Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לדעת אם זה נורמלי ברכב חדש במקרה הזה סיאט איביזה 2013 שעבר את האלף קילומטר, שיש סטייה קלה ימינה ?

לא ביצעתי שום שינויים ברכב גם לא בצעתי בדיקת לחץ גלגלים, אני מניח שהמערכת אמורה להתריע במידה ויש בעיית לחץ.

עליה לכביש 9.12 כיומים לפני חג סוכות.

תודה

נעם

פורסם

1. למה שסטיה ימינה בכל רכב תיהיה דבר נורמלי? אם עוד לא הבנת אז לא, זה לא נורמלי בשום רכב, לא חדש ולא ישן.

2. עברת את ה1000 ק"מ ועוד לא יצא לך לבדוק לחץ אוויר? לוקח כמה דקות בכל תחנת דלק.

3. יצא לך אולי להיכנס במדרכה או משהו בסגנון? אם כן יכול להיות שהפגיעה הוציאה את אחד הגלגלים מאיזון.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

נכתב על כך רבות...

אם הסטייה היא רק בכביש בינעירוני אז זה תקין מכיוון שהבעיה אינה באוטו אלא שסוללים את הכביש עם שיפועים קלים לשוליים ע"מ לנקז מים. בד"כ בכבישים עירוניים זה לא קיים ולכן כדאי לבדוק בכביש עירוני סלול היטב .

פורסם
1. למה שסטיה ימינה בכל רכב תיהיה דבר נורמלי? אם עוד לא הבנת אז לא, זה לא נורמלי בשום רכב, לא חדש ולא ישן.

2. עברת את ה1000 ק"מ ועוד לא יצא לך לבדוק לחץ אוויר? לוקח כמה דקות בכל תחנת דלק.

3. יצא לך אולי להיכנס במדרכה או משהו בסגנון? אם כן יכול להיות שהפגיעה הוציאה את אחד הגלגלים מאיזון.

+1

חוץ מזה יש אחריות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע מה אתם רוצים, גם האוטו שאני נוסע בו מושך ימינה, גם רכבים מסויימים שאני רואה בכבישים בינעירוניים מושכים ימינה, הבנתי שזה בגלל הבנייה של הכביש. מה שלא תקין לדעתי זה רכב שמתנתד ימינה ושמאלה ורכב שמושך לצדדים בכבישים עירוניים, אז כדאי לבדוק פרונט (בין היתר).

פורסם

בדוק אוויר בפנצ'ריה עם מכשיר נורמלי, אני לא ממליץ על תחנת דלק כשמדובר על בדיקה של משהו חריג.

אם לחץ האוויר תקין, אני הייתי פונה למוסך היבואן.

פורסם

שלום לכם,

מדרכות לא זכור לי שעליתי אולי בפרסה משהו קליל.

אוויר בצמיגים כמעט לא היה חסר ממש טיפה בגלגל אחורי.

במוסך מורשה נאמר לי שלא נוגעים ברכב אם עדיין לא עבר את ה 2000 קמ שזה הוראת יצרן.

כרגע אבדוק איך זה נוסע

יום נעים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חנוכה שמח לכם.

הייתי במוסך מורשה, אכן הבוחן הרגיש בטיה הקלה ימינה.

עשו כיוון פרונט, זה לא הסתדר, עדיין יש משיכה נראה לי יותר ממה שהיה.

חבל שלא הלכתי עם אותו בחור שהלך לעשות כיוון פרונט.

קצת מבאס..

פורסם

תבדוק שהצמיגים נראים אותו דבר בדיוק (מקדימה) שזה אותה חברה ואותו חודש יצור, ואחר כך תבדוק שהסוליה נראת אותו דבר (בכמות הזאת הסוליה צריכה ליהיות עם הרבה בשר ובלי שחיקות למיניהם).

תעשה על זה רעש במוסך.

אין דבר כזה רכב שמושך ימינה, במיוחד חדש.

בכבישים בינעירוניים על 120, הרכב באופן טבעי אמור למשוך ממש בקטנה ורק כשיש שיפוע בכביש.

מדרכות זה קשור, אבל תלוי כמה למה ואיך.

עדיף שתימנע כמה שיותר, בפרסות אל תתן הרבה גז, אלה רק אחרי שאתה מיישר את ההגה.

שאתה אומר סוטה ימינה, זה ההגה סוטה ימינה לפי העין? (לפעמים זה שאנחנו עקומים והרכב ישר:wink:)

או שאתה מפסיק לאחוז בו הוא נוסע ימינה?

פורסם
תבדוק שהצמיגים נראים אותו דבר בדיוק (מקדימה) שזה אותה חברה ואותו חודש יצור, ואחר כך תבדוק שהסוליה נראת אותו דבר (בכמות הזאת הסוליה צריכה ליהיות עם הרבה בשר ובלי שחיקות למיניהם).

תעשה על זה רעש במוסך.

אין דבר כזה רכב שמושך ימינה, במיוחד חדש.

בכבישים בינעירוניים על 120, הרכב באופן טבעי אמור למשוך ממש בקטנה ורק כשיש שיפוע בכביש.

מדרכות זה קשור, אבל תלוי כמה למה ואיך.

עדיף שתימנע כמה שיותר, בפרסות אל תתן הרבה גז, אלה רק אחרי שאתה מיישר את ההגה.

שאתה אומר סוטה ימינה, זה ההגה סוטה ימינה לפי העין? (לפעמים זה שאנחנו עקומים והרכב ישר:wink:)

או שאתה מפסיק לאחוז בו הוא נוסע ימינה?

אבדוק את עניין הגלגלים נראה לי שכולם אותו דבר.

זה קורה גם בעיר גם בין עירנוינ, אני מבין שבבין עירוני יש סיכוי יותר גבוהה בגלל הכביש, שהרכב ילך ימינה או שמלה.

אני נוסע על כביש 4 מצפון לדרום ביציאה של קרית אריה הקטע של הכביש מהפיצול עד הרמזור אני חושב שהוא די ישר.

אני מיישר את הרכב לפי פס הלבן לא הוגע בהגהה פשוט מטייל לו ימינה.

אני מציין שזה קורה גם בעירוני, כמובן שהסטיה יותר קטנה מאשר בבין עירוני כבר נאמר בגלל שיפוע הכביש.

אני מוכן שמישהו מהפורום שמבין עניין יעשה סיבוב לקבלת חוות דעת נכונה, אולי אני באמת לא בודק נכון.

פורסם

אני אישית לא בודק לפי הכביש.

אני נוסע לכביש שאפשר ליסוע בו מהר, לכיוון ה120 קמש, והכביש הוא די ישר, מחזיק טוב את ההגה באמצע ותופס עם העיניים נקודה רחוקה באופק.

אם הרכב סוטה ממש אז יש בעיה, אם ממש קצת אז העין שלי דפוקה.

לגבי סטיה שאתה עוזב את ההגה, קצת יותר קשה לבדוק את זה, כי מה לעשות הכבישים שלנו זה לא מסלול המראה.

אם אתה רוצה ליהיות בטוח, תן לחבר עם רכב דומה, סיבוב של כמה דקות שיגיד את דעתו.

פורסם

מנסיון של חבר עם סקודה פאביה(חדשה) עם אותו מקרה (רק סטיה שמאלה) בוצעו הפעולות הללו:

1. בדיקת אוויר בצמיגים

2. כיוון פרונט - פעמיים

3. החלפת סט צמיגים( כל הארבע)

4. בסופו של דבר שחררו וסגרו מחדש את כל מכלולי ההיגוי עפ"י נתוני יצרן - וזה פתר את הבעיה.

חשוב לציין שצמפיון ניסו להתנער מכך שיש בעיה ורק לאחר איומי תביעה התחילו להזיז עניינים, בנוסף ביקשו להחליף את מסרק ההגה לאחד אחר - כמובן שחבר שלי לא איפשר את הדבר ודרש רכב חדש אם זו התקלה.

דבר נוסף, כל הפעולות הללו בוצעו בחינם כולל השכרת רכב בזמן שהרכב היה במוסך + פיצוי.

בהצלחה

פורסם
מנסיון של חבר עם סקודה פאביה(חדשה) עם אותו מקרה (רק סטיה שמאלה) בוצעו הפעולות הללו:

1. בדיקת אוויר בצמיגים

2. כיוון פרונט - פעמיים

3. החלפת סט צמיגים( כל הארבע)

4. בסופו של דבר שחררו וסגרו מחדש את כל מכלולי ההיגוי עפ"י נתוני יצרן - וזה פתר את הבעיה.

חשוב לציין שצמפיון ניסו להתנער מכך שיש בעיה ורק לאחר איומי תביעה התחילו להזיז עניינים, בנוסף ביקשו להחליף את מסרק ההגה לאחד אחר - כמובן שחבר שלי לא איפשר את הדבר ודרש רכב חדש אם זו התקלה.

דבר נוסף, כל הפעולות הללו בוצעו בחינם כולל השכרת רכב בזמן שהרכב היה במוסך + פיצוי.

בהצלחה

הייתי בטיפול על הבעיה, אכן עשו כיוון פרונט אני מרגיש שזה באמת לא עזר, שיש סטיה יותר גדולה ממה שהיה.

אתלונן שוב.

תודה לעידכון

• תוכן חדש...