Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בחודש אוגוסט קבלתי את המכונית החדשה ( בדיוק ביום בו המטרונית החלה לנסוע בלי נוסעים ) ואחרי מלוי מיכל הדלק לראשונה נבהלתי מצריכת הדלק "הנוראית" ( 8 ק"מ לליטר ) וכתבתי על כך בפורום.

הבטחתי לעדכן בהמשך, ובכן:

רקע -

תנאי הדרך השתפרו במובן זה שקווי אגד שונים בוטלו בשל השינויים שנעשו עם הגיע המטרונית, כך שכביש ההסתדרות נעשה פחות צפוף וחזרתי לנסוע בו ( כי אין לי חשק להאריך את הדרך כדי לעלות על כביש עוקף קריות ). במספר הרמזורים לא חל כמובן שום שינוי וגם עתה - הרמזורים לא מסונכרנים לגל ירוק. אני משתדלת לחפש כבישים פנימיים כדי להפחית במספר הרמזורים שאפגוש בדרך. כמו כן, הפסקתי לבטל את מתג ה"עצור וסע" המשבית את פעולת המנוע, למשל בעצירה ברמזורים, ואמור לחסוך דלק.

עד מילוי מיכל הדלק בשנית ( אגב, באותה משאבת דלק ) - נסעתי נסיעות עירוניות ובינעירוניות וצריכת הדלק היתה: 12 ק"מ לליטר.

עד מילוי מיכל הדלק בשלישית - נסעתי רק נסיעות עירוניות וצריכת הדלק היתה: 10.39 ק"מ לליטר.

הממוצע הוא, כמובן - 11 ק"מ לליטר.

בסה"כ נסעתי בסביבות 1500 ק"מ.

מובן שהמצב השתפר ובספר הרכב כתוב ש"המכונית תגיע למלוא ביצועיה רק לאחר שתגיע ל - 3000 ק"מ" אז עדין יש מקום לשיפור.

אני נהנית מהרכב, הוא לא "נוסע" אלא ממש משיט ויש בו כל מיני דברים נחמדים שכמובן לא היו בפורד פוקוס הישנה, ועם זאת - 10.3 ק"מ לליטר - בנסיעה עירונית - זה לא כל כך רחוק מהממוצע של הפוקוס משנת 2000 ( הממוצע השנתי של הפוקוס היה 9.8 ק"מ לליטר. ממוצע שנתי כולל נסיעות בינעירוניות, כך שבכל זאת יש הפרש לטובת המגאן. איזה מזל! ).

תגידו שזוהי צריכה סבירה לתנאי הדרך - יתכן, ובכל זאת, לסיכום: "מנוע חסכוני" - האמנם???

וליוסי פינקוס - תתחדש על הקליאו החדשה ותהנה. מצטערת שלא יכולתי לעדכן קודם.

חנה

פורסם

צריכה של 10 קילומטר לליטר בעירוני היא סבירה מאוד.

תוכלי לפרט מה הצריכה בבין-עירוני על שיוט בלבד?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
צריכה של 10 קילומטר לליטר בעירוני היא סבירה מאוד.

תוכלי לפרט מה הצריכה בבין-עירוני על שיוט בלבד?

גם אני לא מבין על מה ההתלוננות. 10 בעיר זה אחל׳ה נתון בתוך העיר.

למה אין נתון לבינעירוני באמת ?

אוטו-מאניה :-)

פורסם
סבירה מאוד ? יש כאן בפורום בחור שטוען שרכבו {קאיה ריו 1250 חדשה} , עושה קרוב ל20 ק"ם לליטר . זה ייתכן ?

אולי על שיוט בכביש 6 במהירות של 90 קמ"ש.

אח של אמא שלי הצליח להוציא 16-17 ק"מ לליטר שהוא נסע בכביש 6 בשיוט של 100 קמ"ש בסיטרואן C4 חדשה

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
סבירה מאוד ? יש כאן בפורום בחור שטוען שרכבו {קאיה ריו 1250 חדשה} , עושה קרוב ל20 ק"ם לליטר . זה ייתכן ?

מה אתה משווה רכב ידני לאוטומט, הוא גם הדגיש שהוא נוסע מאד מאד רגוע עד כמה שאפשר. לדעתי אחד לעשר לרכב כמו שלה בפקקים זה נתון מצויין וגם אם לא עדיין זה הרכב וזה שווה את זה

פורסם

הקליאו שלי בבין-עירוני עשתה השבוע 20.4 לליטר. כרגע יש עליה 1500 ק"מ.

ההרצה הייתה ברמת פדנטיות וקטנוניות שלא יאמנו.

אני משער שבתוך העיר היא תעשה 1:15, אז דווקא הגיוני שלמגאן תהיה תצרוכת זהה עוד 1000 קילומטרים.

תתחדשי גם את! :)

פורסם
מה אתה משווה רכב ידני לאוטומט, הוא גם הדגיש שהוא נוסע מאד מאד רגוע עד כמה שאפשר. לדעתי אחד לעשר לרכב כמו שלה בפקקים זה נתון מצויין וגם אם לא עדיין זה הרכב וזה שווה את זה

אתה בטוח שהרכב שלה אוטומטי ?

תחשוב טוב טוב ! {רמז דק - 1.2 טורבו בנזין י ד נ י }

פורסם

רנו מגאן קופה 1.2TCE מגיעה לארץ עם גיר ידני בעל 6 יחסי העברה.

אגב, אם מתגרזנים בעיר, ונוסעים עם דוושה לחוצה היטב, אני בטוח שאפשר גם לעשות 1:7-1:8 בעיר כשהטורבו מתוערר. :roll:

חוץ מזה, יש הבדל בין נסיעה עירונית של מרחקים מאוד קצרים בתנועה פקוקה, לבין היכולת לנסוע ק"מ - 2 ק"מ רצוף בגל ירוק על מהירות של 60-70 קמ"ש מה שמקנה צריכה טובה בדרך כלל. (נסיעות כאלו בעיר אצלי מניבות צריכה של 1:13 בלי בעיות)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרנו קופה שלי אמנם ידנית בעלת 6 יחסי העברה.

בדקתי את הצריכה עם מילוי מיכל הדלק ולכן זו צריכה משולבת - עירונית ובינעירונית. לא זוכרת כמה היתה הצריכה ( על פי מחשב הדרך ) רק של הנסיעה הבינעירונית .

פורסם

אהלן. זה אני. אשמח אם תראה לי איפה רשמתי שבנסיעה עירונית האוטו עושה 1:20...בינעירונית הוא בסביבה. לפעמים יותר לפעמים פחות. עירונית הוא בסביבות 1:14.

המכוניות לא מאותה ליגה. הרנו היא 2 דרגות מעל, גם במחיר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הקליאו שלי בבין-עירוני עשתה השבוע 20.4 לליטר. כרגע יש עליה 1500 ק"מ.

ההרצה הייתה ברמת פדנטיות וקטנוניות שלא יאמנו.

אני משער שבתוך העיר היא תעשה 1:15, אז דווקא הגיוני שלמגאן תהיה תצרוכת זהה עוד 1000 קילומטרים.

תתחדשי גם את! :)

דווקא מאוד לא הגיוני שצריכת הדלק של המגאן הנידונה תשתפר ב 50% בעוד 1000 ק"מ, או כל קילומטראז' אחר לצורך הענין. יחד עם זה גם לא כל כך הגיוני שהקליאו תגיע לצריכת דלק כזו בנסיעה עירונית טהורה, אבל אשמח הן בשביל הגברת, הן בשבילך, אם אתבדה.

פורסם

אני מאמין שעוד כמות קילומטר מסויים המנוע יהיה יותר חסכוני.

אבל אל תצפי ל1:20 בעיר, בכל זאת 1.2 טורבו.

כדי לדעת אם המנוע חסכוני, תסעי על כביש מהיר ב90-95 קמ"ש ותמדדי צריכה.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

חנה, כל הכבוד שאת לא שוכחת לעדכן.

יש לא מעט אנשים שרצים לרשום בפורום את שמציק להם על הלב אך שהמצב משתפר הם שוכחים לעדכן.

לגבי הצריכה, אכן היא לא מרשימה במיוחד.

מרכב קל, עם גיר ידני, מנוע טורבו קטן ומערכת עצור/סע, הייתי מצפה להרבה יותר.

לצורך העיניין, הפיג׳ו 3008 שלי עושה ממוצע של 1:11 כאשר רוב רובן של הנסיעות הן בתוך קריות-חיפה.

יכול להיות שאת נוהגת לא נכון עם הגיר הרגיל?

האם הפוקוס היית ידנית גם כן?

פורסם

לדעתי זאת צריכת דלק ממש לא טובה.

כמעט כל משפחתית ידנית בת 20 שנה תציג צריכת דלק זהה +-.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...