Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון ד.קשיח חדש - איזה SSD עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה באמת? כונן ssd בתצורת מיני זה הכל. בעבר הנפחים היו מאוד קטנים ושימשו לצורך ״קאש״ וכו...

כיום? ניתן בנפחים המוגדלים אף להחליף את הכוהן המכאני בנייד, זה הכל.

הוא בהחלט יכול לחבר את זה במקביל לכונן הקשיח שלו ולהאיץ את פעולת המחשב בעזרת מספר הגדרות. כל עוד הנייד תומך בחיבור mSata.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכל הותקן בהצלחה :) זמן עליה מהלוגו של ה WIN עד לשולחן עבודה - 20שניות (בקרת ה AHCI לבד 8שניות..)

לא להיט אבל העבודה עצמה תענוג עכשיו

אגב החומרה שלי ממש ישנה (מעבד E2200,לוח עתיק כמו מקודם,2גיגה זכרון..) כנראה עם חומרה יותר חדשה אפשר להוריד כמה שניות.

שוב תודה לשלל העוזרים

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בין 16-20 שניות זה המקובל לזמן עלייה.

במידה ותבטל כניסת מסך ביוס, בדיקות של הביוס תקצץ עוד קצת.

פורסם

ירד מעצמו משום מה

עכשיו מהלוגו לשולחן עבודה - 15שניות בול

את הahci- הדעות חלוקות לגבי לבטל או לא

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

בדיוק, תזהר, מכיוון שקובץ הרג'יסטרי מחייב שינוי, ניתן לשנות ידני, בספק אם כדאי לך להתעסק עם זה.

ברוב המקרים, AHCI נותן ביצועים טובים יותר ומתקדמים יותר, בשורה התחתונה, במיוחד בלוחות קצת ישנים.

פורסם
הכל הותקן בהצלחה :) זמן עליה מהלוגו של ה WIN עד לשולחן עבודה - 20שניות (בקרת ה AHCI לבד 8שניות..)

לא להיט אבל העבודה עצמה תענוג עכשיו

אגב החומרה שלי ממש ישנה (מעבד E2200,לוח עתיק כמו מקודם,2גיגה זכרון..) כנראה עם חומרה יותר חדשה אפשר להוריד כמה שניות.

שוב תודה לשלל העוזרים

את המעבד אתה גם יכול לשדרג בעלות מאד קטנה, יש הרבה מעבדים שנמכרים ביד שניה ותשפר הרבה את הביצועים לעומת מעבד הpentium שלך.

כל מעבד core2duo עם תושבת 775 יתאים והעלות מסביבות 50-150

קובי

:-)

פורסם

הייתי רוכש בתור שדרוג משמעותי ראשון, עוד 2 גי'גה זיכרון ראם.. זה בהחלט ישדרג אותך.

כמו כן, אמליץ גם כן, לרכוש מעבד מרובע ליבות מיד 2 במחיר מגוחך ויש לך מחשב מעולה לעוד הרבה הרבה שנים... באמת הרבה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הקפ33ה - מוזר שלא שאלתי

האם שימוש ב SSD,חוץ מבתור כונן מערכת שעליו מותקנת המ"ה,גם שימוש בתור כונן הורדות עיקרי - יאיץ בלאי?

ההגיון אומר שאין חלקים נעים,אז לא אמור להיות.

מצד שני זה מגביר כתיבה\קריאה אז אולי לטווח הארוך זה כן...

בסה"כ הביצועים מעולים כרגע לטעמי,לא הייתי רוצה לפגוע בזה בשום דרך.

יש לציין שהוא כרגע רק כונן הורדות ומשם אני מעביר לכוננים אחרים לספריות יעודייות

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

החיסרון של הכוננים האלה זה טווח מוגבל של פעמים שאפשר לכתוב עליהם ולמחוק לפני שהם מתפגרים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אכן, אבל רוב הכוננים הללו מכילים אלגוריתמים עבור LOAD BALNCE (או WEAR BALANCE כמו שזה נקרא לפעמים) ככה שהבעיה הזאת היא לא כ"כ רלוונטית כמו שהיתה בדורות הקודמים של כונני SSD.

כמו כן זה מומלץ להפעיל את ה-TRIM (רק בWIN 7/8), זה גם מאיץ טיפה את הכונן וגם מפחית טיפה את הבלאי שלו.

פורסם
החיסרון של הכוננים האלה זה טווח מוגבל של פעמים שאפשר לכתוב עליהם ולמחוק לפני שהם מתפגרים

לא כזה חסרון, אלא אם אתה מייעד אותם מראש לעבודה מאומצת. אני עם כונן 80 ג'יגה של אינטל בן 4 שנים והוא רחוק מלהפגין סימני התעייפות. נוסף על כך, מנתוני ה s.m.a.r.t, אורך החיים שלו מעל ל 90%. אינני לוקח זו כתורה מסיני, אך אני בהחלט סומך עליו שיחזיק לפחות כמו הדיסקים המכאניים שהיו לי (5-6 שנים). הכונן משמש ככונן ראשי עבור מערכת ההפעלה ותוכנות בסיס.

פורסם
הקפ33ה - מוזר שלא שאלתי

יש לציין שהוא כרגע רק כונן הורדות ומשם אני מעביר לכוננים אחרים לספריות יעודייות

שאני אבין נכון- יש לך כונן SSD ואתה מנצל אותו בתור כונן הורדות? :bugeyed:

למה?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...