Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות לD3200

aribrukman007
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה לי 18-105VR.

מבחינת טווח עדשה מצוינת, יש מייצב, האופטי סבבה, אבל רחוקה מהתוצאות שאפשר לקבל עם ה17-50.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
גם אם אני אמצא אחת, היא לא תעלה פחות מ3K, שזה גם יקר לי. (אני לא רוצה לבזבז יותר מאלפיים על העדשה).

הטמרון אפשר למצוא בסביבות 1400 לא מיוצבת, ו1600 עם מייצב.

זה הבדל גדול מדי לצערי.

אין לך מה להצטער.

יותר מדי אנשים קופצים מעל הפופיק בלי הצדקה.

זה לגמרי נכון לחפש את האיכות הטובה ביותר בתקציב שמתאים לך.

היו לי שני עותקים של הטמרון 17-50 (הראשון נגנב). אני חושב שהראשון היה יותר חד, אבל גם המצלמה היתה שונה, ואהבתי את התוצאה שלה יותר (חיישן CCD). לא היה כלום מבחינתי שהצדיק להוציא יותר מכפול על עדשה אחרת.

זה שאנשים מוציאים סכומים לא פרופורציונים לאלטרנטיבה בהתחשב בצרכים, בשימוש וביכולתם הכלכלית - לא צריך לסחוף אותך.

לדעת כמה שווה לך להוציא על תחביב, זו הדרך להנות בלי לאבד את הראש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צודק.

ובתכלס הטמרון הזאת, למי שנופל על עותק טוב, היא עדשה מצוינת.

המחיר שלה נהיה אבסורדי, אני רכשתי אותה ב2000₪!

היא מסבה לי הרבה יותר הנאה ותוצאות עדיפות על ה18-105, למרות שהיא קצרה יותר.

אם תיפול על עותק טוב, אחרי שתנסה אותה, אתה עוד תרצה שכל העדשות שלך יהיו חדות ועם צמצם פתוח :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על כל התגובות,

אני אתחיל לברר לגבי חנויות שמחזיקות כמה עותקים של העדשה (הטמרון), אבדוק באיזה מהן אפשר לבדוק אותן.

הסופ״ש אני גם אהיה באילת, נראה אולי משם תבוא הישועה.

אעדכן.

פורסם (נערך)

עדכון:

ביררתי בכמה חנויות, רק באחת הסכימו לי לנסות את העדשה (ורק עדשה אחת, לא לקחת כמה מאותו דגם ולהתחיל להשוות), בשאר בכלל אמרו לי שאי אפשר להרכיב עדשות על גוף לפני קניה.

דיי בעייתי, במיוחד עם הtamron, אבל לא אמרתי נואש ואמשיך לנסות חנויות.

עוד עדשה שקראתי כמה ביקורות טובות עליה היא הsigma 17-70 2.8-4,

בכמה פורומים דווקא העדיפו אותה על הtamron.

אז עכשיו גם צריך לנסות כמה עדשות tamron, וגם את הsigma.

מישהו התנסה עם שני העדשות ויש לו העדפות?

היתרון הגדול של הtamron זה ה 2.8 לאורך כל הטווח.

מצד שני לsigma יש מייצב ומרחק פוקוס מינימלי יותר קטן (אם אני לא טועה 23 מול 28 ס״מ)

עריכה אחרונה על ידי aribrukman007
פורסם (נערך)

עותק איכותי של 17-50 ייתן תוצאות מרשימות יותר בשל יתרון הצמצם הפתוח בהפרדת הנושא מהרקע לכל אורכי המוקד (היתרון פחות משמעותי בטווח הרחב). עדשות טיולים/17-70 לא ממש יספקו את אותה התוצאה, אבל אתה הוא זה שיצטרך לנסות ולהחליט בעצמו.

מרחק הפיקוס לא כזה עקרוני.

אפשר גם לנסות להתגמש לאיזור היד השניה ולחפש בפורומי צילום מוכרים בארץ צלמים עם מוניטין (לא כאלו עם 10 הודעות) שבדיוק נפטרים מאחת כזו, בין אם בגלל שעברו למשהו יותר קרנפי או החליפו את ארסנל העדשות ועברו ל F.F.

אין הרבה, אבל אם תמצא אחת במצב טוב, הרווחת.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

בדקתי אם יש טמרון יד2, אבל המחירים לא היה רחוקים בכלל מהמחיר של אחת כחדשה.

אני מניח שזה קשור לירידת מחירים שהייתה לעדשה הזאת, היום בזאפ המחיר הכי זול זה 1100 וביד 2 רצו עליהן 900. אז כבר אעדיף חדשה עם אחריות.

לסיגמה גם יש צמצם גדול, לא 2.8 אבל 2.8-4, השאלה היא עד כמה זה משפיע.

מעניין גם לדעת מה גודל הצמצם בטווח שהטמרון מציע, הרי ה4 יגיע 70mm, אז מעניין כמה יש ב50.

פורסם

אומנם קצת באיחור, אבל גם אני מאוד מחזק את ההמלצה על הטמרון.

יש ברשותי אחת כזאת קצת יותר משנתיים והיא פשוט מעולה!

הלכתי לחנות בירושלים (פוטו פריזמה) ובדקתי אותה טוב טוב לפני הקניה.

צילמתי בכמה אורכי מוקד שונים עם מפתחי צמצם שונים, העליתי את התמונות למחשב שיש להם בחנות ולבסוף, אחרי שראיתי שהתוצאות טובות, רכשתי אותה. לא מתחרט לרגע! במהלך השנתיים וקצת שהיא אצלי לא הרגשתי שום ירידה באיכות/חדות התמונות. (וצילמתי איתה המון!).

גם עכשיו, כשיש לי עדשה עם אורך מוקד עדיף ומייצב (ניקון 16-85), אני לא רואה את עצמי מוכר את הטמרון. היא באמת עדשה טובה עם תמורה מעולה למחיר.

אם אתה באיזור ירושלים, אתה מוזמן לבוא לנסות ולהתרשם מהתמונות שהיא מפיקה.

כחובבן, לא ראיתי שום צורך להשקיע כפול במחיר ולקנות את הניקון המקבילה כמשומשת. היא כבדה משמעותית (ובטיולים זה חיסרון עבורי).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

קבעתי מחר לחנות בשביל ללכת לבדוק את שניהם.

עכשיו, מה שמוזר זה שהמוכר אמר לי בטלפון שלטמרון אין מנוע פוקוס פנימי (שזה דיי מוזר כי בשם עצמו יש AF) שזה דיי בעייתי עם הd3200 שלי.

פורסם

זה שכתוב AF לא אומר שיש מנוע פוקוס (מוזר, אני יודע). האמת היא שאין לי מושג אפילו מה ראשי התיבות האלה אומרים ולמה הם שם. בעדשות של ניקון למשל זה דומה: בעדשות AF אין מנוע פוקוס פנימי והוא קיים רק בעדשות שמסומנות ב- AF-S.

בדקתי עכשיו ובגרסה המיוצבת של הטמרון המדוברת יש מנוע פוקוס אבל גם היא מסומנת כ- AF.

מבולבלים? גם אנחנו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ה AF (ר"ת לאוטו-פוקוס) בסה"כ מציינים שקיימים מגעים המאפשרים לגוף המצלמה לבצע פיקוס עם העדשה. אם בעדשה אין מנוע מובנה, אז המנוע צריך להיות בגוף המצלמה.

• תוכן חדש...