Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מרתון נסיעות מבחן (כמעט כל הסופר מיני שבאזור ה 80) הגיעו לקו הגמר הרכבים הבאים (ידני): סקודה פאביה, סיאט איביזיה (האחרון שעדיין לא ניסיתי, מניח שזה דומה לפאביה), רנו קליאו ופורד פיאסטה.

1 - אשמח לקבל חוות דעת איזה רכב עדיף מהבחינות הבאות:

אחריות, שירות של היבואן, אמינות הרכבים לאורך זמן וכדאיות כלכלית כמו עלויות תחזוקה, ביטוח, צריכת דלק, ירידת ערך וכו.

עשיתי חיפוש על כל אחד מהרכבים הללו וקראתי הרבה. עדיין אשמח לאיזה סיכום. אגב, מעניין שעל האיביזיה נפתחו הכי מעט שרשורים. תמיד זה נכנס בשרשור אחר.

המחירים (כולל אבזור מלא או חלקי):

פאביה - 74.5K

קליאו - 80.5K

פיאסטה - 78.2K

2 - עד כמה אפשר להוריד אותם? מכירים סוכנות שאפשר לקנות את הרכבים במחיר מופחת (ליסיניג עם 0 ק"מ)?

ראיתי ביד 2 את הרכבים הבאים מפרטי:

פאביה מ 2012, 15K קמ ב 60K

איביזיה מ 2012, 15K קמ ב 57K

רנו קליאו מ 12/2012, 16K קמ ב 63K

3 - אלו מחירים טובים או שעדיף רכב חדש?

תודה לכולם מראש,

מוש

פורסם

לפחות לגבי הפיאסטה , ידוע לי שהיא נמכרת כיום מאובזרת יותר וזולה יותר בסוכנות "איילון מוטורס" כ-2500 ש"ח הפרש .

אתה תהיה יד ראשונה ללא "ליסינג לשעבר" . שנתיים אחריות .

פורסם

האיביזה "סובלת" משוק יד שניה בעייתי עקב הצפת השוק ומבצע חדש בכל שני וחמישי.

מספיק שתיכנס ליד 2 ותראה מה הולך שם.

ההתלבטות שלי היא בין הפביה שמוכיחה את עצמה לבין הקלאו החדשה שהיא פשוט יפייפיה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הפאביה והאיביזה מיושנות מידי ופחות בטיחותיות, תוסיף לזה הוצאות ביטוח גבוהות ואחיריות של שנתיים בלבד - ולא בדיוק עסקת חייך.

הייתי מוסיף להתלבטות את הסוויפט או את הריו במקום השתיים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

תכניס לרשימה את ה 208. בגרסת האקסס 1.2 היא אומנם קמצנית באבזור, אך מפצה בצריכת דלק מרשימה.

אם מדובר בגרסת ה 1.2 של הקליאו החדשה, כדאי שתבצע נסיעת מבחן מאחר וישנם הטוענים שהמנוע "קטן" מדי על הרכב. אם מדובר בגרסת ה 0.9 אז אני ממליץ בחום.

הקליאו הקודמת לא הייתה מציאה גדולה. הייתה כבדה יחסית, עם עיצוב גמלוני ו"תוספות" לא מקוריות שהותקנו על ידי היבואן בארץ ולאו דווקא בצורה טובה ( ח"ח אחוריים, פנסי LED שלא נראים טוב וכו'...)

בכל מקרה, אם הראיה היא לחסוך, הייתי הולך על הפאביה מיד שנייה. היא תשמור על ערכה טוב יחסית, ואם תצליח למצוא אחת עם מנוע ה 1.2TSI היא גם תפרגן בהנאה.

פורסם

אני הייתי מתבלבט בין הפיאסטה והקליאו,לשניהם מושבים נוחים,מרווח מאחור דומה,הפיאסטה לפי המבחנים מאט זריזה יותר לפחות אם מדובר על הגירסאות האוטומטיות.

אני מאוד אהבתי את הקליאו,העיצוב בפנים יש מסך מגע גם בגירסת הבסיס,אך לפיאסטה החומרים נעימים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עמדתי בהתלבטות הזו בידיוק בשבוע שעבר, כאשר בחרתי בסופו של דבר בקליאו.

מחיר על הכביש כולל תוספות של חישני רוורס/מרימי מראות וצבע - 76. (הנחת חבר)

אני מאמין שגם אם לא תצליח להשיג את מחיר חבר, תוכל לארגן איזו הנחה או הטבות כאלו או אחרות שיורידו מעט את הסכום לכיוון הזה.

לגבי הכח של מנוע ה1.2 - ביצעתי נסיעה גם על ה1.2 וגם על ה0.9, אומנם ההבדל מורגש, אבל לטעמי, ולשימושים שלי, הוא זניח.

אני רוכש את הרכב לנסיעות קצרות בעיקר, ונמצא ברכב רוב הזמן לבדי, לקחתי את גירסאת ה1.2 לכביש מהיר ושייטתי בקלות ב100-110 ללא מאמץ ועם אפשרות לעקוף ללא בעיה, בתוך העיר לא הרגשתי כמעט הבדל בין הגירסאות(אולי האצה קצת יותר טובה, לא משהו שמעניין אותי כל כך), לכן מבחינתי- מספיק לי.

כך או כך - לטעמי לא שווה את התוספת המשמעותית ל0.9 במחיר, כולל התוספות המעטות באבזור שהשדרוג מציע.

תקרא לי גם אולדסקול - אבל משהו בלקבל מנוע שכבר עבר היסטוריה כזו או אחרת והוכח כמוצלח, נותן לי שקט נפשי.

מעבר לכך- היתרונות של רכב חדש (לעומת הפאביה המיושנת, שהייתה העדיפה עליי אחרי הקליאו), האיבזור הנדיב, המראה (לקחתי באדום :-P ), מרווח טיפולים נדיב (30000 ק"מ) והחיזוקים ממבחני הדרכים ומספרי המכירות באירופה, בצירוף הנחת חבר, עזרו להחליט סופית.

אמור לקבל את הרכב השבוע :-o

פורסם

תודה לכולם על התגובות. תשובות מעולות, אבל לא כולם לשאלות שאני שאלתי :)

איבזור, בטיחות, מנוע, נוחיות וכו, אלו דברים חשובים מאוד. קראתי עליהם באינסוף שרשורים דומים. אני גם חושב שזה די אינדבידואלי ולכן בדקתי את הרכבים עצמם וגיבשתי לעצמי דעה. מה שחסר לי זה כמה היבטים כספיים ולשקלל את זה בחישובים שלי.

אנסה לנסח את השאלות מחדש:

1 - אחרי שקניתי את הרכב, על איזה רכב מהרכבים הללו אני יבזבז/ישקיע פחות זמן וכסף?

2 - איזה חברות ליסינג מוכרות את הרכבים האלו עם 0 קמ במחיר טוב?

3 - אם הציעו לי מחיר מסויים. כמה אפשר להוריד את היבואן ברגע שסוגרים? (עסקת מזומן)

4 - מאיזה אחוז של ירידת ערך (ביחס למחיר שאני יכול להשיג כעת) שווה לי לקחת רכב בן שנה וחצי עם מעט קמ (נניח 15K)?

ממה שאני הבנתי עד כה (כולל משרשורים אחרים):

איילון מוטורס מעט יותר זולים אבל עם פחות אחריות

הביטוח של הפבאיה והאיביזה יותר יקרים (צריך גם מיגון מיוחד)

האיביזה זה כמו מניה שעולה ויורדת. צריך לקנות את זה כשהמחיר למטה

החלקים של הרנו יחסית יקרים (לא יודע אם זה יחסית ליפניות או גם יחסית לפאביה ולפיאסטה). בכלל לרנו יש שם של רואה מוסך.

בקשר לשאלות ששאלו. הקליאו זה בגירסת 1.2. ניסיתי/עברתי על כל הרכבים באזור המחיר הזה. השאר לא רלוונטיים.

שוב תודה לכולם.

מוש

פורסם

1. קשה לדעת. כל רכב עומד בפני עצמו. אני מניח שאם תלך על מכלולים מוכחים מבחינת אמינות תזכה לשקט נפשי.

2. תבדוק בכולן. תמיד יש מציאות. פנה לאלבר, אוויס ואלדן

3. אני קיבלתי הנחת מזומן על הקליאו בסך 2500 שקל. אצל כל יבואן זה משתנה. כרגע אם תלך על הקליאו בהנחת "חבר" לא תקבל הנחת מזומן ( אין הנחה על הנחה )

4.לא הבנתי כל כך.

פורסם

tomz, אל תתלהב מ"מרווח טיפולים של 30 אלף ק"מ".

זו המלצה שאני לא מסכים איתה, אני את הרכב שלי מכניס כל 15 אלף ק"מ להחלפת שמן מנוע ופילטר כמובן.

אם אתה נוסע בשנה 15-16 אלף ק"מ זה בסדר, אבל לרכב שלי שמאז הטיפול האחרון (פברואר) עשה כמעט 15 אלף ק"מ, וכשיכנס לטיפול הבא יהיו לו לפחות עוד 7-8 אלף ק"מ, אני לא הייתי מחכה כל כך הרבה עם השמן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, כשההוראות יצרן הן שנה או 30k אז אני אבצע טיפולים כל שנה כי אני לא מתקרב אפילו ל-30k, אבל הידיעה שחברה כזו יכולה להרשות לעצמה לפרסם כזה נתון, משרה בי ביטחון גבוה יותר.

לעומתך, אני מאמין שאם חברה באמת מפרסמת כזה נתון היא תעמוד מאחוריו, הסיכוי הקטן ביותר שהרכב לא באמת יכול לעמוד במרווח הזה פותח את החברה למגוון תביעות ייצוגיות בהיקפים מטורפים שאני בספק אם היא תקח סיכון כזה, ולכן אם הם אומרים 30k, אני מאמין שזה 30k, לא משחקים בשטויות כאלו ברמות האלו, ואין פה מקום של מאמין או לא מאמין..

לגבי הנחות מזומן כאלו ואחרון, אין כזה דבר יותר, היום כל היבואנים מקבלים מזומן (או אשראי לסוף החודש במקרה הכי גרוע - שזה נחשב מזומן פחות עמלת סליקה), גם כשאתה עושה מימון, בין אם תוכניות בלון כאלו או אחרות או פריסת תשלומים, היבואן מקבל את הכסף במזומן, לא מעניין אותו הדרכים שהשגת את הכסף הזה, ולכן כבר אין את הסיפור הזה של "אני שם לך עכשיו 80 אלף מזומן מה אתה מציע", כי זה מה שיקרה ככה או ככה.. ההנחה שתצליח להשיג תלויה ברצניות שתראה בסוכנות ובאנשים שאתה מכיר בחברה בסופו של דבר.

פורסם

פשוט העתיקו את ההמלצות ממערב אירופה.

אבל אסור לשכוח כמה דברים:

1. באירופה מזג האוויר קריר בהרבה, ופה בארץ חם מה שמעלה את הבלאי לשמן.

2. כנראה שבאירופה משתמשים בשמנים איכותיים לפי המלצות היצרן ולא שמים שמן לא ידוע מחבית. (אולי זה חצי סינטטי, לא יודע)

אני באופן אישי מעדיף לשלם קצת יותר בשביל השקט הנפשי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...