Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אחזור ברשותך לאותו ביטוי אומלל, לטעמי האישי, זה שמביא לי את הסעיף וגורם לי להתנהג כדברי רועי, כמו אבו עלי, נו, ה"שוק שמתקן את עצמו".

אתה יכול לתת להדיוט כלכלי (שלא לדבר על אידיוט שמגלגל שטרות בצרורות ומחביא בלוסטרה של הבלקון של הגזוזטרא של המרפסת) דוגמא של שוק ש"תיקן את עצמו" ללא התערבות ממשלה/ שחקני מפתח?

סתם ככה, שוק ש"תיקן את עצמו"?

אבל למה לקלל?

מה אתה עכשיו נעלב?

ממתי להיות חצי פרגית וחצי פיה נהיה עלבון?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יבגני, לא הולך להמשיך להתווכח איתך כי באמת התשת אותי (אני מניח שזו יכולת שנלמדת בפקולטה למדעי הרוח), אבל איי בג טו דיפר.

כימרה זו לא קללה אצלי. אם היו שואלים אותי איזה חיה אני רוצה להיות, אחת מרובת ראשים שיורקת אש בהחלט הייתה בראש הרשימה. רק אומר.

אני אחזור ברשותך לאותו ביטוי אומלל, לטעמי האישי, זה שמביא לי את הסעיף וגורם לי להתנהג כדברי רועי, כמו אבו עלי, נו, ה"שוק שמתקן את עצמו".

אתה יכול לתת להדיוט כלכלי (שלא לדבר על אידיוט שמגלגל שטרות בצרורות ומחביא בלוסטרה של הבלקון של הגזוזטרא של המרפסת) דוגמא של שוק ש"תיקן את עצמו" ללא התערבות ממשלה/ שחקני מפתח?

סתם ככה, שוק ש"תיקן את עצמו"?

מה אתה עכשיו נעלב?

ממתי להיות חצי פרגית וחצי פיה נהיה עלבון?

כן, שוק מניות הטכנולוגיה משנות התשעים ועד היום.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כן, שוק מניות הטכנולוגיה משנות התשעים ועד היום.

כמאמר המשפט הידוע, זו הטכנולוגיה, אהבל! (לא אתה חו"ח).

השוק הזה צומח לא בגלל יכולות ריפוי מופלאות אלא בגלל התפתחויות טכנולוגיות עצומות משנות ה90 ועד היום.

פריצות הדרך האלה והתגליות באו בגלל המון עידוד של ממשלות וחברות ענק לחממות טכנולוגיות ולא בגלל ש"השוק מתקן את עצמו".

אם יש שני ביטויים שאני שונא זה כלכלן שאומר לי "השוק תיקן את עצמו" ולמתווך נדל"ן שאומר לי "אה, עשית אחלה סיבוב על הבית שלך"

מה סיבוב? לפני זה הכסף שלי הספיק לדירת 2 חדרים בדיזינגובה פינתגובה ארלזרובה ועכשיו, אחרי הסיבוב הענק שלי, מספיקה בדיוק לאותה דירה.

הסיבוב היחיד פה הוא אם אני אחליט לעבור לגור באוהל, לא בטוח שאישתי תתנגד! :wink:

פורסם

תגיד בגירה, איך אתה קובע את המחיר של החיות שאתה מוכר בחנות?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מריח מוקש אבל בא נזרום.

עלות ללא מעמ, X2.5.

פורסם

1. מה קורה אם יש עכשיו חיה שבאופן עקבי חסרה לך במלאי כי הביקוש עבורה אדיר? האם תשנה את המחיר שלה?

2. ומה קורה אם יש חיה שעומדת אצלך בחנות כלכך הרבה זמן שיש סיכוי שהיא עוד תמות משיבה טובה תחת חסותך? האם תשנה את המחיר שלה?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

סליחה על העיכוב בתשובה, חזרתי הרגע הביתה.

אם יש חיה שחסרה באופן קבוע אבל העלות לי נשארה זהה, אין מצב שאעלה מחיר רק בגלל שהדרישה גדלה.

חישוב עלות המוצר הוא עלות שלי X מכפלה קבועה ולפחת אצלי, לא קשור בכלום למלאי או היצע.

מצד שני, לפני כמה שנים הייתה שריפה נוראית באיי שלמה (SOLOMON ISLANDS) שכילתה לחלוטין את אוכלוסיית חומט מסוים (חומט זנב קוף), והאוכלוסיה היחידה שנשארה בכל העולם היא אוכלוסיית שבי, בין לילה המחירים קפצו פי 100!!!

אז לשאלתך, כן, יש לי כאלה באוסף פרטי, הם לא למכירה ובאמת לא יודע באיזה מחיר הייתי מציע אותם אם הייתי מחליט למכור, דבר אחד בטוח, אם קניתי ב 200 ש"ח ופתאום בגלל כל מיני נסיבות שכלל לא קשורות אליי אני אמור למכור אותו ב20K ש"ח, כי זה מחיר השוק פתאום, אם אמכור אותו ב 20K ש"ח, אני ארגיש שאני צריך ללכת להתקלח אחרי קבלת האתנן ובסבירות גבוהה מאוד שלא אסכים לקבל כזה סכום כסף, נעשה איזה ברטר שישתלם לכולם או איזה משהוא בסגנון.

דפוק בעיניך? אני בטוח.

אני יושן טוב בלילה ואוכל טוב ביום? אני עוד יותר בטוח.

החיים, בניגוד למה שאמרת לפני כמה הודעות, זה לא או שוק חופשי ופרוע או "בהמות מטונפות שסוגדות לסמרטוט האדום" (י.שפטל), אם אירופה הצליחה להוכיח לנו משהוא בין התקופות של צארלס דיקנס לבין העת הנוכחית, היא שאפשר להיות סוציאל קפיטליסט, לשגשג ולהמשיך לדאוג גם לשכן וגם לעובד שלך.

פורסם

סביר להניח שהספקים שלך כבר התאימו את המחירים עבורך בעת ביקוש ועודף היצע; למעט מצב שבו רק באיזור של החנות שלך חיה אחת הופכת למבוקשת מאוד (או דחויה), אין לך יותר מדי מקום להתאמת מחירים משל עצמך (כי הספק כבר עשה את זה, ואתה עובד במכפלה). בכל אופן, אם אתה "משאיר כסף על השולחן" באופן שוטף זו התנהלות עסקית לא בריאה, שכן אתה מונע מעצמך משאבים שהיו יכולים להגדיל את העסק (ונניח להעסיק עוד עובדים, מה שסוציאליסטים אוהבים מאוד, עובדים) או לעזור לך לשרוד בעיתות משבר. זה לא אומר בהכרח שאתה צריך להעלות מחירים, אתה יכול גם להוריד מחירים ולהגדיל כמויות. אבל מי שמנהל את העסק שלו ביעילות חלקית מאוד ביודעין, לא עושה לעצמו או לחברה שירות טוב יותר.

פורסם

1. בדוגמא הספציפית שנתתי (חומט זנב קוף) מדובר כאמור באוסף פרטי שלי שנמצא אצלי שנים רבות ונקנה במחיר זול פי עשרות מונים מהמחיר כיום.

2. בא נגיד שנפח המכירות הכולל ואחוז הרווח הנקי הוא כזה שמאפשר לי באופן נקודתי "לצאת צדיק" כשאני מרגיש שמתעוורר בי הצורך, זה לא שאין בחנות MONEY MAKERS, כאלה שיש בכל עסק שקונים בשני שקל ומוכרים ב 15, אבל זה נקודתי מאוד וזה לא זהה למצב שקניתי בזול ופתאום באמצע המלאי הקיים והמשולם שלי המחיר קפץ פי עשר, אז אני אעלה מחיר מדף בהתאם.

ההפך, אני אמשיך למכור במחיר הקודם את כל המלאי הקיים תוך ניצול העובדה לפירסום ומשכית עוד לקוחות לחנות.

3. עובדים, אל תזכיר לי עובדים, שניהם עזבו אותי באותו שבוע (אחד היה צפוי, הלך לצבא והשניה החליטה שהיא "צריכה להגשים את עצמה"! :shock:) ומאז אני מתזז כמו תרנגולת ערופת ראש.

פורסם

רועי, אני אשאל אותך גם שאלה תיאורטית: האם מבחינתך קיים גבול כלשהו לרווח שהוא לגיטימי, מבחינת היחס לעלות היצור או היבוא או גידול המוצר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כאשר היו הצפות בתאילנד, מפעלים לייצור כוננים קשיחים נפגעו, וכושר הייצור העולמי נפגע.

כל הספקים, בלי יוצא מן הכלל, הכפילו ושילשו את מחירי הכוננים.

גם למלאים קיימים שנרכשו במחיר הנמוך, כנ"ל גם במחירי הזיכרונות למחשבים.

הכל עניין של ,ביקוש והיצע.

פורסם
כאשר היו הצפות בתאילנד, מפעלים לייצור כוננים קשיחים נפגעו, וכושר הייצור העולמי נפגע.

כל הספקים, בלי יוצא מן הכלל, הכפילו ושילשו את מחירי הכוננים.

גם למלאים קיימים שנרכשו במחיר הנמוך, כנ"ל גם במחירי הזיכרונות למחשבים.

הכל עניין של ,ביקוש והיצע.

כנ"ל באלכוהול, כל המלאי היקר/פרימיום/סופר פרימיום נמכר במחירי הפסד והמלאי הזול זינק לשמיים.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

באלכוהול זה בכלל קשור לשינויי מיסוי מוכוונים לצמצום הצריכה.

פורסם
באלכוהול זה בכלל קשור לשינויי מיסוי מוכוונים לצמצום הצריכה.

הסתכלתי על זה מהצד של המוכר. כאשר המחירים קיפצו כולם העלו למעט בחור אחד בעיר שמכר (פינלנדיה במקרה הזה) ב15 ש"ח יותר מהמחיר הקודם. הוא העיף את כל המלאי שלו (והיה לו הרבה ארגזים) תוך יום. אז בוא נגיד הוא עבד לפי 1.5X, אולי הוא עלה ל2X.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...