Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים גבוהים להדיוט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, לאור השרשורים האחרונים שעלו בנושא זה והתשובות הענייניות למקרים הספציפיים שהוצגו בהן,

ומשום שאני לפני ההחלטה החשובה של "מה בעצם להתחיל ללמוד בכלל", ואין לי מושג ירוק אם הכיוון שלי נכון בכלל, החלטתי לבקש מכם ייעוץ לגבי העתיד שלי. (היכונו לחפירה)

לאחר הצבא חשבתי לעצמי מה בעצם אני רוצה לעשות בהמשך החיים שלי, למדתי בבית הספר מחשבים ופיזיקה, את מקצוע המחשבים אני לא יכול לראות יותר, פיתחתי אליו סלידה במשך השנים ואני לא רוצה לעסוק בו, כך שעלתה השאלה מה ברצוני לעשות בהמשך.

התשובה היכתה בי בזמן שגלשתי פה בפורום- אומרים שאדם צריך לעבוד במה שהוא עושה בזמן שהוא אמור לעשות את העבודה שלו, ואכן נושא המכוניות לא עוזב אותי מאז שהנחתי את רגלי בפעם הראשונה על קלאץ'.

אז 1. יש לי זיקה עזה לתעשיית הרכב ולעבודה על רכבים.

2. כוונתי לעבור לגור בחו"ל לפחות לתקופה של כמה שנים או אפילו לצמיתות, בדגש על אירופה

3. יש לי את הראש לעבוד בתור מהנדס באחת מחטיבות הפיתוח של חברת מכוניות כלשהי, בין אם זה פיתוח מנועים או התמחות במשהו ספציפי, אני מאמין שיש לי את הראש להמשיך ולהתקדם שם.

אני יודע שזה נשמע פיוטי ויפה בראש שלי לפחות, ולא יודע האם הרעיון תופס במציאות, אך זהו החלום שמנחה אותה כרגע, ולהגשמתו אני פועל.

לכן מטרתי היא להכנס לפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, שהוא גם מוסד שמוכר בכל העולם וגם קרוב מאוד לביתי.

אני מדגיש שוב שאני הדיוט בכל מה שקשור לעולם האמיתי, או לאיך הנדסת מכונות יכולה להוביל אותי בכיוון הנכון או האם היא בכלל קשורה לנושא.

לכן שאלותי הן:

1. האם אני בכיוון בכלל או שפספסתי לגמרי?

2. במידה וכן האם הטכניון הוא המוסד שהכי כדאי לי לשאוף ללמוד בו את המקצוע או שכדאי לי לשים לב למקום אחר בארץ או בעולם.

אני מדגיש שאני לא מחפש לעשות "הנדסאי רכב" או כל ווריאציה שנשמעת פיקנטית לחובבי רכב אך בעצם מסתכמת בעבודה במוסך או בבדיקת רכבים, אני רוצה לעבוד ממש באחת מחברות הרכב בתכנון המכלולים.

אודה למי שיוכל לשפוך אור על הנושא או לכוון אותי בכיוון הנכון.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כשזה מגיע למקצועות ההנדסה, אז כן, בשביל היוקרה של התעודה זה מצוין ללמוד בטכניון. מצד שני, שהציונים לא יהיו עובר בקושי. הממוצע גם חשוב.

מה ממוצע הבגרות שלך? האם עשית פסיכומטרי?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כשזה מגיע למקצועות ההנדסה, אז כן, בשביל היוקרה של התעודה זה מצוין ללמוד בטכניון. מצד שני, שהציונים לא יהיו עובר בקושי. הממוצע גם חשוב.

מה ממוצע הבגרות שלך? האם עשית פסיכומטרי?

ממוצע הבגרויות שלי טוב מאוד, פסיכומטרי יהיה בעוד כמה חודשים.

אני מאמין שאני יכול להתקבל ללימודים מבחינת ציונים עד כה ולשמור על ממוצע ציונים טוב בלימודים עצמם, השאלה שלי היא האם התואר יקדם אותי, אם מישהו יוכל להסביר לי על התואר הזה בלי בולשיט שיווקי אני אשמח, אדרבה אם הוא בוגר התואר.

פורסם
ולשמור על ממוצע ציונים טוב בלימודים עצמם

אספר לך סוד:

זו השאיפה של כל סטודנט, לומר לך שזה מצליח לכולם, יהיה שקר.

לומר לך שהסיכויים שלך משתפרים במוסד כמו טכניון, יהיה שקר גם כן.

לומר לך שהטענה הזו לא נשמעת מתנשאת, יהיה שקר גם כן.

* לא טוען שזה בלתי אפשרי וחלילה לא מזלזל בך וביכולות שלך.

**שמעתי בעבר סטודנטים מתבטאים בצורה כזו, התוצאה ידוע.

***בהצלחה ואשמח להתבדות בנושא הזה.

****המטרה שלשמה נכתבה התגובה היא לנסות להסביר לך שתואר אקדמי בהנדסה רחוק מאוד מהרמה שראית במבחני הבגרות.

פורסם

כיול המבחנים בטכניון הוא כזה שמכוון לציונים יחסית נמוכים. סטודנט ברמ דומה ישיג בטכניון ציון נמוך בכ-10% מכפי שישיג באת"א או 5% פחות מ-BGU. לא עהיין של רמת המוסד אלא עניין של שיטת המבחנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

stillness6 אתה לא נשמע מתנשא, אתה אומר דברים נכונים שאני מודע אליהם, גם אני מקווה שתתבדה, אני לא אעז להגיד שום דבר שהוא לא השערה לגבי התפקוד שלי בלימודי הנדסה מהסיבה הפשוטה שלא הייתי במסגרת הזאת אף פעם ואני לא מנסה להבין אותה מבחוץ, אלא אם אהיה בפנים.

sperial הדבר ידוע לי, יש לי חברים שלומדים גם פה וגם פה.

השאלות שלי היו פחות מכוונות מוסד מסוים אלא מקצוע, האם הנדסת מכונות היא הדרך הנכונה?

פורסם

לא יודע אם זה יעזור,אבל נסה לפנות לאחת מקבוצות הפורמולה של bgu tau או טכניון.. אם אני לא טועה אלה חבר'ה שלומדים הנדסת מכונות בכל אחד מהמוסדות האלה ומשתתפים בתחרויות בינלאומיות בבניית מכוניות פורמולה. אולי הם ישפכו לך יותר אור על התואר ועל הכלים שתשיג בו כדי לממש את חלומך בתחום הרכב.

פורסם
לפי מה שאתה כותב, אני ממליץ לך לקרוא את הכתבה הזאת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3135715,00.html

זה מעודד, למרות שהכיוון שלי ושל מי שכתב את הכתבה שונה, זה מראה על היכולת להשתלב בתעשיית הרכב גם לישראלים.

אולי שווה באמת לעשות תואר ראשון בארץ ולימודים משלימים בחו"ל תחת אחת מחברות הרכב אחר כך.

• תוכן חדש...