Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי במחשב כונן ssd 120 גיגה , כמובן שלא כל המקום הוא שמיש , הגענו ל111 גיגה כנקודת התחלה.

תיקיית הווינדוס שוקלת 12 גיגה, כל שאר התיקיות שוקלות עוד 3-4 גיגה, אני לא מאחסן כמעט כלום על המחשב.

שיחזור המערכת כבוי, ניקיתי קבצי קוקיס וקבצים זמניים, הרצתי disc cleanup , כל זה פינה לי עוד 900 מגה.

אז למה יש לי רק 11 גיגה פנויים מתוך ה 111? מה לעזאזל תופס לי 100 גיגה? עברתי על כל המחשב, פשוט אין כלום!

פורסם

אני זוכר שגם לי זה קרה. בהתחלה הרצתי CCLEANER, וזה הוריד איזה 2-3 ג'יגה, אבל עדיין היה מלא מקום תפוס ללא סיבה. אחר כך גיליתי שהמחשב שלי יוצר גיבויים, אך לא מוחק אותם. נסה לבדוק בלוח הבקרה. אתה נכנס לגיבוי ושחזור, אפשרויות, ואיפה שהוא שם יהיה לך "נהל גיבויים". שם תוכל למחוק את הישנים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה מגבה סמארטפונים למחשב?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תוכנת סמסונג, בכונן של 250 EVO, כאשר מבקשים מהתוכנה ליצור פרופיל עם מלוא הביצועים עבור המערכת והכונן, הוא דווקא כן מפעיל את ה Hibernation ... בכל מקרה, התיקייה הזאת נמצאת עמוק בתיקיות של המערכת, היא בעצם שומרת סוג של העתק לפי כמות הראם שיש לך בדרך כלל, לפחות שווה ערך. ככה שאם יש 4-8 זה לא באמת קריטי וסה"כ נועד למקסם ביצועים.

*** לפעמים העדכונים ברקע ( של המערכת ) יכולים לעדכן לך מספר גי'גה בקלות... ללא ידיעתך לפעמים תלוי בהגדרות.

דבר נוסף, אני כעבור חודש לדוגמא עם כונן ה 250 EVO של סמסונג, כולל כל העדכונים וכו', תיקיית הוינדואוס שוקלת כעת כ 27 גי'גה + מספר תוכנות והעדכונים שלהן + אופיס וכו' + כל ההרחבות של באטלפילד 3 + 4 ( פרמיום , שהמשחקים הללו לבדם שוקלים כ 60 גי'גה) + עוד 2 משחקים ואני מנצל כרגע רק כ 177 גי'גה סה"כ.

אם לא התקנת כלום ונעלמו לך 90 גי'גה סתם כך? משהו לגמריי לא תקין ולא ברמה של תיקייה פה ושם. כנראה התקנת דברים או התקנות גיבוי של אותן תוכנות נשארו.

מספיק שעשית גיבוי של האייפון דרך האייטונס נגיד, וזה כבר יכול לקחת לך כמות לא קטנה בכלל.

היום הרבה תוכנות שונות שוקלות מאות מגה עד מספר גי'גה... הכל תלוי במי מה ואיך.

בכל מקרה, הינה מדריך:

http://www.techrepublic.com/blog/windows-and-office/how-do-i-delete-hiberfilsys-and-reclaim-the-hard-disk-space/

פורסם

TreeSizeFree

תראה לך בדיוק מה תופס לך מקום

וביטול ההיברנציה על ידי

powercfg -h off

כמובן בחלון cmd עם הרשאות מלאות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לידע כללי, הסיבה לכך שבכונן 120GB "שמיש" (כפי שקראת לזה) רק 111GB זה לא שחלק מהזיכרון לא שמיש, אלא נובע משיטת חישוב שונה ועקומה של כל יצרני הכוננים הקשיחים, לפיהם 1KB = 1000Byte למרות שכל מערכת הפעלה שאני מכיר מתייחסת ל-1KB כאל 1024Bytes.

כמובן שהנוהל זהה גם לגבי MegaByte, GigaByte, TeraByte, PetaByte וכו'.

לכן עבור כונן שהנפח שלו מסומן ב-MB תקבל 95% מהנפח המקורי, ב-GB תקבל 93% מהנפח המקורי, ב-TB תקבל קצת פחות מ-91% וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לך רק 120SSD? אין עוד כונן מלבד ה SSD?

בכל מקרה, 111GB כנקודת פתיחה - תקין.

איזה וינדוס אתה משתמש? בכל מקרה כנס לכונן C ואז לתיקיית USERS תוודא שאתה רואה גם תיקיות מוסתרות, ותבדוק שם לפעמים יש תיקיות של התקנות / הורדות ושאר ירקות שיתכן ולוקחות לך חלק נכבד, אישית גילתי שהיו אצלי כ 20GB עודף זרוקים על שמירות של משחקים ישנים הורדות ותוכנות.

כמו כן תבדוק לגבי תיקיות TEMP, ייתכן ושם יש עוד זבל שמור, או בקבצים של גוגל CHROM אם אתה משתמש בזה, התוכנה נוטה לשמור שם קבצים ענקיים וגילתי אצלי גם כ 2GB של דפי הסטוריה וכדומה.

בלי קשר 120GB זה מאוד נמוך, מה מותקן לך עוד על המחשב בתאכלס?

תתחיל לסרוק לפי גודל קבצים ולמדוד מה בולע הרבה מהמערכת.

נ.ב תיקיית ווינדוס לוקחת לרוב יותר מ 11GB, אצלי לפחות כ 16.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...