Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל פסק

מרטין מקפליי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל מספר הפסקות חשמל שהיו לאחרונה באיזור שלי (חזרנו לשנות ה 80) אני מחפש אל פסק למחשב עם 4 דיסקים קשיחים

איזה דגמים מומלצים ? מאיזה להתרחק ? ואיזה תכונות צריך לבדוק כשקונים אחד ?

כעקרון אני צריך 2 אלפסקים לשני מחשבים שיושבים אחד ליד השני, האם עדיף לקנות אלפסק אחד חזק יותר ? או שניים "רגילים" ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל פסק לא אמור לאפשר לך עבודה בזמן הפסקות חשמל, הוא אמור לתת לך את האפשרות לכבות את המחשב בביטחה + לגשר עבורך על הפסקות קטנות של כמה שניות עד דקה.

המצברים בפנים נחלשים עם הזמן וכל שנתיים בערך מצריכים החלפה, לכן מומלץ לקחת את זה בחשבון ולקנות דגם חזק בכ-30 אחוז יותר ממה שאתה באמת צריך, בגלל זה מבחינת העלות עדיף לקנות אחד גדול ע"פ 2 קטנים, החיסרון בזה מתבטא בשקע נתונים אחד להורדה מסודרת במקום 2 (ראה פסקה הבאה).

לאל פסק ישנו שקע נתונים שמתחבר למחשב ומכבה אותו בצורה מסודרת באופן אוטומטי אחרי פרק זמן שאתה קובע ללא חשמל.

מומלץ ששקע זה יהיה USB ולא RS232 שכבר כמעט ולא קיים במחשבים החדשים.

שים לב לבחור אחד מסדרת LINE INTERACTIVE ולא ONLINE (נקראים גם המרה כפולה) היקרים משמעותית ומשמשים בעיקר לשרתים ולשימושים קריטיים אחרים כמו מכונות הנשמה בבתי-חולים וכו'. כמו כן מומלץ שהוא יהיה מסוג "סינוס טהור" ולא סינוס ריבועי.

אישית אני ממליץ על חברת אדוויס, אם בחרת לקנות 2 הייתי ממליץ על 850VA כל-אחד, אל פסק אחד עבור 2 המחשבים מומלץ לא פחות מ-1500VA.

וכן, אני יודע שאפשר להסתדר עם אל-פסק טיפה חלש יותר, לקחתי בחשבון את פסקה 2.

פורסם

1. בשביל מה בדיוק סינוס טהור?

מה זה נותן?

ספקי הכח בכל הציוד האלקטרוני המודרני הם ממותגים וממילא דבר ראשון מיישרים את הזרם הנכנס אז אתה יכול להכניס פנימה גם גל משולש והם יעבדו מצויין.

2. 1500VA נשמע כמו הגזמה.

אצלי מחשב בודד+מסך 22"+מודם+ראוטר+מע' סטריאו יושבים על אל פסק 620VA והעומס עליו הוא בסביבות 30% (לפי תוכנת הניהול).

כך שמכשיר של 750-1000VA יהיה די והותר עבור שני מחשבים.

3. ניתן בתוכנת הניהול של האל-פסק לבצע פקודות נוספות לפני הכיבוי. למשל שליחת פקודת כיבוי ברשת למחשב השני.

4. שים לב לא לחבר מדפסת לייזר למכשיר אל פסק, אלא אם כן למכשיר יש יציאה ייעודית לכך (שאינה מגובה ע"י המצברים אלא רק מוגנת נגד נחשולי מתח וכו')

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

1. ספקי כוח עובדים הכי טוב וביעילות מקסימלית עם סינוס טהור, גם ככה מערכות אל-פסק בעלי גל מרובע הן יחסית נדירות כיום, ככה שסינוס טהור זו ההמלצה.

2. 30 אחוז ממה?, מיכולת המכשיר להתמודד איתו בכלל אם מניחים שהמצברים חדשים לחלוטין וגם זה רק על הנייר, גם אם תשים באל-פסק שלך מצברים גמורים שסיימו את חייהם הוא עדיין יראה 30 אחוזי עומס, אבל בפועל, בשנייה של הפסקה, המכשיר יקרוס, נתוני העומס הם לא רלוונטיים.

3. נכון, אבל זה כבר למתקדמים יחסית שיודעים לחלק כתובות סטטיות למחשבים ברשת וכו', רוב האנשים לא מבינים בזה.

פורסם

1. יש לך רפרנס לטענה הזו?

למיטב ידיעתי עבור עומסים שאינם מנועי AC (מכונת כביסה?) אין שום משמעות לצורת הגל.

אם אתה טוען אחרת אתה מוזמן להביא לינקים שיתמכו בכך.

2. 30 אחוז מההספק המירבי שהאינוורטר של האל-פסק מוכן לדחוף לפני שתהיה התראה על עומס יתר וכיבוי עקב כך.

ברור שאף אחד לא ממליץ לעבוד קרוב מדי ל100%, אבל גם אין שום צורך לקנות מכשיר גדול מדי, חבל על הכסף.

2א. מצברים בכל מקרה ימותו כל שנתיים-שלוש, מכשיר יותר גדול מהנדרש = מצברים יותר גדולים = יותר יקרים להחלפה. מיותר.

3. הקצאה סטטית של כתובת למחשב בהגדרות של הנתב הביתי זה לא ממש מסובך.

לבנאדם שיש לו 2 מחשבים ואל-פסק רוב הסיכויים שזה אפילו ייראה פשוט.

ואני בכלל לא בטוח שחובה כתובת סטטית, יכול להיות שאפשר גם לעבוד עם ה hostname של המחשב השני. טעון בדיקה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אז גם אני מחפש המלצה לאל פסק.

מקריאה קלה ברשת אני רואה שבמחשבים בעלי ספקים מסוג Active PFC נדרש אל פסק גל סינוס למרות שמשתמשים מדווחים שהכל עובד גם בלי.

האם שווה תוספת המחיר לאל פסק מסוג אונליין? לא עדיף הפרדה מוחלטת ותמידית בין רשת החשמל לציוד - והציוד ניזון תמיד דרך הסוללות?

פורסם

כדי לקבוע איזה VA צריך באל פסק יש צורך במפרטי המחשב (ובעיקר כמובן מעבד, כרטיס מסך, ומסך למרות ש-CRT כבר לא נפוץ מי יודע מה, וספק כוח - חברה ודגם והאם יש Active PFC).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא מסכים עם saay222, יותר קרוב בדעתי ל- wil:

עדיף אל פסק קטן וזול לכל מחשב בנפרד. בין השאר גם בגלל שיותר קל לחבר את כבל הפיקוד לכל מחשב כדי שיכבו בצורה מסודרת אם יש הפסקת חשמל ארוכה (מעל 30 שניות בערך).

חוץ מזה שצריך להחליף סוללות כל שנה או שנתיים, כדאי מאד לבדוק את הסוללות כל כמה חודשים. הבדיקה פשוטה: מפעילים את המחשב (והמסך כמובן), עוצרים את העליה בשלב של ה-BIOS. עכשיו מוציאים את התקע של החשמל מאל-הפסק ומודדים כמה זמן עובר עד שהמחשב נכבה:

• שניה או שתיים - הסוללה מתה, אל הפסק אינו מתפקד.
  • עשרים או שלושים שניות - הסוללה חלשה, אל הפסק יעזור רק במקרה של הפסקת חשמל קצרה במיוחד.
  • פחות משתי דקות - גבולי, עדיף להחליף את הסוללה כבר עכשיו ולא אחרי התקלה שתגרם בהפסקה הבאה.
  • מעל שתי דקות - בסדר.

כמו כן, חשוב לכוון - ולבדוק - את ההגדרות של אל הפסק כך שיגרום למחשב לכבות את עצמו גם במקרה של הפסקה ממושכת וגם במקרה של פריקת הסוללה. המשמעות של המנעות מההגדרות האלו היא שבהפסקת החשמל הבאה, אל הפסק ימשיך להפעיל את המחשב עד שתגמר הסוללה שלו. מה שיקרה אז הוא:

• המחשב יכבה באופן לא יזום ואולי יקרה נזק לנתונים.
  • הסוללה תיפרק לחלוטין, מה שמזיק לה מאד.

בפועל, טעות בהגדרות האלו היא הגורם הנפוץ ביותר לאל פסק שאינו מתפקד (בגלל סוללה "גמורה").

דני

פורסם

האם שווה תוספת המחיר לאל פסק מסוג אונליין? לא עדיף הפרדה מוחלטת ותמידית בין רשת החשמל לציוד - והציוד ניזון תמיד דרך הסוללות?

תלוי למי. אם אתה חייב, אבל פשוט חייב, שהמחשב שלך יעבוד תמיד ללא הפסקה באמינות גבוהה - אז כדאי, ויעלה כמה שיעלה (הרבה). אבל אם אתה בסך הכל רואה סרטים וגולש בפורום, אז אל פסק זול + גיבוי מדי פעם יפתרו לך את הבעיה בעלות הרבה יותר נמוכה.

כדי לקבוע איזה VA צריך באל פסק יש צורך במפרטי המחשב (ובעיקר כמובן מעבד, כרטיס מסך, ומסך למרות ש-CRT כבר לא נפוץ מי יודע מה, וספק כוח - חברה ודגם והאם יש Active PFC).

או לחילופין אפשר למדוד. לאחרונה מדדתי מחשב לא מאד חדש, עם מעבד AMD ליבה אחת, מאיץ גרפי פנימי, ארבעה דיסקים קשיחים ומסך שטוח 22". צריכת החשמל בפועל נעה בין 100-130 וואט, כולל המסך.

דני

פורסם

דני נשמע סביר לחלוטין, אם אני זוכר נכון המעבדים של AMD ליבה אחת לקחו באיזור ה-65W, דיסק קשיח לוקח בערך 5W כ"א וסה"כ 20W, מסך LCD לוקח באיזור ה-30W-50W, כרטיס מסך מובנה עוד כמה וואטים בודדים, כשמן הסתם הצריכה הרגעית לא מאמצת את הכל ביחד.

עוד כמה אחוזים בודדים להמרה של כל ההספק הנ"ל לצריכה מהקיר (מהקיר יוצא AC, המדידות כאן הן ב-DC אחרי ספק הכוח).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני צריך 3 מכשירי אל פסק.

2 עבור מחשבים שנרכשו לפני כ 3 שנים, G620 ובשניהם כרטיסי מסך על הלוח - שימושים משרדיים בסיסיים.

ואחד עבור מחשב שיהיה כנראה בעל המפרט הבא:

Intel Core i5 4570 3.4GHZ With 8MB L3 Cache Socket LGA1155 מעבד

Gigabyte GA-H87-D3H (Intel H87 Chipset) אם לוח

Corsair XMS 8Gb (8GB X2) 1600MHZ CL-9-9-9-24 1.5V זיכרון

כרטיס מסך Intel HD4600

Plextor 128GB M5 SSD SATA III With Marvell Controller ראשי קשיח דיסק

2XWD 1TB Sata 3 7200RPM 32MB Cache 2YR Warranty גיבוי קשיח דיסק

Lite-On X24 Sata Black 2YR Warranty אופטי כונן

Ippon A1314 With 2 120MM Fans מארז

FSP 500W Real, Active PFC כוח ספק

אז אחרי שהורדתם אותי מהאונליין, חשבתי על הסדרה הזו.

2 מכשירים PRV850 ומכשיר אחד PRV1000.

מה דעתכם?

פורסם

ברמת העיקרון אל פסק של כ-600VA (תיאורטית) מספיק לך למערכת (ספק כוח של 500W, עם ActivePFC ומסך אני מניח LCD כלשהו).

בפועל לא נתקלתי בדגמים של פחות מ-650VA בזמן האחרון.

כמובן שלקחתי מקרה קיצון שבו תשתמש בכל ה-500W שהספק שלך יודע להוציא, בפועל אם תשתמש ב-300VA אני אהיה מופתע.

כנ"ל למחשבים הנוספים שלך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בוודאי, מצוין במפורש Active PFC, עם Active PFC ה-PFC הוא קירוב של 0.99 ולכן ערך VA מקורב מאוד ל-W

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
עוד כמה אחוזים בודדים להמרה של כל ההספק הנ"ל לצריכה מהקיר (מהקיר יוצא AC, המדידות כאן הן ב-DC אחרי ספק הכוח).

אני מדדתי הספק AC שיוצא מהקיר. ליתר דיוק מדדתי צריכת זרם וחישבתי בהתאם; אפשר להוסיף עוד 20-30% בגלל מכפיל הכוח. אבל התמונה הכללית לא משתנה.

2 מכשירים PRV850 ומכשיר אחד PRV1000. מה דעתכם?

לדעתי אתה יכול להסתפק גם בשניים של 650 ואחד של 850.

אתה יודע מה ההבדל בין VA ל-W, נכון?

ידוע. גם ההבדל בין צריכה מירבית רגעית לצריכה קבועה ידוע. וגם ההבדל בין מערכת שצריכה לתת אמינות של 100%, לבין מערכת שצריכה לתת אמינות של 99%, גם הוא ידוע; ולכן ההמלצות הן כפי שהן.

כמובן שלמחשב שמפקח על כור גרעיני ינתנו המלצות שונות לגמרי, וגם המחיר יהיה לגמרי אחר.

דני

נ.ב. מאותן סיבות אני גם לא ממליץ לאנשים לקנות את המעבד הטוב (והיקר) ביותר כדי לגלוש ברשת ולהשתמש במעבד תמלילים, וכן הלאה.

• תוכן חדש...