Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

50k - עבור משפחה צעירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

חרשתי על כל הפוסטים שיש בפורום, קראתי עוד ביקורות באינטרנט - וכרגע אני בעיקר מבולבל.. יש יותר מדי אופציות :)

אנחנו זוג צעיר, שתוך מס' שנים מועט יתרחב למשפחה קטנה. מעוניינים ברכב יד 2 בתקציב באזור ה50k (ואפשר מעט יותר), כאשר הדברים החשובים לנו הם (לפי סדר חשיבות):

1. בטיחות

2. אמינות

3. צריכת דלק

4. שימושיות (בדגש על תא מטען שיספיק למשפחה צעירה)

נקודה חשובה - אין לנו בעיה לרכוש רכב ידני

כאמור קראתי הרבה באינטרנט, והפיינליסטיות הראשוניות היו

1. סיאט איביזה (שנתון 2011+)

2. הונדה סיוויק (שנתון 2008 )

3. סקודה רומסטר (שנתון 2009 בערך)

כאשר כל אחת מעט שונה מהקודמתה, וככל שהשנים עולות המרווח הפנימי קטן..

לאחר עוד מחקרים, התחלתי לפזול גם לכיוון סקודה פאביה, יונדאי i-ים למיניהן (i20 / i30cw) וקורולה 2009 אוט' (מפחד מהרובוטיות) ואני כבר רואה כמה אני מתבדר... לכן אשמח לקבל עצות מאנשים שמתעסקים עם זה הרבה.

ברור לי שיש פער מסויים בין המכוניות שהעלתי (איביזה-פאביה מול סיוויק-i30cw), ולכן אני מעוניין להבין בהינתן הבקשות שלי - מה נראה לחברי הפורום כעסקה המתאימה ביותר.

ואם יש דגמים אחרים עליהם לא חשבתי, אשמח לדעת.

מצטער על החפירה, אבל מקווה שזה יעזור לעוד אנשים בנעליי.

תודה רבה,

אור

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קיה סיד 2008 אמורה לספק את כל צרכך, יש עוד לפחות שנה אחריות על המנוע והגיר

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לחלוטין קיה סיד.

עם זאת, אפשר בהחלט לחשוב על האופציה של פיאט קובו עם מתיחת תקציב קלה. רכב מסחרי\משפחתי שנמכר ב-80K כחדש, ואני מניח שאחד בן שנה יעלה סביבות 65K...לרכב מודל 2013! זה יוכל לשרת אתכם זמן רב מאוד.

פורסם

קיה סיד שנתון 2008, מתחרה עם סיוויק מאותו שנתון / קורולה משנתון דומה ?

מוכרח להודות שהיא לא הייתה על הרדאר שלי בכלל... אשמח לשמוע מדוע אתם ממליצים עליה, ואיך היא גוברת 'ראש בראש' מול שני הרכבים הנ"ל (אני לא משווה אותה לסופר-מיני למיניהן)

אני אבדוק עכשיו את הקובו, למרות שלא אשקר - פיאט מעלה קצת חששות.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

החשובים לנו הם (לפי סדר חשיבות):

1. בטיחות - 6 כריות אוויר

2. אמינות - טובה מאוד ויד פרטית עדיין באחריות

3. צריכת דלק - 1-11 עד 1-13 כמו כל המתחרות שציינת ואף טובה בהרבה מחלקן (מאזדה 3, פוקוס וכו')

4. שימושיות (בדגש על תא מטען שיספיק למשפחה צעירה) - חמש דלתות - ברגע שהרמת את המגש 400 ליטר הופכים ל550

כאמור קראתי הרבה באינטרנט, והפיינליסטיות הראשוניות היו

1. סיאט איביזה (שנתון 2011+) לא בקבוצה

2. הונדה סיוויק (שנתון 2008 ) - מכונית טובה, יקרה בלי שום יתרון מוחשי או ערך מוסף, תא מטען לא נוח לעגלות וכו(פחת צר, תא נמוך)

3. סקודה רומסטר (שנתון 2009 בערך) פתרון פרקטי ולא רע בכלל, זה אתה שתצא כל בוקר לחניה ותאלץ להסתכל לה בלבן של השמשה (:-)

כאשר כל אחת מעט שונה מהקודמתה, וככל שהשנים עולות המרווח הפנימי קטן..

תקרא על הרכב בפורום

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הקיה סיד נכנסה לרשימה כי היא מציעה תמורה טובה לכסף. היא מקבילה ליונדאי I30 אבל בגלל שהמותג קיה עדיין לא "תפס" בארץ הקודש (למעט הפיקנטו) אז ירידת הערך גבוהה יותר - ולמעשה במחיר של I30 שנת 2008 תוכל להשיג סיד מודל 2009, פלוס מינוס.

לדעתי היא גם יותר יפה.

לגבי הפיאט - אל תחשוש. אין שם דברים חדשניים שיכולים להתקלקל. מנוע 1400 שרץ כבר 20 שנה בערך עם שדרוגים, תא נוסעים פשוט וקשיח. בגירסא המסחרית, הפיורינו, משתמשים בציי רכב רבים בתור רכב טכנאי.

סה"כ זו אופציה לא רעה למשפחה צעירה, בעיקר בכל הקטע של שימושיות והשנתון הצעיר בשילוב עם מחיר אטרקטיבי.

כאמור - שני רכבים שונים לגמרי אבל שניהם צריכים להיות על הרדאר.

פורסם

oryo, לפני שניגע בדגמים ספציפיים אני חושב שיש שיקול אחד כללי יותר שכדאי לך לעשות.

אני חושב שנכון לחלק את האופציות הרלוונטיות לשתי קבוצות:

1. מכונית סופר מיני ידנית בת כשנתיים-שלוש, היתרונות הם שמדובר במכוניות צעירות יחסית (אולי אפילו תוכל למצוא אחת שעוד באחריות לכשנה) ולכן גם יסבלו פחות מתקלות, הן יהיו חסכוניות ב20-30 אחוז לעומת מכוניות משפחתיות 1600 (רומסטר, קורולה, סיד וכו').

החסרונות, מרווח וגודל בגאז', בהחלט אפשרי עם ילד אחד, שניים כבר יהיה צפוף לנסיעות המשפחתיות.

מבחינת בטיחות, אי אפשר לומר אם יהיו יותר או פחות בטוחות, זה כבר תלוי בדגמים ספיציפיים (קורולה עם 4 כ"א מול קליאו עם 6).

2. משפחטומטית, ב50 תוכל לקנות אחת 2009 ואולי אפילו 2010 במבצעי חברות הליסינג שיש בשפע עד סוף השנה.

פה יש כבר אופציה לקנות רכב מאוד מרווח (I30CW, פוקוס סטיישן).

ככלל הן יהיו נוחות יותר ונעימות יותר, במיוחד כשיש משפחה ונוסעים רחוק.

גדולות ומסורבלות לחניה (רלוונטי?), צריכת הדלק תעמוד סביב 1:10-12, תלוי בסוג הרכב ואופי הנהיגה.

יש גם מעט מאוד רכבים מהסגמנט הזה ידניים, ואני גם לא חושב שיכנסו בתקציב.

אופציה אחת שהיא באמצע, היא סיטרואן C3 פיקאסו 2011, מגיע ידנית במנוע 1.6 טורבו דיזל ובנזין 1.4.

היא נוחה, מרווחת מאוד (מושלמת למשפחה עם 2 ילדים), קטנה מבחוץ, צריכת דלק מעולה בדיזל (וגם לא חסר כוח), את הבנזין לא מכיר, אבל סביר להניח שהביצועים לא יפלו מ1.6 אוטומט וצריכת הדלק בטוח עדיפה.

האיבזור לא רע, ולא מורגש שמדובר במשפחתית "בתקציב".

החיסרון, הוא בדמות איבזור בטיחות חסר (4 כ"א) וציון לא מבריק של 4 כוכבים במחני הריסוק

לסיכום, המכוניות הקטנות יהיו חסכוניות וחדשות מהמשפחתיות הנעימות ומרווחות יותר.

תשקול איזה מהדרכים מתאימות לך יותר.

הסיויק יקרה, ולא מבריקה בבטיחות (4 כוכבים ו4 כ"א בבדגם LS), הבגאז' קטן ולא נוח, והנוחות לא מדהימה, גם המושבים לא.

היא זריזה, לא בזבזנית, נחשבת אמינה, שומרת על מחיר ובעלת תא נוסעים נאה ומרווח.

רומסטר, לא נסעתי בו אז לא אחווה דעה על נסיעה, אבל גם פה איבזור בטיחות חסר וציון נמוך יחסית בבמחני הריסוק...

הרכב מרווח, בלי להיות עצום מבחוץ.

איביזה, תלוי במנוע/שנתון/דגם, בגדול סופר מיני ראויה.

קורולה, יקרה, חסרת איבזור בטיחות, ומאובזרת בקמצנות (מדובר על דגם SUN), זריזה, די חסכונית, דיי מרווחת. אני חושב שיש אופציות עדיפות...

פורסם
oryo, לפני שניגע בדגמים ספציפיים אני חושב שיש שיקול אחד כללי יותר שכדאי לך לעשות.

אני חושב שנכון לחלק את האופציות הרלוונטיות לשתי קבוצות:

1. מכונית סופר מיני ידנית בת כשנתיים-שלוש, היתרונות הם שמדובר במכוניות צעירות יחסית (אולי אפילו תוכל למצוא אחת שעוד באחריות לכשנה) ולכן גם יסבלו פחות מתקלות, הן יהיו חסכוניות ב20-30 אחוז לעומת מכוניות משפחתיות 1600 (רומסטר, קורולה, סיד וכו').

החסרונות, מרווח וגודל בגאז', בהחלט אפשרי עם ילד אחד, שניים כבר יהיה צפוף לנסיעות המשפחתיות.

מבחינת בטיחות, אי אפשר לומר אם יהיו יותר או פחות בטוחות, זה כבר תלוי בדגמים ספיציפיים (קורולה עם 4 כ"א מול קליאו עם 6).

2. משפחטומטית, ב50 תוכל לקנות אחת 2009 ואולי אפילו 2010 במבצעי חברות הליסינג שיש בשפע עד סוף השנה.

פה יש כבר אופציה לקנות רכב מאוד מרווח (I30CW, פוקוס סטיישן).

ככלל הן יהיו נוחות יותר ונעימות יותר, במיוחד כשיש משפחה ונוסעים רחוק.

גדולות ומסורבלות לחניה (רלוונטי?), צריכת הדלק תעמוד סביב 1:10-12, תלוי בסוג הרכב ואופי הנהיגה.

יש גם מעט מאוד רכבים מהסגמנט הזה ידניים, ואני גם לא חושב שיכנסו בתקציב.

אופציה אחת שהיא באמצע, היא סיטרואן C3 פיקאסו 2011, מגיע ידנית במנוע 1.6 טורבו דיזל ובנזין 1.4.

היא נוחה, מרווחת מאוד (מושלמת למשפחה עם 2 ילדים), קטנה מבחוץ, צריכת דלק מעולה בדיזל (וגם לא חסר כוח), את הבנזין לא מכיר, אבל סביר להניח שהביצועים לא יפלו מ1.6 אוטומט וצריכת הדלק בטוח עדיפה.

האיבזור לא רע, ולא מורגש שמדובר במשפחתית "בתקציב".

החיסרון, הוא בדמות איבזור בטיחות חסר (4 כ"א) וציון לא מבריק של 4 כוכבים במחני הריסוק

לסיכום, המכוניות הקטנות יהיו חסכוניות וחדשות מהמשפחתיות הנעימות ומרווחות יותר.

תשקול איזה מהדרכים מתאימות לך יותר.

הסיויק יקרה, ולא מבריקה בבטיחות (4 כוכבים ו4 כ"א בבדגם LS), הבגאז' קטן ולא נוח, והנוחות לא מדהימה, גם המושבים לא.

היא זריזה, לא בזבזנית, נחשבת אמינה, שומרת על מחיר ובעלת תא נוסעים נאה ומרווח.

רומסטר, לא נסעתי בו אז לא אחווה דעה על נסיעה, אבל גם פה איבזור בטיחות חסר וציון נמוך יחסית בבמחני הריסוק...

הרכב מרווח, בלי להיות עצום מבחוץ.

איביזה, תלוי במנוע/שנתון/דגם, בגדול סופר מיני ראויה.

קורולה, יקרה, חסרת איבזור בטיחות, ומאובזרת בקמצנות (מדובר על דגם SUN), זריזה, די חסכונית, דיי מרווחת. אני חושב שיש אופציות עדיפות...

קודם כל עומר - תודה על ההתייחסות המפורטת.

אני מסכים איתך לחלוטין בנוגע לחלוקה לקטגוריות, וכמובן ששואל את עצמי את אותה השאלה בדיוק (מה עדיף, קטן-חדש או גדול-'ישן'). מכיוון שאין לי ילדים (רק חתולה, היא תופסת מעט מקום ;) אז אין לי מושג כמה קושי יהווה תא מטען בסטייל של איביזה/פאביה (280ל' בערך).

מצד שני, אנחנו ממש לא מפונקים, ומשתדלים לחסוך כמה שאפשר (לשנים הקרובות התווספה לנו משכנתא לתקציב החודשי), ככה שליבי נוטה לכיוון המיני'ס. בגלל החששות שלי מה'שימושיות', ובגלל שני הפוסטים הקודמים לך - בדקתי קצת ונראה לי שישנה עוד קטגוריה הנופלת בדיוק באמצע בין המיני למשפחתיות - בדמות הקיה סיד ויונדאי i30.

שתיהן מציעות שימושיות מוגברת (תא מטען של 340ל'), אבל עדיין לא מנופחות למימדי המשפחתיות. מצד שני השנתונים שלהן לא מזהירים (ראיתי רכבים רלוונטיים רק מ2009 לבינתיים), והדעות בנוגע לצריכת דלק שלהן חלוקות ברשת (יש הרבה שטוענים שהן חסכוניות, והרבה שטוענים שהן בזבזניות...).

אני מתכוון לבדוק את הפיקאסו עכשיו - אבל מה בנוגע לאמינות? סיטרואן/פג'ו לא מככבות שם, למיטב ידיעתי...

תודה!

פורסם

הסיד והi30 לא נופלות באמצע, הן לגמרי בגזרת המשפחתומטיות, רק בגירסת הצ׳בק (גם למזדה 3, טויוטה קורולה, הונדה סיויק ועוד) יש גירסאות כאלה, הן בד״כ קצרות ב20-30 ס״מ מגירסאות הסדאן (מבורך בחניות צפופות), אבל מבחינת עלויות וצריכת דלק הן לא שונות...

בקשר לסיטרואן, המכלול הבעייתי ביותר שלהן בעשור וחצי האחרון הוא הגיר האוטומטי, במקרה הזה הוא נחסך, חוץ מזה אני לא חושב שסיטרואן בת שנתיים ביד פרטית תהיה פחות אמינה מיונדאי בת 4 בוגרת ליסינג...

מה שכן שסביר להניח שיהיה יותר קשה למכור אותה.

ובנושא ההחשדות הפרקטיים מרכב סופר מיני. יש הרבה אנשים שחיים בשלום עם ילדים וסופר מיני, זה גם תלוי בסוג הנסיעות (יש הורים/דודים שגרים רחוק ונוסעים לסופ״ש?), אפשר לשים גגון, ותמיד אפשר להחליף.

בקיצור למי שמנסה לחסוך, שוק הרכב הישראלי לאחרונה פנה לטובתו עם שפע גירסאות של מכוניות סופר מיני טובות וזולות, אין סיבה להיתקע על המשפחתית המסורתית שאין צורך, זה יקר יותר, ולדעתי גם פחות כיף.

פורסם

טוב אחרי שעשינו עוד חושבים, הגענו למסקנה שנתפקסס על אזור הסופר-מיני, מכיוון שילד ראשון יהיה רק עוד 2-3 שנים מינימום, נראה שאין מה לרכוש עכשיו רכב בשביל הצרכים שלנו עוד 5-6 שנים..

כרגע המובילה הברורה אצלי היא הסיאט איביזה, שניתן למצוא את הגרסא הידנית שלה (1.4 reference) בתקציב שלנו משנתון 2012. ניכר שהצריכת דלק שלה טובה, יש מרווח פנים ובגאז' סביר, והאיכות אמורה להיות סולידית. החסרון הוא בדמות האחזקה הגבוהה (ביטוח / טיפולים).

האם יש לכם הצעות נוספות עבור התקציב/דרישות שלי, בקטגוריה זו? אחדד ואומר שאני לא מעוניין ברכב עם תא מטען קטן יותר (אלטו, לדוגמא, אינה על הפרק כלל).

תודה רבה

פורסם

2 אפשרויות שאני הייתי בודק אם הייתי במקומך:

1. רנו קליאו 1.2, יתרונות מול האיביזה: מחיר נמוך, איבזור בטיחותי עדיף, צריכת דלק עדיפה, כנראה עוד באחריות וסביר שמחירי הביטוח יהיו שפויים יותר,ונוחות, כנראה, מעט עדיפה.

חסרונות: חלשה יותר, יש אנשים שפוחדים מצרפתיות...וזהו כמדומני.

2. פיאט פונטו 1.4 ידנית, אני לא סגור על הגירסא, אבל נמכרו כאלו מאובזרות למכביר, הן מרווחות, חסכוניות ובטוחות, לא בטוח עד כמה קל יהיה למצוא אחת.

בכל אופן יש לך גם את הפאביה, אחותה התאומה של האיביזה, מכנית כמעט זהה, וכנראה שגם במחיר היא לא רחוקה.

כדאי לבדוק אולי כם במקרה יש איזו פיאסטה ידנית שנכנסת לך בתקציב (אני בספק...), היא גם איכותית ונוחה, אך מעט חלשה.

פורסם
2 אפשרויות שאני הייתי בודק אם הייתי במקומך:

1. רנו קליאו 1.2, יתרונות מול האיביזה: מחיר נמוך, איבזור בטיחותי עדיף, צריכת דלק עדיפה, כנראה עוד באחריות וסביר שמחירי הביטוח יהיו שפויים יותר,ונוחות, כנראה, מעט עדיפה.

חסרונות: חלשה יותר, יש אנשים שפוחדים מצרפתיות...וזהו כמדומני.

2. פיאט פונטו 1.4 ידנית, אני לא סגור על הגירסא, אבל נמכרו כאלו מאובזרות למכביר, הן מרווחות, חסכוניות ובטוחות, לא בטוח עד כמה קל יהיה למצוא אחת.

בכל אופן יש לך גם את הפאביה, אחותה התאומה של האיביזה, מכנית כמעט זהה, וכנראה שגם במחיר היא לא רחוקה.

כדאי לבדוק אולי כם במקרה יש איזו פיאסטה ידנית שנכנסת לך בתקציב (אני בספק...), היא גם איכותית ונוחה, אך מעט חלשה.

בתקציב שלי, לא ראיתי קליאו / פונטו משנתונים דומים לאיביזה (יש איביזות מ2012), השאלה היא האם הרכבים האלו מצדיקים הפרש שנתון של 2-3 שנים(?)

בנוסף - על איזה קליאו ואיזו פיאט אתה מדבר? יש יותר מדי תתי דגמים.. :-)

בנוגע לפאביה - אני מחפש כזו במקביל לאיביזה, אבל גם שם השנתון יורד בשנה שנתיים, ולא ברור האם יש יותר תמורה לאגרה...

תודה

פורסם

קליאו 1.2 ידנית מודל 2011 בטוח נכנסת בתקציב, ואם איביזה2012 נכנסת אז כנראה גם קליאו.

פונטו, אני לא בטוח....

פאביה ואיביזה הן כמעט זהות, אני לא רואה סיבה לרדת שנתון למענה.

פורסם

עומר - אתה אכן צודק, קליאו 3 מ2011+ נכנסת לתקציב, ואני לחלוטין מוסיף אותה לרשימת הבדיקות. מצד שני אני מוכרח לציין שבכל המבחנים שראיתי, הקליאו שאינה הקליאו החדשה מפסידה למתחרות (דווקא הקליאו החדשה נראית אטרקטיבית בטירוף)... אני מנסה להשיג עוד מידע אבל זה קצת קשה בגלל ריבוי הדגמים התיעוד באינטרנט נהיה קצת סבטוחה.

במקביל - המוסכניק שלי (מאוד אמין ומקצועי) המליץ בחום על האופל קורסה/אסטרה (אבל הוא משוחד - יש לו איזה ג'וק בראש לאופל). בכל מקרה עשיתי בדיקות ונראה שהקורסה (1.4 ידנית בלבד) חסכונית מאוד, בטיחותית ברמה סבירה, והחסרון המרכזי שלה הוא היצע דל באבזור, ובעיית סחירות. האם יש כאן דעות בנוגע לאמינות / אחזקה של אופל?

ראיתי קורסה 2011 1.4 בתקציב שלי, ככה שהיא יכול להתווסף לרדאר (המכיל את האיביזה 1.4 וקליאו 1.2, ידניות).

מצטער על החפירות - אבל אני בטוח שבסוף זה יהיה שווה את זה, לפחות עבורי ;)

פורסם

כחדשה הבעיה העיקרית של האופל (קורסה 1.4 ידנית) הייתה המחיר, כ10-15 א' ש"ח יותר מהמתחרות, לכן גם נמכרו מעטות. אני לא יודע על שום סיבה שבגללה לא כדאי לקנות אותה, אבל אני גם לא כ"כ מכיר אותה אז הדעה שלי לא שווה הרבה.

כבר כתבתי לך את יתרונות הקליאו והאיביזה אחת מול השניה, תבחר מה שיותר מתאים לך, בסופו של דבר הן לא מכוניות מאוד שונות וכך כנראה גם הקורסה.

• תוכן חדש...