Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי תמונה לדוגמה מגוגל. איך יודעים איזה שנה לוחית הרישוי?

זה משהו שתמיד עניין אותי ולא שאלתי....:oops::oops::oops:

30374.jpg

פורסם
מצאתי תמונה לדוגמה מגוגל. איך יודעים איזה שנה לוחית הרישוי?

זה משהו שתמיד עניין אותי ולא שאלתי....:oops::oops::oops:

שאלה שאלתית.

1. באופן מאוד כוללני, מ- 1949 ועד 1980 המספרים הוקצו בסדרות לפי איזור הרישוי x סוג הרכב (פרטי/מסחרי/דו-גלגלי/מונית/אוטובוס, ועוד רבים אחרים).

2. בתוך הסדרות עצמן היו סדרות-משנה (לא תמיד, ובוודאי לא בהתחלה), שהוקצו למפיצי הרכב השונים (מתוך מחברת שורות! - עמוד אחד לפחות ליבואן).

3. לשאלתך, ההתקדמות בתוך הסדרה עצמה היתה לרוב בציר הזמן, אבל היו חריגות רבות.

דוגמה:

30-374 שבתמונה שייך לסדרה של מכוניות פרטיות, תל-אביב, שהוקצתה החל בקיץ 1957. הסדרה החלה ב- 23000 והסתיימה ב- 35999, אלא שמאחר ורוב מספרי הרישוי בסדרה הומרו משיטת רישוי קודמת, שולבו אלפי מכוניות ישנות בתוך הסדרה, שכוללת גם "חדשות".

30-374 היא רובר מ- 1946, שקיבלה את המספר הזה בתחילת 1958, פחות או יותר. 30-334, למשל, היא רנו דופין דגם 1958.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

אי שם בשנות ה 80 היתה לאבא שלי פורד ברנדה, עם מספר XXX-XXX . ברשיונות אמנם היה רשום מודל 77

אבל הבנתי שהיה אפשר לדעת גם ע"י מספר הרישוי. אין לי מושג איך. :roll:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

על פי הטבלה, הווקסהול ויוה 74' שהייתה פעם לאבא שלי יוצרה ב 79'

מס' רכב 491-004

אני זוכר שכשהייתי ילד קטן, הילדים בשכונה היו מסתלבטים עליי ואומרים שלאבא שלי יש אוטו משנת 4' :lol:

פורסם
על פי הטבלה, הווקסהול ויוה 74' שהייתה פעם לאבא שלי יוצרה ב 79'

מס' רכב 491-004

אני זוכר שכשהייתי ילד קטן, הילדים בשכונה היו מסתלבטים עליי ואומרים שלאבא שלי יש אוטו משנת 4' :lol:

רכב משוחזר, כלומר רכב שעבר תאונה קשה, שוקם וחזר לכביש עם מספר רישוי חדש, קיבל בשנים האלו מספר מסדרת 491. יתכן שזה ההסבר לגבי הווקסהול של אביך (לא בדיוק יד ראשונה מרופא :-) )

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

אני זוכר את הווקסהול הזאתי, היה לה פח כמו של טנק מרכבה. אם היא אכן עברה תאונה, כנראה שנגרם יותר נזק לרכב השני :-)

פורסם

אתמול בערב ליל הסדר הגעתי לבית של ההורים. אבא שלי ביקש שאני אוריד מהבוידעם את הצלחות של פסח. באחד הקרטונים ביצבצה לה הלוחית רישוי של הווקסהול המפורסמת שאבא שלי כל כך אהב. בשולחן שישבנו לאכול שאלתי אם הווקסהול עברה תאונה. אמא שלי סיפרה לי שהיא נסעה איתה פעם לנתניה ובחור עם סובארו נכנס בה. לווקסהול ולאמא שלי לא קרה כלום, הסובארו נמעכה כהוגן :lol:

צילמתי את לוחית הרישוי והעליתי לכאן תוך כדי שפרץ של נוסטלגיה שוטף אותי.

IMG_20140414_220203.jpg

• תוכן חדש...