Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוטה שלא להסכים. אני נשחיז פעם באף פעם על האן ועובד בעיקר עם שטול. הסכינים שלי עובדות קשה מאוד, ומעבר לזה שהן סכינים שעובדות בבית שמבשל הרבה (כבר לא עובד במטבחים תקופה) אני משחיז אחת לשבועים, בחגים פעם בשבוע. השטול מספיק רוב הזמן ולראייה הסכינים האלו איתי ארבע שנים ורק עכשיו נכנסו להשחזה מקצועית.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי לפחות פעמיים בשבוע יש פירוק עוף וחיתוך מפרקים מעבר לכל הקיצוצים והעבודות הרגילות אז פעם בחודשיים השחזה על אבן בלתי נמנעת אם עדיין רוצים להנות מחיתוכים חלקים ומהירים בלי קשר לשימוש בשטול מידי כמה ימים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני משתמש בסכין גרמנית Felix Soligen , עולה כ400 שקל.

אמא שלי קנתה סכיני שף פשוטות בחצי חינם.

בימים הראשונים שלהם היו חדות מאוד ומפלחות עגבניה בלי מאמץ , אחרי כמה חיתוכים היא כבר דורשת השחזה.

הסכין שלי צריכה השחזה (עם שטול) רק אחרי הרבה זמן שימוש.

מעבר לזה , המשקל והצורה שלה מקלים משמעותית על העבודה.

אחרי חודשיים ועם כמה וכמה סירטוני הדרכה על טכניקת חיתוך בYouTube הגעתי לרמה כזו, תענוג :)

http://www.youtube.com/watch?v=crl6-6AK6PM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

ההבדל המהותי בינהן הוא הבדל דרסטי במשקל ובארגונומיית הידית. הסכין של צוויילינג קלה לעומת הגרמנית השנייה, והארגונומיה של הצויילינג עדיפה טיפה. לעומתה הלהב הרחב והכבד יותר בגרמנית התאים יותר לקיצוצים, אבל פחות לטיפול בבשר לדוגמא. הצוויילינג הפתיעה מאוד בפריסה ועבודות חיתוך עדינות יותר. יש המון משתנים בדברים האלו, אבל להגיד שבשביל סכין מפלדת פחמן עם ידית אבוני הייתי משלם פי שתיים עד שלוש ממחיר של סכין מטבח מקצועית ולא מפונפנת? לא. פעם אולי כן, אבל התפכחתי מאז.

א' גלובל בגדול חברה יפנית, העיצובים אירופאים. הלהבי GS שלהם פנומנלים ולא נופלים מלהבים אחרים שעבדתי איתם. פשוט מתוחמרים בצורה מגוכחת הארץ. יתרון מהותי נמצא בתחום הסניטציה שלהם עקב החישול ביחידה אחת.

לא ממש מובנת לי הבחירה של סכינים יפניות על סכינים ארופאיות מעבר ללהב סנטוקו מול להב שף אירופאי, ששם מדובר על העדפה אישית לטכניקת עבודה. קסומי וקאי שון הן לאו דווקא הבחירה ראשונה שלי בלהבים יפניים, בכלל, אני מוצא את הסכינים שלהם פחות נוחות לעבודה ארוכה, אבל פשוט מדור על ארגונומיה שונה לחלוטין. אגב, יש להבים יפניים שאין תחליף, לטעמי בעיר בתחום הדגים, וחלקית בתחום הבשרף שגםאז, כנראה שלטיפול רציני בקיצוב ופירוק, הייתי הולך על להבים של פ.דיק באופן בלעדי. הן מכוערות בצורה מגוכחת, אבל בנויות מדהים למשימה.

לא היה ולא יהיה כמו חיסום דיפרנציאלי במידה ואתה רוצה סכין טובה שמחזיקה הרבה זמן ומתקהה לאט. אתה רוצה שהיא גם תהיה עמידה לזבל של טכניקת עבודה? בשביל זה יש סכיני san-mai למיניהן ופלדה מקופלת.

מבחינת ארגונומיה זה יותר עניין אישי, לכל יד יתאים משהו אחר, אבל מבחינת להבים, זה לא כוחות.

אני לא מדבר על צורת הלהב (בין אם אתה מעדיף סנטוקו או את הצורה הנפוצה האירופאית- תלוי בצורת העבודה שלך)

אלא על טיב הלהב בלבד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חורפה.

מה?

DOMO.

איפה?

לבולסטר.

מה?

דכין דריצק

מה?!

שוטל שטול השון קן אוניון, להב סנטוקו קסומי וקאי שון

מה?!?

ז*ן שלי.

אה!

פורסם

משטחי יהלום טובים מתמודדים באותה מידה של יעילות מפוהקת

עם מתכות קשות ורכות. המחיר בהתאם. אבל מה?

פלדה רכות זה תענוג להשחיז. יש לי מקצועות ומפסלות בנות 90-130 שנים

והקלות שבה הן הופכות לחדות כתער מהממת.

בנוגע לשאלה של רוני - יש כמובן מיתוג והרבה שטויות יקרות להחריד,

אבל כן חייבים לעבור סף מחיר מסוים בשביל ליהנות ממוצר לכל החיים.

אנינו חיים בחברה שזורקת הכול לפח בכל חילוף אופנה -

סכין טובה + השחזה עצמית היא הזדמנות מצוינת ללכת נגד הזרם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
נראה אותך מצדיק (באופן שיהיה ברור למרבית האנשים) קנייה של מערכת ב-40000 שקלים מול מערכת ב-160000 שקלים.

אני לא מבין כלום בסכינים, אבל הדוגמה הזו שלך מכורה מראש, כיון שככל שהמחירים עולים ההבדל ה"שולי" מצטמצם: קח מערכת ב 3000 ש"ח ומערכת ב 12000 ש"ח, ותראה שאפילו האדם הממוצע שומע את ההבדלים ביניהן.

פורסם
אני משתמש בסכין גרמנית Felix Soligen , עולה כ400 שקל.

אמא שלי קנתה סכיני שף פשוטות בחצי חינם.

בימים הראשונים שלהם היו חדות מאוד ומפלחות עגבניה בלי מאמץ , אחרי כמה חיתוכים היא כבר דורשת השחזה.

הסכין שלי צריכה השחזה (עם שטול) רק אחרי הרבה זמן שימוש.

מעבר לזה , המשקל והצורה שלה מקלים משמעותית על העבודה.

אחרי חודשיים ועם כמה וכמה סירטוני הדרכה על טכניקת חיתוך בYouTube הגעתי לרמה כזו, תענוג :)

http://www.youtube.com/watch?v=crl6-6AK6PM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בביתי בידיים שעירות זזות מהר במשך 6 דקות :) עבודה טובה.

מה שיפה זה שלכל אחד יש טכניקה שונה לחתוך בצל ושאר ירקות.

haters will hate

פורסם
Too Easy :lol:

הפוך, הפוך. הכוונה הייתה: נראה אותך מוצא סוג רכב שבו אין דוגמא ליתרון משמעותי בעלייה פי 4 במחיר.

אני לא מבין כלום בסכינים, אבל הדוגמה הזו שלך מכורה מראש, כיון שככל שהמחירים עולים ההבדל ה"שולי" מצטמצם: קח מערכת ב 3000 ש"ח ומערכת ב 12000 ש"ח, ותראה שאפילו האדם הממוצע שומע את ההבדלים ביניהן.

נכון, לכן דיברתי על היי-אנד. מבחינתי זה אותו הדבר בסכינים של 500 שקלים לעומת של 100 שקלים. אולי אני טועה (וכמה הודעות כאן גרמו לי באמת להבין שאני לא מבין בזה מספיק).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הפוך, הפוך. הכוונה הייתה: נראה אותך מוצא סוג רכב שבו אין דוגמא ליתרון משמעותי בעלייה פי 4 במחיר.

אם אתה לא ציני, כנראה שאתה פספסת.

פיאט אבארט 595( זוכר, פרארי טריביוט? ) עולה פי 4 מפיאט 500? עולה.

יתרון משמעותי פי 4( או פי 1.5)? ספק :-)

מש"ל

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
לעומת זאת, קח מערכות אודיו היי-אנד ונראה אותך מצדיק (באופן שיהיה ברור למרבית האנשים) קנייה של מערכת ב-40000 שקלים מול מערכת ב-160000 שקלים.

באותו האופן - יש לי סכין מצוין שעלה לי 100 שקלים. האם אחווה תחושת חיתוך עילאית עם סכין שעולה 500?

בתקציבים הללו - כן.

בכל מקרה, סכין קונים פעם אחת בה-רבה שנים. זו הוצאה זניחה, יחסית לכמות השימוש, גם אם היא עלתה אלפייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה פספסת. אני אסביר שוב:

חפש בבקשה דוגמא שבה מערכת אודיו של 160000 שקל טובה פי 4 ממערכת אודיו של 40000 שקל. לא מאמין שתמצא (וכן, נשאלת השאלה "עבור מי" - אז בוא נגיד שעבור בנאדם מן השורה עם חיבה לאודיו, אבל לא פאנאטי).

עכשיו במכוניות: חפש דוגמאות למכוניות במחיר 4X שהן טובות פי 4 ממכוניות במחיר X - בוודאי שתמצא, המון.

כמובן שיש יוצאי דופן כמו ה-695, אבל כל הקטע הוא שברוב המקרים ההבדל קיים ומורגש, ורק במעטים הוא לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נחזור לנושא השרשור, צווילינג זה יצרן גרמני, מי הנציג שלו בארץ?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה פספסת. אני אסביר שוב:

חפש בבקשה דוגמא שבה מערכת אודיו של 160000 שקל טובה פי 4 ממערכת אודיו של 40000 שקל. לא מאמין שתמצא (וכן, נשאלת השאלה "עבור מי" - אז בוא נגיד שעבור בנאדם מן השורה עם חיבה לאודיו, אבל לא פאנאטי).

עכשיו במכוניות: חפש דוגמאות למכוניות במחיר 4X שהן טובות פי 4 ממכוניות במחיר X - בוודאי שתמצא, המון.

כמובן שיש יוצאי דופן כמו ה-695, אבל כל הקטע הוא שברוב המקרים ההבדל קיים ומורגש, ורק במעטים הוא לא.

תראה, אני לא מבין במחירים של מערכות היי אנד, אבל שמעתי מערכת של (הרבה) מעל 100 אלף ש"ח מנגנת בחדר מטופל אקוסטית (לא יודע לחשב כמה זה שווה) זה מנגן בווליום של הופעה חיה (הרכב ג'אז קטן) וזו חוויה. אתה לא יכול לשחזר כזה דבר בסלון של בית, שבו גם מתגוררים וגם רואים טלוויזיה (וגם יש שכנים).

עם זאת, באודיו יש הרבה פלצנות והרבה מוצרי חארטא, וכיוון שזה תחום שהשתלטה עליו חוסר רציונאליות קיצונית, קשה לי להתייחס אליו במונחים של תמורה למחיר.

לגבי סכינים, צריך לזכור שסכין הוא גם סוג של תכשיט. הוא חלק מפוזה, ובסכומים הכבדים אתה לא משלם על הסכין, אלא על המסביב (עבודת יד, עיצוב, עיבוד יפה, קת...). קצת כמו שעונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...