Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דלק ל2 נגלות יותר זול מהקנס והשכרת רכב חלופי לחודש.

אני מסכים שהתקנה הזו מטומטמת לגמרי אבל זה החוק והעונש על העבירה הזו כבד אז לא כדאי לבצע אותה.

ושהחברים יתחלקו בעלות הדלק אם הם רוצים שיסיעו אותם.

או בפעים הבאה לדאוג לארגן עוד מכוניות.

אגב לגבי 'עבירה חמורה' - בשום מקום אין הגדרה מה המשמעות של הביטוי הזה.

זה די סובייקטיבי.

לדעתי האישית זו עבירה מנהלתית פעוטה, והעונשים לא פרופורציונליים לחומרתה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מתפלא על דבריך

מה מנהלתי פה??

נהג חדש לא יודע מהחיים שלו למרות שהוא חושב שהוא מינימום נהג פורמולה אחת, לכן טוב כל ההגבלות המוטלות עליו בשנתיים הראשונות לנהיגתו!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תכל'ס, בינינו, למי יש כוח או דלק לעשות 2 נגלות???

התשובה פשוטה - למי שלא רוצה לבלות חודש לפחות בשלילה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
דלק ל2 נגלות יותר זול מהקנס והשכרת רכב חלופי לחודש.

אני מסכים שהתקנה הזו מטומטמת לגמרי אבל זה החוק והעונש על העבירה הזו כבד אז לא כדאי לבצע אותה.

ושהחברים יתחלקו בעלות הדלק אם הם רוצים שיסיעו אותם.

או בפעים הבאה לדאוג לארגן עוד מכוניות.

אגב לגבי 'עבירה חמורה' - בשום מקום אין הגדרה מה המשמעות של הביטוי הזה.

זה די סובייקטיבי.

לדעתי האישית זו עבירה מנהלתית פעוטה, והעונשים לא פרופורציונליים לחומרתה.

לא היא לא מטומטמת,הסיכוי של נהג חדש גבוה יותר לעשות תאונה,ומנסים כמה שיותר לצמצם את הנזקים.

(ואני בעצמי נהג חדש)

פורסם
מתפלא על דבריך

מה מנהלתי פה??

נהג חדש לא יודע מהחיים שלו למרות שהוא חושב שהוא מינימום נהג פורמולה אחת, לכן טוב כל ההגבלות המוטלות עליו בשנתיים הראשונות לנהיגתו!!

דעתי שונה מדעתך (ואתה יודע שאני כבר עשור+ לא נהג חדש, אז אני לא מדבר "מהפוזיציה").

יש מגבלות שהן הגיוניות.

למשל התקנה המחייבת במלווה - לדעתי מאוד חיובית.

גם הארכת המלווה בלילה ל6 חודשים (נכנס כבר לתוקף? אני לא מעודכן...) לדעתי רעיון חיובי.

שלט "נהג חדש" - לדעתי מיותר, אבל גם לא ממש מזיק. (ודוגמה נוספת לעבירה "מנהלתית", הפעם כזו שמתומחרת באופן שפוי)

הורדת סף האלכוהול ל50 מק"ג לליטר אוויר נשוף - לדעתי קצת מיותר. החוק הקיים בארץ (290 מק"ג כולל מע"מ) הוא סביר ביותר ואני לא מכיר נתונים שמראים שנהגים מתחת לגיל 24 ששתו משקה אחד הם מסוכנים באופן מיוחד.

הגבלת הנוסעים לדעתי זו התקנה הכי מטומטמת שקיימת היום בהקשר של התעללות בנהגים חדשים ו/או צעירים.

זו התעללות נטו (מסבך את הלוגיסטיקה של להתארגן ליציאה, מוסיף ק"מ והוצאות דלק כשנאלצים לבצע 2 נגלות, ומקשה על התארגנות על יותר נהגים תורנים שלא שותים)

עכשיו מתחילים להשמיע קולות לגבי הצעה להטיל איסור על נהגים צעירים לדבר בפלאפון בנהיגה, גם לא בדיבורית.

לך תדע על מה יחשבו עוד.

אני לא מתבייש לומר שלדעתי התקנה של 2 נוסעים מטומטמת.

אולי אתה זוכר אבל בעבר הרחוק היתה תקנה מטומטמת אחרת - איסור נהיגה בין השעות 1:00 ל 5:00 לנהגים צעירים.

האפקט היה שמתחילים את היציאה בחצות, נשארים במועדון עד חמש, ואז בשעה הזו בין חמש לשש כל הנהגים הצעירים נמצאים בו זמנית על הכביש, כמובן כשהם עייפים ביותר ואולי גם אחרי כמה בירות מיותרות.

התקנה הזו בוטלה אחרי שראו כמה נזק היא עושה.

ונשארנו עד היום, עשרים שנה אחרי, עם הטמטום שהמסיבות מתחילות בשעות לא הגיוניות (לצעירים פה שאולי תהו פעם למה זה)

לא היא לא מטומטמת,הסיכוי של נהג חדש גבוה יותר לעשות תאונה,ומנסים כמה שיותר לצמצם את הנזקים.

(ואני בעצמי נהג חדש)

בוא נניח לצורך פשטות החישובים שהסיכוי של נהג חדש לעשות תאונה בה כל יושבי הרכב נהרגים הוא P עבור כל ק"מ נסועה.

נניח שצריך לנסוע 5 אנשים למרחק 10 ק"מ.

אם נוסעים כולם יחד, תוחלת מספר ההרוגים היא 50P.

אם הנהג נאלץ לבצע 2 נגלות, אז 30P עבור הנגלה הראשונה, 10P עבור החזור (לבד), ועוד 30P עבור הנגלה השניה.

סה"כ 70P.

אז מה היה לנו?

תוחלת מספר ההרוגים (ובכלל הנפגעים, אותו טיעון) - עלתה ב40%.

תוחלת הנזק לרכב - שולשה (פי 3 ק"מ)

צריכת הדלק - פי 3.

הסיכון לעוברי דרך אחרים (הולכי רגל, כלי רכב אחרים) - שולש.

עדיין חושב שזה חוק טוב?

פורסם

wil,

כשהייתי בן 17, גם אני חשבתי שזה חוק מטומטם.

יודע מה?

אחרי שראיתי כמה לחץ חברתי יש בגילאים האלה, כמה רעש, וכמה סיכון יכול להיגרם להם עקב העובדה שאני/כל נהג אחר הינו נהג חדש, אני מבין לחלוטין את החוק הזה.

תאר לעצמך מצב שאתה נהג תורן, מאחוריך(ולידך) 4 חברים שתויים, שמפעילים עליך לחץ חברתי, אתם שרים כל הדרך ונהנים, ואתה כנהג לא מסתכל - רוצה לדעת כיצד זה יגמר?

אני בדיוק עברתי את הגיל הזה, אני יודע בדיוק במה מדובר,

חזרנו מאירוע לפני כשבועיים שבו חבריי שתו, נאלצתי לעצור בדרך כל כמה זמן (מותר לי להסיע רכב מלא) רק מכיוון שהם הפריעו לי לנהוג למזלי א ברמה הפיזית אלא רק ברמה הרועשת שהפריעה לי להתרכז.

אם הייתי נהג חדש, עם כל האגו, אז הייתי ממשיך לנהוג למרות חוסר הריכוז, ומי יודע עוד מי הייתי לוקח איתי חוץ מהנוסעים ברכב שלי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

ההפרעה שגורמים הנוסעים האחרים זה אכן הצידוק ההגיוני היחיד לחוק הזה.

אולי הדעה שלי מושפעת מכך שאני והחברים שבסביבתי לא שותים אלכוהול מי יודע מה, ולכן התופעה של רכב עם 4 נוסעים שפוכים לגמרי לא מוכרת לי אישית.

(אבל כן מוכרת לי הסיטואציה שמתחילים לחשב מי מסיע את מי תוך התחשבות במגבלות הנוסעים ולפעמים לא יכולים להסיע מישהו בגלל הטמטום הזה, למרות שמדובר באנשים שלא עושים בלגן)

וכאמור - אני עצמי כבר מזמן מזמן לא בן 17 וגם לא בן עשרים ומשהו.

פורסם
wil,

כשהייתי בן 17, גם אני חשבתי שזה חוק מטומטם.

יודע מה?

אחרי שראיתי כמה לחץ חברתי יש בגילאים האלה, כמה רעש, וכמה סיכון יכול להיגרם להם עקב העובדה שאני/כל נהג אחר הינו נהג חדש, אני מבין לחלוטין את החוק הזה.

תאר לעצמך מצב שאתה נהג תורן, מאחוריך(ולידך) 4 חברים שתויים, שמפעילים עליך לחץ חברתי, אתם שרים כל הדרך ונהנים, ואתה כנהג לא מסתכל - רוצה לדעת כיצד זה יגמר?

אני בדיוק עברתי את הגיל הזה, אני יודע בדיוק במה מדובר,

חזרנו מאירוע לפני כשבועיים שבו חבריי שתו, נאלצתי לעצור בדרך כל כמה זמן (מותר לי להסיע רכב מלא) רק מכיוון שהם הפריעו לי לנהוג למזלי א ברמה הפיזית אלא רק ברמה הרועשת שהפריעה לי להתרכז.

אם הייתי נהג חדש, עם כל האגו, אז הייתי ממשיך לנהוג למרות חוסר הריכוז, ומי יודע עוד מי הייתי לוקח איתי חוץ מהנוסעים ברכב שלי.

+1

גם אני כבר מזמן לא נהג חדש, אבל זוכר את התקופה הזאת ואני חושב שזה הרעיון מאחורי התקנה ולדעתי היא בהחלט מוצדקת.

פורסם

נדמה לי שהשורשים של החוק הרבה יותר עתיקים - ומקורום בתקנות שנקבעו לאחר אסון המסוק בבקעת הירדן ואסונות דומים, שגרמו להגבלת מספר הנוסעים בסוגי רכב (כולל מטוסים). קל מאוד לייצא חוקים כאלה מהצבא לכלל המדינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...