Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי יוןנדאי גטס 07

הכנסתי אותה למוסך (לא מורשה יונדאי) והיא עברה טיפול גדול הכולל החלפת פולי, החלפת תושבות והחלפת שמן גיר (כל השמן הוחלף). יממה לאחר הטיפול שמתי לב שבין החלפת הילוכים מ D ל R יש מכה, זה לא קורה כל הזמן - אבל קורה.

חזרתי למוסך והוא אמר הרגיש גם את המכה אבל אמר שזה בגלל בלאי שיש בגיר. הרכב עצמו שמור ועבר כ92,000K.

מה זה עוד יכול להיות?

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם

לבדוק שוב את תושבת הגיר ואת תושבות המנוע (אולי אחת קרועה) בנוסף לחובה להשתמש בשמן מקורי בלבד SP-3 יונדאי/מיצובישי או שמן התואם למפרט הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בהחלט שיש קשר לאיזה שמן שמו. בגירים של יונדאי אך ורק מקורי. שאלה מיתבקשת זה האם המכה הזו הורגשה לפני שהכנסת את הרכב למוסך?

לבדוק שוב את תושבת הגיר ואת תושבות המנוע (אולי אחת קרועה) בנוסף לחובה להשתמש בשמן מקורי בלבד SP-3 יונדאי/מיצובישי או שמן התואם למפרט הזה.

המכה לא הורגשה לפני. הוא אמר לי שזה בלאי וכדי לעזוב את זה.

אני אבדוק ביום ראשון את השמן. יכול להיות שזה קשור לפולי מנוע? כי הוא הוחלף

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם

אם עד היום הרכב טופל כהלכה ובצורה מסודרת והחלפת השמן נעשתה נכונה לפי מיפרט היצרן וסוגו הנכון אז אין שום סיבה שבעולם שמייד אחרי טיפול הגיר יתחיל לדפוק בין ההילוכים בטענה שמדובר בבלאי. אם מעולם לא החליפו שמן גיר אז לרוב החלפה של שמן חדש במצב כזה עלולה לפגוע בגיר אבל מה שנעשה ברכב עם השנים אתה יודע יותר מאיתנו.

פורסם
אם עד היום הרכב טופל כהלכה ובצורה מסודרת והחלפת השמן נעשתה נכונה לפי מיפרט היצרן וסוגו הנכון אז אין שום סיבה שבעולם שמייד אחרי טיפול הגיר יתחיל לדפוק בין ההילוכים בטענה שמדובר בבלאי. אם מעולם לא החליפו שמן גיר אז לרוב החלפה של שמן חדש במצב כזה עלולה לפגוע בגיר אבל מה שנעשה ברכב עם השנים אתה יודע יותר מאיתנו.

הרכב נקנה על ידי לפני בערך שלושה שבועות. אין לי דרך לדעת אם החליפו שמן גיר.

בבדיקת הקניה נאמר לי שכדאי להחליף שמן גיר כי הוא נוטה לצבע שחור ולא לאדום כפי שאמור להיות (כי שנאמר על ידי הבוחן - אין לי מושג בזה)

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם

יסלחו לי כל הידוענים, אבל החלפת שמן לא פגעה באף גיר, מאז הפסיקו להשתמש בגירים 4HP14\18,

והגירים של יונדאי אקסנט\לנטרה\גטס עובדים פנטסטי עם דקסרון 3 פשוט וזול.

תפסיקו להפיץ הפחדות.

פורסם

ספי לא באים להתווכח איתך ,אבל היצרן מדגיש שימוש בשמן מקורי במיוחד לגיר .רשום איפה שהוא בתא המנוע.

בנוסף השמן המקורי של יונדאי הוא יחסית דליל לדקסטרון 3 . ועלותו לא כ"כ יקרה. 45 ש"ח לליטר.

פורסם
יסלחו לי כל הידוענים, אבל החלפת שמן לא פגעה באף גיר, מאז הפסיקו להשתמש בגירים 4HP14\18,

והגירים של יונדאי אקסנט\לנטרה\גטס עובדים פנטסטי עם דקסרון 3 פשוט וזול.

תפסיקו להפיץ הפחדות.

ערב טוב ספי...

האם אפשר להיות סמוך ובטוח ב 100% ששמן חדש בגיר אוטומט שמעולם לא הוחלף בו שמן לא ייגרום לנזק לתיבה? אני שואל כי ניתן לראות בלא מעט שירשורים לאורך ההיסטוריה של קארספורום על גירים שניפגעו מכך. מה דעתך בעניין?

פורסם

לגוגולוב: נניח שאני מוכר נקניקיות ואני מצליח לשכנע את כל העולם שאם לא יאכלו את הנקניקייה שלי - הם עלולים למות. מה עושים כולם?!? באים ומבקשים שאני יאכיל אותם את הנקניקייה שלי. זה בדיוק אותו דבר.

ולמאור: כמה גירים שמתו אחרי החלפת שמן עברו פוסט מורטום (ניתוח לאחר המוות) בשרשורים? ובכמה מתוכם נקבע כי סיבת המוות הייתה החלפת השמן? מה שאני מנסה לאמר הוא שאנחנו פתחנו כבר איזה גיר או שניים בחיינו. ועדיין לא נתקלנו בגיר שכשל בגלל שמן לא מקורי (להוציא כמובן מיקרים ששמו בגיר שמן לא מתאים, כמו איזה אינטיליגנט ששם 80-90 בגיר אוטומטי כי הוא חשב שהטיפטרוניק זה ידני ).

דרך אגב, את כל היונדאי והמזדה והמיצובישי וכו' שאנחנו משפצים, אנחנו משחררים עם שנת אחריות מלאה, ושמן דקסרון 3 פשוט.

פורסם
לגוגולוב: נניח שאני מוכר נקניקיות ואני מצליח לשכנע את כל העולם שאם לא יאכלו את הנקניקייה שלי - הם עלולים למות. מה עושים כולם?!? באים ומבקשים שאני יאכיל אותם את הנקניקייה שלי. זה בדיוק אותו דבר.

ולמאור: כמה גירים שמתו אחרי החלפת שמן עברו פוסט מורטום (ניתוח לאחר המוות) בשרשורים? ובכמה מתוכם נקבע כי סיבת המוות הייתה החלפת השמן? מה שאני מנסה לאמר הוא שאנחנו פתחנו כבר איזה גיר או שניים בחיינו. ועדיין לא נתקלנו בגיר שכשל בגלל שמן לא מקורי (להוציא כמובן מיקרים ששמו בגיר שמן לא מתאים, כמו איזה אינטיליגנט ששם 80-90 בגיר אוטומטי כי הוא חשב שהטיפטרוניק זה ידני ).

דרך אגב, את כל היונדאי והמזדה והמיצובישי וכו' שאנחנו משפצים, אנחנו משחררים עם שנת אחריות מלאה, ושמן דקסרון 3 פשוט.

אני לא מיתכוון להרס מוחלט של הגיר אלא לתופעות כגון העברות הילוכים לא תקינות ונקישות או בעיטות במעבר בין ההילוכים.

• תוכן חדש...