Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת מים ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

ברשותי טויוטה קורלה 2001

עד ללפני שנה ביצעתי את הטיפולים השוטפים במוסך של החברה.

כאשר בין טיפול לטיפול הייתי בודק מעת לעת שמן עם המדיד, ומים הייתי בודק במיכל ומוסיף לפי הצורך.

לפני שנה עשיתי טיפול במוסך מורשה אך לא של החברה, והמוסכניק אמר לי לבדוק מים ברדיאטור כשהמנוע קר ואין צורך לבדוק את המיכל.

אכן מעת לעת בדקתי את הרדיאטור ותמיד היה מלא, אך היום במקרה בדקתי גם את המיכל והוא היה ריק או כמעט ריק.

א. האם עלי לחשוש שנגרם נזק או שכל עוד הרדיאטור היה מלא זה בסדר?

ב. היכן באמת צריך לבדוק? במיכל? ברדיאטור? בשניהם ?

ג. מה ההבדל בין נוזל קירור בצבע אדום לצבע ירוק ? (אצלי יש אדום ובהתאם לכך אני מוסיף אדום)

תודה

פורסם

נוזל קירור לצורך העניין ולא מים, קודם כל בודקים במיכל איבוי ולא ברדיאטור. המעבר בין המיכל לרדיאטור לא יהיה סתום. כל יצרן כזה או אחר משתמש בנוזל קירור בצבעים שונים. אין ממש הבדל בין נוזל קרור כזה או אחר חוץ מנקודת הקיפאון שלו.

תוודא שבמערכת הקרור של הרכב, יהיה רק נוזל קירור לפי המלצות היצרן ולא מים, כדי למנוע הוצאות מיותרות בעתיד. {קורוזיה למשל, ועוד בעיות}

פורסם

מיכל העיבוי נועד לצורך שיחרור הלחץ מהרדיאטור (מכיוון שנפח המיים בחום גדל) שמתקיימת רתיחה ברדיאטור והשלמת מיים ממנו אל הרדיאטור בחזרה שהרכב מיתקרר. במערכת קירור תקינה לא צריך להיות חוסרים לא במיכל העיבוי ובטח שלא ברדיאטור עצמו. תמלא שוב נוזל קירור במיכל העיבוי עד קו המקסימום וגם כן ברדיאטור ופשוט תתחיל לעקוב ולראות אם אכן נוצרים חוסרים בנוזל קירור .

פורסם
מיכל העיבוי נועד לצורך שיחרור הלחץ מהרדיאטור (מכיוון שנפח המיים בחום גדל) שמתקיימת רתיחה ברדיאטור והשלמת מיים ממנו אל הרדיאטור בחזרה שהרכב מיתקרר. במערכת קירור תקינה לא צריך להיות חוסרים לא במיכל העיבוי ובטח שלא ברדיאטור עצמו. תמלא שוב נוזל קירור במיכל העיבוי עד קו המקסימום וגם כן ברדיאטור ופשוט תתחיל לעקוב ולראות אם אכן נוצרים חוסרים בנוזל קירור .

תודה למגיבים

אם מצאתי את מיכל העיבוי ריק זה אומר בהכרח שיש בעיה במערכת הקירור או שזה סביר שבמשך שנה זה יתרוקן?

מהטיפול הקודם לפני שנה לא בדקתי כלל את מיכל העיבוי, אלא רק בדיקות מדי פעם ברדיאטור.

פורסם
תודה למגיבים

אם מצאתי את מיכל העיבוי ריק זה אומר בהכרח שיש בעיה במערכת הקירור או שזה סביר שבמשך שנה זה יתרוקן?

מהטיפול הקודם לפני שנה לא בדקתי כלל את מיכל העיבוי, אלא רק בדיקות מדי פעם ברדיאטור.

מיכל עיבוי ריק מצביע על בעייה. לא סביר שיתקרר גם לא אחרי שנה אלא אם יש בעייה במערכת.

את המיכל וגם את הרדיאטור כדאי לבדוק לפחות אחת לשבוע כשהרכב קר לגמרי רצוי אחרי שעמד כמה שעות לפחות.

לא מספיק לבדוק את הרדיאטור כי חלק מהבעיות יתגלו דווקא בבדיקת מפלס הנוזל במיכל, כמו במקרה שלך.

• תוכן חדש...