Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

כבר כמעט שנה שאני סוחב תקלה שהגיע הזמן לתקן.

זה מה שקורה:

הרכב פעם בשבועיים נכבה בנסיעה

הרכב נכבה בדר"כ כאשר המזגן עובד ובסוף עלייה (למשל בסוף עלייה של מחלף שורש בכביש 1)

הרכב משתנק כמה שניות ונכבה, כשזה קורה יש סטרטר אך הוא לא מניע כלל.

הפתרון זה לחכות כ 20 דקות והוא מניע ונוסע בסדר.

הייתי בטוח שמדובר בחיישן קראנק תקול- נסעתי למוסך וקנינו ביחד חיישן קראנק מפירוק(מתברר שיש 2 חיישנים אחד עליון ואחד תחתון, החלפנו את התחתון), הרכבנו והבעיה חזרה- אפילו בדחיפות גבוהה יותר.

יש רעיונות חברים?

הרכב מאזדה לאנטיס 2001 1600

שי.

פורסם

אז ככה, הייתי היום במוסך מורשה ומתברר שהם עדכנו גרסה ובגלל זה המחשב לא תומך בלנטיס 2001

בכל מקרה סביר להניח שהמחשב לא היה מוצא כלום.

החלטתי לקנות ולהחליף לבד לפי הסדר(כל פעם להחליף אחד ולחכות חודש-חודשיים):

1. משאבת דלק-מפירוק

2. חיישן גל זיזים

3. כויילים

4. מצבר

אם יש לכם הצעות נוספות אשמח לשמוע.

שי.

פורסם (נערך)

כשאתה מגיע לסוף העליה אתה בעצם משחרר את הגז. לפי ה"ספרות" שלי זה יכול להיות חיישן מאפ לא תקין אבל קח את זה בערבון מוגבל.

כדי לנסות לשחזר את התקלה במוסך, מה שעולה לי לראש זה להגיע למוסך כשהמנוע חם ואפשר לטפל ברכב וישר להריץ אותו בסל"ד גבוה עם מזגן עובד כדי לחמם את התא עוד יותר. מידי פעם תשחרר קצת את דוושת הגז ותקווה שהתקלה תופיע כך שיוכלו לעלות על זה (סיגנל כלשהו לדעתי).

בכל מקרה, כשזה קורה, תרים מכסה מנוע כדי שהתא יתקרר מהר יותר ואז כנראה תצטרך לחכות פחות זמן. תעדכן.

גילוי נאות: אני לא מומחה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

רעיונות מעולים שלא חשבתי עליהם, תודה.

האמת בגלל שהרכב עם מחשב ישן (לא

OBD2 ) אז לא הרבה מוסכים עם המחשב הנ"ל.

אפילו המורשה שהייתי (שילובים מוטורוס) שלח אותי לדרכי כי טען שעדכנו תוכנה במחשב ולא תומך בדגם שלי.

שי.

פורסם

חשבת אולי על משהו פשוט יותר כמו אימובילייזר/קודנית?

בשנים הללו היה נהוג לבצע ניתוק דלק על קו הדלק עם עלוקה אלחוטית או חוטית בעיקר מתחת למושב האחורי או בקיק פאנל של הנהג.

חפש כבל חתוך שמחובר בשני הקצוות שלו ל 2 חוטים שחורים בדרך כלל.

עדכן אותנו.

בהצלחה.

פורסם
אז ככה, הייתי היום במוסך מורשה ומתברר שהם עדכנו גרסה ובגלל זה המחשב לא תומך בלנטיס 2001

בכל מקרה סביר להניח שהמחשב לא היה מוצא כלום.

החלטתי לקנות ולהחליף לבד לפי הסדר(כל פעם להחליף אחד ולחכות חודש-חודשיים):

1. משאבת דלק-מפירוק

2. חיישן גל זיזים

3. כויילים

4. מצבר

אם יש לכם הצעות נוספות אשמח לשמוע.

שי.

לא היתי הולך על מצבר הרי הוא נותן סטארט ובעצם סטארטר הוא הצרכן הכי גדול בהנעה ואם הוא קיים אין בעייה במצבר

היתי הולך על בדיקה של חיישן MAF עדיף במוסך מורשה כי נשמע כי תערובת האויר שגויה וחסרה שריפה במיוחד במאמץ כמו עלייה ומזגן שנדרש מהמנוע להוציא יותר כוח

פורסם

אליה זה פשוט לא נכון מה שאתה אומר. מצבר יכול להיות תקול ועדיין יכול להיות במצב שהוא מניע את הרכב.

לפותח השירשור - לדעתי צריך ללכת לאבחון במקום שיש לו את הציוד המתאים.

האם כשהרכב לא מניע, זה נשמע כאילו הוא כמעט מניע או מגמגם ולא מצליח?

אתה יכול לקנות ספרי קרבורטורים ולהתיז לתוך פתח יניקת האוויר ללא פילטר ולנסות להניע ככה. (חפש סרטון ביו טוב איך עושים את זה). אם הרכב מניע, מדובר בבעיית דלק. אם לא, חפש בעיה חשמלית כמו הצתה וכו'.

בנתיים לי זה נראה משאבת דלק לא תקינה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)
חשבתי על האימובילייזר

יש דרך קלה לנתק אותו? יש לי קוברה.

אם אתה פותח סוויץ ללא ניתרול האזעקה, האם מחוון חום המנוע עולה למקסימום?

אם כן, פעם הבאה שזה קורה, שים לב אם מחוון חום המנוע גם עולה (אולי זו יכולה להיות אנדקציה מבחינתך להשפעת האזעקה).

לגבי ניתוק מהיר : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423138-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%96%D7%A2%D7%A7%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%94-8015-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-6-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%A2-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%97%D7%92-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%AA-%D7%9C%D7%96%D7%95%D7%96&p=3345007&viewfull=1#post3345007

אתה יכול לאתר את מיקום הניתוק בקופסת הנתיכים (לעקוב אחרי החוטים הירוקים) ולהלחים את הניתוק באופן קבוע ולבודד את החוטים.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

תודה לכל העוזרים,

עדכון: אתמול בשישי שבת נסעתי לטייל עם הרכב בצפון, בחזור התקלה החמירה וכל חצי שעה נסיעה הייתי נתקע לחצי שעה.

היום נסעתי למורשה ברחובות, חיבר מחשב וטען שראה תקלה בחיישן גל ארכובה העליון(החלפתי את התחתון)

אישרתי להחליף- נזק 753 שקלים. אם התקלה תפתר מקובל עלי המחיר.

חג שמח לכולם.

שי.

• תוכן חדש...