Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני בהתלבטות איזה רכב לרכוש מביניהם. לפי הבנתי זה בעצם אותו רכב אלא שהיונדאי קצת יותר מושקע מבחינה איכות חומרים (כך לפחות מהסקרים שקראתי) מנגד זה יש לי אפשרות להנחה אצל קיה (לאחר התעניינות עם סוכן מכירות)

הסגמנט שאני מעוניין הינו אוטמטית 1250 סמ"ק שניהם זהים בתימחור.

או שכדאי בכלל לקנות את ה i10 מנוע 1.0 ליטר שהוא לדעתי הכי משתלם בקטגוריה. אבל חושש מפני שוק וגם מפני נסיעות ארוכות.

לרוב הנסיעות שלי במרכז אך מידי פעם ארצה ליסוע גם למקומות רחוקים.

אשמח לקבל חוות דעתכם, תודה

פורסם

חששות שוק לא רלוונטיות - מדובר על הסגמנט הכי "חם" נכון לשלוש~ארבע שנים אחרונות. בין אם בתור רכבים חדשים ובין אם בתור משומשים.

כנ"ל נסיעות ארוכות "מדי פעם", יש עשרות אלפי רכבים מהסגמנט על הכביש עם מנוע 1 ליטר (ו60 כ"ס פחות או יותר) שנוסעים בכל הארץ, גם לאילת הם מגיעים, וברובם אפילו אפשר לעשות מטולה עד אילת על מיכל אחד.

(מן הסתם נסיעה כזאת ארוכה יותר "כיף" לעשות עם מאזדה 6 חדשה...)

לעניין שני הרכבים - כמו שאמרת מדובר פחות-או-יותר על אותו רכב, הפיקנטו הושקה ב2011 והi10 לפני מספר שבועות.

מאז השקתה הi10 כבר הספיקה לקטוף כל מני פרסי 'רכב השנה' באירופה, ובלטה במבחנים אפילו מול רכבים מסגמנט יותר גבוה.

וכמו שאומר בארני סטינסון (ניל פטריק האריס ב'איך פגשתי את אמא' למי שלא מכיר)

858cfcdc07e8e0a1d43d8dc611a0cbdbd8071e506c1a34179814bdfdffdd7504.jpg

בסופו של דבר מדובר על שתי בחירות טובות, תעשה נסיעת מבחן בשתיהן ותראה למה אתה מתחבר יותר.

אישית - הייתי לוקח את הi10 1.0L ידנית או פיקנטו ספורט 1.25L ידנית, לפי מה שיש לי בארנק באותו יום.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני הייתי הולך על היונדאי,המושבים שם עדיפים מאלו בפיקנטו לדעתי בהרבה,הם ממש תומכים באזור הרגליים,מאחור הם בערך אותו דבר בכול הקשור למרווח,וגם איכות החומרים,אבל הסלון של היונדאי הרבה יותר נעים בגלל שילוב הצבעים,היא גם מגיעה עם שליטה מההגה מאוד נוחה,אני מאוד הרשמתי ממנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפיקנטו מגיע עם מערכת מולטימדיה חדשה (אולי גם השכילו לשדרג את הרמקולים העלובים?) סע לאולמות התצוגה ותרגיש מה אתה מעדף, בעיקרון הם די זהות.

פורסם

כמו שליסינג אומר הדגם של הפיקנטו כבר כמה שנים על הכביש ואולי יוציאו דגם חדש בשנה הבאה. לגבי מולטימדיה זה נחמד אבל לא נססיטי לי

פורסם

יש באמת הרבה קווים דומים בשני הרכבים ושניהם איכותיים. אני בטוח שכל התכנון והעיצוב של הi10 היה מושפע הרבה מהפיקנטו והרף שהיא הציבה.. דבר אחד מרכזי שעדיין יוצר עדיפות לקיה בעיניי זה 7 שנות אחריות שהחברה מספקת לעומת 3 של יונדאי.. ואם יש לך הנחה על הקיה זה יוצא בכלל חסכון של לא מעט כסף.. הכי טוב זה באמת לקחת את שתיהן לנסיעת מבחן ולהחליט, זו תמיד הדרך הכי טובה.

פורסם

מצד שני האחריות היא רק אם אתה מטפל במורשה,מה שלא בטוח שרוב האנשים יטפלו בגלל המחירים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מנוע זהה, גיר זהה (?) - צריכת הדלק תהיה זהה, ותושפע בעיקר מאופן הנהיגה שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מנוע זהה, גיר זהה (?) - צריכת הדלק תהיה זהה, ותושפע בעיקר מאופן הנהיגה שלך.

אז בעצם צריכת הדלק גבוהה-לפי תגובות שקראתי בפורומים אנשים מאוכזבים מצריכת הדלק של הפיקנטו

פורסם

עיקר הטענות היא כלפי הגיר האוטומטי,הפיקנטו לא חסכונית כמו האלטו או ה 107,אבל שוב,ההבדלים לא יהיו בגודל של אלפי שקלים בשנה,לעומת זאת,אתה גם צריך להיסתכל על שאר הדברים,כמו נוחות,איבזור,דלק זה לא הכול.

פורסם

חייב לציין שאם כל כך הרבה שואלים את השאלה אז אני מגיע לכמה מסקנות:

- הקיה באמת מכונית לא רעה והצמורה בה גבוהה

- היונדאי לא באמת נתנה קפיצת מדרגה גדולה (והדגש על גדולה)

- לקיה יש דגמים מיוחדים (ספורט) שאין בנמצא כרגע ביונדאי (גם דגם אוט')

- מכיוון שהשיפור ביונדאי הוא בעקרו בגודל (שלא ממש מתבטא במרחב הפנים, לדעתי, אלא יותר בתא המטען) ולא במכניקה (אותם מנועים) אז באמת מדובר בהרבה ענין של טעם ובמשהו חדש שמסקרן (ולא באמת במשהו יותר טוב)

- למרות שיונדאי חדשה יותר היא זולה בחלק גדול מהדגמים (במיוחד בזולים). האם אפשר ללמוד שקיה עשתה על כל הלקוחות יופי של קופה?

אז אם אין הרבה שיפור אבל כן יש תחרות ומחירים טובים יותר - דיינו!!!

פורסם

1-מסכים,הפיקנטו באמת טובה.

2-גם מסכים.

3-נכון.

4-לפי מבחנים בחול היא עדיפה,הרבה מדברים על הבידוד הטוב שלה,למרות שהפיקנטו לא רועשת.

5-הפיקנטו נמכרת מעולה,אז הגיוני שהם לא יורידו במחירים כאשר היא מובילת הקטגוריה במכירות.

• תוכן חדש...