Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון ד.קשיח חדש - איזה SSD עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במבחן המציאות ולא בבדיקות מעבדה, לא הורגש שינוי משמעותי לאחר החלפת ה HDD ל SSD בלוח SATA2

יכול להיות שמדובר ברכיב אחר כמו זכרונות או השד יודע אבל בפועל, ההפרש בזמן העליה של החלונות היה זניח.

אני אשמח לשמוע איך אצלך בהנחה שלא התקנת חלונות מחדש אלא שכפלת את הדיסק (כדי להשוות תפוחים לתפוחים) איזה שינוי נוצר.

ברור שאם תתקין חלונות מחדש זמן העליה יהיה מהיר ביחס לדיסק הישן ולא בהכרח בגלל ה SSD.

לאחר מעבר ללוח SATA3 ההבדל אכן דרמטי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אלו כונני סיגייט בעלי פלטות של 1 טרה בייט ( הכונן שלי הוא 2 טרה בייט )

הרגע בצעתי בדיקה, בזמן שעוד בצעתי מספר דברים, אבל הנתונים מעולים כמובן.

ברור לי שכוננים רגילים בני מספר שנים מגיעים למספרים של 100-130 במקרה הטובה ( תלוי בסדרה ) .

מה שכונני SSD מצטיינים בו, הוא תחום הקבצים הקטנים, שלדוגמא, מהירים בעד פי עשרות פעמים מהכונן המכאני, שכאן, אין מה להשוות כמובן. ( לא רק במהירות הרציפה )

** תמונה מצורפת

קריאה רציפה היא משהו שאתה כמעט אף פעם לא תשתמש בו בשימוש "משרדי" ולכן שתי השורות הראשונות זה אולי טוב לנייר אבל במבחן המציאות אין בזה כלום

שתי השורות האחרונות הרבה יותר מעניינות ושם נמצאים הנתונים שבאמת משנים את חווית השימוש, תשווה את המספרים שיש לך בתמונה למספרי SSD, אפילו הכי פשוט ותראה שם שיפור של מאות אחוזים ואלפי אחוזים מול SSD חזק

לחזק את מה שאמרו בהקשר ל SATA2/3

יורגש שיפור משמעותי גם על SATA2, זה לפחות מהנסיון וההבנה שלי

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אם תעקוב אחר מספר הודעות תראה שציינתי במפורש וגם בציטוט שההבדלים המשמעותיים זה בעבודה עם קבצים קטנים ויש שיפור של מאות אחוזים ( הודעות ראשונות ובהמשך ) ואף רשמתי מקודם, נא להשוות תמונה שלי לתמונת ה ssd של הבחור לדוגמא.

פורסם
במבחן המציאות ולא בבדיקות מעבדה, לא הורגש שינוי משמעותי לאחר החלפת ה HDD ל SSD בלוח SATA2

אצלי כן. ביותר מסוג מחשב אחד.

יכול להיות שמדובר ברכיב אחר כמו זכרונות או השד יודע אבל בפועל, ההפרש בזמן העליה של החלונות היה זניח... לאחר מעבר ללוח SATA3 ההבדל אכן דרמטי.

כנראה שהיתה אצלך בעיה אחרת, כגון דרייבר לא מתאים או משהו כזה.

אצלך זה כפי הנראה המקרה היחיד של ההתנהגות הזו. אצל האחרים התיאוריה והמעשה תואמים.

דני

פורסם

לא, הכוננים הכי טובים כרגע בשוק זה הסמסונג 840 פרו / איבו.

האינטל כונן ישן יחסית.

מי שאומר שאין הבדל בין hdd לבין ssd בsata2 כנראה לא הגדיר את הביוס כמו שצריך.

יש הבדל והבדל משמעותי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק, דובר כאן על כונן מסוג MSATA .... לסדרה הרגילה זה 520, 525 וכל סיומת שכזאת, מרמזת על MSATA

שכרגע האפשרות היא אינטל מבחינת אמינות ואיכות.

לסמסונג גם כן יש כוננים שכאלו לתחום הזה, אך לא נפוצים עדיין.

פורסם
באותו מחיר של 120 גיג בcrucial אני מקבל פה 60. פחות אטרקטיבי... מצדיק?

כן.

ובכלל, נראה לי שאנשי השיווק עשו עבודה לא רעה על כולם בנוגע לעיוורון מספרים, כולם רואים את הנפח בגיגה וזהו מבלי להתייחס כלל לאופי השימוש הצפוי באותו מוצר, בדיוק כמו שאנשי השיווק עשו את זה על מצלמות דיגיטליות להמונים(מי בכלל צריך 12 מגה-פיקסל??, מי מעלה תמונות 12MP לפייסבוק?).

MSATA נועד לשימושים אחרים לחלוטין מ-SSD SATA רגיל.

MSATA נועד בעיקר למערכות מובנות (אמבדד) ולכן אין צורך בכונן MSATA גדול.

אבל כששוטפים לצרכנים את המוח ע"מ להוציא מוצר מההקשר שלו ומורידים אותו לכדי מספר אחד (למי יש יותר גדול?) זה פתאום נהיה כל עולמם.

פורסם

אני מחבר msata במקביל לכונן מכני, ורוצה לשים על הssd כמה שיותר תוכנות לשימוש תכוף, בנוסף למערכת ההפעלה (7, בתקווה). השאלה עם 60 ג'יגה יספיקו?

ולשאלתך, מי צריך מעל 12 מ"פ, אני! :-)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אבל כששוטפים...את המוח ע"מ להוציא מוצר מההקשר שלו ומורידים אותו לכדי מספר אחד...זה פתאום נהיה כל עולמם.

מי אמר שטיפת מוח על מהירות מופרזת ולא קיבל עכשיו מצלמות מהירות לרוב, מי?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
אני מחבר msata במקביל לכונן מכני, ורוצה לשים על הssd כמה שיותר תוכנות לשימוש תכוף, בנוסף למערכת ההפעלה (7, בתקווה). השאלה עם 60 ג'יגה יספיקו?

אתה יודע מה זה MSATA?

פורסם

Lenovo thinkpad e330.

אין לי חיבור sata כי המחשב מגיע עם 500 ג"ב (מכני) אותם אני צריך.

החיבור הפנוי היחיד הוא msata שבחלק מהדגמים מגיע מחובר למודם 3g, ואצלי לא.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...