Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנצח את נתוני היצרן בשנית :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בעקבות שיפור נהדר בצריכת הדלק החלטתי לשתף את הסיפור שלי עם הרכב הראשון שלי - יונדאי אקסנט 1996 5 דלתות ידנית מנוע 1495

ובכן, לפני שקניתי את הרכב היה חשוב לי שהרכב הראשון שלי יהיה במצב מכני טוב, ושצריכת הדלק תהיה חסכונית.

מבדיקה שערכתי ראיתי שרכב כזה צורך לפי נתוני צרכן 1:11.5 , ולפי נתונים 'אמיתיים' 1:13.4

בפועל לאחר שקניתי את הרכב הוא היה נוסע בנסיעה משולבת 1:11-12 כשלעיתים גם הגיע ל1:10.5

מכיוון שזה היה הרכב הראשון שלי לא בוצע ישור קו מכני כמו שצריך בתקופה די ארוכה.. פילטרים מלוכלכים, הוחלף מצבר, רדיאטור, ועוד ועוד..

אחרי טיפול 10 אלף שבוצע לפני מספר חודשים הופתעתי לגלות שבנסיעה משולבת שרובה בעיר האוטו כבר צרך לי ליטר אחד של דלק לכל 13.8 קילומטרים, בנסיעה לא כל כך רגועה אך גם לא שוחקת.. סבירה סה"כ :) , בנוסף גם ביצועי הרכב שופרו מבחינת מהירות , תאוצה, ורעשים.

בתקופה האחרונה אני נוסע לב"ש פעם בשבוע , ויתר הנסיעות מתבצעות בעיר בלבד , ככה ש250~ קילומטרים מטנק מלא הינם בנסיעה בין עירונית והיתר בנסיעה עירונית.

בנסיעה הראשונה שעשיתי הדרך הלוך הייתה ב100~ קמ"ש ברובה, לעיתים בלי לשים לב גם לאיזור ה110-115, בדרך חזור לקחתי את הזמן ונסעתי על 80-90 קמ"ש, אחרי בדיקת צריכת דלק התברר שהרכב הגיעה כבר לצריכה של 14.5 קילומטר לליטר (בנסיעה כמו שאמרתי , משולבת.)

ביום שישי האחרון, לאחר נסיעה נוספת לב"ש בה לא עברתי את ה95 קמ"ש כל הדרך, ו300 קילומטרים נוספים בדרכים עירוניות, תדלקתי מיכל מלא והופתעתי לגלות שצריכת הדלק של הרכב המדהים הגיעה כבר לכ15 קילומטרים לליטר, שזהו הבדל עצום מנתוני היצרן.. :))))

סליחה על החפירה הארוכה, לסיכום, כמו שאמרתי זהו רכב ראשון שבעוד חודשיים יהיה בן 18 ויהיה אצלי כבר שנה, לא סתם כל רחוב מקושט בלפחות 3 כאלו מדגמי 1995-1999, הרכב אמין .

פורסם

צריכת הדלק מושפעת גם מהחיכוך של הרכב עם האוויר כלומר אם תשטוף כול יום את הרכב ייתכן מואד שתוכל לעקוף את נתוני הייצרן בעוד כמה ליטרים.

הכי חושב לתלות חמסה על המראה הפנימית. :-D

איזה כייף לי :)

פורסם
צריכת הדלק מושפעת גם מהחיכוך של הרכב עם האוויר כלומר אם תשטוף כול יום את הרכב ייתכן מואד שתוכל לעקוף את נתוני הייצרן בעוד כמה ליטרים.

תלוי לי עץ ריח של Cuervo זה מספיק טוב? :roll::lol:

פורסם

איך בדקת את הצריכה?

מאוד קשה לעבור את נתוני היצרן...

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

+1 :)

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

האקסנט שלי (97,ידני) עושה קבוע בין 14-17 לקילומטר בהתאם לתנאי הנסיעה ובדר"כ באיזור ה15.5 (אני בודק צריכה בכל תדלוק). אם הרכב שלך אוטומט הגעת לצריכה נהדרת. אם הרכב ידני, צר לי לאכזב אותך, הרכב בסה"כ היה צריך טיפול :wink:

פורסם
האקסנט שלי (97,ידני) עושה קבוע בין 14-17 לקילומטר בהתאם לתנאי הנסיעה ובדר"כ באיזור ה15.5 (אני בודק צריכה בכל תדלוק). אם הרכב שלך אוטומט הגעת לצריכה נהדרת. אם הרכב ידני, צר לי לאכזב אותך, הרכב בסה"כ היה צריך טיפול :wink:

אהלן,

יונדאי אקסנט 1996 5 דלתות ידנית מנוע 1495

למיטב ידיעתי, מצבר - כל עוד הרכב מניע, לא משפיע על הצריכה. רדיאטור משפיע רק אם סתום קטסטרופלית, כל עוד מתפקד - לא כל כך משפיע. יש עוד מעט לאן להשתפר, בשיפור סגנון הנהיגה, אבל הנתונים בהחלט מרשימים ומראים שיש הבדל משמעותי בצריכה בין רכב ידני (למי ששכח מה זה) לרכב אוטומטי.

פורסם

צריכת הדלק של הרכב שלך, ע"פ נתוני יצרן:

בעיר 11.9 קמ"ל (או 28 מייל לגלון)

מחוץ לעיר 15.7 קמ"ל (או 37 מייל לגלון)

(תיקנתי. בטעות חשבתי שהרכב משנת 1995.)

ע"פ האתר הזה:

http://www.automobilemag.com/am/1996/hyundai/accent/specifications.html

אז לא, אתה לא עוקף את נתוני היצרן.

פורסם
למיטב ידיעתי, מצבר - כל עוד הרכב מניע, לא משפיע על הצריכה. רדיאטור משפיע רק אם סתום קטסטרופלית, כל עוד מתפקד - לא כל כך משפיע. יש עוד מעט לאן להשתפר, בשיפור סגנון הנהיגה, אבל הנתונים בהחלט מרשימים ומראים שיש הבדל משמעותי בצריכה בין רכב ידני (למי ששכח מה זה) לרכב אוטומטי.

ציינתי את המצבר כמאמר מוסגר, כמובן שאין שום הקשר בינו לבין הצריכה :) .

אני אשמח לקבל ממך טיפים לצריכה בתור אדם שמחזיק אותו רכב, תודה.

ורשמתי שהרכב ידני :)

איך בדקת את הצריכה?

מאוד קשה לעבור את נתוני היצרן...

מילאתי טנק מלא, איפסתי את המונה של הקילומטרים, נסעתי נסעתי ונסעתי.. הגעתי לתחנת דלק כשהמיכל היה כמעט ריק ותדלקתי, בנוסף העובד הוסיף עוד ליטר וחצי של 'טפטופים' אחרי שהמשאבה עצרה.

פורסם
צריכת הדלק של הרכב שלך, ע"פ נתוני יצרן:

בעיר 11.9 קמ"ל (או 28 מייל לגלון)

מחוץ לעיר 15.7 קמ"ל (או 37 מייל לגלון)

(תיקנתי. בטעות חשבתי שהרכב משנת 1995.)

ע"פ האתר הזה:

http://www.automobilemag.com/am/1996/hyundai/accent/specifications.html

אז לא, אתה לא עוקף את נתוני היצרן.

חחחח ביאסת אותו... :puppydoge

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני אשמח לקבל ממך טיפים לצריכה בתור אדם שמחזיק אותו רכב, תודה.

ורשמתי שהרכב ידני :)

כמו חצי מהפורום, גם לי כנראה יש קריאה סלקטיבית:oops: מתנצל.

בגדול - הטיפים שיש פה בעשרות שרשורים לגבי צריכת דלק אופטימלית עושים את העבודה יפה. כלומר החל מהצד הטכני להיות עם אצבע על הדופק שהכל תקין ולשמור על לחץ אוויר מתאים. אצלי למשל טרמוסטט תקול העלה מאוד את צריכת הדלק עד ההחלפה. ולגבי הנסיעה - להעביר הילוכים בסל"ד מתאים, להשתדל "לגלוש" ולא לעצור ברמזורים, בלי עקיפות לא חכמות שמצריכות להצמיד את הדוושה לרצפה ולהיות קשוב למנוע.

אני נוסע בעיקר בבין-עירוני ולכן הצריכה בדר"כ טובה יחסית, אני משייט על סביבות ה90 בספידומטר (85-6 במציאות) ולאחרונה החלפתי צמיגים ומהירות השיוט עלתה במקצת. בשיוט על 85 בספידומטר תקבל צריכה טיפה יותר טובה ומעל 100 הצריכה נפגעת, אבל לא בהמון. בבדיקה שעשיתי גיליתי שהפעלת מזגן חסכונית יותר במהירות שיוט מפתיחת חלונות, בערך ממהירות 75-80 קמ"ש ומעלה למרות שלמעט ימי קיץ חמים ולהפשרת אדים הוא כמעט לא עובד אצלי.

משקל עודף משפיע הרבה על האקסנט, נסיעה עם 4 נוסעים צורכת משמעותית יותר מנסיעה עם 2 וגם מורגשת בקפיצים ובבולמים, המסקנה היא לא להימנע מהסעת אנשים חלילה אלא לראות שכל מה שיש לך ברכב אתה באמת צריך.

את הצריכה הטובה ביותר אני מקבל באופן לא מפתיע בנסיעות ארוכות על כביש פתוח שאם אני משייט על 90 בהחלט תואם את נתוני היצרן (גם עם נוסעים). אך תזכור שלרוב אני מבצע את הנסיעות הללו בשעות הלילה או הבוקר המוקדם כך שבאופן כללי אורח החיים שלי די מסייע בצריכת הדלק.

יצא קצת חפירה, אם יש שאלות נוספות אשמח.

פורסם
כמו חצי מהפורום, גם לי כנראה יש קריאה סלקטיבית:oops: מתנצל.

בגדול - הטיפים שיש פה בעשרות שרשורים לגבי צריכת דלק אופטימלית עושים את העבודה יפה. כלומר החל מהצד הטכני להיות עם אצבע על הדופק שהכל תקין ולשמור על לחץ אוויר מתאים. אצלי למשל טרמוסטט תקול העלה מאוד את צריכת הדלק עד ההחלפה. ולגבי הנסיעה - להעביר הילוכים בסל"ד מתאים, להשתדל "לגלוש" ולא לעצור ברמזורים, בלי עקיפות לא חכמות שמצריכות להצמיד את הדוושה לרצפה ולהיות קשוב למנוע.

אני נוסע בעיקר בבין-עירוני ולכן הצריכה בדר"כ טובה יחסית, אני משייט על סביבות ה90 בספידומטר (85-6 במציאות) ולאחרונה החלפתי צמיגים ומהירות השיוט עלתה במקצת. בשיוט על 85 בספידומטר תקבל צריכה טיפה יותר טובה ומעל 100 הצריכה נפגעת, אבל לא בהמון. בבדיקה שעשיתי גיליתי שהפעלת מזגן חסכונית יותר במהירות שיוט מפתיחת חלונות, בערך ממהירות 75-80 קמ"ש ומעלה למרות שלמעט ימי קיץ חמים ולהפשרת אדים הוא כמעט לא עובד אצלי.

משקל עודף משפיע הרבה על האקסנט, נסיעה עם 4 נוסעים צורכת משמעותית יותר מנסיעה עם 2 וגם מורגשת בקפיצים ובבולמים, המסקנה היא לא להימנע מהסעת אנשים חלילה אלא לראות שכל מה שיש לך ברכב אתה באמת צריך.

את הצריכה הטובה ביותר אני מקבל באופן לא מפתיע בנסיעות ארוכות על כביש פתוח שאם אני משייט על 90 בהחלט תואם את נתוני היצרן (גם עם נוסעים). אך תזכור שלרוב אני מבצע את הנסיעות הללו בשעות הלילה או הבוקר המוקדם כך שבאופן כללי אורח החיים שלי די מסייע בצריכת הדלק.

יצא קצת חפירה, אם יש שאלות נוספות אשמח.

תודה רבה, רוב הדברים כאן כבר מבוצעים ע"י.

נוסעים אני יכול לקחת איתי רק 2 בכל מקרה לעוד מספר חודשים.

התחלתי לנסוע בבינעירוני ברגוע על 80-90 וצריכת הדלק באמת השתפרה פלאים , ראה המשך התגובה.

חחחח ביאסת אותו... :puppydoge

האמת שלא, תדלוק נוסף ושמירה על נהיגה רגועה לחלוטין בלי לאמץ את המנוע גרמו לתוצאה חדשה ומפתיעה של 1:17.5

פורסם

כל הדרך לבאר שבע בלי לעבור 95 קמש. מה שחסכת בדלק ילך ישר לפסיכולוג פי חי שקלים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• תוכן חדש...