Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה מכוניות - התיעצות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי בגלל שהתחלתי ללמוד נהיגה והרישיון יבוא עוד כחודשיים התחלתי לחשוב לכיוון של רכב משלי. הענין הוא כזה שמכיוון שכסף אין הרבה הייתי רוצה לדעת יותר בכיוון של כמה מכוניות.

אגב לא פניתי לפורום ייעוץ לרכישה כי המכוניות הן אספנות או גבול האספנות.

ככה 2 מכוניות משכו את תשומת ליבי .

הראשונה היא לאנצ'יה ביתא קופה מתחילת שנות ה70. אם תוכלו לספר לי קצת עליה או להפנות אותי לאתרים אני אשמח. כמו כן מחיר משוער אחזקה אפשרית וכו'..

השניה היא מיני מיינור. כמה תעלה לי מיני משנות ה-70 במצב נוסע עם אפשרות לשיפוץ עתידי אבל לא יותר מדי מוגזם..? כמה יעלה להחזיק אותה ואיך היא בהשוואה בנושא הזה ללאנצ'יה?

ושוב, כל פרט שיתרום לנושא יתקבל בברכה ובתודה!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

מיני משנות השיבעים או אפילו משנות ה80 תעלה לך הרבה מאוד כסף

לפחות בקניה אחזקה היא דיי פשוטה וזולה ואפשר לעשות כימעט הכל לבד

בשביל זה דרך אגב יצרו את המיני שתהיה פשוטה קלה וחסכונית.

לגביי הלנצייה בטא קופה רכב נדיר במיוחד שאני מיתפלא בכלל שמצאת כזה

אם ביכלל,ואם כבר מצאת שתדע שזה לא פשוט אין מבחינת חלקים וביכלל

באחזקה שוטפת אבל אם אתה אוהב את זה תלך על הלנציה רכב מדהים ביופיו

ורכב מדהים ביכלל,ואם יש לך אחת כזאת או אתה יודע על אחת כזאת למכירה

ואתה מוותר על הרעיון שלח לי פרטים בה"פ.ודרך אגב יש לי לנציה פריזמה סימבול89

יפיפיה במצב נדיר במחיר סביר.

ג

פורסם

ראלימן - אם אתה רציני בקשר ללאנצ'יה, אז מוטב שתקנה שתיים. אולי, עם הרבה מזל, תצליח להרכיב מהן אחת (שים לב שרשמתי להרכיב, בגלל הנטייה שלהן להרקב - משחק מילים, הא?).

בסה"כ, הלאנצ'יה היתה מכונית מפוארת וחזקה לזמנה, אבל כמו חיילים ותיקים הן לא מתו, הן התפוגגו... מהחלודה... ועוד לא דיברתי על בעיות בהשגת החלקים וחוסר האמינות (ולדוגמא - לחבר שלי היו 3, כאשר כל פעם אחת נוספת הוקרבה מבחינה מכאנית לטובת השאר).

בקשר למיני - מצטער חבר'ה, אני מעולם לא סבלתי מכונית שעקב אילוצי חסכון נבנתה כקופסת ניוד לאומללים שלא הצליחו לקנות אסקורט (בזמנו...). מכונית אמיתית לא צריכה להראות כמשהוא שברח מקרקס, דהיינו לגמדים בלבד.

אז תעשה לעצמך טובה - חפש משהו סביר יותר, וחדש יותר. אם לא רכב אספנות אמיתי, אז אל תעשה קיצורי דרך. לפי התרשמותי, אתה עני מדי בשביל לקנות משהו זול, וזה לא עלבון - כולנו ככה!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שמצאתי כבר לאנצ'יה ביתא קופה 1600 במצב חיצוני מצוין.

השאלה המרכזית היא כמה היא יכולה לעלות לי? וכמה תוכל מיני לעלות?

בלי כל קשר עכשיו לדעה אישית בנוגע למכוניות כמה עולות שניהם נגיד משנת 75? כמה אני אצטרך להשקיע באחזקה?

מבחינת העדפה אישית ביצועים לא כאלה בראש מעייני. המכוניות האלה פשוט מקסימות אותי והן כרגע הבולטות שנראות לי גם יחסית זולות, לא יודע למה אבל משום מה לאנצ'יה ביתא קופה שחורה עם טיפה הנמכה פשוט מרגישה לי כמו חלום, ובאותה מידה מיני קופר בירוק מירוצים אנגלי או שחורה עם 2 פסים לבנות...

השאלה היא עכשיו שאלה של עלות..

תודה,

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

בטא קופה, הא? כל הכבוד שמצאת אחת למכירה!

ואגב, כמה זה תחילת שנות ה-70 אצלך? רק התחילו לייצר אותה בסוף 73.

אז ככה - לא יודע אם נהגת עליה, אבל האוטו פשוט תענוג. אתה יושב נמוך ורחב על הכביש, המנוע חובב טורים (אם כי לא מטוס בסטנדרטים של היום) ההילוכים מחולקים נהדר, ההגה קצת כבד אפעס. במיוחד עם צמיגים רחבים.

לעניין החלודה - דגמים מוקדמים באמת היו מסננות, ואם יש אחת כזאת על הכביש אז בטח כבר תוקן בה מה שהיה צריך לנשור (בעיקר קורת רוחב קדמית).

מבחינה מכנית, לא אסון להשיג חלקים ואם תרצה יש גם מי שיודע לטפל. אבל שים לב שמדובר ברכב שמצריך הרבה סבלנות והשקעה, ואם כל פאלטה חשמלית עושה לך יום שחור אז תוותר מראש, כי מחכים לך הרבה ימים שחורים :wink: .

אני סה"כ מבסוט לאללה מהבטא, אבל יש לי עוד הרבה הרבה מה לעשות.

לעניין המחיר - כמו בכל רכב דומה, רק עניין של מצב. לנבלה מחוררת בלי טסט אל תשלם יותר מ5K. פנינה שמורה במצב תצוגה יכולה להמכר גם ב50K. אבל אם מדובר במכונית סבירה, עם טסט, לא יותר מדי חלודות, מנוע שלא יצטרך אוברול עוד חצי שנה, וכל הקוסמטיקות במקום, אפילו 15-20K זה מחיר סביר.

בהצלחה, ואם יש עוד שאלות - שוט.

פורסם

אז זייהו.

לצערי חלומי נגנז..

לא ממש חלום אבל קרו כבר פעמים שישבתי וחשבתי על כלה בשחור טיפה נמוכה.

לצערי אותה ביתא קופה 1600 שראיתי למכירה לפני כחודשיים וחצי כבר לא נרית למעלה משבועיים במקום הרגיל שלה..

נושוין, 15-20 אלף לא היה גם ככה. זה באמת כל כך יקר העסק הזה של רכבי האספנות?

הייתי מצפה שרכב בן 30 היה עולה קצת פחות מ20 אלף.. במקור יש לה 108 סוסים. במקור זה לפני 30 שנה.. מישהו מוכן או רוצה להסביר לי למה זה כל כך יקר? ההשקעה? השיפוץ? האחזקה? מה עושה אותן כל כך יקרות?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

עם קצת רצון וקצת יכולת אפשר למצוא בטא סבירה למכירה ב-10K, ואפילו פחות.

אני יכול רק להסכים עם ידידי המאושפז, ולומר שיש מי שיודע לטפל, וחלקים אפשר להשיג בשלוש דרכים: מה שנשאר בארץ (לא הרבה), מכלולים שנחלקים עם פיאט (יש מספיק) ומה שיש על האינטרנט (מספיק כדי להרכיב צי ליסינג של בטות מדונדשות).

בנוגע למבחר בארץ - יש כאלו שנראות רע למדי (קורת רוחב מתפוררת היא אכן הבעיה הנפוצה), יש כאלו שנראות סביר (הבעיה היא בד"כ מבפנים), יש כאלה ששופצו נאמנה ויש כאלה שיש להן פחות מ-85 אלף ק"מ והן יד שנייה מתיירת אוסטרית שהשאירה אותה בארץ (אני מכיר אחת, ספציפית).

אם נעשה זאת סכמתי, אפשר לחלק את זה ללא בעיה לבעד ונגד (תוך שיוצאים מההנחה כי מדובר במכונית במצב טוב):

בעד:

ייחודית, בעלת מראה ספורטיבי, בעלת אופי איטלקי, פוטנציאל שיפורים עצום, מחיר רכישה נמוך יחסית, תחזוקה זולה.

נגד:

בעיות חשמל, מעטים יודעים לטפל בבעיות מכניות (יודעים, אבל לפעמים צריך לנסוע/לגרור אליהם רחוק), דורשת טיפול מעמיק, מושבים זוועתיים, הגה עם 4 (!!!) סיבובים מנעילה לנעילה, לא מתוגבר ולא נעליים, בטיחות פאסיבית של מסטיק שנמצא על המדרכה ומחכה שידרכו עליו, חלפים (כמו שאמרתי - יש, אבל לפעמים צריך לחכות למשלוח מחו"ל).

מנסיון אישי מאוד - מכונית מדהימה בתור רכב ראשון, אם כי יכולה להיות מעט מייאשת, לאלו מבינינו (ואני מבינינו) שלא ניחנו בחוש מכאני.

אחת לכמה זמן אני מסתכל ברשימת הפרויקטים שהייתי רוצה לבצע, ובטא קופה משופצת ומונמכת עם באקטים, מסרק הגה של אינטגרלה, מנוע הווליומקס ושאר תופינים - תמיד נמצא גבוה אצלי ברשימה.

בטאמן

(-;

מתגעגע...

ברינג און דה סבבה

• תוכן חדש...