Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברגעים אלו אני מעבירה את הרכב שלי טיפול באחד המוסכים של מאזדה.

רכשתי שמן למנוע, royal purple 5w30 סינתטי מלא והבאתי

איתי לטיפול וביקשתי שאת זה יכניסו לרכב.

המנהל אומר לי שהוא לא מוכן להכניס את השמן הזה לרכב כי הוא לא מכיר אותו ושהוא מעולם לא ראה שמן כזה בצבע סגול. הוא הביא שמן של פריסטון ועשה השוואה בין הכתוב על שניהם ואמר לי שזה גם לא אותו מפרט. ושפריסטון זה השמן של מאזדה.

אחרי ויכוח ואחרי שביקשתי שיחליפו על אחריותי, רק אז הסכים.

נבהלתי. בכל זאת אני לא מבינה גדולה ברכבים.

היתכן שזה שמן לא מוכר? או לא מתאים לרכב שלי?

(מאזדה 3)

נשים עשויות גם להתעניין ולהבין ברכבים,

אז נא הפסיקו לפנות אלי בלשון זכר:roll:

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

royal purple זה שמן איכותי מאוד וגם יקר מאוד (בסביבות ה80 שקל לליטר),

מוזר שהם לא מכירים אותו (כנראה הם רגילים להשתמש בשמנים לא איכותיים).

פורסם

מיילא היה מתעקש על שמן איכותי, אבל הזבל שהוא קונה בשקל וחצי יוצתר טוב?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
שלום,

ברגעים אלו אני מעבירה את הרכב שלי טיפול באחד המוסכים של מאזדה.

רכשתי שמן למנוע, royal purple 5w30 סינתטי מלא והבאתי

איתי לטיפול וביקשתי שאת זה יכניסו לרכב.

המנהל אומר לי שהוא לא מוכן להכניס את השמן הזה לרכב כי הוא לא מכיר אותו ושהוא מעולם לא ראה שמן כזה בצבע סגול. הוא הביא שמן של פריסטון ועשה השוואה בין הכתוב על שניהם ואמר לי שזה גם לא אותו מפרט. ושפריסטון זה השמן של מאזדה.

אחרי ויכוח ואחרי שביקשתי שיחליפו על אחריותי, רק אז הסכים.

נבהלתי. בכל זאת אני לא מבינה גדולה ברכבים.

היתכן שזה שמן לא מוכר? או לא מתאים לרכב שלי?

(מאזדה 3)

מי שרוצה להשקיע ברכב שלו, מוטב שיוותר על כל המוסכים המורשים למיניהם וימצא מוסך טוב אחר שמבין ברכב הספציפי.

השמן של מאזדה אם זכרוני אינו מטעני הוא לא פרסטון שמשתמשים בו להכל, והוא גם יחסית זול, אלא מוטוקראפט.

רויאל פרפל זה אחד השמנים הכי יקרים ונחשבים הכי איכותיים שיש. רצוי לבדוק שהוא מתאים מבחינת תקן וצמיגות, למרות שככה או ככה אני מאמין שיהיה בסדר.

פורסם

אני לא מופתע שמנהל המוסך (או מי שזה לא יהיה) לא שמע על רוייאל פרפל. אני גם לא מופתע שהוא הציע לך שמן של פרסטון ואני גם לא מופתע שהוא אמר שזה "השמן המקורי". זאת סה"כ עוד תעודת עניות לעוסקים בתחום הרכב בארצנו הקטנטונת.

יש בפורום לא מעט מוסכים מומלצים עם בעלי מקצוע מהשורה הראשונה שאפשר להפקיד בידיהם את רכבך ולהיות בראש שקט. אין שום סיבה ללכת למוסכי יבואן או מוסכים המנוהלים על ידי בעלי מקצוע 'מקצועיים' כעולה מדוגמתך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל שאפו על ההשקעה.

יש לי שתי מזדות 3 ואני מטפל בהן בקסטרול 5W30 סינטטי מלא.

לא פגשתי מישהו שמשקיע רויאל פרפל בטיפול של מאזדה 3.

לגבי מוסכים מורשי יבואן ושמן שמביאים עצמאית. הרבה תלוי כמה מנהל העבודה/מוסך מכיר אותך ומוכן לבוא לקראתך.

אצלי הפטנט עובד טוב במוסכי רנו, מיצובישי ומאזדה שבהם אני מטפל אך כולם במרכז.

באחד מהם בפעם הראשונה רשמו שהלקוח הביא שמן עצמאית והטיפול באחריותו (או קישקוש אחר).

פורסם

הי תהיי שקטה הבחירה שלך בשמן מצוינת

דוקא השמן שהוצא לך במוסך נחשב לנחות והיו אין ספור דיונים בפורום (תעשי חיפוש)

אם את מתעצלת לחפש אז: פרסטון הוא אמריקן איגל באריזה אחרת

פורסם

האם השמן המקורי המומלץ למאזדה3 הוא סינטטי מלא?

אם לא ואם ועד עכשיו מולא שמן חצי סינטטי:

*עלולות* להיות לכך השלכות [תלוי בק"מ שגמע הרכב ובתדירות החלפות השמן] שכן אחד מתפקידיו של השמן (סיכוך, הולכת חום ועוד) הוא ניקוי מכללי המנוע.

היות והשמן הסינטטי מאופיין ביכולת ניקוי חזקה מאוד בהשוואה לחצי סינטטי - משקעי השמן - תוצרי ה"ניקוי" יתחילו להכביד על על מחזירי שמן ובסופו של דבר עלולים להתנקז לרצפת החניה / הכביש בהם חונה הרכב.

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מי שרוצה להשקיע ברכב שלו, מוטב שיוותר על כל המוסכים המורשים למיניהם וימצא מוסך טוב אחר שמבין ברכב הספציפי.

צודק. במקום לשלם יותר על בורקסים בחדר ההמתנה ומזכירות, תשלם על מקצוענות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא מופתע שמנהל המוסך (או מי שזה לא יהיה) לא שמע על רוייאל פרפל. אני גם לא מופתע שהוא הציע לך שמן של פרסטון ואני גם לא מופתע שהוא אמר שזה "השמן המקורי". זאת סה"כ עוד תעודת עניות לעוסקים בתחום הרכב בארצנו הקטנטונת.

יש בפורום לא מעט מוסכים מומלצים עם בעלי מקצוע מהשורה הראשונה שאפשר להפקיד בידיהם את רכבך ולהיות בראש שקט. אין שום סיבה ללכת למוסכי יבואן או מוסכים המנוהלים על ידי בעלי מקצוע 'מקצועיים' כעולה מדוגמתך.

איתמר

אכן עצוב בהחלט.

השאלה שאותי מסקרנת הרבה זמן ולא קיבלתי עליה תשובה היא האם זה נובע מתוך בורות וחוסר ידיעה של בעל המקצוע או מאינטרס שיווקי ורצון למכור.

עניין נוסף הזכור לי לרע הוא כאשר חיפשתי צמיגים לרכב שלי ורציתי צמיגי מישלין. עברתי את כל הפנצריות בעיר מגוריי ובכל מקום הציעו לי צמיגים סיניים כמעט. לא רק שלא היו צמיגים של מישלין, לא היו במלאי גם צמיגים של כל מותג אחר אלא רק סיניים עלומי שם. כשהתעקשתי אמרו לי דברים כמו: "מה יש לך ג'יפ, בשביל רכב כזה מספיק צמיגים זולים, אני שם לכולם כאלה והכל בסדר, והצמיג שאתה מבקש הוא סתם צמיג יקר וחבל שתשלם יותר", ותשובות כאלה קיבלתי לא ממקום אחד אלא כמעט כל מקום. אם אני מתעקש, הציעו לי לעשות "הזמנה מיוחדת" ולא הייתה לי סבלנות. ניגשתי לפנצרמאכר אחר, קצת יותר נורמלי, שהודה בפניי שצמיגים של מישלין הם הכי טובים, הרכיב לי טריים ומציע אותם גם לבעלי רכבים אחרים שמגיעים למקום. אני כבר לא מדבר על זה כמה אני רואה פנצ'רמאכרים שמציעים צמיגים משומשים, מוכרים צמיגים ששכבו הרבה זמן, מרכיבים צמיגים הפוך לכיוון המסומן עליו, ומרכיבים צמיגים עם נתונים פחותים מזה שקבע היצרן, ו-90% מהלקוחות לא יתערבו בכלל.

עוד קטע צבוע שאותי עיצבן שאם קולטים אותך במוסך המורשה עם איזה פילטר חלק לא מקורי מתחילים לרדת עליך, אבל מצד שני מציעים לכל לקוח חלק חליפי, כדי לפתות אותו, ומרכיבים במוסכים המורשים חלקים חלופיים זולים.

פורסם
האם השמן המקורי המומלץ למאזדה3 הוא סינטטי מלא?

אם לא ואם ועד עכשיו מולא שמן חצי סינטטי:

*עלולות* להיות לכך השלכות [תלוי בק"מ שגמע הרכב ובתדירות החלפות השמן] שכן אחד מתפקידיו של השמן (סיכוך, הולכת חום ועוד) הוא ניקוי מכללי המנוע.

היות והשמן הסינטטי מאופיין ביכולת ניקוי חזקה מאוד בהשוואה לחצי סינטטי - משקעי השמן - תוצרי ה"ניקוי" יתחילו להכביד על על מחזירי שמן ובסופו של דבר עלולים להתנקז לרצפת החניה / הכביש בהם חונה הרכב.

-אבי

מה שרשמת נכון ולא נכון.

א. אני עדיין לא נתקלתי ביצרן רכב המחייב או ממליץ על שמן סינטטי מלא / חצי / מינרלי. יש המלצה לצמיגות ותקן, לא למרכיבי שמן הבסיס.

ב. לא לכל השמנים הסינטטיים יש יכולות ניקוי טובות יותר בהשוואה לשמנים מינרליים או חצי סינטטיים, זה תלוי באיכות ומרכיבי שמן הבסיס, ובל נשכח שמלבד תכונותיו הטבעיות של שמן הבסיס רוב תכונות הניקוי מגיעות מחבילת התוספים המוספת לשמן.

חוץ מזה, מחזיר שמן / אטם עייף ינזל במוקדם או במאוחר, זה ממש לא צריך להוות שיקול אם לעבור לשמן סינטטי מלא או לא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממליץ להשאר עם השמן הנ"ל, אם כבר התחלת להשתמש בו. זה שווה את ההפרש הזניח של כמה עשרות שקלים בודדים לטיפול של פעם בכמעט שנה +-.

אני משתמש בשמן הנ"ל במיצובישי סופר לנסר שנת 97 ומאז השימוש בו המנוע הרבה יותר שקט כ 40,000 ק"מ מאז הרכב אצלי.

בכל אופן נתקלתי כבר בכמה מוסכים שלא מכירים שמן שכזה, בטיפול ראשון שהתחלתי להשתמש בו, המכונאי בדיוק החל למזוג את השמן למנוע ומיד לאחר ה"שלוק" הראשון עצר ואמר לי, "מה זה השמן הזה?? למה שחור??" והלך לבעל המוסך והראה לו, בעל המוסך הכיר את השמן (להפתעתי).

בכל אופן, ממליץ להצמד למוסך שהוא לא מורשה יבואן, רובם גזלנים ולוקחים מחיר גבוה ביותר על עצם היותם מחזיקים בשם "מורשה יבואן" זה לא באמת אומר שהם גם יודעים לעבוד ברמה של המחיר שהם גובים.

להבא, תוכלי לקבל המלצות לגבי מוסכים אמינים ואיכותיים וסביר להניח גם יותר זולים, שידעו לתת מענה ובטח לא להציע שמן זול וגרוע כגון "פרסטון", שרחוק להיות משמן מקורי ובטח אחד כזה שאני אהיה מוכן להכניס למנוע ברכב.

חג שמח :)

Opel Adam S 2017

פורסם
אכן עצוב בהחלט.

השאלה שאותי מסקרנת הרבה זמן ולא קיבלתי עליה תשובה היא האם זה נובע מתוך בורות וחוסר ידיעה של בעל המקצוע או מאינטרס שיווקי ורצון למכור.

גם וגם.

רוב המוסכניקים עדיין חיים בתקופה ששמן בצמיגות 20W50 היה נפוץ וזה מה שממולץ מכיוון ששמן זה מתאים לאקלים הישראלי...הקידמה עדיין רחוקה מרוב המוסכניקים.

מי אתה חושב שעובד במוסכים המורשים של הייבואן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התשובות, נרגעתי:wink:

לגבי השמן, המנהל ועוד העובדים שבמוסך שלהם קרא כדי לראות את "השמן המוזר"

לא הכירו מעולם בשמן בצבע סגול.

בכל מקרה הטיפול הסתיים. תכף אני מעלה את רכיבי הטיפול לחוות דעת ברשותכם.

אבל לפני זה....

הכניסו בטיפול מיכל נוזל שמשות (שאגף יש לי שניים בבית שקניתי בחצי מחיר מהמחיר שלהם)

השתמשו בקושי בשתי כוסות.

צבע הנוזל נראה לי בהיר מדי.

כשחזרתי הביתה כך נראה הנוזל שנתנו לי (ימני) לעומת מה שקניתי מהום סנטר בעצמי (שמאלי).:shock:

מהלו במים?! או שאני יותר מדי חשדנית.

האם השמן של רויאל פרפל שומר על הצבע הסגול שלו במנוע?

ז"א בכמות גדולה הוא נראה די שחור.

וכשבדקתי שמן אחרי הטיפול זה אפילו לא קרוב לסגול. זה חום בהיר על נייר טישו לבן.

אני לא ראיתי כשהכניסו שמן, וגם לא התעקשתי לקחת את השארית, (להבא!!)

אני יודעת שצריך להישאר בסביבות חצי ליטר מהגלון שהבאתי.

20130925_122147 [320x200].jpg

נשים עשויות גם להתעניין ולהבין ברכבים,

אז נא הפסיקו לפנות אלי בלשון זכר:roll:

• תוכן חדש...