.

מבחינת תצרוכת דלק- לא להיט. הבעיה העיקרית היא שיש צורך ברגל כבדה על הגז, וצריכת הדלק בהתאם.

לגבי טיפולים, מחירי שחיטה במוסכי היבואן. מחירים נורמליים ורגילים במוסכים לא מורשי יבואן.

ביטוח- זכור לי שהיה יקר יותר מהיפניות.

פורסם (נערך)

בתגובה הקודמת יש מנוע אחר: 120 כוחות סוס. תבדוק איזה דגם מציעים לך. תשאל אם זה הדגם עם הטורבו או לא. הדגם עם הטורבו הינו 156 סוסים. משמעותית מרגיש חזק יותר. וכמו כל דבר בחיים מוסך יבואן אינו ערובה לחיים טובים (לרכב ובכלל).

מאד תלוי ברמת הניהול והמקצועויות המקומית של המוסך.

ישנם מוסכי יבואן שהם דווקא מקצועיים מאד.

הדוגמא הכי ידועה פה בפורום אלו מוסכי צ'מפיון מוטורס. מי שיש לו גרמנייה שצריכה טיפול עדיף לו כנראה להגיע למוסך רון בת"א ולא לצמפיון.

עוד מה ששמתי לב ב 308 זה שהרדיו לפעמים חלש בקליטה. מאבד תחנות בנסיעה. לא בטוח איפה הבעיה. אני צריך לבדוק את הגדרות ה rds

ביטוח לרכב כזה מקיף 2500 חובה 1300שח. טיפול 900 שח.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לתגובות פה לא ציפיתי בכלל.

האם אתם אומרים שרכב שמטופל אצל היבואן הוא למעשה רכב שמטופל לא טוב?

האם זה שאני הולך למגרשים של לובינסקי במטרה לקנות רכב 4 שנים על הכביש והמוכר במקום אומר שכל הרכבים מטופלים במוסכי היבואן זה טוב או לא?

ממש לא ככה. מוסכי יבואן בדרך כלל יקרים יותר מכל מיני סיבות אבל מקצועיים לא פחות ולרוב יותר ממוסכים פרטיים. אם הרכב טופל במוסך היבואן זה רק לטובתו כי הוא טופל בחלקי חילוף ונוזלים מקוריים ומאושרים על ידי היצרן

פורסם

אז ככה

הייתה בבעלותי עד לפני כחודשיים 308 2008 טורבו אוטומט.

הרכב נמכר לאחי . לא הייתי מוכר לאחי רכב בעייתי . לא מחפש צרות!!!

אצלי הוחלפה השרשרת טיימינג שיצרה רעש בהתנעה במנוע קר מאוד וגרמה לפיח בראש.

בוצע פירוק ראש וניקוי יסודי והמנוע חזר לחיים.

מבחינת מזגן. אכן זה לא מזגן של קוריאניות אבל הוא עושה את עבודתו בצורה סבירה לחלוטין. הרכב שלי היה שחור עם גג פנורמי ובסך הכל לא היו לי טענות מיוחדות עקב הנתונים הנל .

מבחינת סחיבה מנוע הטורבו הוא תענוג צרוף של גמישות וכוח זמין תמיד ויחסית רב בשביל 1600 סמק

הבנתי שב2010 קיים המנוע עם תיבת 6 הילוכים שהיא עדיפה על ה4 שהיה לי.

מבחינת אבזור הרכב היה עמוס באבזור עקב היותו גרסת פרמיום.

תקלות מיוחדות לא היו לי. לאחר שהעברתי את הרכב לאחי התרמוסטט התקלקל ולכן המזגן לא עובד סיפור של 1000 אצל אורן חבר הפורום.

מבחינת נוחות הרכב יחסית קשיח לפיג'ו של פעם אולם הוא יציב מאוד על הכביש בסיבובים ומאוד כייפי לנהיגה ספורטיבית.

תא מטען ענקי ביחס לגודל החיצוני של הרכב והרכב קומפקטי למציאת חניה בעיר

חסרונות.

צריכת דלק של 1 ל10 הבנתי שבגיר 6 הילוכים המצב טוב יותר בכ20 אחוז

קשיח ולכן מעייף בנסיעה בכבישים משובשים בעיר.

מחסור בציוד אפטר מרקט

סחירות. קשה למכור אבל גם קל לקנות בזול.

בסך הכל אני מתגעגע לרכב ולהנאה שהוא נותן

עברתי לסיטרואן סי 4 דיזל רובוטית.

אם הייתי חושב שהרכבים גרועים או לא אמינים לא הייתי נשאר תחת אותו יצרן

המלצה

תחפש 1600 טורבו 6 הילוכים אחרי תיקון טיימינג או אחריות מלאה לחלוטין על הרכב ורצוי גרסת פרימיום עם מעט קילומטרים

• תוכן חדש...