Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הצעת החוק (שהיועצת המשפטית של משרד התחבורה טוענת שעובדים עליו כבר 5 שנים) אם תרצו לערער על דו"ח תנועה שהוא ברירת משפט, כלומר להישפט, תיאלצו להפקיד את סכום הקנס המקורי, אם במשפט תימצאו אשמים הקנס המקורי יוכפל.

ההצעה אמורה לתת לשוטרי התנועה סמכויות ענישה מרחיקות לכת לפני משפט ולהרתיע נהגים מלערער לבית הדין לתעבורה על דוחות שקיבלו.

כאילו שהזכות להישפט אינה חלק בסיסי בדמוקרטיה.

סגנית היועצת המשפטית של משרד התחבורה, עו"ד חוה ראובני, הסבירה כי העבודה על הצעת החוק נמשכה כ-5 שנים. לדבריה, המטרה היא "לעשות סדר בחקיקה, להפחית עומס מבתי המשפט לתעבורה ולטפל בעבירות התנועה המהותיות".

כלומר לשיטתם על מנת לצמצם את העומס על בתי המשפט, יש צורך לצמצם את היכולת של אזרחים פשוטים לערער על קבלת דו"חות ולא חס וחלילה להגדיל את כמות השופטים.

היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד אתי בנדלר, מסרה כי מדובר בתקדימים מסוכנים.

לפחות יש כאן מתריע בשער, עוד לפני שהצעת החוק הזאת מתקבלת.

מגישת הצעת החוק חוטובלי אמרה כי לא מדובר בהצעה טכנית, אלא ברפורמה שנועדה להיאבק בעבירות בריונות הכביש: "ההצעה נועדה לרדוף את מי שמתייחס לחוקי התנועה כאל המלצה".

מנת הפופוליזם הלא קשור, מה עניין שמיטה אצל הר-סיני, ואיך דיכוי האפשרויות להישפט עוזרות להיאבק בעבירות בריונות?

על מנת להיאבק בעבירות הבריונות יש צורך להגדיר את כולן כעבירות של זימון לדין ולא ברירת משפט.

הבריון בכביש ימשיך לזגזג, לחתוך, לא לתת זכות קדימה, ימשיך לקבל קנסות של ברירת משפט, ישלם אותם ולא יגיע לבית המשפט, בדיוק כמו היום, שהרי מה לבריון להגיש ערעור? ברור לו שכבר היום יחמירו איתו במשפט.

לדבריה, רבע מהבקשות להישפט הן בקשות-סרק, שיוצרות עומס שמזיק דווקא לנהגים שומרי החוק, שכן יש מקום לברר את עניינם בבית המשפט.

אתם מבינים, 25% הן בקשות סרק, 75% הן בקשות שראוי שיקבלו דיון (גם אם בחלקן בסופו של המשפט מורשע הנהג), ומבלי שום סינון הם מקשים על הגשת ערעורים כאלה.

מקור

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אזרחים חוצפנים, מאפשרים לכם לתרום כסף לקופת המדינה במסווה של דו"ח ואתם מחליטים לערער על כך?! עכשיו תשלמו עוד!

דמוקרטיה למי שיכול לשלם, אני מקווה מאוד שהגזרה הזאת לא תצא לפועל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

עכשיו יבואו יפי הנפש ויגידו "אז אל תסעו מהר, אל תעברו על החוק אל בלה בלה בלה"...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ישנה בהצעה הזו חסימה דה פאקטו של גישה לקבלת סעד משפטי, גרוע מכך יש כאן אפילו איום כלכלי אפקטיבי מפני שימוש בזכות אזרחית שהיא חלק מובנה ובלתי נפרד מעקרונות של דמוקרטיה ליברלית. מטריד במיוחד בהתחשב בהיותה של סגנית השר בעלת השכלה משפטית רחבה ורצינית. ובמיוחד מטריד בשל הצטרפות הענין הזה ללא מעט חוקים והצעות חקיקה שונות שענין כולן הצרת גדרות הדמוקרטיה וזכויות האזרח.

פורסם
עכשיו יבואו יפי הנפש ויגידו "אז אל תסעו מהר, אל תעברו על החוק אל בלה בלה בלה"...

ולהם אני אומר "נראה איך תדברו כשתקבלו דו"ח על לא עוול בכפכם"

רועי5 אני מסכים איתך לחלוטין זה פשוט עצוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני בהחלט מסכים להצעה של חברת הכנסת הנכבדה, בתנאי כמובן שנאשם שהחליט להישפט למרות הכל וזוכה, יקבל את אותו כפל קנס כפיצוי על טרחתו וזמנו.

פורסם

בדיוק! זה אמור להיות ל-2 הצדדים לא? אם אתה אשם בתאכלס ומבזבז את זמן השופטים, תקבל פי 2 קנס. אם אתה זכאי, תקבל החזר פי 2. מה, לא? (אהה, אנחנו בישראל, אז ... לא).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני בהחלט מסכים להצעה של חברת הכנסת הנכבדה, בתנאי כמובן שנאשם שהחליט להישפט למרות הכל וזוכה, יקבל את אותו כפל קנס כפיצוי על טרחתו וזמנו.

אלא שהיום גם אם תוכיח כי לא עברת שום עבירה, לא תקבל שום דבר, אולי מקסימום החזר של יום עבודה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רועי 5, אני מסכים עם דבריך למעט עניין ההפתעה מן העלמה חוטובלי. אמנם יש משקל להשכלה פורמאלית, ודאי כשהיא רלוונטית לנושא ואולם כולנו נתקלנו באנשים שהשכלתם היא אינסטרומנט בלבד שלא יגבר על השקפת עולמם הבסיסית. במקרים מסוימים כל משמעויות החומר הנלמד, שלא לדבר על סאב טקסט חולפות על פני הלומד מבלי להשאיר עליו כל חותם.

עניין נוסף הוא גילה המופלג ונסיון חייה של הגברת חוטובלי[ולא רק היא] קשה לצפות מאדם שבילה רוב ימיו הקצרים בבית הוריו וברכישת השכלה ועסקנות, להבין מצבם של אנשים בחיים האמיתיים מחוץ לספר הלימוד והשינון. אמנם אין הדבר מהוה מכשלה עבורה אך הוא מהווה עבורנו. לא בכדי אצל ילדים מוכשרים במיוחד נהוג להבחין בין יכולת שכלית ולבין בגרות רגשית וכוללת.

מ3, שתי הצעות: חפש את רוב היוזמות המגבילות את חירות האזרח, מזלזלות בו וראות בו נטל. מהכין הן באות? יש מכנה משותף בד"כ?

הצעה שנייה ופה אולי תשתף פעולה עם יבגני שגם הוא מתעניין בתחום. מדוע שלא תעקוב אחרי הצעות חוק שנראות לך אבסורדיות או פוגעות במיוחד באזרח, תבדוק את מקורן , תבדוק מי החכי"ם שמצביעים עבורן ותפרסם באופן מסודר, נניח בפייס בוק[ בשביל החשיפה] עם קישור לכאן?[בשבילי]

אגב, הרעיון נראה לי מתבקש, האם אין כבר משהו כזה? לא טרחתי לחפש.

פורסם

אני אמנם חסר פייסבוק, אבל בהחלט אני אנסה לדוג יותר מידע בנושא בשבוע הבא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חוק נוראי. אבל לא מאמין שהוא יעמוד במבחן המציאות. בטח לא יעבור בג"ץ. הריי החוק הזה רומס את הזכות להישפט! זכות יסוד בסיסית

• תוכן חדש...