Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האשמה היא כמובן שלו (לא נתן זכות קדימה במעבר נתיב), האשם התורם שלך (אם קיים) כמו שאמרתי ייקבע לפי המבחן "האם יכלת לעצור" ולפי "האם יכלת לצפות".

אם יכלת לצפות וגם לעצור ובכל זאת הייתה תאונה יהיה לך אשם תורם גבוה, אם לא יכלת לצפות אבל יכלת לעצור, או ההפך האשם התורם יהיה נמוך, אם לא יכלת לצפות ולא יכלת לעצור, מן הסתם לא יהיה לך אשם תורם.

זה הכללי, ספציפית במקרה שאתה מתאר אתה יכול לצפות שבהתמזגות נתיבים אם יש רכב שהנתיב שלו נגמר ירצה לעבור נתיב, ולכן עליך לצפות שייתכן שהוא יעבור נתיב, ולכן להתאים את מהירותך לתנאי הדרך (היינו רכב בנתיב השמאלי שעומד להגמר וכנראה הולך לחתוך אותך ולהכנס).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לספר לך על חבר שבלם בשל חתול, נכנסו בו מאחור, והוא יצא אשם, כי השופט לא האמין לו...

כן, נכנסו בו מאחור, והוא יצא אשם.

איזה קטע, חבר שלי עשה אותו דבר בדיוק והשופט (כנראה אוןתו שופט?) אמר לו שזה לא הגיוני לסכן חיי אדם בכדי לא לסכן חיי חתול.

בתגובה הוא טען שאם הנהג מאחור היה שומר מרחק ממנו, הוא לא היה נכנס בו.

ועדיין השופט הרשיע אותו כי "זה לא הגיוני לבלום בלימת חרום באמצע כביש כי יש חתול".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
האשמה היא כמובן שלו (לא נתן זכות קדימה במעבר נתיב), האשם התורם שלך (אם קיים) כמו שאמרתי ייקבע לפי המבחן "האם יכלת לעצור" ולפי "האם יכלת לצפות".

אם יכלת לצפות וגם לעצור ובכל זאת הייתה תאונה יהיה לך אשם תורם גבוה, אם לא יכלת לצפות אבל יכלת לעצור, או ההפך האשם התורם יהיה נמוך, אם לא יכלת לצפות ולא יכלת לעצור, מן הסתם לא יהיה לך אשם תורם.

זה הכללי, ספציפית במקרה שאתה מתאר אתה יכול לצפות שבהתמזגות נתיבים אם יש רכב שהנתיב שלו נגמר ירצה לעבור נתיב, ולכן עליך לצפות שייתכן שהוא יעבור נתיב, ולכן להתאים את מהירותך לתנאי הדרך (היינו רכב בנתיב השמאלי שעומד להגמר וכנראה הולך לחתוך אותך ולהכנס).

הנה קטע שצילמתי בכביש שהמצב הנ"ל קורה לי לא מעט, אמנם הפעם אני לא מעורב ומצלם מאחור את הרכבים.

נהג המונית חותך את נהג ההונדה בדיוק בכניסה למעגל התנועה, כמעט עשה לי אותו דבר במעגל התנועה הקודם אבל אני צפיתי את זה שהוא לא נורמלי ובגלל שהכביש מאחורי היה ריק מלבדו אז גם הורדתי את הרגל מהגז כדי שיעלם מדרכי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מה גם שבכל מקרה לא תמיד תוכל לבלום, לא פעם מישהו החליט שהוא יכול עכשיו לעבור נתיב, וזה שאני הייתי במקביל אליו לא בילבל אותו, הסיבה היחידה שלא הייתי מעורב בכמה וכמה תאונות כאלה היא מהירות התגובה שלי בשילוב עם צפירה.

לבוס שלי לא היה כזה מזל ואחת כזאת נכנסה לו בדלת הנהג.

במקרים כאלה זה לא משנה אם תסע לאט/מהר יותר, תבלום או לא, מי שלא שם לב לא ישים לב ועדיין ייכנס בך.

יש משהו אחר לעשות במקרים כאלו והוא לשמור מרחק לצדדים. אתה נצמד לצד של הנתיב שהוא הרחוק מן הרכב שלידך ובמקרים ממש בעייתיים אתה עוקף רכב כזה ממרחק של נתיב ריק שלם ביניכם, ותמיד אבל תמיד דואג שיישאר לך מרווח פנוי מאחד הצדדים לפחות: בין אם זה בשול מימין ובין אם זה בנתיב משמאלך או מימינך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הנה קטע שצילמתי בכביש שהמצב הנ"ל קורה לי לא מעט, אמנם הפעם אני לא מעורב ומצלם מאחור את הרכבים.

נהג המונית חותך את נהג ההונדה בדיוק בכניסה למעגל התנועה, כמעט עשה לי אותו דבר במעגל התנועה הקודם אבל אני צפיתי את זה שהוא לא נורמלי ובגלל שהכביש מאחורי היה ריק מלבדו אז גם הורדתי את הרגל מהגז כדי שיעלם מדרכי.

קשה מאוד להבין מהזווית הזאת מה המרחק שם, אבל העובדה שהסובארו הספיק להאט ומנע תאונה זה אומר שהיה מספיק מרווח.

לא שמצב כזה תקין, אבל לפחות נמנעה תאונה.

יש משהו אחר לעשות במקרים כאלו והוא לשמור מרחק לצדדים. אתה נצמד לצד של הנתיב שהוא הרחוק מן הרכב שלידך ובמקרים ממש בעייתיים אתה עוקף רכב כזה ממרחק של נתיב ריק שלם ביניכם, ותמיד אבל תמיד דואג שיישאר לך מרווח פנוי מאחד הצדדים לפחות: בין אם זה בשול מימין ובין אם זה בנתיב משמאלך או מימינך.

כמובן שאני שומר מרחק לצדדים (במידת האפשר, כביש 4 מיד אחרי העליה של גנות אני משתלב נתיב אחד שמאלה (הנתיב השני מימין מתוך ארבעה) כי זה הנתיב שאני צריך כדי לרדת באלוף-שדה (ליתר דיוק מיד אחרי מסובים אני צריך לעבור נתיב ימינה לזה שנפתח).

אז במקרה כזה המרחק שאפשר לשמור מהצדדים הוא מוגבל (הצמדות לצד אחד אומרת שאתה נצמד גם לרכב שנוסע באותו נתיב), ובפקקים גם אין אפשרות לעקוף (בכלל) אז מן הסתם גם אין אפשרות לעקוף במרווח של נתיב.

העצה הזאת טובה ורלוונטית רק כשיש 2 נתיבים, או כשאתה בנתיב הקיצוני, הכי בעייתי זה במקרים האלה שאין לך לאן לברוח.

הכי הזוי זה שאח"כ הנהגים האלה דופקים פרצוף וסיבוב עם היד של "למה מה קרה?", ולך תסביר למישהו שלא מסתכל במראה שהוא כרגע ניסה לעבור נתיב בדיוק דרך דלת הנוסע/נהג או הכנף שלך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא מדויק. גם כשאתה בכביש רב נתיבי, אם אתה יוצא לעקיפה או אם אתה נאלץ לחלוף מימינו של רכב שנמצא בנתיב השמאלי הקיצון - תוודא בשלב תכנון המהלך שיש לך מקום פנוי בנתיב מהצד השני ואל תהפוך למילוי שבתוך הכריך...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה אפשרי כשאתה לא מגיע בשעות הפקקים, אם יש קצת פקק אז זה גם מעיר מרבצם את כל האידיוטים שעוברים נתיבים בלי להסתכל וגם מונע ממך אפשרות בריחה.

(אגב מבחינתי לברוח לתוך רכב אחר זה לא נקרא לברוח).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...