Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה מאוד למה לשים לב כך שכמה משפטים שיענו לך פה לא יספקו תשובה מקיפה. הרעיון הוא כזה: רכב ישן סביר להניח שצבר בלאי, המון קילומטראז' ולא מעט ידיים. כך שהתיקונים יכולים להיות בכל חלק ברכב. למה הכוונה? גיר אוטומטי של רכב חדש מחזיק בערך 150,000 ק„מ, הרכב שתקנה סביר להניח שצבר יותר ק„מ, ולכן קיים סיכוי שתאלץ להחליף גיר בעלות של אלפי שקלים. זו רק דוגמא אחת מיני רבות, אבל אני מניח שהבנת רת העקרון

הונדה סיוויק ES 2002

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמרו לי שרכבים זולים ופשוטים דורשים הרבה טיפולים ושיפוצים(הגיוני).

אשמח מאוד להסבר, מה זה טיפולים? מה זה שיפוצים?(האוטו שירכש יהיה בסביבות השנים 97-01 ובמחיר של 5 אלף)

לאיזה סכומים זה יכול להגיע?

תפרטו כמה שיותר זה מאוד יעזור לילד בן 17 שלא מבין כלום ברכבים, תודה ;)

אם אתה לא עובד ואין לך הכנסה קבועה ממליץ לך לוותר על התענוג.

מעט מאוד רכבים בשנתונים הללו במצב סביר וגם באלו שעדיין נורמאלים עלות הביטוח לנהג חדש היא בסביבות 3500-4000 לשנה על חובה+צד ג' (שאמנם לא חובה אך אם אינך רוצה חלילה להיכנס לקטסטרופה כלכלית הכרחי לעשות).

עלות אחזקה משוערת ללא תיקונים/טיפולים-כ-1,000 ש"ח לחודש.

תיקונים- לא ניתן לדעת-אולי תמצא משהו נורמלי שיצטרך יישור קו של 2-3K וזהו ואולי תמצא רכב אוטומטי שמחר יתקלקל הגיר ויזדקק לתיקון של אלפים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בכזה מחיר לא הייתי הולך על סקסו דיזל הרכב יהיה כניראה גמור אם כבר עדיף את ה 1.4.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה זה יישור קו ? ובאמת כל כך הרבה חלקים ברכב יכולים להתקלקל לי כשאקנה רכב... אז אני לא מבין, לא משתלם לקנות רכב ב5?

אשמח אם תגידולקי מאיזה תקציב ומאיזה שנתון - הרכבים קצת יותר משתלמים ולא נהרסים כל כך מהר....

פורסם

החישוב צריך להיעשות לפי התקציב הכולל שיש לך:

א. סכום חד פעמי לרכישת הרכב+טיפול "יישור קו" (תכולת הטיפול תלויה במצב הרכב וההסטוריה של הטיפולים)

ב. עלות אחזקה (ביטוח, רישוי, דלק, טיפולים שוטפים)

ג. עלות תיקונים בלתי צפויים, זה סכום כסף שצריך להיות זמין אם תיתקל בתקלה המשביתה את הרכב. לצורך הדיון, נניח שיש תקלה בגיר המחייבת שיפוץ בעלות של 5000 ש"ח.

אם אין לך אפשרות כלכלית לעמוד בעלויות של כל הסעיפים, זה לא משנה אם הרכב עולה 5000 ש"ח או ניתן לך בחינם.

פורסם

הרבה סטודנטים קונים רכבים במחירים האלו ויש לי כמה חברים שקנו ומאוד מרוצים. פשוט צריך למצוא רכב ששמרו עליו הבעלים הקודמים.

פורסם
הרבה סטודנטים קונים רכבים במחירים האלו ויש לי כמה חברים שקנו ומאוד מרוצים. פשוט צריך למצוא רכב ששמרו עליו הבעלים הקודמים.

כל מילה בסלע!

פורסם
אז אני לא מבין, לא משתלם לקנות רכב ב5?

אם יש לך לפחות עוד 5-7 אלף שקל בצד להוצאות שונות, זה משתלם. לא מבחינה כספית כמובן.

אבל מי אמר שכסף זה הכל?

רכב נותן לך חופש תנועה, אפשרות לטייל ולהגיע לכל מקום בלי להיות תלוי באף אחד.

רכב ישן וזול יאפשר לך גם ללמוד קצת מכונאות, ללמוד להתנהל נכון עם מוסכים ונותני שרות אחרים בענף, ובכלל - אחרי רכב כזה אתה תגיע לרכב הבא שלך שיהיה כבר יותר חדש, כשאתה הרבה יותר בוגר ומנוסה.

מי שישר מתחיל מאוטו חדש מדלג על השלב החשוב הזה.

ברכב ישן לומדים הרבה דברים ואת הניסיון הזה אי אפשר לקנות בכסף.

פורסם

בוקי, מילים כדורבנות!

אני חושב שרכב ישן כרכב ראשון זה באמת דבר שהוא חובה.

תהליך הלמידה מהיר ומעניין.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כמו כן קניית רכב ישן במחיר נמוך (הפונטו עלתה לי 5800) לא בהכרח תביא אותך למוסך כל רגע. יישור הקו עלה לי 2500 ש"ח ובסך הכל היום אחי מחזיק ברכב, הראשון שלו ולשמחתו הוא עוד לא למד מהי התנהלות מול מוסכים ונותני שירות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ממליץ על 106 דור שני (97-00) ידנית מנועים 1400-1600 חולקים אותו מנוע בסקסו חוץ מהדיזל(קיים אך לא בארץ).

יש גרסאות 3-5 דלתות חלקים וטיפולים במחיר רצפה (גרסת 8 שסתומים בלבד) עד 300k קילומטרים.

חסכונית ,זריזה ,קטנה, מאוד מהנה לנהיגה וסלחנית לנהג, ניראת מאוד טוב בקטגורית הגודל והשנתון.

ביטוח 4200 לנהג צעיר כולל צד ג שמשות וגרירה.

תחפש אחת שמורה עם הסטוריה טיפולים ובצע נסיעת מבחן של רבע שעה שהמנוע קר באיזור משולב. שים לב לציריות דופקות ,חריקות מהגיר בעיקר במנוע קר ובהילוכים 2-4 וגומיות מתלים קרועות.

את נסיעת המבחן תבצע עם מינימום 2 אנשים במושבים האחוריים על מנת לבדוק את תקינות הסרן האחורי.

שלמות הפלסטיקה בתוך הרכב.

המחיר על רכב במצב טוב כזה יעלה עד 10000 בלי להכליל את הראלי והs16/gti .

האבזור מינימלי .

• תוכן חדש...