Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

הוצאתי רישיון לא מזמן ורציתי לברר בעניין של ביטוח. כבר עשיתי אל דאגה. לפני שעשיתי הוצאתי את הפוליסה ובכרטיס של ביטוח החובה ראיתי שאין פרטים על הנהג בכלל . לא גיל לא מין לא כלום . היות ולא הייתי כל כך בטוח דיברתי עם אבא שלי והוא גם אמר שבביטוח חובה אין גיל וכולם רשאים כויכול לנהוג ורק במקיף זה מעל גיל 24 הסטנדרט. רציתי לדעת במקרה שאני עם מישהו ויש לו ביטוח סטנדרט וקורה משהו חס וחלילה האם אני רשאי לנהוג , מבחינת חובה כמובן, אמרו לי ששוטר שעוצר לא עושה כלום ואין לו דרך לבדוק את זה אבל האם במקרה של תאונה לא עלינו ואני נהגתי וביטוח חובה לא תקף עליי יש כיסוי לנזקי גוף ?

פורסם

היו כבר כמה שרשורים בנושא.

בגדול, צא מנקודת ההנחה שחברת הביטוח תנסה להתנער מתשלום במקרה של חלילה תאונה בכל דרך אפשרית. אם הם ידעו שהביטוח שלך "סטנדרטי" אבל הנהג היה נהג צעיר, בהחלט סביר להניח שהם ינסו לשחק על הקלף הזה. מבחינה חוקית ביטוח חובה רגיל תקף לכל נהג, רק אם אינו נוהג ברכב בדרך קבע. אז כמובן שאפשר ללכת למשפט, להתווכח עם עורך הדין של חברת הביטוח על האם הנהיגה שלך היא כן דרך קבע או לא דרך קבע, ואולי גם לזכות במשפט.

ואגב, כיסוי לנזקי גוף יש על כל אדם בישראל בכל מקרה. יש חברת ביטוח בשם "קרנית" שמבטחת את אלו שאין להם ביטוח חובה באופן אוטומטי ועל פי חוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אין לך ביטוח חובה שתקף עליך בתור נהג חדש אז כל נזק גופני שתגרום לא היה מכוסה ע"י הביטוח בכמעט 100% מהמקרים.

חברת קרנית לא סתם מחלקת כסף, אם אתה פצעת הולך רגל אז כל שקל שחברת קרנית תביא לו יגיע אחרי זה מהכיס שלך.

פורסם

השוטר אינו מהווה בעיה. מכסימום קנס קטן.

אבל עם תפקע במישהו ויהיו נזק גוף אתה צריך לצפות לתביעה שיכולה להתחיל בכמה אלפי ש"ח (ביקור במיון עם כמה בדיקות וחזרה לעבודה למחרת) ועד אי אילו אלפי ש"ח לחודש למשך עשרות שנים (אם גרמת למישהו נכות קשה לצמיתות), או פיצוי גדול למשפחה אם הרגת מישהו.

לכן התשובה פשוטה מאד: בדוק מול סוכן הביטוח אם אתה מכוסה. ולפני שאתה מטריח אותו בדוק את הספח לתעודת הביטוח. שם יופיע תאריך לידה מאוחר ביותר של הנהג המותר בנהיגה ברכב, אם בסעיף זה מופיע תאריך שאחרי תאריך הלידה שלך, ומצויין כי מדובר ב"כל נהג" , וכן אין מגבלה מבחית גיל רשיון הנהיגה (לצורך העניין נהג חדש הוא בעל רשיון פחות משנה אחת, וזה מצויין בתעודה) הרי שאתה מכוסה.

עוד רמז לכיסוי תוכל למצוא במחיר הביטוח - ביטוח לנהג מבוגר שאינו חדש יעלה סביב 1500 ש"ח לשנה, ביטוח הכולל נהגים צעירים וחדשים בערך סכום כפול. אבל זה רק רמז, לא משהו מחייב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה.

ברכבים הפרטיים של ההורים עשיתי ביטוח שמכסה אותי מכל הבחינות כולל מקיף. שאלתי למקרה שאצטרך לנהוג על רכב אחר שלא נוהג עליו בדרך כלל .

פורסם

בד״כ אין בעיה של ביטוח גוף לנהג מזדמן, אבל ביטוח סטנדרטי (מקיף וג) לא יכלול אותך בתור נהג חדש - אז אל ״תצטרך״ לנסוע ברכב שלא שלך.

פורסם

ווץ מזה - אמנם יש סעיף "נהג מזסמן" - אבל זה מסוג הסעיפים שמזמין צורך "להוכיח שאין לך אחות" ושאתה אכן נהג מזדמן. במיוחד אם מדובר ברכב של המשפחה.

בקיצור - אל ת נהג ברכב שבו אין לך הוכחה כתובה שאתה מכוסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...