Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה הנ"ל אין תעוד בכלל, גם לא ממוסך כללי...

אז לא משנה מי יותר טוב ומי פחות.

אגב בניגוד למנוע פיז'ו אחרים, בהם היצרן מאפשר מרווח טיפולים של 30.000 ק"מ (כן לא מומלץ וכו', אבל היצרן מאשר),

במנוע של 107 שהוא מנוע של טויוטה מרווח הטיפולים הוא 15.000/שנה, ולא יותר.

פורסם

לא בהכרח טיפולים במורשה הם הכי טובים והכי איכותיים

יש הרבה מוסכים שהם לא מורשים חברה והם הרבה טובים מהם

טובים במה בדיוק במקצועיות בנוהלי עבודה אולי בעובדים או במנהל עבודה אולי בסורק תקלות אולי אתה מתכוון למחיר

זה עניין של השקפה כנראה

אני יכול להעיד שעבדתי בכמה וכמה מוסכים במהלך חיי המקצועיים חלק מורשים של יבואן וחלק מוסכים כללים ואת רמת המקצועיות הכי גבוהה מצאתי באופן ודאי ומוחלט אצל מוסכי מורשים של היבואן כי הם פועלים בסטנדרטים ועם ציוד שמוסך מורשה רגיל לא יכול לעצמו וכמובן המומחיות בדגמי רכב ספציפיים התמיכה של היבואן והנסיון שצוברים זה משהו שמוסך כללי לא יכול להגיע לשם לעולם אלא אם כן יהפוך להיות מורשה יבואן

אולי נפלתי טוב וזה לא מדגם מייצג אבל אני מכיר את המשאבים העומדים בפני כל סוג של מוסך ואין פה ממש כוחות

פורסם
איזה יופי, הוא חסך 700 שקל, ועכשיו ימכור את הרכב ב 7000 ש"ח פחות ממחירון, כי אף אחד לא ישלם מחיר מלא על רכב ללא הסטוריית טיפולים.

שורה תחתונה הוא לא היה צריך לשחק עם זה.

מצד שני, אם הבעלים עשה טיפול כלשהו, כמו שפותח השרשור אמר, אפשר ללכת למוסך ולברר את זה (אם זה מוסך נורמאלי, רשום להם במחשב הכל).

במידה ותמצא, אז יוצא, הרכב אמור לעבור שני טיפולים (15KKM או שנה), והוא עבר אחד, ואת הטיפול השני הוא ככל הנראה איחר ב9 חודשים שזה בערך 7KKM לפי הנסועה שלו (הכל בחישוב מהיר ולא מדוייק).

מכאן תעשה את השיקול שלך.

דן לגבי מה שכתבת, גם רקדן, אם תביא לו את הנעליים הכי טובות ואת הבת זוג הכי מוכשרת, לא בטוח שהוא ידע לרקוד.

נפלת טוב, ואני שמח בשבילך.

אני נפלתי וקיבלתי סטירות מכל הכיוונים, מורשה UMI, בעל המוסך, דפק לי ראש מנוע! (פלאג לא הוברג טוב), אז עם כל המומחיות והכלים שהיו לו, להבריג פלאג פשוט שיושב מול העיניים, לא הצליח.

פורסם
אבל אם נעשית בדיקה למנוע כמו במקרה הזה והוא נמצא במצב תקין, מה הבעיה?

בדיקה של מכון טובה ככל שתהיה לא ממש יכולה לעלות על בלאי פנימי שהתחיל במנוע

לקחת רכב כזה כאשר יודעים שלא טופל בזמן או שלא בטוחים שטופל זה הימור במיוחד על מצב המנוע

אם מורדים מספיק מחיר של הרכב כדי להיות מוכנים כלכלית לבעיות של מנוע שיצוצו עוד שנה שנתיים זה אולי אופציה אבל תמיד זה כואב להתקל בבעית מנוע פתאומית שמצריכה הוצאה גדולה גם אם לקחנו את זה בחשבון

השוק רווי ברכבים יד שנייה אז אני לא חושב שכדאי להתפשר

פורסם

אז זהו, שהשוק לא כל כך רווי בסוג הרכבים שאני מחפש בתקציב שלי, ועם הדרישות שלי (מספר ידיים, שנה וקילומטראז). בגלל זה ציינתי שהרכב הספציפי הזה מעניין אותי, מה גם שעד נושא הטיפולים, הוא הצטייר כרכב מושלם.

אני מקבל פה דעות משני הצדדים, ככה או ככה אין ספק שהנושא יתבטא במחיר וגם המוכר מבין את זה, אני מאמין שאנסה לקחת מחר את הרכב לבדיקה באחד המוסכים המומלצים (שאפט\גבע) לשמוע את דעתו בנושא, אם הוא ימליץ כמוכם על בלאי אפשרי שלא ניתן לזיהוי ועלול לפגוע במנוע, ארד מהסיפור לצערי.

תודה על התגובות!

פורסם

אני דווקא מציע לך להכנס למוסך מורשה שמכיר את הרכב הזה הכי טוב ויוכל גם להעיד האם חריגה כזו מביצוע טיפולים היא בעייתית או לא בהתאם להכרותם עם הדגם

יש גם כאן בפורום כמה מומחים לפגו סיטרואן שיוכלו לתת את דעתם היותר מקצועית ממני לדגם הנל

פורסם

זו פשוט מכת מדינה, לחבר שלי יש סיפור דומה.

הוא קנה לאחרונה יונדאי I30CW שנת 2010 מחברת ליסינג עם 34K ק"מ שעברה רק טיפול 1 בכל הזמן שהיא הייתה אצל הבעלים שלה. את הנתון של הטיפולים הוא גילה רק בסוף התהליך, כמובן שבהתחלה הנציג אמר שיש היסטוריית טיפולים מסודרת.

אני כמובן לא הייתי נוגע ברכב כזה. עדיף רכב עם 70K ק"מ אבל עם היסטוריה של טיפולים בזמן.

כשעבדתי בחברת ליסינג פגשתי רכבים שעברו כמעט 50K ק"מ ללא טיפול.

לקנות רכב כזה זה ממש הימור.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עידכון קל -

הייתי הבוקר עם הרכב במוסך שאפט, קודם כל אני מוצא לנכון לציין את ניצן, שהיה מאוד נחמד והקשיב והסביר לכל אורך הדרך.

לאחר שביצע סיבוב על הרכב, הרים על הליפט, עשה מספר בדיקות ובחן גם את תוצאות הבדיקה שביצעתי, הוא אמר לי שהרכב במצב חדש, הכל תקין וסך הכל התרשם לטובה, בדיקה של השמן העלתה שאכן יש חוסר, אך לטענתו חוסר קטן ומצב השמן תקין, אז כנראה שהרכב עבר טיפול כלשהו, והוא לא מזהה שום תקלה שיכולה להיווצר כתוצאה מהתחזוקה הלקוייה.

בשורה התחתונה, הוא גרם לי ליהיות שלם עם הקנייה, ברור לי שזו לא הבטחה לשום דבר, אבל לפחות אני יותר רגוע.

הגעתי להבנה עם המוכר לגבי המחיר, כמו כן סוכם עם ניצן שיבוצע יישור קו (שלטענו חוץ מביצוע טיפול קטן אין בכלל מה לעשות ברכב) אחרי החג שעלותו תיהיה על המוכר, וכמו שציינתי בהתחלה, יוחלפו גם הצמיגים.

מעבר לרכב עצמו, שמח שמצאתי מקום שאוכל לטפל בו ברכב החדש עם ראש שקט, ללא ספק מוסך שאפט השאיר עליי רושם טוב.

• תוכן חדש...