Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי סכינים, צריך לזכור שסכין הוא גם סוג של תכשיט.

האמת היא, שזה כמו להגיד שטבעת נישואין היא רק תכשיט.

אתה צודק ברמת העיקרון, סכין היא סמל סטטוס, סמל פוזה ועוד כמה דברים טובים, אבל בואו לא נשכח שבכל זאת מדובר על אחד הכלים העתיקים בעולם, מהסוג ששינה את העולם. בהרבה תרבויות הסכין משמשת לטקסים שונים ומשונים, כולל לא מעט טקסי התבגרות. בדיוק כמו שטבעת נישואין משמשת כחלק מטקס :wink:

לגבי חיסום, השחזה, קלות השחזה, איבוד החדות מהר ושות: הכל תלוי ב-2 דברים: סוג הפלדה והחיסום שלה.

פלדות מסויימות מאבדות את החוד מהר, אבל יש טכניקות חיסום ש"מתקנות" את החיסרון הזה (פחות מהר מאשר ללא החיסום הנכון). פלדות אחרות מאבדות את החוד לאט.

פלדות מסויימות קל מאד להשחיז חזרה- פלדות אחרות לוקחות פי 3 יותר זמן ומאמץ.

וזה לחלוטין לא אומר שפלדה שמאבדת את החדות מהר תהיה קלה להשחזה, באופן מפתיע. יש פלדות שהן מעפנות כל כך שהן לא שומרות על החוד וממש לא קל להשחיז אותן בחזרה, ויש פלדות ששומרות על החוד באופן פנומנלי ולא צריך כמעט להשקיע מאמץ בהשחזה כדי לקבל תוצאות מדהימות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ההקבלה הנכונה היא לא ממש לאוטו/ מערכת סאונד אלא אולי יותר לשעון.

שעון בנייד, קסיו ב 20 ש"ח, סווטצ' ב200 ש"ח, סייקו ב 2000 ש"ח ורולקס ב 20K דולר, כולם עושים בדיוק את אותה פעולה, ברמה זהה של דייקנות (בחיי האדם הנורמלי, לא ברמה של 2 מיקרו אלפניות הננו-שניה, און ליין כל מיקרונית שניה מול מאיץ החלקיקים בצרן) ועדיין, לכולם יש מקום, לכולם יש חוג לקוחות נאמן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא זוכר את שמו, חנות יבואן. אין שלט למעט לוגו של המותג. מה שכן, מניאק לא קטן. מכיר אותו ברמה קצת יותר אישית, החנות מצאת מול הקפה שבו עבדתי . יחסי אנוש של פח אשפה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני משתמש בסכין גרמנית Felix Soligen , עולה כ400 שקל.

אמא שלי קנתה סכיני שף פשוטות בחצי חינם.

בימים הראשונים שלהם היו חדות מאוד ומפלחות עגבניה בלי מאמץ , אחרי כמה חיתוכים היא כבר דורשת השחזה.

הסכין שלי צריכה השחזה (עם שטול) רק אחרי הרבה זמן שימוש.

מעבר לזה , המשקל והצורה שלה מקלים משמעותית על העבודה.

אחרי חודשיים ועם כמה וכמה סירטוני הדרכה על טכניקת חיתוך בYouTube הגעתי לרמה כזו, תענוג :)

http://www.youtube.com/watch?v=crl6-6AK6PM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

שוויצר :-P

Stay tuned

פורסם

טוב, אז הייתי היום בלובלינסקי בקיבוץ גלויות והם היו מאוד נחמדים ומסבירי פנים וגם השחיזו לי את הסכין על המקום. נראה שהפעם באמת השחיזו, בניגוד לחרפת החורפה אצל צווילינג. קניתי גם משחיז גלגלות אבן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם כבר משחיזים שלא שומרים על הגיאומטריה המקורית של הסכין אלא עושות "משולש חוד" בסוף-

http://www.ebay.com/itm/Accusharp-Knife-and-Tool-Sharpener-001-White-NEW-/151071558508?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item232c910b6c

הדבר הזה ישחיז כל סכין ב 20 שניות למפצל עגבניות מדופלם.

פורסם

ממש לא! (היה לי כזה בידיוק וגם עוד כמה דומים)

דבר שני, סכין חדה לא נמדדת בחיתוך עגבניה כי גם סכין לא כלכך חדה עם שינון מיקרוני בלהב יפלח עגבניה בקלות

מדדים טובים יותר מחיתוך עגבניה זה גילוח שיער מהגוף ואחרי זה חיתוך נייר באופן חלק ללא תמיכה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

פיקה, זה משחיז טוב למתחילים ולממהרים.

זו בסופו של דבר משחזת V.

מה רע במשחזת V אתם שואלים?

ה-V אני עונה.

ה-V הוא בזווית קבועה.

זה טוב, עשוי מישהו לחשוב.

זה רע, אני עונה במהרה.

הזווית של ה-V היא פשרה.

פשרה בין זוית חדה, שקיימת על סכינים חדשות (לא בהכרח) או על סכינים מסויימות, לבין זווית "כלבויניקית", שמשחיזה אבל לא בצורה טובה.

לכל סכין יש גיאומטריה משלה, שצריך להתחשב בה. משחזת קבועה לעולם לא תיתן מענה טוב לכל הסכינים, כי כולן שונות זו מזו. פלוס, המשחזות האלו לא נועדו עבור סוג מסויים של סכין, אלא הכי גנרי שיכול להיות.

זה קצת כמו להשתמש בלדרמן: זה נוח כי הוא עליך, אבל הרבה פחות נוח ממברג ייעודי, או סכין מתקפלת טובה, או אפילו משור אמיתי.

פשרה זה רע.

אז כן, משחיזים כאלו טובים למתחילים ולסוג של "שגר ושכח", אבל הם לא מביאים את הסכין למצב הטבעי שלה, שבו היא- כמו שהשכיל לומר ידידי המלומד GSI16V- "מגלחת שיער וחותכת נייר בדחיפה".

יש אנשים שעבורם זה אחלה, ואני בהחלט מכבד את זה- זה לחלוטין טוב מספיק, סכין שחותכת כשמנסים לחתוך איתה.

לי אישית, זה לא מספיק.

אני אוהב סכין שכשמקרבים אותה לחומר הנחתך הוא נחצה כמו ים סוף רק מהפחד.

אני אוהב סכין שכשאתה מפיל אותה מהיד, המחשבה הראשונה שלך תהיה "שיט, הבלטות".

אני אוהב סכין שכשאתה מסתכל לה על החוד, העיניים שלך מתחילות לכאוב. מרוב שהיא חדה.

אבל זה רק אני והשגעון האישי שלי.

אגב, תמונה שעשוייה להסביר למה אני מתכוון.

שימוש במשחזת V (או השחזה לא נכונה) יגרום ללהב לשנות את הצורה שלו מהצורה הטובה, בקו המקווקו, לצורה הגרועה יותר, הקו ה"אמיתי" של החוד.

070%20tool%20sharpening%20-%20diagram1.jpg

פורסם

אני מסכים אם מה שהברווז אומר, אבל אני חושב שלמעט אנשי מקתוע, מעט מאוד חובבנים משחזרים באופן אפקטיבי את הזווית הנכונה והנדרשת להשחזה. רוב האנשים ילכו על20-25 מעלות, וגם שם יהיו תנודות עקב זכרון שריר לא מדוייק. אני אישית עובד עם אבן. בדיעבד עשיתי עבודה לא רעה 3-4 שנים, אבל בסוף הלכתי למשחיז מקצועי. עכשיו אני תוהה אם להשקיע בשטול יהלום, או שזה יהיה בזבוז.

Stay tuned

פורסם

יפה מאוד, אני שמח שהגיעו לשורש העניין. :-)

כל הקטע בסכין מטבח הוא ששינון קל דווקא לא מזיק - או במילים אחרות,

לא צריך להיפטר מהגרד כדי שהסכין תבצע את עבודתה על הצד הטוב ביותר - במטבח בלבד.

בשביל מפסלות וכלי נגרות למיניהם זה פשוט לא מספיק טוב, יענו לא יחתוך את העץ בכלל,

ושם חייבים להגיע למידת הפדנטיות של ברווז, או שמסתכנים בפציעה.

באופן אישי, אני מסתדר עם השחזה לא מושלמת במטבח.

בכלי הנגרות, לעומת זאת, להב שמגלח שיערות הוא נקודת המוצא הבסיסית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מאחר ולאחרונה התחלתי להיות חרמן על עבודות בעץ, אשמח לשמוע טיפים לגבי השחזה למפסלות.

יש לי כמה מעפנות (זבל סיני) שהייתי רוצה להשחיז ברמה טובה- אבל משום מה, לא מצליח לי כל כך מצד אחד, וקצת חושש לנסות מצד שני.

הדבר הראשון שאני צריך לעשות זה לשנות להם את הפאזה לאחת קצת יותר נורמאלית, הזוית שיש עליהם עכשיו היא רחוקה מאופטימלית. אבל מה, אני פוחד לדפוק את החיסום עם המכונה.

פורסם

אנגלית אתה יודע?

יש מיליארד מדריכים להשחזה של chisels.

במפסלות העיקרון הוא מאוד פשוט: גב ישר,

וזווית של בין 20 ל-35 מעלות, תלוי במפסלת.

לעתים קרובות נוח יותר ליצור micro bevel בזווית קצת יותר גדולה בקצה,

סתם כי נוח יותר להשחזות חוזרות.

כשהזווית גדלה מעבר לרצוי אני יוצר hollow grind ומתחיל שוב -

ככה אתה לא מסתכן בשריפת הלהב, וקל יותר להשחיז

כשהמפסלת נחה על 2 נקודות.

חומרים: משחזה שולחנית 6 אינץ' ואבני יהלום של dmt.

מפסלות סיניות זה מעולה כדי ללמוד להשחיז,

אבל מתסכל לשימוש. יש כאלה שאתה רק מסתכל עליהן

והלהב נשבר (במקרה הטוב) או מתקפל (במקרה הרע).

בארץ ניתן להשיג מפסלות של irwin. פלדת hss צמיגית וקצת מעצבנת

ולא נוחה להשחזה, אבל מחזיקה מצוין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברווז, כבר היינו בדיון הזה... אז איך אני מחזיר את הסכין שלי שתחתוך נייר בדחיפה, כמו פעם?

השחזה בלובלינסקי לא עושה זאת.

מישהו לשלם לו שיעשה את, אף אחד לא מכיר.

ללמוד לעשות זאת לבד... צריך הדרכה.

נתקענו עם ה-V.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז אני חוזר להמלצתי - תקנה אבן משולבת ואפילו עוד אבן זולה גריט300~ כדי לסדר תחילה את החורפה (טרם העלת תמונת נזק)

יש לך הרבה זמן לעבוד על הסכין, עניין של שעות שאפילו ימרח לך ע׳ג ימים, זה בדיוק הזמן ללמוד והדרכה תוכל לקבל ביוטיוב

ככה אני התחלתי ועכשיו האבן היקרה משמשת אותי לכל הסכינים ולא צריך לשלוח יותר להשחזה

אחרי שרכשת את הכלים ואת הכישורים זה כיף להשחיז ותמיד הסכינים מושחזות

רק אז תראה באמת מה צווילינג שווה (או כל סכין שתהיה לך)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...