Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבארט 500 - התרשמות קצרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן יצא לי לערוך נסיעת מבחן קצרה (ת"א - סופרלנד - ת"א) על ה-500 אבארט. הרבה נאמר על הרכב, אבל בכל זאת הנה ההתרשמות שלי:

תחילה, סיכום (כן, אין בזה הגיון. אבל בכל האוטו הזה אין הגיון בכלל) - כיף!

למה? שאלה טובה. לכאורה, אין בו פרמטר אחד בולט חוץ מהסטייל, אבל בכל זאת מאד נהניתי!

מה אהבתי:

עיצוב. אין ספק, השינויים שנעשו בכדי להפוך 500 טובת לב לאבארט קרבית עובדים. גימיקים, לא גימיקים - במבחן התוצאה היא נראית פיצוץ, ושונה מספיק מה-500 הרגילה. מכונית המבחן הייתה בצבע אפור בטון, יפהפה לדעתי.

התנהגות - קצת יותר יציבה ממה שצפיתי, הרבה בטחון מהפרונט - חשוב לי בנהיגה נמרצת. ההגה רחוק מלהיות מצטיין, אבל לא בולט לרעה מנוף ההגאים העכשווי. לא הפריע, כבר טוב. בגדול, ההתנהגות השרתה בטחון ועודדה נהיגה נמרצת. הרכב מחמיא לך בהיבט הזה - הכל נגיש וזמין. אתה נכנס ומתחיל לנהוג מהר. הכל מרגיש טוב ובשליטה. כיף!

בלמים - בלמים מעולים. לא דעכו, עוצמה טובה, דוושה נוחה למינון. בלמים טובים הם אולי הדבר החשוב ביותר בשביל לבנות אצלי בטחון ברכב והאבארט עברה את המבחן הזה בהצטיינות.

מנוע/גיר - ההילוכים מחולקים היטב, מיקום ידית ההילוכים מעולה. המנוע חזק דיו לרכב, יש קצת לאג למיטב זכרוני, לא משהו רציני. בסה"כ טוב.

נוחות - כגודל הציפיה כך גודל אי האכזבה, במקרה זה. היא ממש לא שוברת עצמות ואפילו סבירה להתנהלות יומיומית. בוודאי לא C5 או S-קלאס, אבל לגודלה וייעודה סבירה ואף טובה.

מה לא אהבתי:

תנוחת נהיגה - זקוף מדי עם רגליים כפופות מדי.

לוח מחוונים - שילוב מד הסל"ד בתוך מד המהירות לא לטעמי. בטוח ניתן להתרגל לזה, אבל זה יותר מדי style over substance בשבילי. גם השיפט לייט נמוך מדי לטעמי.

סיכום העניין יהיה די מסובך, כי מההתרשמות שלי האבארט, כשלם, גדולה מסך חלקיה. חלקיה מביאים לאוטו חביב ותו לא, לא משהו מיוחד. הסך הכולל מביא לרכב שהוא, במוצהר, לא הארד-קור, אלא רכב ספורטיבי חביב, שדואג להחמיא לנוהג בו כל הזמן (וגם למתבונן בו). הרכב מעודד אותך לנהיגה נמרצת ובגדול, מוציא ממך חיוכים, כל הזמן. אני לא בטוח עד כמה אני (עם שתי בנות קטנות) מהווה קהל יעד ל-500, אבל לאחר הנסיעה אני בהחלט יכול להבין את מי שקנה אותה - היא פשוט מהנה, בלי להתאמץ להיות הטובה ביותר, המהירה ביותר, האוחזת ביותר או הספורטיבית ביותר. היא לא משחקת את המשחק הכולל אלא די עוקפת אותו מהצד. זה בפירוש לא רכב למי שרוצה להשוויץ בו, בוודאי לא בארץ. הוא מתומחר ביתר ביחס למתחרות, הרבה יגידו שאתה פראייר, הוא לא הכי מהיר, הכי אוחז או הכי כל פרמטר מדיד, אבל הוא מהנה, ולמספיק אנשים שרוכשים אותו זה מספיק חשוב. וזה הישג לא קטן בכלל. על פעילות המותג בישראל לא אכביר מלים, דובר ופורסם על זה מספיק ולדעתי אין לזה מקביל אצל אף יבואן או מותג רכב אחר.

שאפו לגמדת הזעם :wink::twisted: ותודה לעומר על הנסיעה והחוויה!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

גם אני נהגתי בה בנסיעת מבחן קצרה לפני חודשיים ואני מסכים איתך כעקרון.

אוסיף ואומר שהאברט הראתה לי שגם אוטו מודרני (=הגה חשמלי) יכול להיות מהנה.

נהגתי גם ב-500 טווין אייר 85 כ"ס לפני שנתיים כשמכרו אותה במבצע ב-90 אלף שקל אבל הנסיעה ההיא היתה מאכזבת וחשבתי שהאוטו לא שווה אפילו את מחיר המבצע שלו. לעומת האברט - בהחלט נדמה שלא מדובר באותה המכונית. הם ממש הפכו את המכונית למהנה לנהיגה.

לגבי שאר הסעיפים - המנוע בגרסה הזולה 135 כ"ס אאל"ט מספיק בהחלט לטעמי ונוחות הנסיעה עם הצמיגים הרגילים טובה.

צליל המפלט שלה הוא משהו שחייבים לשמוע.

גם בהשוואה ל-208 GTI שנהגתי בה זמן קצר לפני שנהגתי באברט אין בכלל תחרות לדעתי והאברט מובילה בהפרש גדול.

ו.... אולי, ההתלהבות שלנו מהאברט הם רק בגלל עומר שמתייחס לכל עובר אורח שנכנס להתרשם כלקוח פוטנציאלי וההתלהבות שלו מהמותג מידבקת..... סתם מחשבה, אני רוצה להאמין שאני יודע לזהות אוטו טוב כשאני פוגש בו :)

עריכה אחרונה על ידי hagaii

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

טוב שהזכרת לגבי הצליל - אגזוז מונזה הזה מטריף :twisted:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הטענה היא לא שרוכשי אבארט׳ פראיירים, אלא אלו שהצליחו לדחוף להם את כל הטריביוטו למינהם פראיירים (אם קנו במחיר הרשמי או קרוב אליו)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רוכשי הטריביוטו לא ילדים ולא מאהבות. פראיירים הם לא, תאמין לי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, נהניתי לקרוא - ומחזק את רשמייך לאחר התנסות עם אותה מכונית אפורה(ותודה לעומר).

500 אבארת הבסיסית היא בחזקת Less is more - וכל המוסיף(גומי, איבזור, שקלים), גורע.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מסכים לגמרי עם סיכום ה-500. זה רכב שהייתי מאוד שמח להתנייד איתו ביומיום.

לגבי ספורטיביות, אני עדיין שונא את העובדה שאי אפשר לנתק את ה-ESP. זה דיל ברייקר אצלי, אבל אני זה שמוזר.

מכל בחינה אחרת, הרכב הוא כיפכיפכיף, וזה שיש גיבוי מקומי למותג, זה בכלל בונוס.

רוכשי הטריביוטו לא ילדים ולא מאהבות. פראיירים הם לא, תאמין לי.

במקרה הזה כן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אחלה ביקורת, בתור בעלים של אחת אני מתחבר לכל דבר שכתבת. אני גם כבר הספקתי להחליף סט צמיגים, והסט החדש גם שיפר את האחיזה עוד יותר. עופר, אני לא נהג סופר מהיר, ואני נותן לך את הקרדיט שאתה נהג יותר מיומן ממני. עם זאת, אני יכול להעיד שאצלי בקרת היציבות נכנסה לפעולה 3 פעמים בדיוק עד עכשיו - פעם אחת ביציאה מרמזור בשלולית, ובפעמיים האחרות במצבים קצת יותר קיצוניים. היא לא סופר מציקה והיא לא מתחילה לעבוד בכל בלימה קצת יותר אגרסיבית. אני יכול לספר שבקורס כלשהו שעשיתי לאחרונה עבדנו קצת על בלימה לתוך פנייה ויציאה ממצב של היגוי יתר, וגם במקרה הזה, הרכב נתן לי לבלום אל תוך הפניה מבלי התערבות של המערכת. אבל שוב, אולי מישהו שנוהג יותר אגרסיבי או חד ממני היה חולק עלי והמערכת הייתה מפריע לו יותר ממה שמפריע לי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כיף של אוטו - אין ספק. גם בגרסת הקבריו הרובוטית. כשיש מונזה - הופך את העניינים למשעשעים עוד יותר.

מתנייד בימים האלו על האחות הגדולה, הפונטו, ללא ספק תענוג. לא הכי מקורית שיש, לכן גם טובה ומהנה מהותית בפן הדינמי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אחלה ביקורת, בתור בעלים של אחת אני מתחבר לכל דבר שכתבת. אני גם כבר הספקתי להחליף סט צמיגים, והסט החדש גם שיפר את האחיזה עוד יותר. עופר, אני לא נהג סופר מהיר, ואני נותן לך את הקרדיט שאתה נהג יותר מיומן ממני. עם זאת, אני יכול להעיד שאצלי בקרת היציבות נכנסה לפעולה 3 פעמים בדיוק עד עכשיו - פעם אחת ביציאה מרמזור בשלולית, ובפעמיים האחרות במצבים קצת יותר קיצוניים. היא לא סופר מציקה והיא לא מתחילה לעבוד בכל בלימה קצת יותר אגרסיבית

אני נהג די גרוע, אבל נהנה מהנהיגה, וזה מה שחשוב.כבר כתבתי בעבר על הבעיה עם ESP, בייחוד במכונית שכל הפואנטה שלה זה שלדה קצרה ואחיזה לא אבסולוטית - המערכת נכנסת לפעולה כל פעם שההגה מופנה ויש איזושהי נגיעה על הבלמים. זה אומר שאתה לא בולם אל תוך הסיבוב ולא יכול לתקן קו בסיבוב עם הבלמים, בלי שהמערכת נכנסת לפעולה.

במכונית נהיגה, זו הצקה.

ביומיום זה חסר משמעות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...