Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, יצאתי בהרגשה ממש לא טובה אחרי הטסט במוסך טכנו טסט טירת הכרמל ורציתי לשמוע את דעתכם:

עשיתי טיפול 10:000, +בדיקה לפני טסט+טסט עצמו ויצאתי בנזק של כמעט 3.500 ש"ח

רכשתי גרופון לטיפול 10.000+הכנה לטסט ב200 ש"ח

כשהגעתי למקום התחילו לעשות את כל עניין הניירת והכנסת הרכב לטיפול, אמרתי להם שגם רכשתי גרופון אז יש לי הנחה מאותו רגע הבנתי שבזול אני לא הולך לצאת פה.

בגלל שמאוד מיהרתי לעבודה ביקשתי שיהיו איתי בקשר טלפוני.

לאחר כשעה התקשרו אליי וחשכו עיניי.

ואלו הן התוצאות: (חשוב להדגיש הייתי חייב לעשות את הטסט באותו היום מאי אילו סיבות)

החלפת ממיר קטליטי פורד פוקוס 2002 - 1400 ש"ח

חיישן למדא 4 חוטים - 460 ש"ח

נעלי בלם אחורי - 125 ש"ח

משאבת גלגל - x2 - שח190

סה"כ חלקים 2175

עבודה:

החלפת ממיר קטליטי + חיישן - 290 ש"ח

נעלי בלם אחורי -180 ש"ח

החלפת משאבת כולל ניקוז אויר ממערכת שמ -70 שח

החלפת משאבת כולל ניקוז אויר ממערכת ימ - שח70

סה"כ 610 ש"ח עבודות

האם זה נראה לכם הגיוני? מחיר ממיר קטליטי +עבודה כמעט 2200 ש"ח?

מבקש מאוד לשמוע את הדעה שלכם

פורסם

המחירים בסדר, כל החלקים תחליפיים.

להבא, כדאי לגשת לטסט לבד.

ניגשים לטסט ללא בדיקה וללא הכנה לפני, ואז אם יש ליקוים, הולכים עם רשימת הליקויים למוסך ומתקנים מה שצריך.

פורסם

ברגע האחרון - הכל תמיד יותר יקר (מפני שנמנע ממך לעשות "סקר שווקים").

ולכן אם יש ספק באשר לתקינות הרכב, סמוך לטסט השנתי, או אם יודעים שיש ליקוי כלשהו, עדיף לבדוק ולברר את כל הפרטים מראש (מקום התיקון, עלויות...) ולחסוך כאב ראש וכיס.

alfa 156 2.5.

פורסם

בעצם השארת למוסך את הרכב כדי שיקחו אותו לטסט, ויתקנו את הליקויים שקיימים?

אני מציע שתוודא שכל אחד מהחלקים שציינת באמת הוחלף.

ישנה קומבינה מגעילה של מוסכניקים ומכוני טסטים:

במכון טסטים רושמים לך תקלות, חלקן קיימות וחלקן לא בטוח קיימות.

המוסך מתקן מה שבאמת צריך/מה שתשים לב, ולא מתקן את התקלות שלא באמת קיימות/שלדעתו לא חשוב לתקן. אבל גובה מחיר עבור כל התקלות הרשומות.

הרכב צולח את הטסט, וזה נראה לך כמו גושפנקה שכל הליקויים הרשומים תוקנו.

לפני שנה, מוסך אמר שיעביר לי את הרכב טסט,

הרכב נפל על זיהם אויר. סגרנו על מחיר ושאלתי את המוסכניק מה הוא יעשה בשביל להפסיק את הזיהום. ענה שיעשה ניקוי אינג'קטורים ועוד כמה דברים. לא זוכר כבר.

הרכב עבר טסט בהצלחה, כאשר תוצאת הבדיקה הייתה טובה יותר משל פלואנס ZE. (ה- CO היא 0 עגול איכשהו...)

קיבלתי את הרכב בחזרה, וכשעברתי על הקבלה בבית, ראיתי שכתבו בה ששמו "תוסף דלק".

ואיך ייתכן? הרי המפתחות של מיכל הדלק לא נמסרו למוסך. רק המפתח של הדלתות וההנעה.

אני מאמין שהרכב היה עובר את הטסט הזה גם אם הייתי שם מנעול על המכסה מנוע.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אפשר להחדיר חומר ניקוי על ידי אינפוזיה לסעפת יניקה, בלי לפתוח את מיכל הדלק. אולי זה מה שעשו.

כמן כן, נתקלתי כמה פעמים בתוצאות 0.00 בבדיקת זיהום אוויר וערך למבדה 1.00.

לאו דווקא ברכבים חדשים. זו תוצאה אפשרית בהחלט ומעידה על מערכת הזרקה שפועלת תקין.

לגופו של עיניין - לאחר השהרכב כבר תוקן והכסף שולם אין על מה להתעצבן.

יעוץ כדאי לקבל לפני מעשה ולא אחרי.

ממליץ בשנית לא להשתמש בקופונים למינהם, לא לחפש את המחיר הנמוך ביותר אלא לטפל במוסך קבוע שיכיר אותך כלקוח ושיהיה לך אמון בו, ובכל מקרה לגשת לטסט שנתי לבד. ואם יש תיקונים, לתקן במוסך הקבוע שלך ולא בשום מקום אחר.

לקחת בשביל זה חצי וים חופש מהעבודה, אם צריך.

פורסם

הייתי באותו מוסך שוב כעבור כמה ימים ושאלתי את המכונאי לפשר העניין.

הוא ענה לי "פתחתי את המיכל דלק עם מברג"

גם שילמתי לו עבור תפוח שנפל באותו טסט, ובהזדמנות שהרכב היה על ליפט ראיתי שהגומיה של התפוח סדוקה והתפוח ממש לא נראה חדש.

בקיצור, אין ספק שמדובר היה בקומבינה.

נכון שאחרי שהכסף שולם אין מה להתעצבן. אבל צריך להפיק לקחים. אני למוסך הזה לא חוזר יותר.

ואולי כדאי גם לפותח השרשור לבדוק אם לא נפל קורבן לתרמית דומה.

לא על מנת להתעצבן, אלא כדי ללמוד.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

האם אתה גר בטירת כרמל ?

בכל אופן אני לא ממליץ לך להשאיר את הרכב ללא השגחה.

ואני ממליץ לך גם לגשת למוסך שאתה סומך עליו כדי שיבדוק האם החליפו את כל מה שרשום בקבלה.

ואם לא אל תהסס להתלונן.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לגבי החלקים, ראיתי בוודאות שהחליפו לממיר חדש, לפחות ככה זה נראה, לגבי שאר החלקים רק במוסך אני יוכל לבדוק, שזה עוד כסף, מה שאני בנתיים לא מחפש.

מה שהיה מוזר לי המחיר- ואם אתם אומרים שזה תקין אז זה בסדר,

פשוט להגיע לטסט ולצאת בנזק של 3.5 אלף שקל, לא פשוט

פורסם
ברגע האחרון - הכל תמיד יותר יקר (מפני שנמנע ממך לעשות "סקר שווקים").

ולכן אם יש ספק באשר לתקינות הרכב, סמוך לטסט השנתי, או אם יודעים שיש ליקוי כלשהו, עדיף לבדוק ולברר את כל הפרטים מראש (מקום התיקון, עלויות...) ולחסוך כאב ראש וכיס.

לא מסכים חלקית.

זה שברגע האחרון הכל יותר יקר זה נכון ולא רק לתחום הרכב.

אבל,לו פותח הנושא היה ניגש למכון הטסטים והרכב היה נמצא בבדיקה לא תקין - יש לו ארכה של שבוע בד"כ לתיקון הליקויים

ובשבוע הזה,אפשר לעשות אחלה סקר שוק ולקבל לפחות 3 הצעות מחיר על הליקויים ולבחור בהצעה המשלתמת בעיני הלקוח.

לגבי אם היתה חלילה קנוניה/קומבינה או שהליקויים היו אמיתיים קשה מאוד עד בלתי אפשרי לדעת ולשפוט אבל,אם לא היו תקלות והן"צצו" פתאום זה בהחלט לא מריח ממש טוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כן, אבל פות"ש מציין שמלכתחילה, הוא היה חייב לעשות את הטסט באותו יום.

אז מה היה לנו:

1. לחץ זמן - היה יכול ללכת לביקורת מקדימה במוסך (שבוע/שבועיים/ חודש מראש) ולחסוך אי אילו שקלים.

2. מוסך שיכין הרכב ויעביר טסט - מן הסתם יוסיף על המחיר (או במקרה יותר חמור - יעביר אותו ב"קומבינה").

3. טיפוסיות ישראלית (סליחה ומתנצל מראש, אבל זה כבר מושרש) - תסמונת ה"רגע האחרון".

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...