Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייקרות ביטוח אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער מראש אם הנושא כבר עלה- לא ראיתי... בכל מיקרה: היום התקשרו מסוכן הביטוח להזכיר שעוד מעט צריך לחדש את הביטוח לטרנזיט. להפתעתי כששאלתי כמה צריך לשלם- נאמר לי: 760 ש"ח (בערך)!!!:shock::shock::shock: אני זכרתי שזה לא היה כזה גבוה, ובתשובה לשאלתי נאמר לי שבאמת שנה שעברה זה היה כ-520 ש"ח ושעכשיו עלו מאד מחירים דווקא לאספנות ולכלי צמ"ה וכ"ד!!! הייתי בשוק- זו עליה של אחוז משמעותי!!! עוד מישהו נתקל בזה? :shock::roll::x לא מספיק שבכל שנה מעלים "בשקט" את העלות הרישיון השנתי- אז גם זה עכשיו?!?! מה הלאה- יעלה כמו רכב רגיל- אז מה עשינו בזה?!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

גנאדי, למיטב ידיעתי הטרנזיט שלך במשקל כולל העולה על 3500 ק"ג.

כלי רכב במשקל כולל שבין 3500 ל 4000 ק"ג מוגדרים בתקינה האירופית כמשאית ולא כמסחרית. הסווג שלהם הותאם בארץ לתקינה האירופית החל משנת 2008, ובשנה האחרונה, המפקח על הביטוח התאים את פוליסות הביטוח לכלי רכב אלו לעדכון הסווג ברישיון הרכב.

ביטוח למשאית כהגדרה ברישיון הרכב (N2) יקר בהרבה מביטוח של כלי רכב במשקל כולל של עד 3500. אם היית נאלץ לבטח את הטרנזיט בביטוח מקיף, היית לומד מהי דרך היסורים האמיתית. אתה יכול לשאול כל אדם או עסק המחזיק בכלי רכב בקטגוריה זו.

לגבי ההנחה של 75% בבעטיח החובה, ההנחה קיימת גם במקרה של משאית ואוטובוס ומקורה בתקנות ביטוח אשר נחקקות בכנסת.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לא מבין משהו.

אם לרכב מסחרי שהוא גם רכב אספנות הוכנסה הערה ברשיון "רכב אספנות - אסורה הובלת מטען"

אזיי, הרכב מסחרי כבר אינו מסחרי. וביטוח החובה צריך להיות כמו של רכב אספנות פרטי.

רק מחשבה. אבל לך ת'חפש הגיון אצל המפקח על הביטוח

פורסם

סיווג הרכב נקבע על ידי משרד התחבורה, והוא הותאם למקובל באירופה.

כלי רכב מסחרי עד 3,500 ק"ג מסווג: N1, וכלי רכב מסחרי במשקל שבין 3,500 ל- 12,000 ק"ג מסווג N2.

מכיוון ש- N2 הוא למעשה משאית, אופן הביטוח שלו שונה מביטוח של מכונית נוסעים או מסחרית במשקל כולל של עד 3,500 ק"ג.

ברכב הקל מדובר בפוליסה "תקנית," ומעל אין מושג כזה. בביטוח משאית, גם אין הרחבה של גרירה ו/או רכב חליפי.

וכן, ביטוח של N2 הרבה יותר יקר מביטוח של N1.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

קצת תשובות:

1)הטרנזיט שלי מוגדרת ב"משקל הכולל" כ-1800 קילו- ככה הגדירו לי אותה בעמדה מס'1 בבדיקה הראשונית- ולא התעסקתי בזה יותר מדי כי לא עניין אותי.

2)היא כן "מסחרית"- אבל כאמור משקל זעיר ביותר.

3)כאמור- עד עכשיו שילמתי 500 ומשהו שקלים (בדיוק בגלל זה שהיא "מסחרית"- כי פרטי משלם עוד פחות ככל הידוע לי).

4)אכן במשאיות האספנות שלי (כמובן!) ביטוח חובה הרבה יותר יקר- ועד עכשיו היה כ-1000 ש"ח (ואני מפחד אפילו לחשוב כמה זה עכשיו- אם זה באמת התייקר!).

5)חברים עם המסחריות- אנא תבדקו את החידוש הביטוח שלכם ותגידו לי: האם זה אכן עלה רק ל"מסחריות" ללא קשר ל"אספנות" או לא- אם כן אין כל כך מה לעשות. :roll::?:x לא רוצה לחשוב אם ככה- כמה יעלה לי ביטוח "רגיל" לפרייטליינר!:shock::shock::shock::?:x

אצלי גם התייקר,בעבר שילמתי 1100 חובה שלישי וגרירה,ועכשיו 1400...

האל-קמינו שלך אספנות, נכון? -אם ככה אז באמת אכלנו אותה...:?:x:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
קצת תשובות:

1)הטרנזיט שלי מוגדרת ב"משקל הכולל" כ-1800 קילו- ככה הגדירו לי אותה בעמדה מס'1 בבדיקה הראשונית- ולא התעסקתי בזה יותר מדי כי לא עניין אותי.

2)היא כן "מסחרית"- אבל כאמור משקל זעיר ביותר.

אם הטרנזיט מוגדר במשקל כולל של 1800 ק"ג, סביר להניח שלפני המילה "מסחרי" יופיע הסיווג N1.

אין לי ידיעה האם באוקטובר או נובמבר השתנה משהו בפרמיות ביטוח חובה לכלי רכב.

בהנחה שלא היה שינוי מהותי במחירי הפרמיה, בדוק את סוכן הביטוח.

לגבי ביטוח צד ג,' כאן מדובר במוצר מסחרי לכל דבר וענין ואין בו שום רגולציה.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני כרגע מדבר רק על החובה...:roll: לגבי צד ג' הכל ברור. אנסה לבדוק. ושוב, חברים: אנא תבדקו כל מי שיש לו מסחריות וחידשו ביטוח חובה (ואני מדגיש- חובה!) בחודשים האחרונים- האם יש שינוי כלשהו, מטבע הדברים אם יש שינוי כזה משמעותי בביטוח אספנות (וכ-200 ש"ח- אחוז מאד גבוה יחסית!)- אז שינוי בביטוח ה"רגיל" צריך להיות מורגש הרבה יותר- האם נכון הדבר?:roll:

• תוכן חדש...