Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BUKI, פספסת את הפואנטה.

אני מצפה מבעל מוסך (או כל נותן שירות) לספר את האמת ולתת לי כלקוח לבחור, לפחות לתת את האופצייה.

שלא יזיין את השכל בשקרים שמתאימים לאנשי מכירות סוג ז'. שיגיד "אנחנו במוסך משתמשים בפרסטון", הוא לא חייב לתת פירוט על סגולותיו העלאיות של השמן או כל פירוט אחר. זה ההבדל הקטן בין לומר ללקוח אמת לבין לומר לו "זה שמן מקורי".

אני מצפה ממוסך לעשות אבחון אמיתי ולא לעבוד בשיטת הניסוי והטעייה. כמה סיפורים שמענו על רכבים שחוזרים שוב ושוב למוסך כי כל פעם מחליפים חלק אחר בלי למצוא את מקור הבעייה? כמה כסף משלם הלקוח על אבחון דפוק כזה?

ב 20 ש"ח אפשר לקנות 8 ליטר של נוזל שמשות, לא ההשלמה המזערית שממלאים במוסך (שמין הסתם לא רוכשים 8 ליטר ב 20 ש"ח, יש להם מחיר נמוך ממחיר הצרכן).

למה תוסף דלק? המלצה של מי זה בדיוק? אני לא ראיתי אף המלצת יצרן לגבי תוסף דלק או שמן. בשביל מה האלמנט הזה? :roll:

הנה, המוסך של פותחת השרשור הפסיד לקוחה. בראבו. האם זו התנהלות נכונה? האם ככה בונים יחסים עם לקוחות? איפה האמון? גועל נפש.

Danix60, זו בדיוק הבעייה. אם היו מבצעים החלפה מלאה By the book זה היה צריך לעלות כפול.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איתמר, אתה לא מצפה שיועץ שרות יגיד ללקוח:

לא, זה לא שמן מקורי (אין דבר כזה בלל שמן מקורי, שום יצרן רכב לא מייצר שמנים), אבל זה מה שיש ברשת כרגע ואני מחוייב להשתמש בזה? יועץ שרות הוא איש מכירות, שתפקידו למכור את השרות ללקוח. ויש להתייחס לדברו כמו בהתאם.

מדוע לדעתך רמת המקצועיות נמדדת בעיקר דרך הכרת תחום השמנים?

זה תחום חשוב, אבל לא העיקרי ולא היחיד.

מה בעיה על נוזל שמשות? איפה האלמנט פה? אז בחנות חלפים זה לא עולה 20 ש"ח, עולה 15. ביג דיל...

כנ"ל תוסף דלק.

אני יכול להציג לך עכשיו 30 חשבוניות של טיפולים במוסכים מורשים שלא כוללות החלפת בלמים.

ולא, אני ממש לא חושב שהכל וורוד בענף. בהחלט לא הכל וורוד ויש הרבה מה לשפר.

אבל קיימת כאן תופעה שמפריעה גם לי - אוטומטית רואים בכל דבר רמאות, חוסר מקצועיות וחושדים בכל דבר. וזה קצת יצא מפרופורציה.

השמן המקורי הוא לרוב זה שמגיע בבקבוק עם הלוגו של יצרן הרכב.

נכון שכנראה שלא יצרן הרכב ייצר אותו, אלא חברה מסוימת, אבל כנראה שבוודאות הוא מתאים לרכב.

זה שהמוסכניק אומר ללקוח שפרסטון או אמריקן איגל זה השמן המקורי, זה קצת צורם.

אנשים סך הכל מתארים פה מה הם מרגישים וקשה לומר שאין בסיס לדברים.

פורסם
BUKI, פספסת את הפואנטה.

אני מצפה מבעל מוסך (או כל נותן שירות) לספר את האמת ולתת לי כלקוח לבחור, לפחות לתת את האופצייה.

שלא יזיין את השכל בשקרים שמתאימים לאנשי מכירות סוג ז'. שיגיד "אנחנו במוסך משתמשים בפרסטון", הוא לא חייב לתת פירוט על סגולותיו העלאיות של השמן או כל פירוט אחר. זה ההבדל הקטן בין לומר ללקוח אמת לבין לומר לו "זה שמן מקורי".

אני מצפה ממוסך לעשות אבחון אמיתי ולא לעבוד בשיטת הניסוי והטעייה. כמה סיפורים שמענו על רכבים שחוזרים שוב ושוב למוסך כי כל פעם מחליפים חלק אחר בלי למצוא את מקור הבעייה? כמה כסף משלם הלקוח על אבחון דפוק כזה?

ב 20 ש"ח אפשר לקנות 8 ליטר של נוזל שמשות, לא ההשלמה המזערית שממלאים במוסך (שמין הסתם לא רוכשים 8 ליטר ב 20 ש"ח, יש להם מחיר נמוך ממחיר הצרכן).

למה תוסף דלק? המלצה של מי זה בדיוק? אני לא ראיתי אף המלצת יצרן לגבי תוסף דלק או שמן. בשביל מה האלמנט הזה? :roll:

הנה, המוסך של פותחת השרשור הפסיד לקוחה. בראבו. האם זו התנהלות נכונה? האם ככה בונים יחסים עם לקוחות? איפה האמון? גועל נפש.

Danix60, זו בדיוק הבעייה. אם היו מבצעים החלפה מלאה By the book זה היה צריך לעלות כפול.

איתמר

הקטע בעיר שלי שיש הרבה מוסכים במרכז העיר, ככה שהם מפסידים לקוח ועוד לקוח ומרוויחים עוד 30, כי הם מאוד שבעים מעבודה ולא סופרים אותך. ככה הם עובדים.

פורסם

נכון מאוד, וזה מה שעצוב בסיפור הזה. אם הישראלים היו לקוחות חכמים ומצביעים ברגליים הרבה מוסכים היו נסגרים.

לך תסביר לישראלי המצוי שזה שהמוסך מוגדר "מוסך מורשה" אינו ערובה לכלום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מסכים שלא היה צריך לאמור ללקוח שפרסטון זה שמן מקורי.

כל השאר זה פרשנויות שניתן למשוך לכל כיוון שרוצים.

אגב, לגבי החלפת נוזל בלמים:

אתה לא יכול להסיק שום דבר על בסיס הזמן שחוייב.

הפקידה בוחרת מהרשימה במחשב את הסעיף הנדרש "החלפת נוזל בלמים".

לפי שעתון היצרן זה לוקח נניח שלושת רביעי שעת עבודה, היא מקליקה על זה וזה מה שחוייב.

היצרן מתכוון להחלפה מלאה כמו שצריך.

מה עשו בפועל וכמה זמן זה לקח אנחנו לא יודעים. וכן, אני מכיר בהחלט פעולה של שאיבת הנוזל מכוסית בלבד, ללא החלפה של כל הנוזל. אבל היית נזהר לפני שהייתי אומר שכל המוסכים ללא יוצא מן הכלל עובדים כך.

כן, מוסך מורשה זה לא ערובה לכלום.אבל הסיכוי שימלאו לך ברכב מודרני שמן 20-50, או יבטלו טרמוסטט, או ישימו רפידות סיניות ומיים רגילים ברדיאטור במוסך מורשה הוא בכל זאת די נמוך.

פורסם

לא בכדי הדגשתי "בהכללה גסה".

אני לא מבין איך אפשר לפרש אחרת נוזל שמשות ותוסף דלק, שני דברים זניחים לחלוטין שהוכנסו למטרות רווח פרופר.

שוב, ואולי בעלי המקצוע שכאן יטרחו להסביר לי איך כמעט כל רכב צריך ויוצא עם בלמים חדשים מהמוסך, אני באמת מתקשה להבין את זה.

איתמר

פורסם

מי שכן מישתמש בשמנים של RP- מתי השמן איבד את הצבע הסגול? האם יום אחרי או שבוע אחרי?

לפותחת השירשור- מתי בדקת את השמן אחרי הטיפול שכבר היה חום בהיר?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מסכים עם הרבה ממה שכתבו פה.

אוסיף שמהיכרותי עם המורשים של מזדה הם מחליפים רפידות פעם בשנה, דיסקיות פעם בשנתיים, גם כשאין צורך והכל תקין. כתבתי על זה לא מזמן. הסיבה - היבואן מכריח אותם לקנות מלאי. הם דוחפים את המלאי לגרונות הלקוחות.

ומה זה 50 ו60 של על בורג ואום?

מוסך נורמלי יתבייש לגבות 2.2 ש"ח על בורג אגן שמן ועל מילוי שתי כוסות נוזל שמשות. אגב זה לא מהול אם כבר שאלת, זה פשוט בצבע אחר.

תוסף הדלק - לא בהוראות היצרן. לא מניח ששאלו אותך, פשוט דחפו.

הסיפור שבעל המוסך קרא לעובדים לשאול אותם על RP - הצגה שנועדה להוריד לך את הבטחון העצמי. הם אוהבים לעשות זאת.

שחטו אותך בטיפול. אין לי מילה אחרת לתאר את זה. לא קשור גבר/אשה. אך קחי זאת כדמי לימוד. מצאי מוסך אמין שמתמחה במזדה והטיפולים שלך יהיו רבע מזה.

פורסם

שוב, ואולי בעלי המקצוע שכאן יטרחו להסביר לי איך כמעט כל רכב צריך ויוצא עם בלמים חדשים מהמוסך, אני באמת מתקשה להבין את זה.

איתמר

כתבתי את זה באחת ההודעות הקודמות:

אני יכול להציג לך הסטוריה מלאה של הרכב הקודם שלי, מ 0 עד 300.000 ק"מ. הוחלפו רפידות קדמיות כל 45.000 ק"מ, ז"א כל טיפול שלישי.

טופל כל 15 אלף ק"מ.

ברכב אחר שהיה ברשותי, מ 0 עד מ 140 אלף קילומטר היו 3-4 החלפות של רפידות קידמיות ואחת של האחוריות (בלם תוף)

טופל כל 15 אלף.

בנוסף, נכנסתי לקבלת אישור בלמים עם רכבים בני מעל 15 שנה כ 20 פעם לפחות למוסכים שונים. זכור לי שרק פעם אחת ברכב אחד הוחלפו בלמים.

פורסם
מי שכן מישתמש בשמנים של RP- מתי השמן איבד את הצבע הסגול? האם יום אחרי או שבוע אחרי?

לפותחת השירשור- מתי בדקת את השמן אחרי הטיפול שכבר היה חום בהיר?

אני משתמש בו תמיד, הצבע "הסגול" נעלם לאחר השימוש באופן מיידי כמעט, כמה ימים לאחר שפתחתי את המכסה שמן לא היה אזכור לצבע הנ"ל יותר מדי,

השמן עצמו לא ממש סגול, הוא מאוד כהה ונראה כמו שמן שעבר שימוש אפשר לומר (רק ללא החלקיקים המלוכלכים).

לגבי המחירים בתיקון, יש שם דברים שגם אני לא מבין, אני אף פעם לא נותן לאף בעל מוסך להוסיף לי דברים בתשלום, כגון חומר לניקוי מערכת דלק או נוזל שמשות, גביית מחירים הזויים על ברגים - זה עוד 200+- ש"ח סתם ללקוחה.

לפותחת השרשור AYAH - האם הודיעו לך לפני שהוסיפו את המוצרים הנ"ל למערכת?"

האם שאלו אותך לפני החלפת נוזל בלמים? האם ביקשת כלל מהדברים האלו לפני? כולל הדיסקיות בלמים?

DANI DIN - אתה מתלהם וצודק אבל לא בכל, אבל כשלקוח מגיע למוסך מורשה, במיוחד כזה שלא מבין, הוא שומע את המילה "מוסך מורשה" ולרוב מבחינתו מוסך כזה זה מוסך עליון! הוא משלם כ 30-40% יותר ממוסך שלא מורשה, ומצפה לקבל את מלוא ההבנה היחס והטיפול לרכב שלו לאחר שהוא נפרד מסכום יפה.

עם כל הכבוד, ישנם בעלי מוסכים מורשים שכאלה שגם לטפל בקורקינט לא הייתי נותן.

אבא שלי עד לא מזמן היה מטפל במוסך מיצובישי בדרום, מוסך מורשה בלבד, משלם פי 2 על כל הטיפולים (החלפת שמן מנוע בלבד נשמע לך הגיוני ב 700 ש"ח?) וכשראיתי מה הוא משלם ועל מה בדיוק, העפתי אותו משם למוסך אחר, שלא רק שמקבל טיפול טוב יותר, גם משתמשים בחומרים מקורים לבקשתו בלבד, וגם משלם חצי.

לא נשמע לי הגיוני שטיפול 10000 תקופתי למיצובישי כריזמה שנת 99 יעלה 1200 ש"ח בקירוב. בעוד שבמוסך אחר גם אני וגם הוא משלמים 400/500.

Opel Adam S 2017

פורסם
לא בכדי הדגשתי "בהכללה גסה".

אני לא מבין איך אפשר לפרש אחרת נוזל שמשות ותוסף דלק, שני דברים זניחים לחלוטין שהוכנסו למטרות רווח פרופר.

איתמר

אין שום הסבר כי זה פיקציה שלך בלבד יש רכבים מסויימים שכמעט כל טיפול יש החלפת רפידות ומה לעשות כי היצרן רוצה טיפולים כל 30 אלף וגם הוציא את האסטבט מהרפידה ומצד שני אני יכול להעיד כי מוסכים מקפידים לעשות בלמים כשצריך ואם לא צריך או שזה עניין גבולי מבקשים מהלקוח להחליט

לגבי העלות הטיפול הייתי מאוד רוצה לדעת האם הלקוח ביקש הצעת מחיר לפני ביצוע הטיפול וחתם על הזמנת התיקון בתרם התחילו בעבודה כמו שנהוג לעשות במוסכים מורשים שעובדים מסודר

לגבי הנוזל בלמים שוב המצאות שלך כי זה בערך העלות של החלפת נוזל בלמים בצורה תקינה

משום מה ובגלל אולי איזה עניין היסטורי עם איזה מוסך אתה פשוט מסרב לראות את התמונה האמיתית או לא מבין שרב הנסתר על הגלוי בעניין הספציפי הזה ואתה עיוור בדיוק כמו שהיו ציידי המכשפות אולי יותר מהרגיל כי אתה זה שמוביל בראש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאם לסטיגמה לא היה בסיס היא לא היתה קיימת.

בדיוק כמו שאי אפשר לטעון שכל המוסכים רמאים וגרועים אי אפשר גם להתחייב שכולם מקצועיים והוגנים.

לדעתי אתה נעלב כי יצאו נגד עמיתים שלך למקצוע, וזה מוצדק. כל אחד יצא להגנת התחום שלו במקרה דומה.

גם אני חושב שהחשד בפלילים לא במקום אבל בוא נודה בזה - מדברי הלקוחה של המוסך ההתנהלות נשמעת לא הכי מקצועית, לא?

אישית, לא הייתי מסכים שיגעו לי באוטו במקום שאומרים לי "לא מכיר את זה, לא יודע מה זה". במיוחד כשלא נותנים לך לראות את העבודה שעושים על הרכב ושאתה צריך לשבת בחדר המתנה ולסמוך עליהם בעיניים עצומות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין שום הסבר כי זה פיקציה שלך בלבד יש רכבים מסויימים שכמעט כל טיפול יש החלפת רפידות ומה לעשות כי היצרן רוצה טיפולים כל 30 אלף וגם הוציא את האסטבט מהרפידה ומצד שני אני יכול להעיד כי מוסכים מקפידים לעשות בלמים כשצריך ואם לא צריך או שזה עניין גבולי מבקשים מהלקוח להחליט

לגבי העלות הטיפול הייתי מאוד רוצה לדעת האם הלקוח ביקש הצעת מחיר לפני ביצוע הטיפול וחתם על הזמנת התיקון בתרם התחילו בעבודה כמו שנהוג לעשות במוסכים מורשים שעובדים מסודר

לגבי הנוזל בלמים שוב המצאות שלך כי זה בערך העלות של החלפת נוזל בלמים בצורה תקינה

משום מה ובגלל אולי איזה עניין היסטורי עם איזה מוסך אתה פשוט מסרב לראות את התמונה האמיתית או לא מבין שרב הנסתר על הגלוי בעניין הספציפי הזה ואתה עיוור בדיוק כמו שהיו ציידי המכשפות אולי יותר מהרגיל כי אתה זה שמוביל בראש

אני חושב שמי שעיוור ומסלף את המציאות זה אתה בעצמך.

אתה מגן על הענף בחירוף נפש, זכותך. אולי הזדמן לך לעבוד במקומות טובים עם אנשים הגונים וישרים, המציאות בקנה המידה הרחב רחוקה משם שנות אור והפורום הזה חושף את הרע (וגם את הטוב) בלי שום צנזורה.

טוב חלאס, אין לי כוח להמשיך את ההתכתשות הזו. שכל אחד יעשה את הטוב בראות עיניו ויבחר לאיזה צד להאמין ובאילו אנשים לבטוח. לי כבר יש את הרשימה שלי.

איתמר

פורסם

+1!

את רשימת המוסכים ההוגנים והישרים אפשר ליספור על היידיים, ובכל מיקרה אני לא סומך על שום מוסך בעייניים עצומות ותמיד נימצא ליד הרכב בטיפול.

אחרי מס' טיפולים שהכרתי את המיקצועיות והאמינות של המוסך אני כבר מתחיל ליסמוך עליהם אבל תמיד עם עיינים פקוחות.

אם כל המוסכים והמכונאים היו סופר מיקצועיים ואמינים כמו שמנסים לתאר- אזי הפורום הטכני הזה ממיזמן היה הופך לשומם וחסר עניין.

המציאות מראה אחרת...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
+1!

את רשימת המוסכים ההוגנים והישרים אפשר ליספור על היידיים, ובכל מיקרה אני לא סומך על שום מוסך בעייניים עצומות ותמיד נימצא ליד הרכב בטיפול.

אחרי מס' טיפולים שהכרתי את המיקצועיות והאמינות של המוסך אני כבר מתחיל ליסמוך עליהם אבל תמיד עם עיינים פקוחות.

אם כל המוסכים והמכונאים היו סופר מיקצועיים ואמינים כמו שמנסים לתאר- אזי הפורום הטכני הזה ממיזמן היה הופך לשומם וחסר עניין.

המציאות מראה אחרת...

+++1

היתכוונת שניתן לספור על יד אחת!

• תוכן חדש...