Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מסקרן אותי מי אחראי על נזק שנגרם לרכוש

לדוגמא, חתכו מישהו, ומי שנחתך שובר הגה הצידה, ונכנס במעקה הבטיחות, בעוד שהחותך ממשיך בדרכו- מי משלם על האוטו?

או דוגמא שונה, מוביל טנקים נכנס בעמוד במהירות 100 קמ"ש, הטנק מתנתק ועף לכיוונך. אתה סוטה מהנתיב ודורס אדם שעמד בתחנת האוטובוס בצד הכביש- מי אחראי על הפגיעה בהולך הרגל? מה לגבי הנזק לרכוש?

הסובארו שבסמלון למכירה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
הנהג הפוגע.

לא נכון.

בית משפט זה לא שחור-לבן כן-לא.

האחריות יכולה להתחלק בין כמה גורמים כשכל אחד מהם נוטל אחריות מסויימת (ברכוש זה יהיה ממש באחוזים).

אגב די ברור שבמקרה של הטנק שעף עליך - אם למשל היו מצלמות בצומת ויוכח שלא הייתה לך אפשרות סבירה אחרת - כמעט בטוח תצא זכאי.

עריכה אחרונה על ידי mudale222
פורסם (נערך)

ואם לא היו מצלמות? בוחן תנועה לא יכול להעריך איך בערך התרחשה התאונה ומה היו המהלכים של כל נהג?

עריכה אחרונה על ידי den4eek

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם
הנהג הפוגע.

לא מדוייק.

אם אותו נהג שחתך אותך וגרם לך לעשות תאונה עצר בהמשך- ההגיון אומר שאתה יכול לתבוע אותוו לשלם עבור נזקייך, בטח ובטח כאשר יש עדים לכך.

אם אותו נהג סורר לא עצר והמשיך בדרכו ולך אין פרטים שלו- כנראה שאין מנוס משימוש בביטוח וזה יוגדר כנזק עצמי לרכב.

במקרה המאוד "מוזר" של מוביל הטנקים לטעמי האחריות לפגיעה בהולך הרגל תוטל על הנהג שגרם לתאונה, לא נשמע לי הגיוני שיאשימו את אותו נהג שפגע בהולך הרגל בהנחה והוא נסע כחוק ורכב אחר התנגש בו וגרם לו למעורבות בתאונה.

יחד עם זאת כידוע לעיתים ההגיון ולשון החוק אינם חופפים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

נגיד ואתה הנהג שחתך (ואולי לא שמת לב) ולא פגעת באף אחד, למה שתעצור? כביש 6 מהירות 140 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
ואם לא היו מצלמות? בוחן תנועה לא יכול להעריך איך בערך התרחשה התאונה ומה היו המהלכים של כל נהג?

יכול לנסות להעריך, לא הייתי בונה על כישוריו יותר מדי.. בנוסף לכך לפעמים פשוט בלתי אפשרי (למשל במקרה שמישהו חותך אותך ובורח... אין פשוט שום ראיה פיזית לזה), אם אין עדים ואין ראייה פיזית די אכלת אותה.

לכן מומלץ מאוד לנסוע עם מצלמה.

פורסם

תסתכל בסרטונים במצלמות ברוסיה, יש הרבה מקרים כאלו, של נהגים שחותכים שגורמים לתאונות, אבל לא נפגעים וממשיכים.

עוד יותר גרוע, יש אנשים שנוסעים עם המכונית שנפגעה ובורחים.

אם יש לך עדים, אז מצבך טוב, ואם אין עדים, תתפלל שהשופט יאמין לך. במיוחד אם דרסת בן-אדם.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

כאמור, לא נכון להתייחס לאחריות לגרימת התנגשות - משפטית או טכנית - כמונח בינרי. במקרים כמו אלו סביר שהאשמה תתחלק באחוזים בין מספר גורמים. היו פסקי דין שהאשימו נהג בכך שיצר מצב שגרם לנהג אחר לסטות מנתיבו ולפגוע במשתמש דרך נוסף.

ואגב, הערה טכנית שאיננה מנושאו הישיר של השרשור: כשאתה נקלע למצב חירום, נכון יותר להתחיל בבלימה חזקה להורדת מהירות לפני שמתחילים בתמרוני התחמקות על ידי ההיגוי. הדבר יקטין את הסבירות למצב בו תפגע במשתמשים אחרים בדרך בזמן הנסיון להתחמק מהתנגשות.

הערה נוספת: שים לב שבכל מקרה עדיף להשתמש במונח "התנגשות" - המונח "תאונה" הוא מונח שמרמז על אופי אקראי. התנגשות, לעומת זאת, מרמזת על גרימה. והתנגשויות, כידוע, לא פשוט "קורות", הן נגרמות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היי,

נהגת בג'יפ [להלן: ערסית] חתכה נהגת צעירה [להלן: ילדה]. כתוצאה מהחיתוך, הילדה סטתה ימינה אל מפרץ החנייה, והרימה את המאזדה של אישדבחזיר באוויר. את הכסף לאישדבחזיר שילמה החותכת [הערסית] ולא הפוגעת [הילדה], וזאת על אף איומיה הקולניים של הערסית שבעלה עורך דין. כנראה שלילדה עו"ד/סוכן ביטוח יותר טוב. זה רק מקרה אחד, שאני לא בקיא בפרטיו. אולם, המקרה מדגים שלא תמיד הכל שחור ולבן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
היי,

נהגת בג'יפ [להלן: ערסית] חתכה נהגת צעירה [להלן: ילדה]. כתוצאה מהחיתוך, הילדה סטתה ימינה אל מפרץ החנייה, והרימה את המאזדה של אישדבחזיר באוויר. את הכסף לאישדבחזיר שילמה החותכת [הערסית] ולא הפוגעת [הילדה], וזאת על אף איומיה הקולניים של הערסית שבעלה עורך דין. כנראה שלילדה עו"ד/סוכן ביטוח יותר טוב. זה רק מקרה אחד, שאני לא בקיא בפרטיו. אולם, המקרה מדגים שלא תמיד הכל שחור ולבן.

חסר פה עניין ההוכחה כחלק משמעותי בסיפור.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אין לי מושג איך זה קרה. הילדה ישבה ברכב ובכתה. לא צילמה תמונות ולא האשימה אף אחד. בגלל זה כתבתי שכנראה שיש לה עו"ד או סוכן ביטוח ממש טובים. ההוכחה היא תמיד מורכבת, אבל אפשרית [גם במקרה של ילדה בת 17 שלא ידעה כלום מהחיים שלה].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מניסיון אישי - נהג ביצע עבירת תנועה ואילץ את הבן שלי לשבור חזק ימינה וכתוצאה מכך הוא פגע במעקה הבטיחות, טיפס עליו והרכב הושבת. הגשנו תביעה כנגד העבריין שטען שהוא בכלל לא מעורב בתאונה כי לא היה מגע בין כלי הרכב. הצלחנו להוכיח את העבירה שהוא עשה וכתוצאה מכך השופט חייב אותו ואת חב' הביטוח שלו לשלם את מלוא ערך הרכב + הוצ' משפט.

• תוכן חדש...