Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי יש קונסולה בין שני המושבים הקדמיים, המשלבת בתוכה מגירה גדולה עם תאורה ושקע 12V, מתקן כוסות ומשענות יד.

כל הקונסולה הזאת אמורה לזוז על מסילות. מערכת המסילות דומה לזו של המושבים, רק ששחרור הנעילה כדי להזיז הוא אלקטרוני ולא ידני.

אצלי היא לא זזה וכרגע נמצאת במצב מקסימלי קדימה, כך שמתקן הכוסות לא נגיש כי הוא צמוד ומתחת לידית ההילוכים. מה שמפריע לי בעיקר זה שאין גישה למתקן הכוסות. כשלוחצים על הכפתור שאמור לשחרר את הנעילה שומעים משהוא חשמלי זז אבל הקונסולה לא זזה.

אתמול פירקתי את כל הקונסולה מהרכב והעליתי הביתה כדי לנסות לתקן. כדי להוציא אותה פירקתי ארבע ברגי אלן כוכב וקונקטור ירוק.

אחרי שהוצאתי את כל הקונסולה מהרכב, פתחתי עוד 6 ברגים בצדדים כדי לשלוף את יחידת המסילה מהקונסולה.

מהמסילה לקונסולה הולכת צמה שבתוכה יש כמה חוטי חשמל גמישים איזושהי צינורית לבנה שהיא יותר קשיחה.

ניסיתי להגיע למנוע שנועל את תנועת המסילה אבל לא הצלחתי.

מה שכן, גיליתי שם ידית עם חור שאם מושכים אותה אז שומעים את המנוע זז, הנעילה משתחררת ואפשר להזיז את המסילה. את הידית צריך להחזיק חזק כי אם עוזבים אז היא חוזרת.

בגלל שלא הצלחתי להגיע למנוע, חיברתי באופן זמני חוט מתכת דק לידית כדי שאוכל למשוך אותה ידנית ולהזיז את הקונסולה כשהיא מותקנת ברכב.

התקנתי את הקונסולה חזרה ברכב וניסיתי איך זה עובד. זה באמת עבד כמה פעמים. משכתי את חוט המתכת והצלחתי להזיז את הקונסולה קדימה ואחורה.

בשלב מסוים כנראה חוט המתכת לא עמד בעומס והשתחרר כשהקונסולה המצב הכי קדמי, כמו שהיה במצב ההתחלתי. :x

האם יש למישהו רעיון אין ניתן לתקן?

20140408_220651.jpg

20140408_220657.jpg

20140408_220712.jpg

20140408_220841.jpg

20140408_221018.jpg

20140408_222516.jpg

20140408_222546.jpg

20140408_222557.jpg

פורסם

צרפתי את ה exploded view של החלק שאתה עובד עליו. הוא אומנם קטן, אבל מאיך שזה נראה, הדופן הפנימית של התא והדופן החיצונית שלו מתפרקות, וביניהן מסתתר איזשהו סולנואיד שכנראה מושך איזשהו כבל שנועל/משחרר את הנעילה של הקונסולה.

אני מעריך שעוד כמה ימים אני אקבל את ה EPC שהזמנתי, ואז (בשאיפה...) אוכל להעלות את זה ברמת פירוט יותר גבוהה. סע כמה ימים בלי זה :-)

Exploded_View.jpg

פורסם

חבל שלא צילמתי כשאני פירקתי את שלי.

גם לי הייתה את אותה בעיה, ופשוט. שיחרתי/הוצאתי את פין הנעילה.

לא יודע מה הייתה הבעיה, אבל המנוע הקטן פעם היה לו כוח למשוך את הפין ופעם לא.

על איזה epc אתה מדבר?

פורסם

dmx - להוציא את פין הנעילה זה קצת חוראני, לא? :-) אז הקונסולה אצלך פשוט זזה חופשי קדימה ואחורה?

epc - או בעברית electronic parts catalogue של רנו, תוכנה דומה לזו שהמוסכים משתמשים בה שמראה את כל החלקים ב exploded view (כמו שצרפתי למעלה) כולל מק"טים ומה מתאים למה.

פורסם

תאמת לא יצא לי להתעסק עם זה יותר מידי.

לא מאמין שמצאתי תמונות כשאני פירקתי את כל היחידה.

כשבדקתי את המנוע בניפרד מכל היחידה עם מתח חיצוני אחר ולא של הרכב, היה נראה שהמנוע תקין .

ברגע שהוא חזר למקומו הוא חזר להיות בעייתי.

יכול להיות שיש אולי נתק כלשהו, אולי כמה גידים נקרעו\השתחררו ואין מספיק חשמל שיגיע למנוע.

IMG-20121127-00291 (Copy).jpg

IMG-20121127-00290 (Copy).jpg

IMG-20121127-00292 (Copy).jpg

IMG-20121127-00293 (Copy).jpg

IMG-20121127-00294 (Copy).jpg

IMG-20121127-00295 (Copy).jpg

פורסם

תודה על התמונות - אנחנו מתחילים ליצור כאן בסיס מידע לרכב שיש עליו מעט מאוד מידע לצורך עבודה עצמית (בטח בעברית) :-)

פורסם

נכון, בעברית מעט מאוד אם בכלל. ולחפש בשפות זרות זה די קשה, למרות שיש להם המון מידע.

פורסם

תודה רבה על התמונות!

מצאתי פורום רנו בריטי שבו יש לפחות 10 ת'רדים של אנשים שונים עם אותה הבעיה, שהקונסולה נתקעה להם ואף ת'רד שמוביל לפיתרון או לפחות לתמונות של היחידה מפורקת. פה נראה לי אנחנו נפתור את הבעיה 8)

איך פירקת את המסילה המקובעת מהחלק שזז? אני לא ראיתי שם ברגים, רק כמה ניטים.

ע"פ המק"ט של המנוע, הוא נמצא בשימוש בעוד רכבים (למשל מנוע נעילת דלת תדלוק באופל), כך שבטח לא יהיה קשה להשיג אותו אם בו הבעיה.

ייתכן שהמנוע חלש מדי, ביחס לקפיץ של יחידת הנעילה, מה שמקצר את חייו.

כשיהיה זמן אנסה לפרק שוב.

פורסם

אפשר למשוך את הפין עם פלייר, אצלך מחובר כבל כלשהו למנגנון הנעילה.

תמשוך את הכבל ותגרום לפין להיכנס, ואם אני לא טועה אתה פשוט מחליק את כל התושבת החוצה מהמסילה.

פורסם
אפשר למשוך את הפין עם פלייר, אצלך מחובר כבל כלשהו למנגנון הנעילה.

תמשוך את הכבל ותגרום לפין להיכנס, ואם אני לא טועה אתה פשוט מחליק את כל התושבת החוצה מהמסילה.

הכבל שמחובר למנגנון הנעילה זו קומבינה שניסיתי לעשות כדי לשחרר נעילה ידנית כשהקונסולה מורכבת ברכב.

היום שוב פירקתי את הקונסולה. הצלחתי להגיע למנוע.

כדי לפרק את שתי חלקי המסילה יש צורך להוציא את הסטופר הלבן שמונע מהמסילה לצאת לגמרי.

אחרי שפירקתי את הסטופר הגעתי ליחידת המנוע ולמנגנון הנעילה. מנגנון הנעילה פשוט מאוד ואין בו קפיץ.

פירקתי את המנוע וראיתי איך הוא פועל. יש בתוכו מנוע חשמלי קפיץ ספירלי שתפקידו להחזיר את המנוע למצב סגור וסוג של גלגל שיניים/מוט הברגה שמעביר מתנועה סיבובית לתנועה קווית. הכל בפנים נראה תקין ואין חלקים שבורים, אבל מנגנון של גלגלי השיניים לפעמים נתקע וצריך לשחרר אותו כדי שיזוז שוב. הכל יכול לזוז הלוך ושוב חלק ואז בפעם העשירית נתקע.

שחררתי קצת את הקפיץ הספירלי כמה סיבובים, כי חשבתי שאולי המנוע חלש אבל זה לא עזר. משהו במנגנון גלגלי השיניים נתקע לפעמים.

התייאשתי והרכבתי הכל חזרה. חיברתי חוט למנגנון הנעילה כדי שאוכל ידנית לשחרר אותו כשהקונסולה מורכבת.

הזזתי את הקונסולה למצב האופטימלי שרציתי, גם שתהיה גישה למתקן הכוסות וגם שלא יפריע לרגליים של הנוסעים במושב האמצעי האחורי. עכשיו ניתן להזיז את הקונסולה אבל זה ממש קשה, צריך להשחיל את היד מתחת לקונסולה ולמשוך ידנית את המנגנון.

20140411_201138.jpg

20140411_201324.jpg

20140411_201821דstopper.jpg

20140411_201829.jpg

20140411_202451.jpg

20140411_202652.jpg

20140411_202750.jpg

20140411_202932.jpg

• תוכן חדש...