Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו תרד מפס הייצור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חמשת הסנט שלי -

מאז ומעולם הדגמים המצליחים ביותר של פיאט היו הדגמים היותר קטנים - פיאט 127, פיאט אונו, פיאט פונטו וכו'. כך שלא מפתיע אותי בכלל לראות שפיאט מרכזת את כל ליין המוצרים שלה סביב ה-500 המסכנה, שנותרה לבדה במערכה על גורלו של היצרן.

מה שכן מפתיע אותי זאת ההחלטה התמוהה, לפחות בעיניי, של פיאט לצאת מפלחי שוק שלמים לפני שיש לה מחליפה ראויה ביד. נכון שהפונטו היא כבר סוס ותיק - צריך לזכור שגם הפונטו-איוו היא לא יותר ממתיחת פנים של הגרנדה-פונטו שהוצגה ב-2006!!! אבל גם סוסים ותיקים יודעים לתת פייט הוגן, אם רק נותנים להם לשחק במגרש שלהם ולא במגרש של הצעירים.

אני חוזר שוב לנושא התמחור כי הוא שוב רלוונטי ביותר - אם פיאט פונטו-איוו 1.4 ליטר ידנית הייתה עולה כמו סקודה פאביה 1.4 ליטר ידנית סיאט איביזה 1.4 ליטר ידנית - היית רואה יותר פונטו-איוו על הכביש בישראל. אבל במקום להביא לארץ גרסה פשוטה עם אבזור בסיסי (אבל לא מעליב) ומחיר מצוין, בפיאט מנסים לדחוף ללקוחות כל מיני גרסאות קצה "במהדורה מיוחדת" כאילו ישראל היא דובאי וכל אחד פה הוא אספן רכב בפוטנציה.

עולה הרושם שפיאט החליטה לעזוב את השוק המערב אירופי, הוא צפוף, מלא במתחרות מודרניות, מאוד מתקדמות ועתירות חידושים, גם המותג כבר לא מעורר צמרמורת של ערגה אצל הקונים הפוטנציאליים, כך שאין שם חשק גדול להתחיל לפתח מחליפות חדשות לחלוטין לפונטו, בראבו, כרומה ואולי עוד משהו ששכחתי. זה עולה מיליארדים רבים וההצלחה רחוקה מלהיות מובטחת, קרוב יותר לנהפוך הוא. עדיף להתרכז בשווקים שכן מאירים פנים, בין שזה הצפון אמריקני עם ההצלחה היחסית של קרייזלר שיכולה גם להשתמש במכללים שונים שלהם הורים איטלקיים, או הפיאט 500 על גירסותיה השונות שמיוצרת שם ונמכרת בכלל לא רע, בין שאלו השווקים בדרום אמריקה שמסתפקים בקלות בטכנולוגיות עתיקות וכל מיני מוטציות של דגמים שאנחנו כבר שכחנו איך קוראים להם וכל זה במחירים נגישים יחסית וזה עובד מצוין ואירופה תסתפק בשני דגמים עם המון שמות וגירסאות, האחד הוא ה 500 על כל הואריאנטים שלו, השני הוא ה 500L שיכול לשמש כפלטפורמה מצוינת לכל מיני תחליפים לפונטו, פנדה, אפילו בראבו וכמובן שוק המסחריות הקלות שם להבנתי לפיאט עדיין יש הרבה מה להגיד.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כנראה שזה נובע מאהבה שלי לפונטו לדורותיה. אם זה משנה או לא, הזמן יגיד, לי יש הרגשה שגם התמחור יהיה "פרימיום" באופן לא פרופורציונלי.

בלי קשר, יש לך כינוי מצחיק

הפונטו בחליפה את האונו והעולם שתק, לא יקרה משהו נורא כשפיאט 500%$#$ תחליף את הפונטו

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

העולם ממש לא שתק, העולם קנה פיאט פונטו בכמויות היסטריות והפך את הפונטו דור 1 לאחד מהרכבים המצליחים של פיאט בכל הזמנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה-פיק, חיזקת את הטענה שלי =]

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
העולם ממש לא שתק, העולם קנה פיאט פונטו בכמויות היסטריות והפך את הפונטו דור 1 לאחד מהרכבים המצליחים של פיאט בכל הזמנים.

הפונטו MK1 נמכרה היטב, מאחר ובמקביל להשקתה הנהיגה ממשלת איטליה תוכנית גריטה רחבת היקף, במסגרתה ניתנו הטבות חסרות תקדים לכל מי שמסר את מכוניתו הישנה לגריטה, וקנה מכונית חדשה, איטלקית כמובן.

גם עיתונאי הרכב האירופאיים גויסו למשימה, ובחרו בה כמכונית השנה 95'.

גם בשנה שאחריה, 96', נרתמו עיתונאי הרכב פעם נוספת, והכתירו את הבראבו\בראבה כמכונית השנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן אתה מדייק חלקית.

תוכנית הגריטה הונהגה באיטליה בשנים 97-98, ובזכותה הפונטו נישלה את הגולף ממעמד המכונית הנמכרת ביותר באירופה.

בשנת 96 אם אני זוכר נכון, פיאט הייתה שנייה במכירות רכב חדש בישראל - הישג יוצא דופן, שכן לא היה ליבואן אפילו דגם אחד עם תיבה אוטומטית !

פורסם

פונטו דור I הייתה הרבה יותר מודרנית מאונו העתיקה. ה-500 מבוססת על פנדה ומחליפה סופר מיני אמיתית. פיאט השקיעו הון עתק בעיצוב גרנדה פונטו. הפעם אני חושש שנקבל מוטציה מסגנון 500L.

פורסם

בשנת 96 אם אני זוכר נכון, פיאט הייתה שנייה במכירות רכב חדש בישראל - הישג יוצא דופן, שכן לא היה ליבואן אפילו דגם אחד עם תיבה אוטומטית !

ב 96' נמכרו הפונטו והאונו במקביל, ובשנים אלו הפונטו היתה המלכה הבלתי מעורערת של ציי הרכב.

מי שחיסלה את מכירות פיאט היתה לא אחרת מאשר היונדאי גטס.

שערו המאמיר של האירו, שהיה אז מטבע חדש, בצירוף הנחות מפליגות שקיבלו יבואני יונדאי שרכשו את מכוניותיהם בדולרים, גרמו לפיאט להעלם מציי הרכב, וכך חלפה עברה לה שליאה בת כמעט 30 שנה בשוק הסופר מיני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה ראוי לטופיק משלו. אפשר להגיע עם פיאט-קרייזלר וסובארו ל-top five אבל זה דורש ניקוי אורוות רציני בסמל"ת, יצירת אסטרטגיה חדשה מן היסוד ונחישות רבה מאד.

:idea:
פורסם

אחת ממסקנות ועדת זליכה המליצה שכל יבואן ייבא אך ורק חברת רכב אחת אז אם הוא כבר מסתכל לעתיד, שישקול את כל האפשרויות.

בלי קשר לזליכה, המהפך שסמל"ת צריכה לבצע בכדי להגיע לחמש הגדולות הוא כ"כ מהותי, שנראה לי שחוץ מהשלטים שבחוץ ומעומר באולם התצוגה של אבארט', הם צריכים להחליף הכל.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם הם כל כך רוצים להגדיל את המכירות שלהם, שיתחילו לתמחר יותר נורמלי את ה-500L והפונטו (עד שתרד מהפס ייצור), שיתחילו להגדיל את מבחר הגרסאות של האימפרזה (גיר ידני, הא'צבק, 2 ליטר) וה-B4 ואולי ינסו קצת לקצץ במחיר הפורסטר (למרות שהשנה היה לו שיא במכירות, אבל גם המתחרות מורידות מחירים)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הכיוון הוא כנראה בסגנון שאתה מתאר.

אורי להב, המנכ"ל של סמל"ת, התפתל ולא ממש ענה על השאלה הזאת ישירות במסיבת העיתונאים המדוברת. אבל בין השורות אפשר היה להבין את הכיוונים -

1. מימון גדול יותר לרכבי סובארו, סטייל ליסינג פרטי ל-3 שנים עם התחייבות לרכישה עתידית של הרכב.

2. יותר דגמי כניסה סטייל המיטו 900 סמ"ק שהגיעה ארצה, במחירים יותר נגישים.

3. סייל רציני ל-XV ולא לפורסטר. עם הפורסטר יש להם בעיות מלאי בחודשים הקרובים והם מאמינים שהמספרים יגדלו משמעותית לאחר שאלו ייפתרו. לכן לא סביר שדווקא שם יעשו מהלך של הוזלה, לא כרגע לפחות. ב-XV, לעומת זאת, המכירות מדשדשות ומישהו גם רמז שצפויה שם הפתעה. ההימור שלי - גרסת 1.6 ליטר ידנית עם הנעה קדמית של ה-XV במקום האימפרזה האצ'בק שהוזכרה כאן במחיר של אימפרזה האצ'בק (כלומר 125-130 אלף ש"ח). אבל זה הימור שלי ובקזינו אני תמיד מפסיד, אז אתה לא חייב לקבל אותו :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מעניין אותי לדעת מה עובר להנהלה שהם מתמחרים את דגמי פיאט.

-את הסדיצ'י שנה שעברה הם בקושי מכרו, כי הם ניסו למכור אותו במחיר גבוה מהמקבילה מבית סוזוקי.

-את הפיאט פונטו הבסיסית הידנית (עם מנוע 1.4 ו-77 כ"ס) הם מתמחרים ב-92K, שסיאט איביזה ידנית עולה הרבה פחות ועל הנייד נותנת תמורה טובה יותר, במחיר של הפונטו הבסיסית הם היו לתמחר את הטווין-אייר, אם לקרסו הולך לא רע עם הקליאו 0.9TCE, אז סיבה שלא יילך עם הפונטו.

-את ה-500L הם מתמחרים גבוה, למרות שהמתחרה שלו C3 פיקאסו נמכר במחירים נמוכים יותר גם בבנזין וגם בדיזל.

-את הפנדה הם מוכרים במחיר שאנשים קונים רכבי סופר מיני חדשים.

ועוד לא הגענו לעובדה שכנראה הם החליטו לחדש את הייבוא של דגמי לנצ'יה כדי שאולי יקבלו את דגמי קרייזלר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה שעובר להם בראש הוא שהם לא מכסים את התקורה עם כמות המכירות שלהם ושאם הם יוזילו את המחירים, העלייה בכמות המכירות לא תהיה גדולה מספיק כדי לכפר על ההוזלה על כל יחידה.

כדי לצאת מהמצב הזה צריך להוציא לפועל מערך שיווק אגרסיבי שינסה להרים את פיאט מבוץ האסוציאציות שעולות לראשי ההדיוטות (לא סחיר, לא אמין, מתפרק, בנוי זול וכו'). אחרת, אין סיכוי שסמל"ת תגיע לטופ 5.

:idea:

• תוכן חדש...