Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין בקרוב להכנס לישיבה עם ההנהלה אצלנו בעבודה ולבקש העלאת שכר מתוקף כמה תפקידים שאני ממלא.

האם יש סיכון כלשהו בזה? לדוגמא - אולי יחשבו שאני עומד להתפטר ויפעלו למצוא לי מחליף, או שסתם יסתכלו על זה בעין עקומה?

ובכלל, זה בדרך כלל עובד? מעלים שכר בצורה כזאת?

תודה לעונים

פורסם

ברצוני לשאול בנוסף לכך במידה ומישהו שיש לו תשובה עניינת, יכול לצטט את השאלה שלי גם כן ולענות עליה עבורי, תודה.

אדם העובד בחברה גדולה ומוכרת, בעל שכר התחלתי גבוה יחסית במשך 6 שנים לא ביקש העלת שכר ( קיבל רק בונוסים שנתיים וכו' )

מעוניין בזמן הקרוב לבקש העלאת שכר עקב דרישות נוספות ומכבידות יותר בתפקיד ללא כל ספק ומן הסתם, 6 שנים ללא עדכון שכר? אפילו שהמשכורת גבוהה מראש...

תודה.

פורסם

בוודאי שאפשר לבקש העלאת שכר ובמיוחד עם כמה שנים לא הייתה העלאה.

אין סיבה לראות זאת בעין עקומה וזכותו של עובד שיעריכו את עבודתו.

אין גם סיבה שיחשבו שאתה עומד להתפטר ולכן גם חשוב לא להציג את עניין תוספת השכר כאולטימטום.

פורסם

אני חושב שמותר לבקש אך חשוב להציג את הבקשה בצורה חיובית - לא להשמע דורש אלה יותר מבקש (בטח לא מתחנן) ובודאי עםעברו מספר שנים מאז ההעלאה האחרונה. מצד שני לא לצפות אף פעם לעליה מסיבית באחוזים ... יותר לכיוון ה-5% אולי 8% או גג 10%.

שנית, קבלת מטלות נוספות אינה סיבה מספקת לבקשת עלית שכר. הסיבה היא דרך הביצוע והתרומה של הביצוע לכלל החברה. כלומר אני מבקש כיוון שאני מבצע עבודה טובה ואיכותית ולא בגלל שאני עובד כי בקשו ממני.

סיבה נוספת לבקשה לעליה כתוצאה ממטלות נוספות יכולה להיות במידה ואתה עובד יותר שעות, בתנאים פיזים יותר קשים, יותר בדרכים מקודם..... ואז הבקשה באה לפצות אותך על הקשיים או באה להקל עליך להתמודד עם הצרכים החדשים (חניה, ביביסיטר וכו')

וכמו תמיד - יש תמיד סיכון .... הכל תלוי במצב החברה, במצבך ביחס לשאר העובדים ובאופן שבא הבקשה תוצג.

אבל אם אתה עובד טוב מאחרים או לפחות כמו הטובים שבעובדים האחרים, אם מצב החברה בה אתה עובד טוב ומאפשר תשלום נוסף ואם הבקשה שלך מנומקת טוב אין לך מה לחשוש :)

בהצלחה !

פורסם

הדרך היחידה לקבל העלאת שכר מעבר לשיטות הסחיטה הרגילות היא שלעובד מגיע שכר בגלל שהוא עובד טוב, מועיל, שהעסק או מקום עבודה מקבל ממנו הכנסות בפועל או שהוא חוסך הרבה כסף.

בכל מקרה אחר שהעובד לא מעולה והוא לא גומר את החודש...או יספר סיפורים שיעזוב...מי שיפסיד זה העובד.

לכן תברר ותבדוק מה חושבת עליך ההנהלה ומה ערכך לעסק ורק אז תוכל לקבל החלטה אם לבקש העלאה.

תמיד תזכור שאם טעית בהערכת עבודתך ושביעות הרצון ממך תושפל ותיגרם לך עגמת נפש.

יש מעסיקים וחברות שלא נכנעים לסחיטות גם אם לא כייף להחליף עובד. ומה קרה לעובד ? יושב בבית...או...שיש חוסר שביעות רצון ממנו

מאחר והוא גם לא עובד מעולה וגם יש תחושה לפתע שאינו עושה את כל מה שהוא יכול לעשות. אז...יחפש המעביד מחליף לעובד בזמנו החופשי...ויחליף את העובד.

בהצלחה!

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אין שום בעייה לעשו. את זה. מה שחשוב שה שתגיד שאתה חושב שמגיע לך העלאה ושלא תעיז להגיד שאתה רוצה העלאה כי אחרים או מקומות אחרים משלמים יותר. א ה צריך להציג את זה שטוב לך במקום העבודה אבל אתה חושב שאחרי כל כך הרבה זמן מגיע לך להתקדם גם בשכר.

חשוב שתכין את עצמך לזה שיגידו לך לא. זו אפשרות קיימת ולא צריך להיהל ממנה. אצלי כשעובד מבקש תוספת ואני לא יכול להוסיף לו (ויש כל מיני סיבות שלא תמיד קשורות רק לעובד. לפעמים לא מוסיפים כי הוא לא לבד ואחרים עלולים להרגיש מקופחים שעובד שהגיע שנים אחריהם פתאום מקבל יותר מהם ולא מעניין אותם שהוא תורם הרבה יותר. במקרים כאלה אני נוהג לתת בונוסים ומענקים כדי לא לעורר את המתים ומצד שני גם לתגמל ת מי שמגיע לו) אני לא חושב שהוא הולת לעזוב, לא מחפש לו מחליף ולא עושה שום דבר נגדו. אני רק בודק איפה אני יכול כן לצ'פר אותו ואיך אני עוזר לו להרגיש טוב יותר (כמובן כשמדובר בעובד עם ותק. לא על עובד שאצלי חודש ועוד לא הפך לחלק מהגרעין הקבוע שמחזיק את העסק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל עוד הדבר נאמר בצורה מכובדת ועניינית עם סיבות טובות והגיוניות, אין שום מניעה לבקש גם שכר ספציפי, לא רק העלאה.

זכור, מי שלא מבקש, בדרך כלל לא יקבל.

פורסם

זכור, מי שלא מבקש, בדרך כלל לא יקבל.

כלל ברזל!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תיזמון זה דבר חשוב ומכריע. אם מקום העבודה שלך נמצא בצמיחה-לך על זה.

אם מקום העבודה שלך מפטר אנשים ואתה מרגיש "הידוק חגורה" , עדיף שתחכה עם זה,עד יעבור זעם.

פורסם

סיכון של ממש אין, אבל על הדרך תבקש גם עיסוי רקמות עמוק עם הפי-אנדינג, הסיכוי שתקבל אותו זהה.

מו"מ עם מעסיק מנהלים מעמדת כח או שלא מתחילים בכלל, קל וחומר במדינה צינית וחסרת מוסר כמו ישראל. אילו היה לך מעסיק טוב והגון, היית מקבל את מה שמגיע לך גם בלי לבקש. אם יש לך מעסיק שמחפש להרוויח על חשבונך, למה שיענה לבקשה ידידותית וחסרת שיניים? איפה המוטיבציה שלו? תחשוב בהגיון.

לבקש אפשר מקדמה, הלוואה או הקלה בתנאים. העלאה דורשים (כמובן בדרכי נועם), ובשביל זה צריך להיות מוכן לעזוב רגע אחרי שהבקשה נדחית.

• תוכן חדש...