Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נלקח לחתימה

אני מקווה שזה לא היה ארוך מדיי, אחרת... היית צריך לחתוך את זה :wink:

בא-דום-טססס!

(צרצור צרצרים)

אנגלית אתה יודע?

יש מיליארד מדריכים להשחזה של chisels.

תוכל להמליץ לי על סרטון \ ערוץ טוב למידע הזה?

משהו טוב למתחילים, שלא יהיה מסובך מדיי :wink: [לא ציני]

בהיתי להנאתי בסרטון של "the wood whisperer" (מומלץ מאד לחובבי נגרות פדנטיים) שמדבר על השחזת אזמל במהירות כדי לחזור לעבודה איתו כמה שיותר מהר, אבל לא הוסבר שם יותר מדיי לגבי איך ניתן להכין מראש את האזמל לעבודה, ועוד פחות התייחסות לאזמלים סיניים (0 התייחסות, האמת, הבחור לא משחק בKAקי).

אנגלית לא מהווה בעייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מלאי יפה! ספר לנו אודותיו:

מתי קנית/קיבלת כל סכין?

האם את הגלובל קנית/קיבלת כ"סט"?

זה היה לפני הארקוס וברוקס או אחרי ?

איך אתה מצליח לקבל החלטה איזו סכין לבחור לשימוש מתוך 4,5? (משמאל)

הסכין לחם, כל כמה זמן אתה מנקה ממנה אבק וכו' :lol:

הייתי מסתפק בימנית בלבד 8)

רוב הסכינים של גלובל קניתי כסט לפני כחמש שנים (אחת נעלמה במגירות:?) את ה"חרב" סושי של גלובל קניתי לפני שלוש שנים אז המחיר בארץ עמד על 750-900 ש'ח וקניתי אותה ב450 כשחנות למוצרי מטבח חיסלה מלאים. (קניתי גם מגרדת של מיקרופליין ממש בזול למקרה שאתה מכיר את החברה)

את הארכוס קיבלתי במהלך קורס הטבחות (סוג 1 ) האמת הארכוס לא פראיירים ויש לי סט די גדול שלהם.

הסכין לחם של גלובל פשוט מפלצת! ראשית היא פורסת כל חומר רך בקלילות ובדיוק של סכין מנתחים. אני גם נעזר בא לפריסה של בשר טחון קפוא (בשביל לזרז את ההפשרה)

אגב הסכין המשוננת הקטנה (אישתי פשוט חולה עליה ) מכינה איתה הכל.

אמא שלי גונבת לי את הסנטוקו .

בסופו של דבר רוב ההתלבטות היא בין הסכין שף של גלובל או הארכוס, כשאני מחפש חיתוך מדויק ובלי מאמץ אני לוקח את הגלובל. כשאני יודע שהלהב הולך לסבול (מקומות עם עצמות) או כשאני יוצא מחוץ לבית (על האש) אז הארכוס היא הבחירה.

בנתיים אני שומר על החוד של הלהבים עם שטול של ארכוס.

מה שחסר לי הכי הרבה זה סכין פירוק איכותית וטורנה טוב. (טורנה אחת טובה נגנבה והשר פשוט מעפנות).

פורסם

בא-דום-טססס!

(צרצור צרצרים)

תוכל להמליץ לי על סרטון \ ערוץ טוב למידע הזה?

משהו טוב למתחילים, שלא יהיה מסובך מדיי :wink: [לא ציני]

בהיתי להנאתי בסרטון של "the wood whisperer" (מומלץ מאד לחובבי נגרות פדנטיים) שמדבר על השחזת אזמל במהירות כדי לחזור לעבודה איתו כמה שיותר מהר, אבל לא הוסבר שם יותר מדיי לגבי איך ניתן להכין מראש את האזמל לעבודה, ועוד פחות התייחסות לאזמלים סיניים (0 התייחסות, האמת, הבחור לא משחק בKAקי).

אנגלית לא מהווה בעייה.

מהקל אל הקשה:

כדאי מאוד שתציץ בהסברים המצולמים פה - הקשר בין ה-hollow grind הראשוני לבין הזווית הסופית:

http://villagecarpenter.blogspot.co.il/2008/02/sharpening-plane-blade.html

השחזה ראשונית ל-25 מעלות (אתה מוזמן לרייר גם בשאר האתר):

http://www.inthewoodshop.com/WoodworkTechniques/GrindingNirvana.html

יש לך בחירה בין 3 דקות ללא מילים, מאת the Schwartz...

לא נשברת עדיין? קח 18 דקות של ההסבר הכי מעמיק שיכול להיות, מאת אחד שמייצר כלי נגרות לפרנסתו.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

אין מה להכין. אתה מחליט על זווית, ומבצע.

אין שום הבדל בתהליך ההשחזה בין מפסלות גרועות, טובות, עתיקות או חדשות.

בהשחזה הראשונה כדאי להפוך את הגב לפלס מבריק (אין צורך להבריק שוב בהמשך), אבל לא חובה.

may the Schwartz be with you

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עובד עם סכין שף, טורנה (הציפורן המעוקלת) ולאחרנה שכין פילוט גמישה מבית פ.דיק

אגב, טורנה, מי שמשקיע יותר מ100 שקל זורק כסף לדעתי. אני אישית היית שנתיים עם טורנה מחוסמת של צוויילינג שעלתה 70 ש"ח, עד שנעלמה.

הבאה בתור, סכין פריסה ארוכה עם שקעים.

אגב סכין פירוק. אחד החברים אצל לובלינסקי אמר חד וחלק. למעט מהפן האסתטי, הוא ממליץ רק על פ.דיק עם הידית צהובה/כחולה/אדומה לפרוק. האחיזה שלהם עדיפה ונבחרת בופן עקבי ע"י הקצבים שעובדים איתו (הוא בעצמו, לפחות לטענתו, קצב).

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני דווקא מפרק הרבה ואני יכול לאמר (שחוץ מסכין סושי ולא אדבר יותר על סכין סושי :) ) שהכי נח לפרק זה עם סכין שף לא גדולה 16סמ, אז אם יש לכם כזו או משהו בסגנון - פשוט חבל לקנות משהוא אחר/יעודי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

may the Schwartz be with you

:roflmao:

תודה, בהחלט אסתכל בהנאה.

I can see that your Schwartz is as long as mine!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה ארוך מדי וחתכתי את זה עם סכין הפורום, זאת שגורמת לחומר להיחתך כמו ים סוף :-P

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני דווקא מפרק הרבה ואני יכול לאמר (שחוץ מסכין סושי ולא אדבר יותר על סכין סושי :) ) שהכי נח לפרק זה עם סכין שף לא גדולה 16סמ, אז אם יש לכם כזו או משהו בסגנון - פשוט חבל לקנות משהוא אחר/יעודי

בגדול, 90% ממשימות המטבח יכולות להעשות (אכן נעשות, עפ"י רוב) עם סכין שף. אפילו עם 10", למרות שזה כבר לא ממש נוח. 8" היא הפשרה הכי טובה כנראה. לעומת זאת, לפרק עופות בצורה יעילה עם שף סנטוקו זה לא תענוג גדול.

היתרון המהותי של סכינים יעודיות הוא שיפור אופי הפעולה דרך צורת להב ספציפית ומותאמת. בפירוק לדוגמא, הלהב נכנס בין עצמות בקלות עקב קצה צר, ארוך וחד, כאשר ההתרחבות שלו והעובי היחסית עבה של הלהב מאפשר פירוק מהיא ויעיל בתנועת סיבוב או חיתוך.

Stay tuned

פורסם

אז הנה קרמה בשבילכם. קנינו לשף שלנו עקב סגירת המסעדה זוג סכינים, כולם נעלמו ולא שמו כסף. אז אמרתי, הנה הזדמנות. הבאתי שף סנטוקו חדשה, טורנה וסכין פריסה חדשה 10 אנצ'. תמונות בערב

Stay tuned

פורסם

אתה מזכיר לי את אותו חקלאי שבא לדפוק מסמרון בקיר גבס עם פטיש 5 קילו כי "זה מיותר לבזבז כסף על פטיש קטן" :wink:

הוא צודק, אתה צודק, אבל תכלס, זה מה זה לא נח והרבה יותר בעייתי, זה מסוכן.

קח 20 עגבניות שצריך להוציא להן את העוקץ לפני חליטה (לקילוף), עם סכין שף אתה במקרה הטוב מתיאש אחרי 5 עגבניות, במקרה הרע יש לך בעגבניה איזה חלק פנימי רקוב ועם העוצמה שאתה צריך בכדי לשלוט ב 16 ס"מ האלה אתה חופר ישירות לתוך היד.

כמו במכונאות, עיקר הפציעות מתחילות כשאתה משתמש בכלי הלא נכון לעבודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עם סכין סושי זה אחרת מסכין שף

האחיזה שונה, הלהב צר, היא קלה ולמרות אורכה אם לומדים להשתמש נכון זה מביא יתרון

עובדה, לרוב, ליפנים יש סכין אחת.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...