Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן חברים, אפילו עגבניה זה לא חותך. איזו טעות. מדובר בסכין הזו.

לא רק שלקח לסכין שבוע וחצי לחזור אלי מההשחזה, היא חזרה עם שפה שאפשר להעביר עליה אצבע בנעימות בלי שום חשש להחתך. ואם זה לא מספיק, אז יש סימני כרסום על הידית עצמה (כן, זה הדבר היחידי שהם כנראה השחיזו, את הידית). לא יודע אם זה תוצאה של מתפס שהשתמשו בו בהשחזה או דיסק חיתוך שנגע בידית בטעות.

תודה, "צווילינג". יש דרך לתקן את הנזק שעשו באמצעות השחזה נוספת, או שיתכן שנגרם נזק בלתי הפיך?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קח אותה ללובלינסקי, ראיתי אותם עושים דברים מעניינים. כל עוד יש על הסכין מספיק בשר, אין שום בעיה לבנות חורפה חדשה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ממה שאני יודע - אלה שמשחיזים סכינים - "מורידים" מהן הרבה יחסית ברוחב (בדר"כ זה גם יוצא חד, לא יודע מה קרה במקרה שלך).

לכן אני מעדיף להשחיז בעצמי. המכשיר כמו זה שבתמונה - דיי ישן אך מלווה אותנו (בהצלחה) במשפחה שנים רבות.

imagesCAYNVUZS.jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

למען הסר ספק, זה לא שהם לא השחיזו אותה. הם ועוד איך השחיזו. זה יותר גרוע - הסכין הייתה סבירה מקודם ועכשיו היא טובה אולי בשביל לדפוק איתה שניצל.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אני מוכרח לציין שזה אחד הסכינים היותר מפחידים שראיתי ולפי הסרטון YOUTUBE שמצורף לסכין ההיסטוריה של החברה שלו עם העם היהודי נראית זהה לזאת של BMW וVW והמבין יבין :wink:

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

רק אני משחיז לבד? עם אבן שההורים שלי הביאו מבריה"מ, כי הם חשבו שפה יש רק גמלים?

היתרון בלהיות קווקזי הוא שלשחוט כבשים זה מקצוע של כל ילד, ואין מצב שסכין בבית לא מושחזת. זה גם כיף. אתה שם מוסיקה קלאסית ברקע ומרגיש HITMAN.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
למה שלא תחזיר אותה אליהם לתיקון?

אני אחזיר, AND THEN SOME. איזה בזבוז זמן נוראי, במיוחד כשהחנות שלהם תקועה באמצע רחוב שבזי בתל אביב (נווה צדק ומקום מאוד לא נגיש).

פורסם
אולי תנצל את ה"הזדמנות" ותקנה SHUN?

מהניסיון שלי הם הכי טובים בשוק, וכן היה לי גם סכין דומה לשלך, אפילו סדרה טובה יותר.

יתכן. אני בחרתי את הסכין שלי לפני כמה שנים בDOMO. היה קיר שלם של סכינים, לא הכרתי את היצרנים (מלבד GLOBAL) אבל זו פשוט הרגישה לי הכי נכון ביד. אני מחבב את המוצרים של צווילינג, אני מקווה שאפשר יהיה לסדר את המעידה הזו.

פורסם

אני אצל החריאת הזה קניתי פעמיים, פעם ראשונה ואחרונה. שירות נוראי, ועוד החצוף אומר לי שאם אני לא משחיז אצלו אין אחריות. ז*ן שלי. משחיז אצל לובלינסקי ורק אצלו. 33 שקל להשחזה, לוקח כמה ימים, לפעמים יומיים. הסכינים כמו חדשות. תעשה לעצמך מערוף ותקנה משחיז גלגלות קרמיות. עדיף על שטול וזול ממנו.

ואין לך למה להשקיע בשון. סכין באמת נהדרת, אבל אין לך שום צורך בה. אלא אם ממש בא לך להתפאר בסכין איכותית בטירוף. אישתי הייתי רוכש היום כנראה אחת משלוש סכינים. Kai shun ken onion או את אחד הליינים האיכותיים של F.DICK או שהיית רוכש את הטווין פור סטאר II של צווילינג.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
כן חברים, אפילו עגבניה זה לא חותך. איזו טעות. מדובר בסכין הזו.

לא רק שלקח לסכין שבוע וחצי לחזור אלי מההשחזה, היא חזרה עם שפה שאפשר להעביר עליה אצבע בנעימות בלי שום חשש להחתך. ואם זה לא מספיק, אז יש סימני כרסום על הידית עצמה (כן, זה הדבר היחידי שהם כנראה השחיזו, את הידית). לא יודע אם זה תוצאה של מתפס שהשתמשו בו בהשחזה או דיסק חיתוך שנגע בידית בטעות.

תודה, "צווילינג". יש דרך לתקן את הנזק שעשו באמצעות השחזה נוספת, או שיתכן שנגרם נזק בלתי הפיך?

לסכין שלך יש בולסטר. איך הם הגיעו לידית? גם אני מאוד מאוכזב מאיכות של צווילינג המודרני. יש לי בבית סכין שלהם משנות ה20 של מאה ה20 והיא עובדת כמו חיה רעה. גם אני שלחתי סכין של צוילינג להשחזה בחברה, וגם אצלי היא לא טובה לכלום אחרי זה. אבל למען האמת גם כחדשה היא לא הייתה טובה. גם הסירים שלהם לא משהו, לאומת סט סירים יפני בן 30 שקיבלנו מחמותי.

בקיצור. אכזבה.

אני שלחתי דרך החנות ברמת השרון, כי אין לי כוח לחפש חניה בנווה צדק. את ההשחזות לשאר סכינים אני עושה אצל ברילאנט השחזות בפתח תקוה.

פורסם

מצטרף להמלצה על לובלינסקי. לא רק שהם יודעים להשחיז, הם גם מבינים דבר או שניים בסכינים- בעל החנות (לובלינסקי הבן) שימש כיו"ר עמותת אנק"ה (אספני נשק קר אתנוגרפי והיסטורי) במשך לא מעט שנים.

השימוש במתקן השחזה פשוט הוא בעיניי דווקא לא מומלץ. כל משחזת בצורת V (גלגלות או שיניים קבועות) לא נותן מענה טוב באמת ללהב חד, אלא רק שומר עליו פסודו-חד: כן, זה חותך, אבל הסכין לא נמצאת במלוא הפוטנציאל שלה. זה מומלץ למשחיזים מתחילים או לכאלה שלא מעוניינים בביצועים מושלמים אלא רק ב"זה עובד".

יש לא מעט ערכות בשוק שמאפשרות להגיע לרמה של גילוח בהשחזה, גם בלי להבין הרבה מה אתה עושה... ואני לא מתבייש לומר שאני משתמש בערכה שכזו בעצמי. מה שכן אני אומר לגבי הערכה הזו, זה שמדובר על פתרון לתיקון נזקים מתמשכים יותר מאשר שמירה על חדות כטיפול שגרתי. כדי לשמור על חדות בכל זאת יותר נוח להבין מה אתה עושה ולעשות את זה לעיתים קרובות. בערכה השתמשתי על מנת להחזיר חדות למספר סכינים ואני שומר עליהם עם השחזה נכונה עם נייר ליטוש גרעין 1500 שאני מצמיד למקל קטן. החוד נראה שעבר פוליש וחותך נייר עיתון בדחיפה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני שלחתי דרך החנות ברמת השרון, כי אין לי כוח לחפש חניה בנווה צדק. את ההשחזות לשאר סכינים אני עושה אצל ברילאנט השחזות בפתח תקוה.

להבנתי החנות ברמת השרון כבר לא קיימת.

• תוכן חדש...