Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופי נהיגה חסכוני ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהו האופי הנהיגה החסכוני ביותר?

מהירות של 80-90 קמ"ש?

האם 80 קמ"ש בהילוך 4 באוטומט יחסוך משמעותית יותר מ 100 קמ"ש?

לחץ אוויר תקין בגלגלים.

האצות מתונות.

מה עוד שכחתי?

כמובן לא האצות מיותרות לפני רמזורים וכאלה.

בפקקים מה כדאי לעשות? לשמור על מהירות נמוכה קבועה?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משתדל שלא להגיע לעצירה מוחלטת ברמזורים אדומים, בד"כ זה מצליח ואני לא יורד מהילוך שלישי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

המהירות האופטימלית היא ז90.

כן נסיעה ב 80 תהיה יותר חסכונית מ100.

בפקקים תן לאוטו להתגלגל ולא גז ברקס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החוק היבש הוא שההילוך המקסימלי בסל"ד המינימלי זו השיטה לנהיגה חסכונית.

כמובן שכל זה בגבולות המנוע שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

המהירות האופטימלית היא כשהתיבת ההילוכים מכניסה את ההילוך האחרון, אחרי זה, זה להעיף דברים מיותרים מהרכב, לנסות ללחוץ כמה שפחות על ברקסים(לא לרמות בעזרת ההילוכים) ועוד כמה דברים שנאמרו כבר.

אבל הכי חסכוני זה לא להתניע בכלל.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

http://www.tubeplus.me/player/1517762/Top_Gear_UK/season_4/episode_4//%22

ג'רמי עשה מעל 800 מייל על מיכל אחד של סולר באאודי A8, בהחלט אפשר ללמוד משהו מסגנון הנהיגה שמוצג שם :-D

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לצפות מה הולך לקרות - להסתכל 2 צעדים קדימה ולנהוג בהתאם.

המהירות האופטימלית היא ז90.

כן נסיעה ב 80 תהיה יותר חסכונית מ100.

בפקקים תן לאוטו להתגלגל ולא גז ברקס.

אני משתדל שלא להגיע לעצירה מוחלטת ברמזורים אדומים, בד"כ זה מצליח ואני לא יורד מהילוך שלישי.

כל זה נכון. ולסכם בכלליות, שמור מרחק. בתדלוק האחרון יצא לי 1 ל-11.9 במאזדה 3 עם מנוע 1600, שאת רוב זמנה מבלה בכבישים פקוקים. שברתי את המונופול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

וואו, זה באמת חסכוני למאזדה 3. אני לצערי כל תדלוק מבטיח לעצמי שא(ת)נהג יפה וחסכוני, אבל כל זה נעלם אחרי לילה אחד של שינה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אבא שלי בחו״ל והרכב נשאר אצלי (מאזדה 3 2011 מנוע 1600)

איפסתי את הממוצע, תדלקתי פול ונסעתי, נגמר כבר מיכל אחד והממוצע הוא 7.1l/100km ,

לרוב מופיע בצריכה רגעית 5 ליטר או 6 ליטר ל100, אבל יש נסיעות גם בעיר ככה שהצריכה עולה.

בנסיעה לא עובר 2500/2700 סל״ד.

נוסע סביב ה95-100 קמ״ש.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אני מקפיד לנסוע על 80-90 כשיש זמן ומשתדל לשים קרוז קונטרול (ברכבים באמת מודרניים זה יותר חסכוני מאשר הרגל).

אני מוציא מהאוטו בין 4.8-5.1 ליטר ל100 קילומטר.

חצי יום בנס הרים העלה את זה ל11 ליטר ל100 קילומטר.

פורסם

80 קמש בהילוך חמישי, נגיעה מדוייקת על דוושת הגז ללא תזוזות מיותרת, לבלום הרבה לפני רמזור אדום כדי לא לעשות עצירה מלאה. זה מה שגרם לי להגיע ל 1:14 בסובארו 1.6 עם חלק נכבד בעירוני , וכנראה לכיוון 1:15-16 בטנק הזה.200 קילומטר מבלי שירד רבע טנק.

זה הטיפים שלי, ואני מדגיש את עניין הלחיצה הסופר עדינה על דוושת הגז כי לדעתי זה מה שקובע בעיקר.

באוטומט זה הרבה יותר קל, להגיע מהר להילוך האחרון ומשם פשוט נגיעה מאוד עדינה ומדוייקת בגז כדי לא להוריד הילוך, בנוסף בנסיעה עירונית עזיבת דוושת הברקס כדי שהרכב יתגלגל והתחלת האצה עדינה (לאט לאט יותר גז כדי להגיע מהר להילוך גבוה)הניב לי 1:10 עירוני בלבד עם סופר לנסר

רוב האנשים פשוט ישתגעו בנסיעה כזאת בנתיב הימני, אני נהנה להגיע לצריכת דלק שהיא נמוכה מהיצרן...

Miata ND2

פורסם

אני יכול להגיד לכם בוודאות שלאחר שביצעתי ראש מנוע בסופר לנסר שלי, נאמר לי לנהוג כ 1500 ק"מ - בהם נהגתי על לא יותר מ 90.

הגעתי ל 530 ק"מ על מיכל של 40 ליטר = כולל תדלוק של 35 ליטר שזה המקסימום שאי פעם הגעתי בתדלוק.

Opel Adam S 2017

פורסם
וואו, זה באמת חסכוני למאזדה 3. אני לצערי כל תדלוק מבטיח לעצמי שא(ת)נהג יפה וחסכוני, אבל כל זה נעלם אחרי לילה אחד של שינה.

זה די חד פעמי. הממוצע שלי עומד על 11.6 ק"מ לליטר. זה מאוד חסכוני, וזה קורה כאשר אני נוהג לבד. אם אחותי או אבי עולים על הרכב הצריכה חוזרת להיות הרבה יותר טיפוסית למאזדה 3.

דווקא אחרי התדלוק האחרון ניסיתי לנסוע כמוכם, האנשים הנורמליים, שנוסעים בהתאם לתנאי הדרך. מהירות סבירה והגיונית מאוד בכביש החוף (כביש עם 3 נתיבים רחבים+שוליים בכל צד+שטח הפרדה בנוי) היא בערך 120 קמ"ש. תשמעו, לא נתנו לי. אני רק מגיע למהירות היעד ואני נתקל במישהו שנוסע בשמאלי במהירות של 101 קמ"ש, כאשר באמצעי נוסע מישהו ב-100 קמ"ש. זה פשוט לא נורמלי. אני לרוב נוסע 90 בימני בכביש ריק, ובפקקים עם שמירת מרחק זה נע בין 30 ל-70 קמ"ש. תלוי באופי הפקק. זה בלתי אפשרי לנסוע במהירות התואמת את תנאי הדרך. יש יותר מדי אנשים שלא מודעים/סתם דבילים. אני ממש מבין את התלונות על מתנחלי השמאל. הקטע המעצבן הוא שאם אני מהבהב מרחוק (כי אני שומר מרחק), אז הרכב שלפניי לא זז. רק אם אני נצמד, אז הוא יזוז. כאילו מבחינתו אם אני לא נצמד, אז אני סתם מהבהב בשביל הכיף. אחרי הימים האחרונים אני מרחם על כל האנשים שלא נחנו בסבלנות ברזל (כמוני), שמאפשרת להם לנסוע 90 קמ"ש בימני בכביש שמאפשר הרבה יותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
http://www.tubeplus.me/player/1517762/Top_Gear_UK/season_4/episode_4//%22

ג'רמי עשה מעל 800 מייל על מיכל אחד של סולר באאודי A8, בהחלט אפשר ללמוד משהו מסגנון הנהיגה שמוצג שם :-D

היה גם פרק בעונות החדשות יותר שהוא נהג על יגואר XJ דיזל (אם אני לא טועה מהדגם הקודם) וגם הגיע איתה לצריכת דלק פנטסטית וכל הדרך הוא לא האמין שהוא יצליח אז הוא הדליק מזגן , חימום מושבים, רדיו וחלונות :).

אבל בוא נודא באמת לא כל אחד יכול להרשות לעצמו ..:roll:

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תוכן חדש...