Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 החדשה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, בידוד הרעשים לוקה בחסר. אך לא משהו שבעטיו לא הייתי קונה את הרכב. מה שכן, ה-1.5 ליטר עגלה רצינית.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

נסעתי ברכב הזה וגם נהגתי בו קצת (1.5). מההתרשמות שלי בידוד הרעשים לא טוב כמו למשל זה של האוקטביה, הגולף או אפילו הלאון החדשה, אבל הוא סביר למדי ובסדר גם בהשוואה ליונדאי I35, פורד פוקוס וטויוטה קורולה החדשה. עיקר הרעש מגיע מכיוון הצמיגים הרחבים יחסית במהירויות גבוהות (סביבות ה-90 קמ"ש) ומהמנוע במאמץ (מעל 3.5 סל"ד). לא מדובר ברעש מטריד והוא סביר ביחס למתחרות שגם הן סובלות מבידוד רעשים לא מושלם.

בקשר למנוע, הוא לא עגלה כל כך. בסך הכל לא מדובר כאן במנוע גמיש או כוחני כמו ה-TSI למיניהם, והוא גם חלש משמעותית מזה שנמצא בקורולה, אבל הגיר החלק והזריז עם התפעול הידני המלא עוזרים לו להוציא ביצועים סבירים ואפילו זריזים עד כ-70 קמ"ש. מהרושם שלי בהשוואה לקיה פורטה/יונדאי I30/I35/ פורד פוקוס 1.6 המאזדה זריזה יותר. גם שילוב המנוע-גיר שלה חלק מאוד בהשוואה לרוב המשפחתיות.

גרסת ה-2.0 כבר מרגישה הרבה יותר חזקה וזריזה, אך היא רועשת קצת יותר בסל"ד גבוה.

פורסם

אתה רציני? היא עגלה רצינית, אפילו ביחס לדור היוצא. כל קיה ויונדאי שהזכרת חזקות ממנה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה רציני? היא עגלה רצינית, אפילו ביחס לדור היוצא. כל קיה ויונדאי שהזכרת חזקות ממנה.

רציני מאוד אפילו.

יותר איטית ביחס לדור היוצא? השווית או שקראת את המבחן במאקו? הדור היוצא היה הכי עגלה מבין שלושת הדורות של ה-3 ועדיין לא הרגיש ככה. מבדיקה קצרה בין חברים יצא שהמאזדה 3 החדשה זריזה יותר ביחס ליוצאת גם מהמקום וגם בתאוצות ביניים. במאקו התוצאה הייתה שונה כי כנראה המנוע עוד לא הספיק להיפתח.

מה שכן, עד כ-50 קמ"ש הדור היוצא זריז יותר (הדור הראשון דווקא מאיץ הכי מהר ל-80, משם החדשה כבר מצמצמת את הפער).

גם בהשוואה לפוקוס החדשה 1.6 ה-3 החדשה יותר מהירה, וגם בהשוואה ליונדאי I35 היא עומדת איתה כמעט "כתף אל כתף" ל-100 קמ"ש (עם יתרון קטן למאזדה) וזריזה ממנה מ-80 ל-120 בזכות גיר זריז יותר לעומת ההססני שנמצא ביונדאי. מול הפורטה וה-I30 היא לא נבדקה, אבל אני מאמין (לפחות מדף הנתונים) שהן דומות עד זהות ליונדאי I35.

פורסם

אני מבין שלקחתם את כלל הרכבים והשוותם או שסתם עמדתם ברמזור והאצתם מבלי שהנהג ביונדאי/פורד/כל רכב שהוא ידע על כך?

אגב, אני מוכן לראות את זה במציאות ולאכול את הכובע.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני מבין שלקחתם את כלל הרכבים והשוותם או שסתם עמדתם ברמזור והאצתם מבלי שהנהג ביונדאי/פורד/כל רכב שהוא ידע על כך?

אגב, אני מוכן לראות את זה במציאות ולאכול את הכובע.

אל תדאג, הם ידעו. לא לקחנו את כלל הרכבים כדי להשוות, אבל אם כבר כולם היו בחוץ אז... למה לא? :wink:

נ.ב אם נעשה את זה שוב מתי שהוא וייצא לי לצלם את זה אני אעלה לכאן, מקווה שיש לך כובע טעים :-).

• תוכן חדש...