Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

אשמח אם תעזרו לי בדילמה שאני נמצא בה,

בחיפושיי אחר רכב חדש, מצאתי סיטרואן C1 שנת 2011(ינואר), יד ראשונה עם קילומטראז נמוך (24000)

הרכב נלקח לבדיקה, יצאה כמעט נקייה לחלוטין (המלצה להחליף צמיגים שכן מותקנים על הרכב צמיגים מ2010, סוכם עם המוכר שיוחלפו).

עם התקדמות הדברים לכיוון הקנייה, מתברר שקיימת אי הבנה לגבי היסטוריית הטיפולים של הרכב, לא אעמיס אתכם בפרטים, בשורה התחתונה לא ברור מתי, איפה ואם בכלל עבר הרכב טיפולים כלשהם, אם כי המוכר טוען שהרכב עבר טיפול כלשהו. (על פי דרישת היבואן הרכב היה צריך לעבור 2 טיפולים)

הייתי מוצא לנכון לציין כי הרכב לטעמי, ובעליו נראים כטיפוסים מאוד נחמדים והצלחנו להגיע להסכמות על נושאים אחרים עד כה, כמו כן הוא מוכן לבצע טיפול נוסף על מנת שאהיה עם ראש שקט לפני שהוא מוסר את הרכב.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם, עד כמה הנושא קריטי, מה הנזקים שיוכלו לנבוע מטיפול כזה ברכב, ומה כל זה אומר לגבי האחריות חברה שיש לי על הרכב (שזה דיי זניח האמת, נגמרת עוד כ-3 חודשים)

תודה מראש וחג שמח!

פורסם

אם הרכב לשביעות רצונך אבל אתה לא סומך על הבעלים אם עשה בכלל טיפולים, אני ממליץ לך לא להסתמך על זה שהוא יעשה טיפול נוסף לשקט הנפשי. גם על הצמיגים לא הייתי סומך על המוכר, הוא ישים סוג ז' סיני הכי זול שיש. לרכב יש גם ככה צמיגים רים, עדיף לשים צמיגים איכותיים.

דבר הראשון שאני עושה כאשר קונה רכב - זה לעשות טיפול גדול במוסך שאני סומך אליו.

אני ממליץ להוריד קצת ממחיר ולבד להחליף צמיגים ולעשות טיפול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

או שהוא יבצע טיפול במורשה לפני המסירה או שיוריד לך את העלות של זה,האחריות כמובן מבוטלת אם לא בוצע טיפול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמובן שגם נושא הצמיגים וגם נושא הטיפול יתבצע דרכי ואני לא אסמוך עליו שיבצע את הדברים, הצמיגים כבר נבדקו מול פנצרייה שאני עובד איתם והמחיר שהוסכם היה על צמיג לא סיני (מישלין/גודיר/קונטיננטל (כמו המקורי שהגיע עם הרכב))

כמו כן אני מתלבט האם במידה ואשלים את העסקה אקח את הרכב למוסך מורשה שאיני מכיר, או שבמידה ואני מבין שכבר אין חשיבות לאחריות אוכל לקחת את המוסך למוסך מומלץ כגון שאפט על מנת לבצע טיפול תקופתי ויישור קו כללי.

פורסם

אתה יכול גם למוסך כמו שאפט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שבת שלום,

אשמח אם תעזרו לי בדילמה שאני נמצא בה,

בחיפושיי אחר רכב חדש, מצאתי סיטרואן C1 שנת 2011(ינואר), יד ראשונה עם קילומטראז נמוך (24000)

הרכב נלקח לבדיקה, יצאה כמעט נקייה לחלוטין (המלצה להחליף צמיגים שכן מותקנים על הרכב צמיגים מ2010, סוכם עם המוכר שיוחלפו).

עם התקדמות הדברים לכיוון הקנייה, מתברר שקיימת אי הבנה לגבי היסטוריית הטיפולים של הרכב, לא אעמיס אתכם בפרטים, בשורה התחתונה לא ברור מתי, איפה ואם בכלל עבר הרכב טיפולים כלשהם, אם כי המוכר טוען שהרכב עבר טיפול כלשהו. (על פי דרישת היבואן הרכב היה צריך לעבור 2 טיפולים)

הייתי מוצא לנכון לציין כי הרכב לטעמי, ובעליו נראים כטיפוסים מאוד נחמדים והצלחנו להגיע להסכמות על נושאים אחרים עד כה, כמו כן הוא מוכן לבצע טיפול נוסף על מנת שאהיה עם ראש שקט לפני שהוא מוסר את הרכב.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם, עד כמה הנושא קריטי, מה הנזקים שיוכלו לנבוע מטיפול כזה ברכב, ומה כל זה אומר לגבי האחריות חברה שיש לי על הרכב (שזה דיי זניח האמת, נגמרת עוד כ-3 חודשים)

תודה מראש וחג שמח!

כמה זמן נשאר אחריות יצרן לרכב ?

פורסם

אוקיי, תודה על התגובות,

הייתי רוצה לשים דגש על ההשלכות האפשריות במידה והרכב לא טופל כלל, אני יודע שמדובר ב-2 טיפולים "קטנים" שכוללים בעיקרון החלפות שמן ומסננים, עד כמה הדברים עלול לפגוע במכלולים של הרכב במידה והטיפולים האלו לא בוצעו, האם זה משהו שניתן לבדיקה במוסך?

תודה

עריכה - שמתי לב לתגובה נוספת -

האחריות יצרן היא עד ינואר.

פורסם

במנוע חדש הפגיעה מזערית לדעתי.

תאכלס, אף אחד לא יענה לך איזה נזק נגרם, כי אי אפשר לדעת.

אם הוא מוכן להוריד 2K לדוגמא מהמחיר, לטובת צמיגים וטיפול (שאתה תעשה), זה אחלה פשרה לדעתי.

כל אופן 24KKM זה כלום. (זה לא קשור לפה, אבל יש רכבים שהטיפולים שלהם הם כל 30KKM).

אם הוא לא טיפל בכל ה24KKM הללו יש מצב שחסרה לו כמות גדולה של שמן. (הרצה+בלאי קטן, משמע חוסר שמן).

זה ידני או אוטומט?

מה המחירון שלהם?

פורסם

הרכב ידני,

לגבי המחיר הצלחנו להגיע להבנה ותיהיה גם התפשרות נוספת במידה ואשלים את העסקה בעקבות נושא הטיפולים.

כמו כן אציין שהרכב עבר בדיקה בשבוע שעבר ושם נמסר שמדד השמן תקין ולא נאמר כלום על טיבו (כאשר בבדיקה נוספת שביצעתי באותו מקום כשבוע לפני לרכב אחר על ידי אותו בוחן הוא ציין שהשמן לא תקין ויש להחליפו, כך שאני יוצא מנקודת הנחה שהשמן כן תקין - לא שזה כמובן בא להגיד שאין צורך בטיפול, רק בשביל לציין שכנראה המצב אינו קריטי)

פורסם

צא מנקודת הנחה שהרכב לא טופל אף פעם.

עדיין סביר מאוד שלא נגרמו נזקים, כי הקילומטרז' נמוך וגם מבחינת הזמן לא עבר הרבה זמן.

אם אין שום תעוד על הטיפולים, אין לך אחריות על מנוע, ועל שום מכלול אחר שאיכשהו יכול להיות קשור לטיפול.

נניח אם יתקלקל חלון חשמל, אז על זה אולי כן תהיה אחריות, כי חלון לא קשור להעדר טיפול.

תתיחס לרכב כאילו הוא כבר לא באחריות, כי מתן אחריות מותנה בביצעו טיפולים לפי הוראות.

עדיין במחיר הנכון לא הייתי שולל על הסף. מחיר נכון - נמוך בהרבה מהמקובל בשוק.

פורסם
אוקיי, תודה על התגובות,

הייתי רוצה לשים דגש על ההשלכות האפשריות במידה והרכב לא טופל כלל, אני יודע שמדובר ב-2 טיפולים "קטנים" שכוללים בעיקרון החלפות שמן ומסננים, עד כמה הדברים עלול לפגוע במכלולים של הרכב במידה והטיפולים האלו לא בוצעו, האם זה משהו שניתן לבדיקה במוסך?

תודה

עריכה - שמתי לב לתגובה נוספת -

האחריות יצרן היא עד ינואר.

לאור זאת לא הייתי מתרגש יותר מידי מזה שאין אחריות אבל בהחלט אם המנוע לא טופל כמו שצריך צפויות לך בעיות כי מנועים מודרניים בטח בטח מנועים קטנים רגישים מאוד לאי ביצוע טיפולים בזמן או שימוש בשמנים וחלפים זולים קח שהייתי מציע לחפש רכב אחר עם היסטורית טיפולים מוכחת ותקינה

פורסם

אני לא יודע מה לומר לך.

מצד אחד, זה כולה 24KKM שזה כלום! (מה שאני עובר בשנה, והרכב השני שלי בבית עובר 30KKM בשנה).

מה גם שטיפולים במורשה לא אומרים כלום, יש לי רכב חדש באחריות, ואני מתבאס ללכת למורשה (שוחטים אותי על כלום).

מכאן אתה צריך להבין את הבעלים שלו, שכנראה חושב שלא שווה לשלם 700 שח על החלפת שמן ופ.אוויר. (אני משער שזה השיקול שלו).

מצד שני, אם אין הסטוריית טיפולים, זה בעיה, אתה קונה את הרכב לא בראש שקט, ויוצא מנקודת הנחה שלא טיפלו בו.

יחסית, העסקה נחמדה מאוד כל עוד הוא מתפשר איתך על קניית צמיגים וטיפול.

אני אישית, במקום המוכר, הייתי משתתף חצי מחיר על הצמיגים וגם זה לא אמור ליהיות לדעתי בצמיגים בנתונים הללו. (ברוב המקרים עם צמיגים טובים ונהג ממוצע, אפשר לסחוב אותם 4 שנים\60-80 אלף ק"מ).

פורסם

אתה בהחלט מדבר שטויות וכרגיל אני ואני ורכב שלי ככה וכבה מתי תבין שאתה לא דוגמא לכלום

טיפולים במורשה אומר כי עשו טיפולים כמו צריך לפי הוראות יצרן בתנאי שהרכב הגיע לזמן בטיפול ומנועים של היום כל ללא סלחניים למשיכת טיפולים ואני נתקל בזה תדיר לרכבים שלא מטפלים בזמן או בשימוש בשמנים ירודיים ביותר

אני אומר כי אם אין היסטורית טיפולים מוכחת ואתה רוצה להזחיק ברכב לתקופה ממושכת אז לחפש רכב אחר

פורסם

מכאן אתה צריך להבין את הבעלים שלו, שכנראה חושב שלא שווה לשלם 700 שח על החלפת שמן ופ.אוויר. (אני משער שזה השיקול שלו).

איזה יופי, הוא חסך 700 שקל, ועכשיו ימכור את הרכב ב 7000 ש"ח פחות ממחירון, כי אף אחד לא ישלם מחיר מלא על רכב ללא הסטוריית טיפולים.

• תוכן חדש...