Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניות (לא שופינג) בפריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות,

בשבוע הבא אני טס לגיחה קצרה (מאוד) לפריז.

היות ואני טס עם תיק כמעט ריק, ומצד שני הבית ריק גם כן, ומצד שלישי הבטחתי למישהו קפה שאפשר להשיג בסופרמארקט-

החלטתי שאני כבר אעשה קניות לבית (כמו קניות לשבת, רק בחו"ל :-))

מישהו מכיר רשת סופרמארקטים מומלצת? אני מכיר רק את MONOPRIX

מיקום לא קריטי, כל עוד אפשר להגיע לשם עם התחתית.

כמוכן- מה שווה לקנות בצרפת? חוץ מהגבינות המסריחות המנדטוריות והנקניקים, מה עוד מומלץ?

ואיך המחירים שם לדברים לא קשורים (לדוגמה- סכין גילוח ג'ילט פיוז'ן פאואר שבארץ עולה מעל 100 שקל לרביעיה?)

לתשובתכם המלומדת אודה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה!

מצאתי בעקבות הקישור המלצה לסניף porte auteuil שהוא הכי גדול ועם הכי הרבה מבחר, וגם נמצא על תחנת המטרו.

יש המלצות למוצרים שכדאי לקנות דווקא בצרפת? מעבר לגבינות חשבתי גם על חרדל, למישהו יש עוד רעיונות לדברים שיהיו יותר איכותיים שם?

(קראתי על אנשים שאפילו הביאו חמאה, אבל אני לא בטוח איך היא תשרוד את הטיסה...)

פורסם
ועוד בפריז - הכולבו בהוטל דה ויל.

נקרא BHV (ובהגייה צרפתית: be ash ve) - שהן פשוט ראשי התיבות של באזאר הוטל (דה) וויל.

פורסם

יש לך זמן קצר בפריז ואתה רוצה ללכת לסופר? באמת?

גבינות טובות לא קונים בסופרים. כלומר, אפשר למצוא גינות טובות הרבה יותר ממה שתמצא בסופרים הארץ, במחירים הגיוניים הרבה יותר, אבל גבינות טובות באמת קונים בחנויות מתמחות, ולפעמים זה גם יותר בזול. אותו הדבר לגבי נקניקים. אם אתה נמצא בפריז בשבת אני ממליץ לך לקחת רכבת ל-Place de la Nation (תחנת Nation), ושם תמצא שוק איכרים של מקומיים (הרבה פחות מוכר ע"י תיירים) עם כל המוצרים הצרפתים שאתה יכול לדמיין, מגבינות ונקניקים דרך יין ותבלינים ועד פירות וירקות ברמה שלא תאמין. אם זה לא בשבת אתה יכול לנסות לראות אם השוק שקרוב לתחנת Corvisart פתוח (כשתרד מהרכבת בתחנה הזאת אתה כבר תראה אותו, אם הוא יהיה פעיל), אבל אני לא זוכר באיזה ימים הוא עובד.

אתה יכול גם ללכת לרחוב Darreau (תחנת Mouton Dunervet או פשוט Denfert-Rochereau), שהוא מדרחוב קטן ומקסים שתמצא בו הרבה חנויות גבינות ומוצרים צרפתים אחרים. תוכל גם לעצור במהלך הקניות באחד מבתי הקפה ולקחת איזה קפה קטן עם קרואסון, ככה בשביל להירגע. יש כמובן עוד רחובות דומים בפריז אבל זה מה שעולה לי לראש כרגע.

הרבה יותר מומלץ מאשר בסופרמרקט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוב תודות לך ניקולס,

אני בדיוק אהיה שם בשבת, אבדוק את השוק הזה, תודה!

וללכת לסופר- כי לטייל פרופר לא בטוח שיהיה לי זמן (רק לחכות בתור לאיזה מוזאון יכול לשרוף חצי יום, ואת הדברים העיקריים ראיתי).

אם יש לך המלצה שתיקח פחות מחצי יום- היא תתקבל בברכה :-)

פורסם

ווסקי בסופרים שם ממש זול!

חצי מחיר ממה שבארץ לכל המותגים למינהם...

וודקה דווקה יקר כי הם שותים שם לא מעט את זה.

פורסם

אם אתה אכן הולך לשוק רק תשים לב לנסוע לתחנת nation ולא nationale, כי זה עשוי לבלבל. לתחנה יש הרבה יציאות וסביר שכשיצא לא תראה את השוק מיד. איפה שלא תצא, אתה תראה שני עמודים גדולים עם פסלים עליהם. תתקרב אלים ואס כבר תראה את השוק.

בקשר למה לעשות בפריז כשהזמן דחוק - אתה צודק שעניין התורים יכול להקשות על העניינים. מה שאני ממליץ לך זה ללכת לאחד הרבעים הסימפטום של פריז (הרובע הלטיני, המארה או אחרים), להסתובב,להכנס לאיזה פייסרי לשתות קפה ולאכול משהו, וסתם לספוג את האווירה. אם אתה הולך למארה (marais), תראה אם אתה מצליח למצוא אזור שנקרא village saint paul. מדובר באיזור קטן שבו מספר מצומצם של בניינים עם חצרות פנימיות המחוברות ביניהן. האזור מזכיר קצת את נווה צדק באופי שלו היום - הרבה בוטיקים של אמנים ובתי קפה נחמדים מאוד. מאוד מומלץ, אבל קצת קשה למצוא את זה אם לא יודעים בדיוק איך להכנס. אולי בעזרת גוגל מפס...

פורסם

ואם אנחנו בענייני "מה לעשות בדקה וחצי בפאריז":

ברחוב הראשי של ile saint Louis (שנקרא באופן מפתיע Rue saint Louis en l'ile, אבל מאוד קל למצוא אותו כי הוא חוצה את האי הקטן במרכזו), בפינה של רחוב le regrattier, יש חנות שוקולד קטנה ומעולה - אפשר לקנות שם שןוקולד בכל מיני צורות, צבעים, וטעמים - אבל כשקר הכי פשוט זה לקנות שם שוקו חם טעים לטייל עוד כמה מטרים עד סוף הרחוב, לפנות שמאלה, לעמוד על הגשר שמחבר את האי הזה עם ile de la cite, ופשוט להסתכל על הסן זורם תוך כדי שתיית שוקו.

וכן, אני יודע ששוקו זה לכוסיות, אבל זה טעים, תתמודדו :-D

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה לכם, ידעתי שהפורום לא יאכזב, אכן מאגר ידע בלתי נדלה :-)

• תוכן חדש...