Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 ליטר שמן סינטטי = 100 ש"ח... + 2 מנורות +עבודה - זה לא הרבה.

כמו שציינתי, רכשתי מטרייד-אין (צחי גרציאני) מרחובות כיד ראשונה מליסינג. כל הפרטים נמצאים כאן.

העדפתי ללכת למוסך המרכזי (או כל מוסך מורשה אחר) בשביל לוודא שהבעיות האלו חדשות ולא משהו שמישהו ניסה לכסות/לחפף.

אם תהיה בעיה מהותית אפנה למקום ממנו רכשתי.

פורסם

אני מעדיף להציק לך עכשיו מאשר להיתקל בפוסט עצוב מאד שלך עוד כמה חודשים. אז אני חוזר על מה שאמרו לך פה - 2 ליטר שמן זה המון לאבד ב- 5500, אפילו במנוע הזה ואפילו עם סינטטי מלא (כאילו שמותר בכלל למלא משהו אחר). אל תעיז למלא לבד, אבל בדוק בתדירות גבוהה. אני מניח שיש לך חיווי על מפלס השמן כשאתה פותח את הסוויץ', רגע לפני ההתנעה, בצורה של עיגולים לרוחב או משהו כזה. זה יעזור לך לעקוב גם אם לא בא לך להרים מכסה מנוע. וכדאי מאד לשלוח מכתב או פקס לצחי, לידיעה בלבד, כדי לתת לו הזדמנות להתערב. זו חובתך (משפטית) לאפשר לו לצמצם נזק אם יתברר שיש כזה.

והכי חשוב - אל תיתן לזה לבאס אותך. מדובר באחלה אוטו במחיר מדהים.

פורסם

מכיוון שמדובר ברכב ליסינג,גם התחזוקה שלו בהתאם!,זאת אומרת,פח.

יש סיכוי סביר מאד שהשמן לא בצמיגות הנכונה לרכב הזה,וגם בוודאות אני אומר לך שמדובר בשמן הכי זול שניתן למצוא!.

אם תחליף את השמן לשמן איכותי בצמיגות המתאימה לו לפי הוראות היצרן,אני מבטיח לך שהרכב יאכל הרבה פחות שמן.

פורסם (נערך)

אני מקווה שבמוסך הוא הראה לך איפה המדיד שמן (הפקק הצהוב משמאל לבלוק המנוע).

דבר נוסף שמעניין אם בדק האם האטמים בסדר (מחלה ידועה - מחליפים גומייה וגמרנו).

כמו כן: הייתי ממליץ לך לקנות בקבוק שמן מתאים (לדוגמא שמן סינטטי מתאים של חברת וולוליין 4 ליטרים עולה בקירוב 190 ש"ח)

לעקוב אחר המדיד ולמלא אם חסר מתחת למינימום (המילוי הוא מהפקק השחור עם ציור מנורת אלדין שנמצא על הראש מנוע). אני מקווה שהוא הסביר לך שמודדים בבוקר לפני הנעת המנוע + ניגוב המדיד פעם אחת בנייר סופג.

בכל מקרה אם קצב הנזילה ממשיך , כפי שאמרו קודמי: לחזור למוסך,למוכר או לשניהם.

בתור בעל רכב הייתי מצפה שתדע שני דברים חשובים: היכן בודקים וממלאים מים ושמן. לא מסובך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
פורסם

תודה לכולם על התגובות.

זה עוזר לי לעשות את המעבר (מ2 יונדאי אקסנט) לפיג'ו ובכלל את התהליך של ההתעסקות עם הרכב לקל ומשכיל יותר.

אכן המחיר הוא זול יחסית (אפילו קצת פחות ממה שהוא דרש), והבוחן + חוות דעת של מוסף פיג'ו ברחובות (על טופס הבדיקה) טענו שהרכב במצב מצוין.

כמו כן לקחתי בחשבון שיתכנו תיקונים/טיפולים בשקלול הכולל של המחיר.

אבא שלי שביצע את כל התהליך עבורי (פנסיונר :-)) התלהב מהרכב, וכעת שהוא מחפש אחד כזה עבורו הוא ממש לא מוצא רכב כזה במחיר דומה...

אני לא יודע מה יעזור לי לפנות למוכר עם תיאור של הבעיה.

למשל, אם עוד חודש יסתבר שהמנוע חלש משמעותית?

לא נראה לי שיהיה ניתן להוכיח שהוא ידע על כך ו/או אחראי על כך גם לא עם מכתב/הקלטה ששבועיים אחרי הרכישה נדרשתי להוסיף 2 ליטר שמן.

נ.ב.

הייתי בעברי אנטי רכישה מליסינג ושות' ובכלל מכל אדם שאינו פרטי.

בזמן רכישת הרכב שעבר הבנתי את הפוטנציאל ברכישת רכב שמור מליסינג (נהג יחיד + ק"מ נמוך או לפחות סביר) כיתרון לרכישת רכב משנתון גבוה יותר.

האקסנט הקודם שלי היה מקל-אוטו עם 45K ק"מ בלבד ושירת אותי שנתיים+ בצורה מצויונת ללא תקלות/בעיות.

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

זה עוזר לי לעשות את המעבר (מ2 יונדאי אקסנט) לפיג'ו ובכלל את התהליך של ההתעסקות עם הרכב לקל ומשכיל יותר.

אכן המחיר הוא זול יחסית (אפילו קצת פחות ממה שהוא דרש), והבוחן + חוות דעת של מוסף פיג'ו ברחובות (על טופס הבדיקה) טענו שהרכב במצב מצוין.

כמו כן לקחתי בחשבון שיתכנו תיקונים/טיפולים בשקלול הכולל של המחיר.

אבא שלי שביצע את כל התהליך עבורי (פנסיונר :-)) התלהב מהרכב, וכעת שהוא מחפש אחד כזה עבורו הוא ממש לא מוצא רכב כזה במחיר דומה...

אני לא יודע מה יעזור לי לפנות למוכר עם תיאור של הבעיה.

למשל, אם עוד חודש יסתבר שהמנוע חלש משמעותית?

לא נראה לי שיהיה ניתן להוכיח שהוא ידע על כך ו/או אחראי על כך גם לא עם מכתב/הקלטה ששבועיים אחרי הרכישה נדרשתי להוסיף 2 ליטר שמן.

נ.ב.

הייתי בעברי אנטי רכישה מליסינג ושות' ובכלל מכל אדם שאינו פרטי.

בזמן רכישת הרכב שעבר הבנתי את הפוטנציאל ברכישת רכב שמור מליסינג (נהג יחיד + ק"מ נמוך או לפחות סביר) כיתרון לרכישת רכב משנתון גבוה יותר.

האקסנט הקודם שלי היה מקל-אוטו עם 45K ק"מ בלבד ושירת אותי שנתיים+ בצורה מצויונת ללא תקלות/בעיות.

החזק את הסוסים! לטובת אלו שידפדפו פה בעתיד, אני חייב להתייחס להתלהבות שלך מליסינג, מבלי להתייחס למקרה שלך ספציפית. אין דבר כזה רכב שמור מליסינג. אתה לא פגשת את מי שנהג באוטו ואפילו לא את חברת הליסינג שהחכירה לו. רכב שמור זה לא מה שכתוב בטופס בדיקה אלא מה באמת עשו עם האוטו שלוש שנים. אצלך חסרים שני ליטר שמן במנוע. או שמכרו לך בלי שמן אחרי "טיפול" או שהמנוע מאבד שמן בטירוף. לפי איזה קריטריון הרכב שמור?

כיוון שכבר קניתי בעבר רכב מלובינסקי טרייד/שלמה סיקסט במצב "בונבוניירה", ואחר כך ביליתי במוסך 27 פעם עד שהחליפו לו מנוע, אני יודע מה זה רכב מליסינג. ואני יודע איך הם מייצרים גיליונות היסטוריה נקיים במוסך וטפסי "בדיקה" כמו זה שאתה הצגת פה. אתה באמת מאמין שמכון בדיקה יוציא ציון 100% לרכב עם 85 אלף ק"מ, וייקח אחריות??? אין דבר כזה. אלא אם משלמים למכון בדיקה כדי שיוציא כזה דו"ח. ואתה עוד מתלהב ממכון שאם מריצים בגוגל שאילתה "קומפיוטסט תביעה" מקבלים 7400 תוצאות, מתוכן ים של מקרים בהם הם הפסידו אזרחית ועוד מקרה מפורסם בו סניף שלהם הורשע בזיוף שיטתי לטובת סוחר רכב.

בקיצור - במקום לשפוך פה מלים, קח דף, שרבט את העובדה שמילאת עכשיו שני ליטר שמן ופקסס אותו ללובינסקי שירות, צחי טרייד אין וקומפיוטסט. אם אין לך פקס, השתמש בשירות היעיל freefax.co.il. בהצלחה.

פורסם
החזק את הסוסים! לטובת אלו שידפדפו פה בעתיד, אני חייב להתייחס להתלהבות שלך מליסינג, מבלי להתייחס למקרה שלך ספציפית. אין דבר כזה רכב שמור מליסינג. אתה לא פגשת את מי שנהג באוטו ואפילו לא את חברת הליסינג שהחכירה לו. רכב שמור זה לא מה שכתוב בטופס בדיקה אלא מה באמת עשו עם האוטו שלוש שנים. אצלך חסרים שני ליטר שמן במנוע. או שמכרו לך בלי שמן אחרי "טיפול" או שהמנוע מאבד שמן בטירוף. לפי איזה קריטריון הרכב שמור?

כיוון שכבר קניתי בעבר רכב מלובינסקי טרייד/שלמה סיקסט במצב "בונבוניירה", ואחר כך ביליתי במוסך 27 פעם עד שהחליפו לו מנוע, אני יודע מה זה רכב מליסינג. ואני יודע איך הם מייצרים גיליונות היסטוריה נקיים במוסך וטפסי "בדיקה" כמו זה שאתה הצגת פה. אתה באמת מאמין שמכון בדיקה יוציא ציון 100% לרכב עם 85 אלף ק"מ, וייקח אחריות??? אין דבר כזה. אלא אם משלמים למכון בדיקה כדי שיוציא כזה דו"ח. ואתה עוד מתלהב ממכון שאם מריצים בגוגל שאילתה "קומפיוטסט תביעה" מקבלים 7400 תוצאות, מתוכן ים של מקרים בהם הם הפסידו אזרחית ועוד מקרה מפורסם בו סניף שלהם הורשע בזיוף שיטתי לטובת סוחר רכב.

בקיצור - במקום לשפוך פה מלים, קח דף, שרבט את העובדה שמילאת עכשיו שני ליטר שמן ופקסס אותו ללובינסקי שירות, צחי טרייד אין וקומפיוטסט. אם אין לך פקס, השתמש בשירות היעיל freefax.co.il. בהצלחה.

יש לי לומר על כך מספר דברים:

כשאתה רוכש רכב מיד שניה, אתה יודע מי היה היד הראשונה?

ונניח שאתה רוכש מיד ראשונה מפרטי.

אתה יודע מי באמת נהג ברכב?

זה מילה של המוכר שאתה יכול רק לקוות שהוא מספר לך את האמת.

ברכב הראשון שלי הגעתי עד נתניה בחיפושים אחרי רכב טוב:

רכב של בחורה יד ראשונה.

כשהגעתי היא אמרה שבעלה כבר מגיע.

פגשתי שם בחור צעיר ונחמד (ולא בציניות!) שאמר שהרכב של חמו ואז הסתבר שהוא בכלל יד שניה!

כמובן שפסלתי את זה כבר בשלב השקר הזה (אבל כתוב ברישיון 01 ...), אבל זרמתי איתו לראות עד לאן זה יגיע, ומסתבר שהרכב היה יד ראשונה של חברה (או משהו בסגנון שלא רשום ברישיון רכב אחרי הטסט הבא), ושהבחור בכלל רווק, ושהוא היה הבעלים של כ-10 רכבים בשנה החולפת.

זה לגבי מי כן או לא נהג ברכב ומי באמת מוכר לך את הרכב.

לגבי הבדיקה - ברור שלא הסתמכתי על הבדיקה שהוא הציג.

לקחתי למכון בדיקה אחר (כ-600 ש"ח ..) והם אלו שסיכמו שהרכב במצב מצוין (באופן יחסי כמובן).

בשורה התחתונה:

אני לא מתלהב שהרכב הזה הוא הכי טוב שאפשר להשיג ואני כמובן לא מתלהב שרכשתי רכב מליסינג.

לפי מה שהבנתי זה השנתון הראשון שהרכב הזה שווק - ואלמלא היד הראשונה מליסינג לפני אז רכב זה לא היה בתקציב שלי.

בסה"כ אני מרוצה שבשקלול הנתונים מחיר/ק"מ/שנתון/יד השגתי רכב שהשביע את רצוני.

אני כן מקבל את ההמלצה לשלוח את הפקס הזה למכונים שבצעו את הבדיקה ולא ציינו/בדקו נתון זה (וכנראה גם למוכר..)

תודה.

פורסם

אין בעיה ברכישת רכב ליסינג אם עבר את הבדיקות הנכונות והמחיר מתאים (כאמור יד ליסינג מורידה איזה 20% מהמחירון )

יש מכוניות ליסינג שמורות ויש שחוטות. כל מקרה לגופו. אני לקחתי שנים רבות רכב עבודה ושמרתי עליו כמו על הרכב הפרטי.

ולפי מה שאמרו לך במוסך הרכב במצב טוב אז אין מה לדאוג. מה שחשוב זה לא להזניח (במיוחד את מד השמן).

• תוכן חדש...