Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיג מכל כיוון שתבחן אותו, לא דומה בכלום למה שלדה מייצגת בעולם הרכב.

מיטב טייסי הקרב של המערב נותנים כבוד למיגים והם אמורים להבין משהוא בתחום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם הייתה לך מכולת, היית רוצה שהוא יהיה המוכר/ הקופאי.

לא ממש רוצה שיהיה מחוץ למכולת שלי המון זועם שדורש חתולים פרסיים, שירותי ליווי ופלוטוניום-238.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם הייתה לך מכולת, היית רוצה שהוא יהיה המוכר/ הקופאי.

הבנאדם יודע למכור קרח לאסקימואים וחול לבדואים. עובדה שהוא הצליח לגייס ממון לא קטן עבור בטר פלייס.

לא תיקח אותו כמשווק?

הוא לא משווק כמו מנפח בועות, הוא הצליח לנפח את הבועה של בטר פלייס ולשפוך לאסלה כמה מיליארדי דולרים.

הוא יכול למכור קרח לאסקימואים (הם לא מעדיפים אינואיטים?) וחול לבדואים, אבל אלה וגם אלה ירצו בסופו של דבר את הקרח והחול שלהם, בזה הוא כבר הרבה פחות טוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
המסמך שמסביר את הרעיון. לא היה לי זמן עדיין לקרוא את זה. יהיה נחמד אם יש פה מומחה בתחום שיכול לעבור על זה ולהגיד האם יש לזה סיכוי.
פורסם
למה נתקעתם על המיג? זה בקושי הלאדה של מטוסי הקרב.

אתה טועה ובענק חבר, לא רק שמטוסי המיג כשלעצמם טובים מאוד, כשטייסים מערביים זכו להטיס אותם הקביעה שלהם היתה כמעט תמיד זהה:

חרא של הנדסת אנוש בתוך תא הטייס אבל מעטפת ויכולת שרידות שיכולים לתת שיעור למטוסים מערביים.

ואני אפילו לא מתייחס למטוסי סוחויי שאותי אישית מרשימים הרבה יותר מהמטוסים המערביים ויש להם מעטפת ביצועים פשוט מפחידה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
1 באפריל...הם עוד שכחו להגיד שכל הפרויקט ממומן בביטקוין ואז זה היה מושלם.

יכול להיות שזה רעיון לא ריאלי, אבל בטוח שאין שום קשר ל-1 באפריל, המסמך שנתתי כאן קישור עליו פורסם באוגוסט שנה שעברה.

פורסם

ואני אפילו לא מתייחס למטוסי סוחויי שאותי אישית מרשימים הרבה יותר מהמטוסים המערביים ויש להם מעטפת ביצועים פשוט מפחידה.

+1000

אני לא מכיר מטוס מערבי שעושה קוברה, או מונגוס(נמיה), או "גלגלון" סביב קצה הכנף ולמען האמת, גם לא שמעתי על טייס מערבי שמספיק מחוראע במח בשביל בכלל לנסות לעשות אותם (שלא לדבר על להמציא).

בנוסף, נדמה לי שסוחוי (37?35?33?) הוא המטוס היחיד שמסוגל לנסוק ישירות למעלה, לסגור מצערות להתחיל לצלול באותה תנוחה לכיוון הקרקע, לפתוח מצערות ולצאת מההזדקרות בכח המנוע בלבד (משמע בלי להפיל חרטום ולהתחיל לצלול חופשית עד שהכנפיים יקבלו עילוי).

פורסם

אני לא מכיר מטוס מערבי שעושה קוברה, או מונגוס(נמיה) ולמען האמת, גם לא שמעתי על טייס מערבי שמספיק מחוראע במח בשביל בכלל לנסות לעשות אותם (שלא לדבר על להמציא).

בבקשה, נעים להכיר:

בנוסף, נדמה לי שסוחוי (37?35?33?) הוא המטוס היחיד שמסוגל לנסוק ישירות למעלה, לסגור מצערות להתחיל לצלול באותה תנוחה לכיוון הקרקע, לפתוח מצערות ולצאת מההזדקרות בכח המנוע בלבד (משמע בלי להפיל חרטום ולהתחיל לצלול חופשית עד שהכנפיים יקבלו עילוי).

יכול להיות. איזה תועלת יש בזה בקרבות אוויר של היום (טילים) ולא של מלחה"ע השניה (תותחים/מקלעים) אני לא יודע.

דני

פורסם (נערך)

הפעם הראשונה שבאמת נפלה לי הלסת למראה מטוס קרב היתה במטס האוירי הבינלאומי לציון 50 שנה לחיל האויר, הגיע סוחויי (אם אני לא טועה 35) ב-landing approach (גלישה איטית, גובה נמוך מאוד עם גלגלים בחוץ) וטס כך לאורך כ-200-300 מ׳ לאורך טיילת תל אביב.

מעולם לא ראיתי מטוס שהיה נראה כל כך מרשים והעוצמתי כמו אותו סוחויי באותה גישה לנחיתה, הוא פשוט היה עצום.

ואז הוא פתח מבערים....

עכשיו יו זה לא שהייתי ילד קטן ומתלהב מהפעם הראשונה שהוא רואה מטוס קרב, מגיל אפס העברתי לא מעט שעות בין מיטב מטוסי הקרב של חיל האויר וגם כמה של צבאות זרים (תודה אבא), יש לי אח גדול שהיה אמור להקרא כפיר אבל ברגע האחרון אבא שלי שינה לו את השם לאופיר כדי שזה לא יהפך לטררם במקום עבודתו ובתפקידו.

ולמרות כל אותה היכרות אישית עם שלל מטוסי החיל, מטוסי סוחויי הם זן אחר, שים F16 ליד F15 והוא יראה כמו מטוס צעצוע, שים F15 ליד סוחויי 37 וגם הוא יראה צעצוע...

התאוריה שלי פשוטה:

הקומבינציה של סוחויי\מיג עם מערכות מתקדמות כחול לבן טייס ישראלי זה שילוב הרבה יותר עוצמתי מאשר אותה קומבינציה עם מטוסים מערביים (וזה לא שאין לי כבוד למטוסים המערביים, פשוט אלא הרוסיים כנראה טובים יותר).

אבל למה ללכת רחוק, ההוכחה הטובה ביותר לכך שהמטוסים הטובים לא באמת מגיעים מהדוד סאם- קוראים לה לביא, המטוס שכל כך התעלה על יכולות המטוס שנראה ממש דומה לו עד כדי כך שכמעט הביא לניתוק היחסים עם ארה״ב...

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

דני,

הויסטה, מעבר לאב טיפוס אחד בודד ומיוחד, מעולם לא נכנס לייצור ולא טס מעולם ואף מטוס מערבי מעולם לא צויד במערכת הזו.

מעבר לזה, בעיניי, לבוא ולהציג נחיר אחורי שאפשר לכוון אותו (נדמה לי עד 17 מעלות) אחרי שכזה כבר קיים מבצעי במטוסים מזרחיים, זו תעודת עניות גדולה מאוד לאמריקאים שמחשיבים את עצמם עליונים בכל הקשור להנדסת כלי מלחמה מול הרוסים.

גם היום יש חשיבות אדירה למעטפת ביצועים וסוחוי שמאלץ F15 להכנס לסחרור בכדי לרדוף אחריו או "להוריד רגל מהגז" בכדי לא להכנס לסחרור יהיה גם זה שיחזור לנחיתה ולצביעה של עוד X על המטוס שלו.

קרבות אויר הם לא "שגר ושכח" ממרחק 100 ק"מ, זה עובד רק בסרטים, שיגור כזה נותן לטייס כ"כ הרבה זמן עד להגעת הטיל שאין מצב שהטיל יפגע וגם היום מטוסים מוצאים את עצמם מהר מאוד בתוך "קערת הפונץ".

פורסם (נערך)

דני,

עזוב את התרגילים שבגירה ציין שהם יפים לביצוע במפגנים אוויריים, מה שבאמת חשוב זה שהם מעידים על מעטפת ביצועים מאוד רחבה מבחינת יכולת התמרון.

אגב, לא צריך להרחיק לכת, אתה מכיר מטוס אמריקאי שיש לו יכולות תמרון גבוהות כמו שיש למשל ליורו פייטר טייפון?

אני מאוד אוהב את מטוסי ה-F15 וה-F16, הייתי שמח מאוד לראות לצידם את היורו פייטר טייפון, סוחויי 37 ושות׳.

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

תמורת 2000 ש"ח לשעתיים וברירה בין C63 או מיג אני בוחר ללא ספק בפאביה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...